Dodaj do ulubionych

Czy to jeszcze jest kościół?

IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.07.12, 18:06
wiadomosci.onet.pl/regionalne/poznan/tragedia-dziecka-wikarego-sledztwa-nie-bedzie,1,5192530,region-wiadomosc.html Czy to jeszcze jest kościół? Czy to są duchowni? Inna sprawa to jak funkcjonuje nasz wymiar wymiar sprawiedliwości.Księża w każdym przypadku mają nadzwyczajne złagodzenie kary a najczęściej pozostają bezkarni. Zgniłe państwo, zgniły kościół,zgnili księża.
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: A niby co?;) 18.07.12, 18:16
      Tak. Kościół to ogół ludzi ochrzczonych. Matoły i sk....syny wchodzą w skład inwentarza.
      I sorry, ale nie lubię się powtarzać, a temat już komentowałam;
      forum.gazeta.pl/forum/w,165,137410824,137446973,Re_Patologia_na_topie.html
      • Gość: Karol Re: A niby co?;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.07.12, 18:43
        No tak, przepraszam nie czytałem tego wątku i nie wiedziałem że temat był linkowany.
        A kościół potraktowałem jako instytucję której urzędnikami są duchowni. Niemniej stanowisko kurii mówiące że jest to jej wewnętrzna sprawa jest przerażające. Ukaranie księdza przeniesieniem w inne miejsce ,choćby na Ukrainę , woła o pomstę niebios.Przecież oni to już powinni Boga się bać.Jeśli w Niego werzą.

k
        • fanka_online Re: A niby co?;) 18.07.12, 18:47
          Sorry, a gdzie jest prokuratura w tym kraju?
          Działa wybiórczo, czy powinna zostać zlikwidowana skoro nie chroni obywateli przed sk....synami? To ichnia działka.....pogonić darmozjadów do roboty!
          • Gość: ??? Re: A niby co?;) IP: *.toya.net.pl 18.07.12, 19:21
            Księża w naszym nawiedzonym kraju traktowani są ulgowo i odnosi się wrażenie, że prawo kanoniczne jest ponad prawem państwowym. Czy zmierzamy do państwa teokratycznego?
            • Gość: Karol Re: A niby co?;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.07.12, 19:38
              My nie zmierzamy, my jesteśmy państwem teokratycznym. Chyba nikt dowodów nie potrzebuje, jest ich bez liku.
          • Gość: Karol Re: A niby co?;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.07.12, 19:34
            Prokuratura działa w taki sposób nie bez przyczyny.Państwo jest chore przez polityków i to oni odpowiadają za działalność wszystkich instytucji. I za chory kościół również.Bowiem duchownych w dużej mierze"popsuli" politycy dając im taką pozycję jaką zajmują. A to że z tej pozycji korzystają,choć jako duchowni powinni się kierować innymi,głoszonymi przez siebie zasadami, w zasadzie nie powinno dziwić. Nadmiar możliwości ,brak doswiadczenia, powoduje że wpadają zresztą ochoczo w grzech pychy i nie tylko.
            • Gość: set Re: A niby co?;) IP: *.toya.net.pl 18.07.12, 19:52
              W zasadzie księża co rusz dają dowody, że w Boga nie wierzą.
              • Gość: Karol Re: A niby co?;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.07.12, 20:14
                Kolejny celebryta, lubi matory i małolaty www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060728/WEEKEND/60727014 Sąd zmniejszył wyrok z odsiadki na zawieszenie. Podobno małolata którą uczył seksu miała już 16 lat, a wyrok za molestowanie dziewczynek taki niski bo przecież toż wspaniały KSIĄDZ! !
                • fanka_online Re: ... 19.07.12, 20:29
                  Czasem zastanawiam się, z jakim uczuciem przedstawiciele wymiaru niesprawiedliwości w tym kraju spoglądają na swoje oblicza w lustrze.
                  • Gość: Karol Re: ... IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.07.12, 20:58
                    W kryminałach siedzą ludzie którzy scieli drzewo aby napalić w domu lub co pojechali rowerem po wypiciu wina lub piwa lub bezrobotni co nie zapłacili alimentów ale ksiądz za molestowanie seksualne kilkunastoletnich dziewczynek nie może. A ci co wymierzaja takie wyroki, spoglądając w lustro czują się dobrze.Przecież ksiądz to nie lump na rowerze.
                    • fanka_online Re: ... 19.07.12, 21:01
                      Nie wiem, czy czują się "dobrze"....przecież też mają córki.
                      • Gość: Karol Re: ... IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.07.12, 21:32
                        To nie w tym rzecz że maja córki. Sprawiedliwość to narzedzie w rękach władzy.Nigdy , obojetnie jak głeboko sięgniemy do historii nie było tak aby jednakową miarą oceniać tych którzy tą władzę stanowili i tych którzy jej podlegali.Sprawiedliwość jest dla malutkich. Księża to ludzie władzy, dlatego są ulgowo traktowani przez aparat sprawiedliwości. I tego nie zmienimy,przynajmniej teraz i bliskiej przyszłości ,może w dalszej. Natomiast możemy zmienić szybko stosunek do takich księży dając im to odczuć na co dzień.Dlatego że oni nauczaja religii a sami postępują niezgodnie z tym co głoszą.
                        • fanka_online Re: ... 19.07.12, 21:44
                          Owszem, rzecz w tym.....trzeba mieć wyobraźnię poziomu rozwielitki, aby pozwolić podobnym przestępcom na bezkarność.

www.youtube.com/watch?v=aEYvP8tFr1s&feature=autoplay&list=PL2EBBB2C11531AA23&playnext=3
                          • Gość: Karol Re: ... IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.07.12, 22:23
                            "Księdza" bronił były minister sprawiedliwości, mecenas Bentkowski www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120626/RZESZOW/120629650 , a sędziowie sądu apelacyjnego mająa wyobraźnię i to dużą. Dlatego taki wyrok.
                            • Gość: Karol Re: ... IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.07.12, 22:30
                              Wspólne wycieczki,wspólne łóżko i pieszczoty www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111223/RZESZOW/951606334 dziewczynki nie mogły dochodzic swoich praw z powodu przedawnienia !
                  • solist Re: ... 20.07.12, 23:52
                    z żadnym uczuciem, bo to banda skur.wysynów, dla których liczy się tylko kariera, kasa i znajomości.
                    • Gość: Hipolit Lament Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 19:58
                      skąd tyle jadu , zazdrosci , zawisci ? jak chcesz wiedxziec to prokuratorzy są wrażliwi na krzywdę tylko wam sie nie podoba że nie widzą przestępstwa tam gdzie go poprostu nie ma i nigdy nie było !!!!
                      kariera ? siedzenie za biurkiem i pisanie umorzeń...
                      kasa ? zdziwił byś się ilu prokuratorów mieszka w blokach jak zwykli ludzie a ilu kupuje ubrania i buty w lumpeksach dla siebie i swojej rodziny...
                      znajomości? nie znam nikogo kto do tak cięzkiej i wymagającej wykształcenia, inteligencji i wyrzeczeń pracy idzie po znajomości...
                      zastanów się nad sobą dobrze Ci radzę!!!!!!
    • matlak2 Re: Czy to jeszcze jest kościół? 20.07.12, 12:08

rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,12157309,Tajemnica_Malej__Dlaczego_12_latka_popelnila_samobojstwo_.html
      • matlak2 Re: Czy to jeszcze jest kościół? 20.07.12, 12:10
        rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,12157309,Tajemnica_Malej__Dlaczego_12_latka_popelnila_samobojstwo_.html?as=3&startsz=x
        • Gość: gość Re: Czy to jeszcze jest kościół? IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.12, 15:21
          i jak to jest, że taki Michalik, który zawsze ma tyle do powiedzenia, czy to o polityce czy moralności teraz milczy. Ciekawe że Rada Miasta która tak ostatnio żwawo protestowała przeciwko "atakom na Kościół" nie czuje się w obowiązku wydać oświadczenia. Nikt nie powie że współczuje i przeprasza, wyrok w zawiasach, przeniesienie i można dalej obmacywać, w innej parafii
          • midrasz3 Re: Czy to jeszcze jest kościół? 20.07.12, 23:09
            Słusznie!!! No tajny współpracowniku "Zefir" do tablicy!!! Czekamy na komentarz.
    • matlak2 Wyślij sznurek dla zboka 20.07.12, 23:58
      KURIA DIECEZJALNA
      ul. Zamkowa 4
      35-032 Rzeszów

(dla ks. Romana Jurczaka)

Wysłałem dziś na ten adres 3 metry mocnego sznura w prezencie dla zboka z Małej. Jeśli ma resztki sumienia, będzie wiedział co z tym prezentem zrobić

Dobrzy ludzie z diecezji rzeszowskiej szykują akcję ''ZERO NA TACĘ" - do czasu, gdy ''kapłan'' Roman J. będzie księdzem. Ewentualne pytania w tej skandalicznej sprawie kierować na:
      kuria@rzeszow.opoka.org.pl

PS. Mam nadzieję, że wzorem marszów '' w obronie życia'' czy TV TRWAM, przemyscy aktywiści tłumnie wyruszą w obronie dobrego imienia Kościoła - pod hasłem ''Kościół wolny od pederastów w sutannach''

• Gość: Karol Re: Wyślij sznurek dla zboka IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.07.12, 09:43
        I to jest słuszna droga.Nic tak dobrze nie zadziała na instytucje finansową jaką jest kościół jak przerwa w doplywie gotówki.Ludzie powinni wreszcie zrozumieć że maja obowiązek wpływania na nieprawidłowości w kosciele.Najlepszą metoda byłoby zawieszenie uczestnictwa w mszy z pikietą pod kosciołami pod hasłem" nie wejdziemy dopóki kościół sie nie oczyści", ze zgnilizny, pedofilstwa,pederactwa,utrzymywania kochanek,machlojek finasowych,buty,pychy itd Kościół w Polsce wymaga odnowy, najwyższy czas aby dostojnicy koscielni czy zwykli księża przestali traktować wiernych jako zwykłych baranów dostarczających goówkę.
        • fanka_online Re: Wyślij prokuraturę w kosmos! 21.07.12, 09:48
          j.w.
          • Gość: Karol Re: Wyślij prokuraturę w kosmos! IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.07.12, 14:11
            W kościle są ludzie którzy doszczegają problemy i nie boja się o nich mówić.Ostrożnie ale jednak. religia.onet.pl/wywiady,8/homo-lobby-ma-swoich-ludzi-na-kluczowych-stanowiskach-w-kosciele,44528,page1.html Dobrze by było aby nasze społeczeństwo w tym policjanci,prokuratorzy i sędziowie przeczytali co mówią. I przestali sie bać podejmowac właściwe kroki tj społeczeństwo choćby przestac płacić na tacę zbokom a wymiar sprawiedliwości właściwie karać. Nie można poste pować w myśl zasady " nie ruszaj gowna to nie będzie śmierdzieć" Gowno należy jak najszybciej usunąć.
            • fanka_online Re: Wyślij prokuraturę w kosmos! 21.07.12, 15:07
              Ofiary, gó...e zwierząt, ale czasem i ludzi były potrzebne Baalowi, a raczej jego kapłanom.
              Świątynia Salomona też nie była wolna od starożytnych wspływów i chociaż Chrystus rozprawił się z menażerią na jej dziedzińcu w jednej z najświetniejszych scen Ewangelii, a pierwsi Chrześcijanie w ofierze składali to, czym każdy z nich mógł się podzielić z innymi, przewodnicy duchowi zachęcają aby podczas Ofiarowania składać w nim wszystkie swoje troski, problemy i bóle doczesne, pojęcie ofiary wciąż budzi kontrowersje.
              To oczywiste, że utrzymanie świątyń i ich kapłanów kosztuje i od wieków wierni wspierają ich istnienie, a co lepiej uposażeni fundują budowę/renowację, nie należy jednak popadać w przesadę.....chociażby dlatego że głęboko uduchowionych kapłanów na próżno szukać w ociekających złotem pałacach.
              I przepraszam za mały off, ale eksploatowanie tematu dobrobytu KK w kontekście równolegle prowadzonej w mediach kampanii antyreligijnej jest co najmniej niesmaczne.

Wracając do meritum i rzekomego "homo lobby", myślę że to dość zabawny pomysł, bo gdyby takie lobby w istocie istniało, powinno ściśle współpracować z palikociarnią, partią kochających inaczej.
              Nie rozmywajcie problemu pedofilii, bo to akurat problem nie tylko niektórych księży, ale również nauczycieli, tzw wychowawców z zakładach opieki nad nieletnimi i innych zboczonych psycholi, dla których bezkarność wobec prawa jest zielonym światłem do popełniania kolejnych przestępstw, deprawowania dzieci obojga płci.
              Po raz kolejny więc pytam, gdzie jest wymiar sprawiedliwości w tym kraju?!
              • fanka_online Re: Wyślij prokuraturę w kosmos! 21.07.12, 15:09
                Errata.....sorry, na początku tekstu popełniłam zabawną w konsekwencjach literówkę, którą zakwalifikowano jako niecenzuralną:)
                Oczywiście słowo brzmiało; GŁÓWNIE.
              • Gość: set Re: Wyślij prokuraturę w kosmos! IP: *.toya.net.pl 21.07.12, 15:34
                Na szczęście ludzie mądrzeją, przestają wierzyć w religijne bajeczki, zaczęli patrzeć pasterzom w sukienkach na ręce i nie chcą płacić na ich przaśne wygłupy dla naiwnych.
                • fanka_online Re: Wyślij prokuraturę w kosmos! 21.07.12, 15:43
                  "Na szczęście ludzie mądrzeją"
                  Jednak autorowi tych słów "zmądrzenie" nie grozi.....przynajmniej w najbliższym czasie, ponieważ z całego postu nie zrozumiał nic, zero, null...
                  • Gość: set Re: Wyślij prokuraturę w kosmos! IP: *.toya.net.pl 21.07.12, 16:41
                    ... i nie chcą już im wybaczać przestępstw, i tego, że często są stawiani ponad prawem. Starczy?
    • fanka_online Re: Czytanie na dziś 22.07.12, 10:59
      Jr 23,1-6)
      "Pan mówi: Biada pasterzom, którzy prowadzą do zguby i rozpraszają owce mojego pastwiska. Dlatego to mówi Pan, Bóg Izraela, o pasterzach, którzy mają paść mój naród: Wy rozproszyliście moją trzodę, rozpędziliście i nie zatroszczyliście się o nią; oto Ja się zatroszczę o nieprawość waszych uczynków - wyrocznia Pana..."

Gdybyście chodzili do kościoła, albo przynajmniej czasem zajrzeli do Pisma Świętego nie obawialibyście się niesprawiedliwości.
      Mane, tekel, fares. Was też to dotyczy.
      • Gość: Karol Re: Czytanie na dziś IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.07.12, 12:24
        Do koscioła najlepiej to pójść w poniedziałek ......wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/j-l-wisniewski-koscioly-przytrzymuja-wiernych-za-p,2,5195695,wiadomosc.html
        • fanka_online Re: Czytanie na dziś 22.07.12, 12:41
          Hmmm....jeśli tego pana uważasz za autorytet, można i w poniedziałki, ale palikociarnia twierdzi, że w Polsce kościoły są już w ogóle puste, więc możesz nawet i w niedzielę;)
          • Gość: Karol Re: Czytanie na dziś IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.07.12, 13:22
            A przeczytałaś co ma do powiedzenia? To może odnieś sie do tego co mówi. Napewno jest to człowiek nietuzinkowy, ciekawy.
            Nie mam nic przeciwko czytaniu biblii o ile ktoś coś z niej wyniesie. Większość i tak bazuje wyłącznie na słowach swego proboszcza. A proboszcz dla mnie autorytetem nie jest.
            • fanka_online Re: Czytanie na dziś 22.07.12, 13:26
              Nie mam zwyczaju wypowiadać się na tematy o których nic mi nie wiadomo ani komentować tekstów, których nie czytałam;)

A, człowiek nietuzinkowy....chemik w końcu;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka