IP: *.cdma.centertel.pl 20.09.13, 20:59
Wybacz gwiazdo tego forum, że zwracam się do Ciebie tak bezpośrednio (by nie rzecz wręcz obcesowo). Odpowiedz mi proszę, ( ale poważnie, bez zwykłej Tobie złośliwości). Czy da się zapomnieć o tym MIEŚCIE, w którym wszystko jest nie tak jakby się chciało, a w którym przeżyło się większość życia, które, to MIASTO, jest najpiękniejsze w świecie (wiem są piękniejsze, ale nie dla mnie). Ty chyba nie możesz zapomnieć?!
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: do fanki 20.09.13, 21:08
      Nie staram się zapomnieć, ale bywam rzadko, bo ostatnio jest przygnębiające.

"Tam skarb twój, gdzie serce twoje"

• Gość: gąska Re: do fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.13, 21:15
        Uwaga, fanka podłapała amanta rodem z brazylijskich telenoweli :) trąci kiczem na wiele mil :)
        • fanka_online Re: do fanki 21.09.13, 08:34
          Spokojnie Balbinko, myślę, że to mój były kolega z byłej pracy.
      • Gość: gość Re: do fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 11:01
        A cóż takiego przygnębiającego jest w Przemyślu, czego nie ma gdzie indziej?
        • fanka_online Re: do fanki 21.09.13, 11:25
          Przygnębiające są opustoszałe ulice, sklepy, pustostany.
          Dla kogoś, kto to miasto pamięta ludne, gwarne, ruchliwe widok obecny jest wyjątkowo przygnębiający i myślę, że nie stanowię pod tym względem wyjątku.
          • Gość: gość Re: do fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 21:03
            Opustoszałe ulice? Ulice są pełne samochodów a chodniki(wyremontowane) są wypełnione młodzieżą, "spacerowiczami" do wieczora, wieczorem pustoszeją, to fakt, mieszkańcy poświęcają się wtedy rodzinie. Ludzie wsiadają w limuzyny i jadą do galerii, marketów...Puste lokale są z biegiem czasu wynajmowane na zakłady fryzjerskie, sklepiki, gabinety kosmetyczne i po roku nie wiem dlaczego są zamykane. A popatrz tylko ile przybyło aptek, banków...Jest fajnie!
            • fanka_online Re: do fanki 21.09.13, 21:09
              A już myślałam, że opisujesz Przemyśl w latach wojewódzkiego prosperity!
              No tak.....są tzw banki, apteki. jest tez Biedronka , Tesco i parę ciuchlandii.
              "Ale wkoło jest wesoło";)
        • Gość: Cypis A cóż takiego przygnębiającego jest w Przemyślu, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 11:32
          Głupie...
          • fanka_online Re: A cóż takiego przygnębiającego jest w Przemyś 21.09.13, 11:34
            Osoby zainteresowane informuję, że fotka nie moja;)
            • komunywielbiciel Re: A cóż takiego przygnębiającego jest w Przemyś 21.09.13, 15:43
              Do cholery, a kto temu jest winien ?!! Wy , wy sami "drodzy" przemyslanie, nienawidzacy siebie nawzajem i wszystkiego co sie rusza. To wy bez konca plujecie swoim nienawistym jadem; a zakasac rekawy i do roboty, tak jak kiedys w czynach spolecznych ludzie sadzili kwiatki i uprawiali rabatki, te same rabatki ktore rozpi..r..doliliscie w drobny mak w czasach bezkrwawej rewolucji i wczesnej polskiej niby demokracji.
              A tak naprawde to u was wszystko jest na niby: jestescie na niby polakami, niby patriotami i niby katolikami. Jestescie niby uczciwi i pracowici, niby , niby i na niby........

Ale pocieszcie sie, w kazdym zakatku tego dziwacznego kraju jest tak samo.

A teraz kuriozum polskie: umiera 4 letnie dziecko bo nie pracuje watroba. Sa chetni pomoc czyli dac kawal watroby ale polskie ( pojeb//ne do granic absurdu) prawo na to nie zezwala. Tak wiec dziecko umrze w majestacie polskiego prawa. A wiecie co by zrobiono w kraju cywilizowanym ? w ciagu paru godzin zebral by sie sad, dal zgode na ten zabieg, i dziecko by przezylo. To jest ta wasza polska, kraj absurdu, absolutnej nieodpowiedzialnosci i glupoty. Wy tam w przemyslu to tez ta sama polska.

• fanka_online Re: A cóż takiego przygnębiającego jest w Przemyś 21.09.13, 17:54
                Nie akceptuję zbiorowej odpowiedzialności, a raczej jej przerzucania na jakiś bliżej niezidentyfikowanych ONYCH , bo ONI to MY.
                Tak więc jeśli z pogardą oskarżamy ONYCH o "plucie jadem","rozp...one rabatki" i absurdalne w tym mieście/ kraju prawo, padnijmy na kolana przed sobą i przyznajmy, że ponosimy winę za obecny stan rzeczy.
                I nie mówmy już nigdy, że "jesteście na niby", bo krzywdzimy mnóstwo ludzi, którzy nigdy "na niby" nie żyli i nie żyją.
                "Jesteśmy na niby" brzmi fatalnie, ale tak, jak dla niektórych jaskinia Platona jest środowiskiem naturalnym, dla innych uświadomienie sobie jej bezsensu powinno być wyzwaniem i WEZWANIEM do działania.
                Powodzenia;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka