Dodaj do ulubionych

podziemne trasy

12.03.02, 16:31
wow...wyczytalam w necie ze pierwsi turysci zwiedzaja juz podziemia znajdujace
sie pod magistratem...oprowadza sam wiceprezydent...czy ktos wie cos wiecej?
Obserwuj wątek
    • gofa Re: podziemne trasy 12.03.02, 16:39
      mam...zagladnijcie www.przemysl.pl/serwis/rewitalizacja/podziemia.htm
      • wook Re: podziemne trasy 12.03.02, 18:00
        no świetne, słyszłem że prezydent przeszedł tą trasą, ale czy w tej chwili
        jest ona dostępna dla ogółu nie wiem. Gdy ten projekt zostanie doprowadzony do
        końca, to będzie to nie mała atrakcja turystyczna porównywalna do lochów
        sandomierskich, czy podziemi opatowskich.
        • gofa Re: podziemne trasy 12.03.02, 19:00
          mam tylko nadzieje ze cena biletow nie odstraszy chetnych ...
          • wook Re: podziemne trasy 12.03.02, 20:08
            w Jarosławiu nie są drogie, nie pamiętam ile ale nie duzo a trasa jest dosyc
            ciekawa choć krótka. Jak bedą drogie to tylko szczury za darmo bedą ją
            zwiedzać.
            • gofa Re: podziemne trasy 12.03.02, 20:10
              no tak ale z biletow musi zwrocic sie utrzymanie zeby interes byl rentowny...
              • wook Re: podziemne trasy 12.03.02, 20:59
                no tak , ale zwróć uwagę że cenami promocyjnymi można więcej zyskać niż
                sztywną kalkulacją.
                • gofa Re: podziemne trasy 12.03.02, 22:13
                  a to prawda, trzeba wybierac - droge bilety i malo turystow - tanie bilety i
                  masa chetnych :)
    • rihard Re: podziemne trasy 13.03.02, 11:07
      Chłopcy a byliście (albo słyszeliście) o podziemiach pod Tarnowskimi Górami?
      • gofa Re: podziemne trasy 13.03.02, 11:11
        thx za chlopcy :(
        • Gość: rihard Re: podziemne trasy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 00:01
          gofa napisał(a):

> thx za chlopcy :(

Przepraszam GOFE jeśli jest Panią:)
      • wook Re: podziemne trasy 13.03.02, 20:42
        rihard napisał(a):

> Chłopcy a byliście (albo słyszeliście) o podziemiach pod Tarnowskimi Górami?

Nie, ale bylibyśmy wdzięczni gdybyś podzielił się z nami swoimi wiadomościami na
        temat wzmiankowanych podziemi, a może jakiś link do strony?
        • gofa Re: podziemne trasy 13.03.02, 21:36
          o, linki sa ok bo mozna sobie poogladac to co ciezko opisac :)
          • Gość: rihard Re: podziemne trasy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.02, 23:58
            chyba jedna z najlepszych linek (są inne ale muszę je sprawdzić)
            www.promarcos.com.pl/SMZT/
            • wook Re: podziemne trasy 14.03.02, 18:56
              Dzięki za link, przeglądałem jestem pod wrażeniem, myślę że inni goście też
              skorzystają :)
              • gofa Re: podziemne trasy 14.03.02, 23:12
                mysle ze to jest swietny pomysl na wycieczke :) trzeba wykorzystac :)
                • rihard Re: podziemne trasy 15.03.02, 09:28
                  Zapraszamz chęcią pokażę te i inne ciekawe miejsca w TG
                  • gofa Re: podziemne trasy 15.03.02, 11:24
                    och...dziekujemy za zaproszenie, skorzystamy jak tylko bedzie okazja :) a sami
                    zapraszamy w nasze strony :)
                    • wook Re: podziemne trasy 15.03.02, 21:36
                      jak złapać tę okazję? chętnie bym pozwiedzał TG, w szczególności sztolnie no i
                      koniecznie sztolnię Czarnego Pstraga.
                      • gofa Re: podziemne trasy 15.03.02, 22:39
                        coz wook...nie ukrywajmy ze ja mam blizej do TG ...ale kto ma blizej do
                        przemysla? ;)
                        • rihard Re: podziemne trasy 15.03.02, 23:31
                          Chciałbym się dowiedzieć co to znaczy "ja mam bliżej" a pozatym w waszych
                          okolicach bywam stosunkowo często:)
                      • rihard Re: podziemne trasy 15.03.02, 23:37
                        Nic prostszego wystarczy dogadać "szczegóły natury technicznej"
                        • gofa Re: podziemne trasy 16.03.02, 11:00
                          hahahaha...rihard...ja mam blizej znaczy ze z BB jest blizej do TG niz z
                          Psla :)...oj nie czytalo sie uwaznie postow :)
                        • wook Re: podziemne trasy 17.03.02, 16:37
                          rihard napisał(a):

> Nic prostszego wystarczy dogadać "szczegóły natury technicznej"

Dzięki za dobre chęci, ale narazie pozostaje mi zwiedzanie przez internet.
                          • wook Re: podziemne trasy 17.03.02, 16:44
                            Przeczytajcie, przekopiowane z Życia Podkarpackiego:
                            W poniedziałek, 4 marca, władze miasta udostępniły mieszkańcom Przemyśla
                            dokumentację i plany zagospodarowania podziemi autorstwa architekta Jacka
                            Mermona. Twórca ów jest autorem koncepcji rewitalizacji całej starówki.
                            Odkryte do tej pory podziemne korytarze pod Rynkiem mają długość około 200
                            metrów. Prowadzą wzdłuż historycznego kamiennego kolektora ściekowego. Łączy
                            on piwnice budynków Rynek 1 (urząd miasta) i nie zagospodarowanej części
                            podziemi pod budynkiem Mostowa 2. Podziemna trasa turystyczna rozpoczynać się
                            będzie w budynku Rynek 1. Prowadzić będzie poprzez kilkupoziomowe piwnice pod
                            tą budowlą. Autor koncepcji przewidział tam utworzenie szeregu sal
                            ekspozycyjnych, w tym salę konferencyjną służącą promocji miasta. Wystawiona w
                            niej będzie makieta Przemyśla. W pomieszczeniu sąsiednim przewidział również
                            bar kawowy. Następnie turyści zwiedzać będą kolektor, a zakończenie trasy
                            przewidział w podziemiach budynku Mostowa 2. Wizja Jacka Mermona przewiduje
                            dostosowanie istniejącego baru "Salto" jako jednej z atrakcji trasy. Adaptacja
                            trasy kosztować ma 300 tys. zł. Natomiast tegoroczny budżet miasta przewidział
                            wyłożenie na ten cel połowę tej kwoty.
                            • gofa Re: podziemne trasy 17.03.02, 18:12
                              brzmi niezle...teraz pytanie skoro jest polowa $ skad druga? no i problem
                              natury technicznej...jak dlugo to potrwa...jesli od planu do realizacji bedzie
                              tyle co od odkrycia podziemi do powstania planu to rachunek jest
                              prosty...troche poczekamy...
                              • gofa Re: podziemne trasy 21.05.02, 19:48
                                na fali narzekania wyciagnelam ten watek zeby spytac i co? jest trasa? dziala?
                                • wook Re: podziemne trasy 21.05.02, 19:52
                                  hahaha a któż to wie!!! chyba tylko prezydent:)
                                  • gofa Re: podziemne trasy 21.05.02, 19:53
                                    żartujesz wook, nic? cisza? nieczynne? nie ma? zasypalo?
                                    • wook Re: podziemne trasy 23.05.02, 19:45
                                      wygląda na to że to dopiero plany i kiedyś może pozwiedzamy piwnice i kolektor
                                      i coś tam jeszcze:)
                                      • gofa Re: podziemne trasy 23.05.02, 23:08
                                        no to mamy kolejne: wiele halasu o nic...to po co ta glosna reklama? i ze niby
                                        sam prezydent czy ktos tam oprowadza...srutututu...jak zwykle...ciekawe kto
                                        sie tym zajmuje? a wlasciwie nie zajmuje ...
    • Gość: andres Re: podziemne trasy IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 22:22
      dla zainteresowanych - nie trzeba daleko jechać.
      mozna też zwiedzić wirtualnie www.rzeszow.um.gov.pl/Trasa/trasa.php
      pozdrow
      • gofa Re: podziemne trasy 11.07.02, 19:33
        ha!!! patrzcie co znalazlam, czytaliscie?

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=924517&dzial=rzr0003
        niepokoi mnie tylko ostatnia linijka tekstu:
        'Termin rozpoczęcia prac nie jest jeszcze znany.'
        • wook Re: podziemne trasy 18.07.02, 19:28
          otóż w telewizji regionalnej był emitowany reportaż gdzie było mówione, że są
          teraz prowadzone prace porządkowe w podziemiach, przygotowujące do ich
          zagospodarowania, a więc już coś ruszyło, oby tylko nabrało rozpędu i nie
          wykoleiło się na najbliższym zakręcie:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka