Dodaj do ulubionych

Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku

30.03.12, 06:13
"Barbarzyńskim pomysłem jest też pozbawienie pełnej emerytury osób decydujących się na wcześniejszą emeryturę po osiągnięciu wieku 67 lat. To światowe kuriozum."

"To jednak żadna łaska. Rzekoma ochrona kobiet staje się jałmużną, bo ewidentnym jest, że podtrzymano dotychczasowe rozwiązania niekorzystne dla kobiet poświęcających się macierzyństwu i nie zmienia tego fakt, że proponuje się objęcie świadczeniami dodatkowo kobiet pracujących w oparciu o samozatrudnienie. To rozwiązanie działa ewidentnie na niekorzyść kobiet rodzących dzieci.
Propozycje tandemu Tusk-Pawlak stoją w sprzeczności z systemem emerytalnym opartym na gromadzeniu środków na kontach emerytalnych. Obojętnie czy mamy na myśli OFE, czy też ZUS.
Ta regulacja, bo trudno tu mówić o reformie, jest regulacją antyspołeczną, bo w sposób ewidentny ogranicza prawa obywatela do dysponowania, nawet w sposób pośredni swoimi prawami w kwestii wysokości wypracowanej przez niego emerytury, którą państwo zobowiązało się mu zapewnić zmuszając go do odprowadzania własnych środków na ten cel."
andromeda.salon24.pl/403757,jak-tusk-z-pawlakiem-zaslone-dymna-spuscili#comment_5922400
Obserwuj wątek
    • Gość: pysio Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku IP: *.alfaks.com 30.03.12, 07:11
      A skąd niby władza ma mieć kasę na obniżanie podatku najbogatszym, dopłaty do kościoła, utrzymanie zomo, utrzymanie armii darmozjadów na stanowiskach a raczej na synekurach itd. itp. Nawet najgłupszy rząd nie robiłby "reformy" gdyby na niej nie zarobił!
      • fanka_online Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku 30.03.12, 07:18
        Jak ( prawie) zawsze, masz rację Pysio. Ale do w/w armii darmozjadów dodaj jeszcze "głodowe" emerytury dla esbecji i KRUS dla wsiowych, wiecznie narzekających na swój los nierobów.
    • fanka_online Re: Cały Przemyśl protestuje pod Sejmem?! 30.03.12, 13:58
      Hmmm.....;)
    • Gość: itd Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku IP: *.perr.cable.virginmedia.com 30.03.12, 14:51
      Spoko, jak z metra cięty kurdupel powróci do władzy (a bardzo w to wierzy), wszystko zmieni się na lepsze. Emerytury będą wyższe o 100 a może i o 200 procent, hodowcy kotów będą mogli liczyć na jeszcze więcej (przejście na emeryturę w wieku 55 lat) itd. Sam miód!
      • Gość: pyio Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku IP: *.alfaks.com 30.03.12, 17:11
        Ja myślałem dotychczas że oprócz ika nie ma na świecie tak kuriozalnych propagandystów. No i proszę! Są!!! Nigdy nie podejrzewałem iż na starość będę musiał weryfikować moje spojrzenie na świat polityki. Teraz zostałem przekonany że polityczny realizm nie istnieje, liczą się tylko koryto, demagogia i piaskownica.
    • fanka_online Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku 01.04.12, 18:41
      "Już nie musimy się martwić o emerytury. Po prostu będziemy pracować do grobowej deski. Zadowoleni będą tylko pracoholicy. Tylko w takim razie po co ściągają przy każdej wypłacie składki emerytalne. Spora grupa pracowników podpierając się kulami, na wózkach inwalidzkich będzie pracować w hutach kopalniach i na taśmach produkcyjnych. Rządzący chyba z dyniami na głowy się pozamieniali."
      quartz.salon24.pl/404640,system-niewolnictwa-wraca#comment_5934615
      Jak widać, nie tylko ja mam niewolnicze skojarzenia. Warto jednak uczyć się historii...;)
    • Gość: itd Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku IP: *.perr.cable.virginmedia.com 01.04.12, 20:09
      Wczoraj angielski ZUS przypomniał mi, że sorry, ale na emeryturę przejdę w wieku 66 lat, a żona mając wiosen 65. Nikt z tego powodu szopek pod parlamentem nie robi, to normal. Co więcej, wiele Angielek - matek dzieciom, babć itd. - pracuje mając lat 66 i więcej, i nikt nie uważa tego za ''niewolnictwo''.

Polskim problemem jest lewych 1,5 - 2 mln rent i tyleż samo ludzi pracujących na czarno, którzy dziś olewają ZUS, ale w stosownym czasie łapki po kasę wyciągną - jak nie po emeryturki, to po socjale, zapomogi itd. Do tego dodajmy kilkaset tysięcy emerytów w wieku 35 (np. ulubiony PiS-owski agent Tomek) - 55 lat; wojskowych, policjantów, górników, strażaków itd. A co zostaje takim ''frajerom'' jak np. jak, którzy przez dobrych 35 lat płacili wszystkie podatki, bulili składki do ZUS, nie '' chorowali'' ( w życiu nie byłem ani dnia na L-4)?
      Ano popracować za granicą, przyjąć obcy paszport i mieć głęboko w d... wszystkich leserów, którzy od pokoleń kantują polskiego fiskusa i ZUS, a potem głośno krzyczą ''bieda'' i wyciągają ręce po ''należną'' jałmużnę (MOPS itd.), a za 100 zł i flachę gorzały dają się skaperować na różnego rodzaju partyjno-związkowe '' protesty'' i '' manifestacje''. Śp. moja teściowa poszła kiedyś (w roku 2005) na przedwyborcze spotkanie PiS, po którym zagłosowała na tę bandę i czekała na 30 proc. podwyżki emerytury. Dostała 35 złotych, ale Pan Prezes obiecał, że jak będzie rządził nadal, to podwyżki będą jeszcze wyższe!
      • fanka_online Re: Uhm;) 01.04.12, 20:50
        No proszę, na Wyspach jest tak fajnie, że właśnie postanowiono zafundować wszystkim Wyspy!
        A wszystko po to, abyście się nie musieli tułać po zmywakach nieboraczki. Wracajcie.....tu też sobie pozmywacie do 67 lat radośnie podśpiewując i przytupując zdrowymi nóżkami!;)

A serio, co Ty piszesz człowieku i komu zamierzasz udowodnić, że wiek rzeczywisty mieszkańców tych waszych wysp i tej naszej "wyspy szczęśliwości" można porównywać metrykalnie? Porównaj poziom życia, opiekę zdrowotną, warunki pracy, świadczenia socjalne i szereg innych czynników wpływających na kondycję społeczeństwa, a potem wyciągnij wnioski. Chętnie poczytamy....
        • Gość: itp Re: Uhm;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.04.12, 11:25
          Prawdziwą przyczyną narastającego niewolnictwa w Polsce jest to: interia360.pl/artykul/bank-watykanski,52875 Opozycja solidarnosciowa finansowana przez CIA za pomocą polskiego kościoła.
          • fanka_online Re: Uhm;) 02.04.12, 17:24
            Tzw "odwracanie kota ogonem", czyli dyżurny temat zastępczy....
            A ja wciąż czekam na statystyki porównawcze staruszków polskich i brytyjskich, no i potwierdzenie, że brytyjski staruszek nie może sobie przejść na emeryturę przed osiągnięciem wymaganego wieku.
            I proszę nie mówić, że u nas też MOŻNA, albo udowodnijcie, że można również żyć za 500 zł/mieś.
        • Gość: itd Re: Uhm;) IP: *.perr.cable.virginmedia.com 12.04.12, 05:23
          fanka_online napisała:

Porównaj poziom życia, opiekę zdrowotną, warunki pracy, świadczenia socjalne i szereg innych czynników wpływających na kondycję społeczeństwa, a potem wyciągnij wnioski. Chętnie poczytamy....
          ---
          Co ty wiesz o opiece zdrowotnej, czyli brytyjskiej służbie zdrowia?

Trzy miesiące temu, przez źle leczone zatoki, poszedł do grobu 19-letni chłopak spod Wrocławia. Już od sześciu tygodni próbuje się dostać do lekarza, z podobnym problemem, o kilka lat starszy chłopak z Przemyśla. Z trudem, i to dopiero po wizycie w szpitalu, zdołał ''wydrzeć'' receptę na potrzebny mu antybiotyk (do tej pory ''leczono'' go ... paracetamolem). Wczoraj zasłabł w pracy, zawieźliśmy go do dużego szpitala, a tam skierowali go do ...lekarza rodzinnego, który telefonicznie uprzedził, że w tym tygodniu nie będzie miał już przyjemności oglądać pacjenta. Znam przypadek, gdy chory (mój zięć, Anglik) z piekielnie bolącym go zębem znalazł ratunek dopiero ... 60 mil od miejsca zamieszkania (na szczęście w weekendy przyjeżdżają lekarze z ... Polski i prowadzą przychodnie), a 5-letnie dziecko z takim samym problemem jeździło z rodzicami pół dnia, nim w milionowej aglomeracji znalazł się jedyny czynny gabinet zajmujący się dziećmi.
          Tygodniami a niekiedy miesiącami czeka się na wizytę u lekarza, czasem latami na poważne zabiegi szpitalne. Gdy padniesz na ulicy, to módl się, aby nie spotkało cię to w czasie, gdy sanitariusze z pogotowia (lekarze do jazdy karetkami się nie zniżają) będą mieli lunch, bo mogą nie przyjechać (gdy padniesz, to gó... im zrobią, gdyż mają w umowie o pracę przerwę, a związki zawodowe staną za nimi murem). Nie bez powodu setki tysięcy Brytyjczyków wyjeżdżają za granicę (także do Polski) na coraz poważniejsze zabiegi, za które chętnie płacą.
          Reasumując: możemy wiele złego mówić o naszej służbie zdrowia, ale ogólnodostępną (publiczną) angielską bije ona na głowę. Przede wszystkim kwalifikacjami personelu i, mimo wszystko, podejściem do pacjenta.
          • fanka_online Re: Uhm;) 12.04.12, 18:47
            A jeden taki forumowicz( uhm) z tych waszych dzikich (!) wysp opowiadał mi, że jak go rozbolało kolano to trzech lekarzy woziło go na wózku i jeszcze się uśmiechali....pewnie, jak zwykle, kłamał:(
    • fanka_online Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku 02.04.12, 17:37

WIELKA KRADZIEŻ PRZYSZŁYCH EMERYTUR

"OFICJALNE MEDIA WMAWIAJĄ NAM O KONIECZNOŚCI WYDŁUŻENIA WIEKU EMERYTALNEGO, ALE MÓWIĄ ŻE ZOSTANIEMY OKRADZENI Z PRZYSZŁYCH EMERYTUR. NIEZALEŻNY EKONOMISTA DR DANIEL ALAIN KORONA NA ŁAMACH KWIETNIOWEGO NUMERU SERWIS21-MAZOWIECKIserwis21-mazowiecki.blogspot.com. PONIŻEJ TEN ARTYKUŁ".
      akcjaprotestwyborczy.salon24.pl/404937,wielka-kradziez-przyszlych-emerytur#comment_5939135
      • Gość: itp Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.04.12, 18:16
        To nie jest temat zastępczy.Za sytuacje w Polsce odpowiadają wszystie rządy po 89r.Nie takiej formy kapitalizmu oczekiwaliśmy o ile ktoś był świadomy że będziemy mieli ten kapitalizm.W każdym razie ja jestem za kapitalizmem ale z "ludzką twarzą" W polityce oczekuję na partię prawicową le nie idącą na klęczkach do o.Rydzyka natomiast w gospodarce jestem za taką formą formą jaką prowadzili przed IIw.ś Mościcki z Kwiatkowskim.Państwo ma tworzyć miejsca pracy a nie niszczy. Ma budować a nie sprzedawać.I ma nie przeszkadzac tym którzy chcą sobie radzić sami.O taki kapitalizm ,myślę że nie tylko mnie chodzi.Należy jak najszybciej skończyć z formą rządów uprawianych przez ostatnie przeszło 20 lat. Do czego do[prowadziły:www.tvn24.pl/12690,1739609,0,1,biedaszyby-zywia-drugie-pokolenie,wiadomosc.html
        • fanka_online Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku 02.04.12, 18:32
          Więc nie zrzucaj odpowiedzialności na Bank Watykański, którego akcjami mogą się przejmować najwyżej różne rydzyki i inne książęta KK, a nie statystyczni obywatele tego kraju.
          Ludzie umęczeni horrorem wojny, mordowani i wykorzystywani przez obu okupantów, dożynani przez "życzliwych sąsiadów", repatrianci, którzy stracili dorobek pokoleń, eksploatowani i pojeni wódą przez czerwony reżim zasłużyli na COŚ WIĘCEJ niż nieudolne rządy kolejnych krwiopijców, intelektualnych abnegatów, moralnych relatywistów mających za nic podstawowe prawo każdej OSOBY LUDZKIEJ do godnego życia na każdym jego etapie.
          Ja czekam na prawdziwą lewicę....diametralnie odmienną od tych trzech ( zaprezentowanych w wątku poniżej) obleśnych, a chciwych łapek-nibynóżek.
          • Gość: itp Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.04.12, 19:12
            Kościoł jako inicjator,dostarczyciel kasy spowodował zmiany.Wziął w tym wszystkim zaangażowany udział.Zebrał profity dla których to wszystko zorganizował.Uczestniczy i często rozdaje karty w polityce po 89r.Niestety rzadko się słyszy głos sprzeciwu koscioła przeciwko temu niewolnictwu. Dla mnie w tym tkwi wina koscioła. Z pozostałym się zgadzam, w zasadzie Mościcki z Kwiatkowskim budując polski przemysł,tworząc miejsca pracy też prowadzili politykę można nazwać lewicową. Dobrze by było gdyby powstała partia prawicowa wolna od wpływów klerykalnych i dobrze by było gdyby powstala partia lewicowa wolna od byłych towarzyszy.
            • fanka_online Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku 02.04.12, 19:41
              Kościół, jako instytucja prowadzi swoją własną politykę od dwóch tysięcy lat i biorąc pod uwagę sam staż, dysponuje wiedzą i doświadczeniem nieporównywalnymi z żadną inną organizacją/partią, o rządach poszczególnych państw nie wspominając. Radził sobie z niejednym kryzysem i z niejednym sobie poradzi.
              Naszym problemem są nieudolne rządy w tym kraju; degradacja najpierw nauki, potem edukacji, teraz niewolnicza eksploatacja tych nielicznych jednostek, które MAJĄ pracę.
              Nadal nie rozumiem roli Kościoła, oprócz niezaprzeczalnej roli JPII jaką odegrał w upadku komuny. W Kościele , jak i w polityce , wielcy ludzie bywają, a po nich przychodzą różni dziwisze.....
          • chrobry100 Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku 02.04.12, 20:05
            fanka_online napisała:

> Ja czekam na prawdziwą lewicę....diametralnie odmienną od tych trzech ( zapreze
            > ntowanych w wątku poniżej) obleśnych, a chciwych łapek-nibynóżek.
            Ty czekasz na PZPR i SB towarzyszko . Rodzice w genach zostawili tą tęsknotę.
            • fanka_online Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku 02.04.12, 20:11
              Twoi rodzice zostawili ci w genach sprzedajność peeselowskiej dzi...ki, pastuchu.
              A jak jeszcze raz wspomnisz tu moich rodziców, którzy poświęcili życie ucząc takich matołów jak ty, to poopowiadam forumowiczom o twoich bratowych-kaszalotach-umysłowych nielotach, albo o warsztacie śrubek, który dostałeś za donosicielstwo w peerelu.
              EOT
              • chrobry100 [...] 05.04.12, 19:44
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • chrobry100 No i co ? 05.04.12, 20:19
                  Potrafisz coś poza wnioskami o kasowanie postów ? gdzie te rewelacje ?
              • Gość: Alojzy Re: Niewolnictwo-tuskowe kuriozum 21-go wieku IP: 176.31.222.* 05.04.12, 20:37
                > Twoi rodzice zostawili ci w genach sprzedajność peeselowskiej dzi...ki, pastuchu.

To jest język wykształconej (podobno) kobiety. Wstyd Fanka! Szmać się dalej!
    • fanka_online Re: Dowcip dnia!;) 05.04.12, 14:41
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Donald-Tusk-zwolnil-z-kancelarii-60-letniego-fotografa-bo-byl-za-stary,wid,14389583,wiadomosc.html?ticaid=1e37e
      • Gość: pysio Re: Dowcip dnia!;) IP: *.alfaks.com 05.04.12, 21:13
        Na ostatniej demonstracji przed sejmem rozdawano zdjęcia z podobizną toosca w hitlerowskim mundurze. Może to ten fotograf machnął mu fotkę gdy się przebierał w dziadkowy mundur hitlerowskiego żołdaka. Albo jest to też zapowiedź tego co czeka ludzi po sześćdziesiątce gdyż w tym wieku większość albo ma sklerozę albo już demencję starczą? Przypadłość ta jest charakterystyczna dla polityków, nawet dla młodych polityków. Oddawanie rządów osobnikom z objawami tych chorób jest niebezpieczne dla państwa i jego obywateli a zatrudnianie w tym wieku może się okazać fatalnym posunięciem.
        • fanka_online Re: Dowcip dnia!;) 06.04.12, 13:51
          www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,11493456,Zakowski__Jak_zyc__skoro_nawet_z_kancelarii_premiera.html
    • fanka_online Re: Miłość po grób! 12.04.12, 18:53
      "Teraz rusza propagandowa kampania emerytalna z której celnie nabija się portal polityce.pl : „Szczęśliwi, zadowoleni ludzie ze zrozumieniem przyjmują decyzję władzy. Cieszą się staruszkowie, cieszą się dzieci (to dla ich dobra - mówi lektor), młodzież, rodzice, całe rodziny wprost szczęśliwe!”
      gociek.salon24.pl/407817,platforma-bedzie-nas-kochac-do-skutku#comment_5983634
      • Gość: gość Re: Miłość po grób! IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.12, 19:28
        www.youtube.com/watch?v=sHWcgPaUPcs Wiek Faniu nie jest sprawą metryki a samopoczucia !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka