Dodaj do ulubionych

Nowe tablice na fortach!!!

22.03.02, 20:20
Nareszcie na fortach będą nowe tablice informacyjne. Pieniądze na nie w
wysokości 4 tysięcy dolarów pochodzą z Fundacji Karpackiej. Zastanawia mnie
tylko jedno, tablic jest jedenaście bo na tyle starczyło pieniędzy. Wychodzi z
tego że jedna kosztowała ponad 1000zł - czy to nie rozrzutność? Czy musiały być
wykonane z piaskowca na spoiwie polimerowym o wadze 40kg? Trwałość ich jest
przewidziana na kilkaset lat. Znając pseudoturystów śmiem twierdzić że żywot
ich będzie znacznie krótszy.
Obserwuj wątek
    • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 22.03.02, 22:55
      ...poczekamy zobaczymy...albo wlasnie nie zobaczymy...;)
      • Gość: beskider Re: Nowe tablice na fortach!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.217.* 23.03.02, 02:24
        zawsze mozna ukrasc, zniszczyc, spalic, zalac kwasem, rozjechac spychaczem,
        rozkuc mlotem pneumatycznym, wysadzic w powietrze itd ;)
        Mysle ze za ta cene moznaby kupic sensowne tablice do wiekszosci dobrze
        zachowanych fortow.....
        Chociaz moze jak zaczynac, to od razu od wysokiej jakosci????
        pozdro
        • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 23.03.02, 08:46
          Można i tak, forty znikną z powierzchni ziemi, a tablice zostaną. Też jestem
          zdania że za te pieniądze można było zrobić tablice do wszystkich 13 głównych
          fortów. Dawniej tablicami informacyjnymi były opatrzone wszystkie nie tylko
          pancerne, ale także te ziemne. Niektóre przetrwały do dziś, ale ich stan
          rzeczywiście jest opłakany. Skoro te nowe takie widowiskowe to turyści będą
          sobie robić przy nich zdjecia, więc przestaję narzekać bo może dzięki tym
          tablicom rozsławi się przemyskie forty :))
          • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 23.03.02, 21:06
            myslisz wook ze takie tablice rozslawia forty? nie sadze... potrzebna jest
            dobra promocja i informacja...nie dla tych ktorzy dotra do fortow, bo przeciez
            skoro dotarli to slyszeli, tylko dla tych ktorzy nie maja zielonego pojecia ze
            takowe istnieja...
            • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 15:06
              właśnie przydałaby się agresywna promocja rejonu tak w kraju jak i za granicą.
              Uwierzysz że wielu młodych ludzi w Polsce nie wie gdzie leży P-śl, a co dopiero
              że są tu ciekawe zabytki, a i malownicze tereny dla turystyki pieszej i
              rowerowej.
              • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 18:06
                wiem niestety ze wiele ludzi nie ma zielonego pojecia gdzie przemysl na mapie
                lezy...STRASZNE!!!...nie raz i nie dwa musialam tlumaczyc skad jestem...
                jedyna reakcja byla taka "oooo...to strasznie daleko..." ...a na palcach
                jednej reki moge policzyc ludzi ktorzy cokolwiek o p-slu wiedzieli...
                • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 18:55
                  dokładnie, chyba tutaj kłaniają sie lekcje historii i geografii w szkołach
                  podstawowych. W tych nowych programach ładuje się do makówek biednych
                  dzieciaków masę niepotrzebnych rzeczy.
                  • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 19:59
                    hej hej...ale ja mialam na mysli dzieciaki starszego sortu...maluchom na razie
                    odpuszczam:)
                    • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:01
                      ja też, to tylko jakoś tak mi się to napisało, bo o takiej niewiedzy spotkałem
                      się u osób 25 - 30 latek.
                      • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:10
                        myslalam o tym samym przedziale wiekowym...szkoda ze nie bardzo wiemy co gdzie
                        lezy w polsce... a bardzo chcemy wiedziec gdzie lezy chocby...bruksela ;)
                        • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:36
                          no własnie, a gdzie leży bruksela? :)))
                          • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:37
                            hej wook, my nie musimy wiedziec gdzie lezy bruksela...my wiemy gdzie lezy
                            przemysl :)))
                            • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:41
                              hahaha też tak myślę, ale jakby co to z zamknietymi oczami bysmy do niej
                              trafili :)))
                              • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:43
                                spokojnie :))), pytanie tylko czy ci z brukseli z zamknietymi oczkami trafia
                                do przemysla...:)))
                                • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:47
                                  trafią, jak im rozciagniesz sznurek między jednym a drugim miastem.
                                  • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:51
                                    smiem twierdzic ze zabraknie akurat sznurka...gdzies tak w okolicach
                                    rzeszowa...;)
                                    • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:53
                                      to dosztukujemy drutem kolczastym
                                      • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 24.03.02, 20:56
                                        eee...chyba lepiej nie...bo wtedy nie beda chcieli isc dalej ....
                                        • beskider Re: Nowe tablice na fortach!!! 25.03.02, 01:20
                                          A moze tak marchewka na sznurku????? ;)
                                          • gofa Re: Nowe tablice na fortach!!! 25.03.02, 16:02
                                            hahahaha...mysle ze taka marchewka moglaby byc dobra promocja regionu :)))
                                            • wook Re: Nowe tablice na fortach!!! 26.03.02, 20:52
                                              wiecie to jest sposób, ostatnio w tv reklamują w podobny sposób jakiś napój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka