Gość: gejsza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 00:00 Gdzie ono sie mieści? To jest coś nowo wybudowanego, czy adaptacja istniejącego budynku? Poratujecie wiadomościami. Fotki mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: Centrum Kultury Japońskiej w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 07:36 Szukaj na forum,o tym już było! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nis.kuk Re: Centrum Kultury Japońskiej w Przemyślu 08.06.04, 07:46 Centrum Kultury Japońskiej mieści się w Rynku, w starej kamienicy, na ul. Grodzkiej (dawne PTTK). Na razie Centrum posiada nieduże pomieszczenie, w przyszłości ma byc powiększone, a w małym podwórku (po prawej stronie od wejścia) ma być ogród japoński wraz z jakąś restauracją, barem, czy coś w tym stylu. W sierpniu ma przyjechać wolontariusz z Japonii i ma prowadzić treningi sztuk walki i jesli będą chętni - nauke jęz. japońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: Centrum Kultury Japońskiej w Przemyślu 08.06.04, 08:58 www.emb-japan.pl/kultura/kronika/wyd2004/04.02.27.htm www.emb-japan.pl/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_nuklearne Re: Centrum Kultury Japońskiej w Przemyślu 08.06.04, 16:03 Był tu kiedyś taki wątek z nazwami lokali gastronomicznych. "Ramzes", czy "Mumia" się jakaś pizzeria nazywała, czy jakoś tak adekwatnie:) Ten lokal w podwórku (po prawej stronie od wejścia) mógłby mieć nazwę zrozumiałą dla wszystkich: "Suszi mię":))) Albo: "Mię suszi" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejsza Re: Centrum Kultury Japońskiej w Przemyślu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.04, 17:21 dziekuje bardzo za informacje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Do gejszy! 08.06.04, 15:38 Do gejszy! Jeśli już trafisz do tego centrum, to zapytaj co to znaczy słowo "gejsza"... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Do gejszy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:34 E tam,najlepsze gejsze,są tutejsze!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejsza Re: Do gejszy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.04, 17:27 Ja wiem kim jestem :) Tłumaczenie doksłowne: "piekna osoba" lub "osoba, która żyje sztuką" :P Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Do gejszy! 20.06.04, 19:58 Gość portalu: gejsza napisał(a): > Ja wiem kim jestem :) Tłumaczenie doksłowne: "piekna osoba" lub "osoba, która > żyje sztuką" :P Te panie jak najbardziej zyja "sztuka" czy tez z pewnej "sztuki". :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nis.kuk Re: Do gejszy! 22.06.04, 10:14 ...Te panie jak najbardziej zyja "sztuka" czy tez z pewnej "sztuki"... Nic podobnego!!! To nie kurtyzana, choc takie też były i są w Japonii. Gejsza jest atrakcyjną, dowcipną i elokwentną kobietą. Jest wykształcona, zna się na sztuce, modzie,a takze polityce. Potrafi dyskutować, jej zadaniem jest właśnie zabawianie inteligentną rozmową różnych ważnych osobistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gejsza Re: Do gejszy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.04, 17:29 Ja wiem kim jestem :) Tłumaczenie dosłowne: "piekna osoba" lub "osoba, która żyje sztuką" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu z Przemyśla Re: Do gejszy! IP: 80.51.255.* 19.06.04, 20:39 Jeżeli nie mam nic do powiedzenia to sie nie odzywam.Jeżeli mam coś do powiedzenia,to mówie głośno,rozsądnie,ciekawie. Ty Rychu "wpieprzasz się tam gdzie nie masz nic do powiedzenia.Wychamuj!!! Śledzisz jakiś wyimaginowanych IP.80.....Popełniasz błędy,obrażasz niewinnych ludzi!Wstydź się. Ale doceniam twoją działalność Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Do gejszy! 20.06.04, 19:33 Gość portalu: zbychu z Przemyśla napisał(a): > Jeżeli nie mam nic do powiedzenia to sie nie odzywam.Jeżeli mam coś do > powiedzenia,to mówie głośno,rozsądnie,ciekawie. > Ty Rychu "wpieprzasz się tam gdzie nie masz nic do powiedzenia.Wychamuj!!! > Śledzisz jakiś wyimaginowanych IP.80.....Popełniasz błędy,obrażasz niewinnych > ludzi!Wstydź się. > Ale doceniam twoją działalność Skoro cie tak drazni, to co pisze, to musi byc jednak twoja robota: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=13450081 -------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Do Rycha! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 07:32 Chyba troche przesadzasz. Po tym adresie mozesz sie wprawdzie domyslac czyj to numer, ale masz do wyboru własciwie 255 możliwości. No chyba, że masz takie oprogramowanie, które pokazuje Ci wszystkie cyfry adresu IP i osoba 'inwigilowana' takze je ma i zna dokładny adres. Chyba, ze to intuicja Ci podpowiada... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Do Rycha! 21.06.04, 09:32 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Chyba troche przesadzasz. > Po tym adresie mozesz sie wprawdzie domyslac czyj to numer, ale masz do wyboru > własciwie 255 możliwości. No chyba, że masz takie oprogramowanie, które > pokazuje Ci wszystkie cyfry adresu IP i osoba 'inwigilowana' takze je ma i zna > dokładny adres. > > Chyba, ze to intuicja Ci podpowiada... > :)) To intuicja mi podpowiedziala. Bez niej nie skojarzylbym zbycha z tym IP. Takiego IP sie nie zaqpomina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu z Przemyśla Re: Do Rycha! IP: 80.51.255.* 22.06.04, 16:47 Drogi Rychu,Twa zdolność przewidywania i twórcza wyobraźnia jednak Cie zawiodła. Daj pokój nieuzasadnionym podejrzeniom i oddaj się intensywnej pracy twórczej. To Ci najlepiej wychodzi.Z należytym szacunkiem dla szefa,bijąc pokłony,pozdrawiam.Uf. Odpowiedz Link Zgłoś