hartung2016 Re: Apteka Słoneczna 03.01.16, 21:41 Działają niezgodnie z prawem wydając leki niezgodnie z receptą , albo nawet bez recepty . Recepty poprawiają sami . Wydają najtańsze zamienniki o niepotwierdzonej przyswajalności . Kupują opakowania zbiorcze i je dzielą , co też z prawem nie jest zgodne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLO Re: Apteka Słoneczna IP: *.pl 04.01.16, 13:19 ojj jakie to przykre! już się nie żal tak bardzo. Tam są kolejki a u ciebie pusto, jakie to przykre! A skoro nie jest zgodne z prawem tocw...eu/lko twoim zasranym obowiązkiem jest zgłosić przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hartung2016 Re: Apteka Słoneczna 04.01.16, 13:38 Zaraz zgłoszę przestępstwo dot. słownictwa KOLO , który zostanie usunięty z portalu . Odpowiedz Link Zgłoś
hartung2016 Re: Apteka Słoneczna 04.01.16, 13:50 Naiwni ludzie stoją w kolejce po bezwartościowe pudełka z napisem suplement i nieaktywne zamienniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipokrates Re: Apteka Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.16, 21:34 Znalazł się jeden nienaiwny,Kupuj gdzie chcesz i nie obrażaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czcza gadanina Re: Apteka Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.16, 15:04 Gdyby nie działali zgodnie z prawem, to by nie funkcjonowali, to chyba proste. Odpowiedz Link Zgłoś
hartung2016 Re: Apteka Słoneczna 20.03.18, 20:37 Mają swoich cwanych prawników. Tylko dlatego funkcjonują . To mafia , której boi się nawet inspektor. Odpowiedz Link Zgłoś
promocia71 Re: Apteka Słoneczna 14.04.16, 16:56 Ile jest Thioctacid HR 600 tabletek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Apteka Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.16, 18:20 A to po polskiemu? Odpowiedz Link Zgłoś
maruszek62 Re: Apteka Słoneczna 09.01.18, 06:29 Wczoraj tj.08.01.2017 byłem w słonecznej na Focha z receptą , obsługa w aptece stwierdziła że lekarz pomylił się przy dawkowaniu leku , napisał 2 x dziennie i później poprawił na 3 x dziennie.Ja czegoś takiego nie widziałem. ALE zaproponowano mi leki na tą receptę 100 % PŁATNE. Zrezygnowałem oczywiście , poszedłem do innej apteki gdzie wykupiłem bez problemu.Różnica w cenie wynosiła 14 pln.Czy to nie jest nabijanie w butelkę Do słonecznej chodzę od początku otwarcia ja i żona ale teraz (nie był to pierwszy przypadek) zrezygnuję. Radzę uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Apteka Słoneczna IP: *.ip.oxynet.pl 09.01.18, 06:52 W tych Słonecznych to normalnie sami lekarze chyba sprzedają bo jak się czasem te dziewczynki mające tylko technika farmacji słucha to naprawdę żal i rozpacz. Na 3 Maja koło Szpaka - Niezapominajka, kupiłem mój lek taniej o 8 zł niż w Słonecznej !! Jedyną rzeczą jaka mnie w Niezapominajce do szału doprowadza to wciskanie jeszcze dodatkowo innych rzeczy "Czy coś jeszcze potrzeba", "A może jeszcze....." itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Re: Apteka Słoneczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.18, 11:20 Jeżeli to był lek na receptę refundowany to w każdej aptece cena jest taka sama, nie ma sensu stać w kolejkach gdzie indziej, w tym w Słonecznej. Co do "Niezapominajki" to prawda, leki są tam nawet o kilka złotych tańsze niż w innych aptekach, nie robią widocznie dużych narzutów, postanowili się "bogacić" wolniej i dobrze na pewno na tym wyjdą, bo ludzie przekazują sobie informacje, a każdy chce zaoszczędzić na lekach, bo są drogie a ludzie chorują niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość 5 Re: Apteka Słoneczna IP: 185.18.133.* 20.03.18, 20:02 Drogi Pacjencie, recepta jest dokumentem, każdy dopisek, poprawka, skreślenie wymaga pieczątki i podpisu lekarza, który jest potwierdzeniem, ze to lekarz dokonał poprawki. Brak tego potwierdzenia, powoduje, że pacjent musi wrócić do lekarza, lub wykupić recepte na odplatnosc 100%. Inne apteki maja "układy" z lekarzami i bardzo czesto na "zlecenie" kierownika apteki, przyjmują wszystko jak leci, gdyż każdy pacjent jest dla nich na wagę złota, pozniej w czasie pracy chodza i poprawiaja błędne recepty. Dziewczyny z Aptek Słonecznych takie recepty muszą poprawiac w swoim wolnym od pracy czasie, lub dopłacać roznice z własnej kieszeni. Wiec drogi Pacjencie ciekawa jestem, czy Ty byłbyś chętny z wlasnej woli, na wlasny koszt jezdzic po lekarzach i prosic sie o poprawienie recepty lub doplacac "ze swoich" tylko po to, zeby zrobic pacjentowi przysluge... ? Odpowiedz Link Zgłoś
hartung2016 Re: Apteka Słoneczna 20.03.18, 20:34 To jest wyjątkowo podła sieć aptek . Pracownika traktują jak przedmiot i piorą brudne pieniądze . Bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość5 Re: Apteka Słoneczna IP: 185.18.133.* 21.03.18, 16:57 Pracuje w Słonecznej od 4 lat. Decydujac sie na prace tam, wiedzialam z czym to sie wiąże... ciągła kolejka, brak czasu na toalete, sniadanie a juz na pewno na ploty i popijanie kawki z współpracownikami jak to jest w innych aptekach. Ale szczerze mówiąc jedyne na co moge narzekać to zachowanie niektórych pacjentow, ktorzy przez błąd lekarza (bo oni wg pacjentów sa przecież święci i nieomylni) wyżywają się na Nas, wyzywaja Nas, przeklinaja.... Ps. Najlepsze są sytuacje, w ktorych proponuje pacjentowi lek w korzystniejszej cenie, On odpowiada: "nie nie bron Boże, lekarz zabronil", po czym spogladam na recepte a tam z gory na dół same zamienniki wypisane... :-D 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12sw Re: Apteka Słoneczna IP: 185.18.133.* 14.05.21, 12:08 Ciekawe czy pacjenci są informowani, że ich rozmowy z farmaceutkami przy okienku są nagrywane. To raczej są dane wrażliwe, medyczne. Zawsze mogą gdzieś wypłynąć. Odpowiedz Link Zgłoś
berig123 Re: Apteka Słoneczna 24.03.18, 08:05 Przestań pieprzyć i spadaj do innej jak się nie podoba! Bagno masz w pustym czerepie!!! Odpowiedz Link Zgłoś