Dodaj do ulubionych

park na Lipowicy

IP: *.pl 05.08.11, 13:03
Co niedzielę po mszy zmężem i córką bywamy w parku na Lipowicy i ile razy tam jesteśmy to nas ogarnia wściekłość. Gdzie są te służby prezydenckie że nic tam nie robią, tam nie można przejsć, i jeszcze można oberwać po głowie suchą gałęzią, pytam się czyktoś jeszcze wie, że coś takiego istnieje jak park? W mieście to potrafią wycinać drzewa, bo rzekomo przeszkadzają autom, a w parku ? Może któryś z VIPów przeszedł by się zamiast siedzieć i pić kawę, i nieh wreszcie ktoś pogonido roboty tych ogrodników,bo się zakorzenią na dobre na tych stołkach. Musze jednak pochalić władze bo mniej wycina drzew na miescie, dużo też sadzi. Czyżby zmiana polityki dzięki TUM, czy zmienili się pracownicy, bo słyszałam że jednego co ciął napotegę wywalili zurzędu i chwała im za to, takichludzi nie można utrzymywać za nasze podatki.
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: park na Lipowicy 05.08.11, 13:14
      Byłem w tym roku na Lipowicy. To już nie park, tylko dziko rosnący las. Mnie akurat taki klimat tam odpowiada, ale to Ty masz rację. Bo ja mam znacznie bliżej do parku na Zamek i tam sobie mogę z książką posiedzieć, czy wypić piwko, a Lipowica to taka tam okazjonalna atrakcja. Gdybym mieszkał bliżej tamtego "parku" też by mnie te chaszcze i spadające gałęzie wkurzały.
    • Gość: Krzysiek Re: park na Lipowicy IP: *.przemysl.hypnet.pl 05.08.11, 13:31
      Do parku nie chodzę, wolę rzeczkę, rybki Aniu, ale muszę coś sprostować. Piszesz o jakimś gostku, którego wywalili z urzędu, to plotka, tak nie było. A wiem to od jego znajomego. Gościa po prostu zaszczuto i sam się zwolnił, bo miał dosyć chorych ludzi, którzy się go zwyczajnie bali, bo wiedział więcej niż oni i lepiej się znał na robocie. Takich ludzi nie lubią osoby o zaniżonym poczuciu wartości, zawistne i po prostu głupie, sam coś o tym wiem. Sam bym się załamał gdyby mi takie świństwo zrobili. Dziwię się, że jeszcze nie poszedł do jakiegoś adwokata, bo mogliby odpowiadać za to co zrobili z kk. Załatwiłby gnojków na cacy. A jak się dowiedziałem, że jeden z tych gnojków uczynił to z zemsty, bo nie udało mu się z jego żony zrobić kochanki, to nie wiem chyba bym draniowi połamał szczękę. I tacy pracują w urzędach, a jak do nich pójdziesz to nie potrafią załatwić prostej sprawy, fachowcy od siedmiu boleści. A drzew w mieście rzeczywiście jest więcej, a jakie piękne rośliny posadzone przy ulicach, super.
      • Gość: Tomasz Re: park na Lipowicy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 07:00
        To co czytam nie jest mi obce, takich spraw w kraju jest wiele. Usuwanie niechcianych pracowników w sposób urągający wszelkim zasadom to norma w dzisiejszym świecie. Niestety wielu pracodawcom brak cywilnej odwagi, by powiedzieć pracownikowi, że nie pasuje do całego układu, więc niektórzy uciekają się do prymitywnych i bezprawnych metod polegających na pomówieniach czy oszczerstwach. Niejednokrotnie w tym celu wykorzystywani są zwykli lizusi, podwładni, którzy z obawy o utratę pracy są w stanie uczynić wszystko, zniszczyć dokumenty, spreparować nowe, wyszukać przysłowiowe haki na delikwenta a nawet znaleźć fałszywych świadków.
        Najcześciej zdarza się to w organach państwowych czy samorządowych, gdzie polityka dyktuje skład kadry pracowniczej. Częstotliwość takich działań jest szczególnie widoczna po wyborach. Deklaracje polityczne, zobowiązania wobec biznesmenów za finansowe wsparcie kamapanii sprawiają, że wybrany polityk traci poczucie moralności i dla zachowania stanowiska jest w stanie wykonać wszystko, byle tylko zrobić miejsce dla pociotka tego czy innego protegowanego, najczęściej nieudacznika i gbura. W konsekwencji taki polityk staje się szmatą, w którą mogą wszyscy wycierać swe brudne ręce. To taka mała dygresja.
        Pomimo tego, że specjalizuję się w sprawach rozwodowych, ale mam dobry kontakt z kolegą, adwokatem z Krakowa, który wygrał kilka spraw związanych z bezprawnym zwolnieniem pracownika i radziłbym skorzystać z jego rady, bo jest o co walczyć. Nie znam człowieka o którym mowa na forum, ale proszę, jeżeli ktoś go zna, niech poda na niego jakieś namiary. Adres e-mail, telefon lub inny kontakt (facebook, nk). Mam nadzieję że czyta forum, niech więc się nie łamie. Sprawa jest do wygrania. Jeżeli nie czyta forum niech jego znajomi poradzą mu, żeby kompletował wszelkie materiały, w tym zeznania świadków, dokumenty, dane z akt osobowych. Ze względu na możliwość mataczenia istnieje możliwość przeniesienia sprawy do innego sądu, poza województwo, więc nie ma powodu do obaw. Nie ma także powodu do zmartwienia, gdyby okazało się że u pracodwacy brak niektórych dokumentów, a tak się zdarza niestety. Jeżeli zachowały się kopie pism, z tzw. wpływową pieczątką, to będzie doskonały dowód, jeżeli dziwnym trafem miałoby ono zniknąć. Ponadto, gdyby okazało się, że coś znikło z akt osobowych, osoba za to odpowiedzialna poniesie konsekwencje wynikające z ustawy o danych osobowych, czyli może otrzymać grzywnę, karę ograniczenia wolności albo pozbawienie wolności do roku, co dla osoby zatrudnionej w urzędzie oznacza zwolnienie z pracy, bo nie może pracować w nim ktoś karany.
        Jeszcze jedna uwaga, dostęp do akt osobowych mają nie tylko obecni pracownicy, ale także osoby, które nie są już pracownikami danej jednostki. W razie odmowy udostępnienia danych trzeba złożyć skargę do generalnego inspektora ochrony danych osobowych.
        Jeżeli sąd udowodni, że pracownik utracił pracę w wyniku presji, będzie to uznane jako mobbing. W tej sytuacji może ubiegać się o odszkodowanie od pracodawcy, a osoba lub osoby stosujące mobbing nie unikną odpowiedzialności karnej. Przypomnę, że kwestie te regulują przepisy kodeksu karnego. Czekam na odzew.
        • Gość: hmm Re: park na Lipowicy IP: 79.139.60.* 06.08.11, 08:36
          Jesteś adwokatem od spraw rozwodowych i pisałeś ordynarne posty na tym forum?
          Ja też znam świetnego adwokata w Krk, który specjalizuje się w stalkingu, a twoje posty mam w archiwum. Poczytaj sobie KK.
          • Gość: ... Re: Do Fanki IP: *.przemysl.hypnet.pl 06.08.11, 09:59
            Tobie już całkiem odjebało kobieto. We wszystkich widzisz swoich wrogów. Jakaś mania prześladowcza? Wiesz ilu ludzi ma takie IP?
            • Gość: hmm Re: Do Fanki IP: 79.139.60.* 06.08.11, 11:46
              Brawo. O taką właśnie reakcję mi chodziło.
              Czytaj pilnie KK, wkrótce ci się przyda znajomość prawa.
              • Gość: hehehe Re: Do Fanki IP: *.home.net.pl 06.08.11, 12:07
                KK z duzej litery oznacza kosciol katolicki. widac teraz, jaka ty jestes znawczynia prawa. powiedz jeszcze co we wczesniejszym wpisie ... bylo zlamaniem prawa
          • Gość: AH Re: park na Lipowicy IP: *.pl 06.08.11, 12:22
            A Ty oczywiście musisz w każdym temacie wsadzić swoje głupie uwagi, no nie?
    • meteor_13 Re: park na Lipowicy 05.08.11, 14:07
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> jednego co ciął napotegę wywalili zurzędu

Chyba wiem o kogo chodzi, często dzwoniłem do niego, jak miałem coś wyciąć w firmie. Nie miałem z nim problemu, facet poukładany, konkretny i zawsze dobrze mi poradził. Szkoda, że go nie ma. Niedawno jak zadzwoniłem bo chciałem przyciąć drzewo, odezwał się jakiś facet, chyba szef , straciłem pół godziny i niczego się nie dowiedziałem, tak plątał, tak kręcił i nic mi nie powiedział. Co to za urzędnik, podobno kiedyś był jakąś szychą, ale jak znam życie pewnie tylko pieczątki przybijał. Nie rozumiem, po co takich ignorantów zatrudniać na stanowiskach.
      • Gość: moar Re: park na Lipowicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 15:39
        bo tu pracują tylko po znajomościach w ciemnogrodzie buraki
        • Gość: dark Już Kopernik IP: *.aster.pl 05.08.11, 15:42
          Już Kopernik stwierdził, że gorszy pieniądz wypiera lepszy.
          • Gość: Urzędnik Re: Już Kopernik IP: *.home.net.pl 06.08.11, 07:41
            A pamiętacie, jak pewnego naczelnika który przebywał na urlopie pilnie wezwali do pracy, a że wcześniej coś tam wypił, czemu nie ma się co dziwić, miał chłop urlop, ale on czując obowiązek stawił się do pracy, a oni go zwolnili dyscyplinarnie. Ubeckie metody działania. A inni jak chlali w pracy, nadal chleją i dobrze się mają. A co zrobiono z innym człowiekiem, którego często widzę, jak przyjeźdża po żonę do pracy, choć nie czuję do niego sentymentu, ale jak go widzę to mi go żal, jak on teraz wygląda, wrak człowieka. Tak go urządzono, ciągając od sądu do sądu i nie wiem czy jego sprawa nie jest nadal na wokandzie, bo jeszcze kilka miesięcy temu tak było. Tak kocha swoich pracowników magistrat. Chciałbym wiedzieć który przyłożył swoje ręce by tym ludziom zaszkodzić. Cóż, tak wygląda katolicka moralność w ich wykonaniu. Nóż w kieszeni się otwiera. Ale donosicieli, zauszników bardzo kocha, daje podwyżki, dobre stanowiska, tworzy stanowiska dla nierobów. Ciekaw jestem kiedy pojawi się w mieście zarząd komisaryczny, bo jak długo można ludziom mówić, że jest ok z budżetem, jak się wie jak można robić sztuczki. One jednak się skończą, nadchodzi czas spłaty dużych kredytów, i co dalej? Zwolnią tych co potrafią odebierać tylko telefony lub obsługiwać xero? Albo tych co potrafią wypełniać tylko jeden formularz, bo na więcej ich nie stać? Dziwię się, że media, niezależne media milczą. Bo te z miasta są zbyt mocno powiązane z niektórymi dycydentami i się boją podejmować trudnych tematów, a jest ich wiele.
    • satyrofotohistorys Re: park na Lipowicy 07.08.11, 22:34
      panna Klara i panna Rajmunda o tym, jak wszyscy wszystkich na oku mają
      • fanka_online Re: Świetne:))) n/t 07.08.11, 22:39
    • Gość: Ania Re: park na Lipowicy IP: *.pl 18.08.11, 20:22
      I nic, nadal cisza w parku, ale pewnie przygotowują jakieś papiery, żeby zacząć prace. Mam nadzieję, że wreszcie znikną te tablice o wiatrołomach i będzie można bez obaw pospacerować wśród drzew.
      • Gość: jork Re: park na Lipowicy IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.08.11, 07:58
        chyba ci się laski pomyliły
    • satyrofotohistorys Re: park na Lipowicy 20.08.11, 12:45
      Jak panna Klara z panną Rajmunda do Parku Lubomirskich poszły i zaniemówiły
      • fanka_online Re: ;))) 20.08.11, 12:55
        Nie dziwota, drogie panie:)
        Tam teraz urzęduje szkoła leśna, wschodniej europeiskości.
        Zobaczcie, kto tam "naucza", dopiero się zdziwicie:)))
    • Gość: Leśnik Re: park na Lipowicy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.11, 06:06
      Krzysztof, Helmut i ten jak mu tam Wiesiu Marchewka z Miękczysławem i koniecznie Łoś, do parku, sprawdzić, zobaczyć a inspektor Konewka to wszystko napisze na komputerze. Za dwa lata może ktoś się tym zajmie.
    • Gość: Cypis Wywożą ziemię do zabytkowego parku w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:58
      Wywożą ziemię do zabytkowego parku w Przemyślu - nowiny24.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka