krystyna-1 20.07.08, 22:50 może ktoś z przemyskich internautów zna słowa popularnej w latach 60 tych piosenki "przemyskie tango".Jako że to lokalny utwór jest nie do osiągnięcia na szerszym forum.Proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: przemyskie tango IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:47 Na sto procent znają ten utwór goście z kapeli Fidelis. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna-1 Re: przemyskie tango 02.08.08, 21:34 dziękuję za odpowiedź ale obawiam się że Fidelis znają inne tango.To które ja słyszałam było taką piosenką z cyklu obozowych, harcerskich. Postaram się jednak usłyszeć to Fidelis.Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: przemyskie tango 20.08.16, 23:16 Ja też poznałem to tango na obozach i zręczam Ci, że to jest na pewno ta sama piosenka - jest tylko jedno "Przemyskie tango". :) Odpowiedz Link Zgłoś
jswierkot Re: przemyskie tango 20.08.16, 20:28 Przemyskie tango 1. Patrz, już zapłonął gwiazd biały sznur wiatr ucichł i skonał w objęciach sennej nocy Proszę Cie błagam, przyjdź tu nazajutrz Ja będę czekał z białą konwalią. Dobranoc miła, miej najpiękniejszy sen. 2. Gdy zapomniałaś tu do nie przyjść, to ja tak czekałem z nikłą nadzieją w sercu. I spoglądałem w pustą uliczką, by wreszcie dojrzeć twoją spódniczkę Lecz tyś nie przeszła, pozostał nocy cień. /solo/ 3. Gdy powiadziałaś, że masz mnie już dość to serce me łkało, jak nigdy dotąd jeszcze. Że tak kochałem, że tak lubiłem Proszę cię, zostań choć jedną chwilę, Lecz tyś odeszła jak ten cudowny sen. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: przemyskie tango 20.08.16, 20:46 Nie jest to,co prawda tekst pisany, ale facet śpiewa na tyle wyraźnie, że każde słowo daje się zrozumieć. Natomiast nieporozumieniem jest film będącym tłem do tego lirycznego, romantycznego przecież, utworu. Ja jestem ciekaw, kto skomponował muzykę i słowa do tej pięknej piosenki. www.youtube.com/watch?v=-P9FSWSqyG8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: przemyskie tango IP: *.84-234-247.customer.lyse.net 02.12.21, 00:45 Proszę tutaj link do prawdziwej historii powstania piosenki . Pewnie mijacie jeszcze ta osobę na ulicy. youtu.be/jxgZENUzZ7I Odpowiedz Link Zgłoś