Gość: Cypis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.14, 23:39 Kampania pod lupą - tvp.pl/rzeszow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ma rację Re: Kampania pod lupą IP: *.toya.net.pl 12.09.14, 06:14 Jak kca se robić imprę niech każdy członek REgii pokaże swój dowód wpłaty i tez sympatyk na organizację imprezy; a prezio hołduje zasadzie, że najłatwiej wydaje się nie ze swojej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: Kampania pod lupą IP: *.novalayer.net 12.09.14, 08:01 o znowu nowa prawica szuka dziury. pan błażej wilk widoczny na zdjęciu odpuścił sobie eksmitowanie ludzi z kamienic i znalazł sobie nowe hobby tropiciela afer? byłem na poprzednich świętach ulicy i była to bardzo przyjemna impreza, zero polityki, i coś się w mieście działo. ale przecież stały elektorat niezadowolonych musi obrzucić g.ównem każdą inicjatywę. najlepiej nic nie robić w przemyślu tylko tropić aferę. Stowarzyszenie dla Przemyśla "Regia Civitas" w Przemyślu złożyło ofertę o dofinansowanie realizacji zadania publicznego pn. "Przemyskie Święto Ulic" w Przemyślu. Oferta złożona przez Stowarzyszenie dla Przemyśla "Regia Civitas" w Przemyślu spełnia warunki określone w art. 19a ust. 1 pkt 1 i 2 ustawy. pan wilk i Dziszki mieli możliwość w okresie od 10.07.2014 r. do dnia 16.07.2014 r. zgłaszać swoje uwagi dotyczące złożonej oferty, i co skorzystali? ci panowie sami robią dym przedwyborzy, bo sami nie mają niczego do zaoferowania miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kampania pod lupą IP: 46.165.197.* 12.09.14, 08:16 Ten dzieszko skończy jak palikot. Przybłęda rozrabia jak zając w kapuście... nie tylko w przemyślu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kampania pod lupą IP: *.play-internet.pl 12.09.14, 08:28 zawodowy krytyk i zadymiarz: gospodarkapodkarpacka.pl/search/tag:Ireneusz+Dzieszko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemyśl ... Re: Kampania pod lupą IP: *.107.112.131.mediahost.pl 12.09.14, 08:46 piękna reklama Święta Ulic w Przemyślu Ale ostateczną decyzję w tej sprawie podejmie Komisarz Wyborczy i wstrzymajmy się z opiniami do czasu jak nie wyda w tej sprawie postanowienia. Panom z KNP należą się brawa za sprawną i piękną reklamę Przemyśla i Święta Ulic. Może jakieś honorowe obywatelstwo miasta albo choćby honorowe członkostwo w Regii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalny patriota Re: Kampania pod lupą IP: *.toya.net.pl 12.09.14, 14:21 Według najnowszych sondarzy prowadzonych przez opozycję mandaty podzielą między siebie komitet pana Oleszka PIS i Po Regia za burtą to dopiero hit jesieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważny Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.14, 16:22 Teraz przetłumacz lokalny patrioto co chciałeś powiedzieć, może jakieś przecinki zastosuj...bo nic z tego nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Kampania pod lupą IP: *.toya.net.pl 12.09.14, 16:35 RC bez mandatów ! Mówi ci i to coś? Idzie jesień według respondentów czas na sensacyjne zmiany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kampania pod lupą IP: *.play-internet.pl 12.09.14, 22:58 g.ówno warte są te wasze sondaże. Mam nadzieję, że regia zdobędzie większość. Dość mam szczekających na lewo i prawo frustratów niezadowolonych z wszystkiego co w mieście się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator sceny Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.14, 23:35 Stosując przelicznik Downta, analizując listy kandydatów i biorąc pod uwagę przekrój wiekowy oraz niską frekwencję, także nastroje i oczekiwania,efekt wypalenia i zmęczenia materiału, prognozuję z wysokim prawdopodobieństwem następujacy podział mandatów w radzie miasta: PO - 5 PiS - 8 SLD- 3 RC -5 kww Rafała Oleszka -2 lub 1 wtedy dodatkowy dla PiS Druga tura w wyborze prezydenta murowana. W niej R,Choma vs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ari Re: Kampania pod lupą IP: *.centertel.pl 13.09.14, 09:19 No właśnie .Z kim Robert Choma spotka się w drugiej turze , jeśli takowa będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.14, 10:09 Gość portalu: obserwator sceny napisał(a): > Stosując przelicznik Downta, analizując listy kandydatów... Jak można dokonać analizy czegoś, czego nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.14, 10:50 To pewnie przelicznik Downa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kampania pod lupą IP: *.play-internet.pl 13.09.14, 11:58 z kart sobie to wywróżyłeś, woskiem, fusy z kawy, czy wyssałeś po prostu głupoty z palca? Przecież to co piszesz to czyste pier.dolety. U mnie świnka morska w losowaniu ze źdźbła trawy wylosowała oleszka na ostatnim miejscu. Rozumiem, że zwolennik Oleszka próbuje "naukowo" udowadniać jakąś swoją wymyśloną tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Prezydent sfinansuje kampanię z budżetu miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.14, 21:51 Prezydent sfinansuje kampanię z budżetu miasta? - supernowosci24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Prezydent sfinansuje kampanię z budżetu miast IP: *.play-internet.pl 16.09.14, 07:26 Widząc to wszystko mam wrażenie, że nowa prawica tanim kosztem jak pasożyt chce sobie zrobić reklamę. Gratulacje dla organizatorów Regia Civitas, że zorganizowali tak wspaniałą imprezę. Tłumy ludzi, dobra organizacja. Oby częściej coś się działo w naszym zaścianku. Zresztą to chyba nie pierwsza taka impreza. Często widzę plakaty z logiem RC, i to dobrze, że tym ludziom chce się coś jeszcze robić. Niestety zawsze znajdzie się jakaś menda, której to przeszkadza. Mam nadzieję, że tych aż 6 chłoptasi skończy z zabawą w politykierstwo po najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Prezydent sfinansuje kampanię z budżetu miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 12:17 "– Powiedzmy sobie szczerze: nie ma demokracji bez partii politycznych. W innych krajach nikomu nie przychodzi do głowy używać argumentu, że społecznicy powinni zastąpić polityków i partie. Wiara, że społecznicy są lepszym wyborem niż politycy, to demagogia albo naiwność. Ja też mieszkam w niedużej miejscowości, ale społeczników boję się jak ognia. Przypisywanie im z definicji, że są ludźmi uczciwymi, rzetelnymi, mądrymi, nie jest prawdziwe. Pewnie 10%, a może 20% społeczników stawia na pierwszym miejscu dobro publiczne, jednak są oni w mniejszości. (...) – Byłem we Wrocławiu, oglądałem lokalną telewizję. Wiadomości się zmieniały, za to z ekranu nie znikał prezydent Rafał Dutkiewicz. Paranoja! Wiem, że w powszechnym przekonaniu obywatelscy samorządowcy są lepsi niż partyjni, ale ja tego stanowiska nie podzielam. Wśród społeczników i samorządowców obywatelskich jest pewnie tyle samo karierowiczów gotowych do przekrętów, co w partiach." Kaczyński wyrwie nas ze snu – rozmowa z prof. Radosławem Markowskim - przeglad-tygodnik.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Kampania pod lupą IP: *.play-internet.pl 16.09.14, 07:34 Mocne wystąpienie Pawła Kukiza. Świetne!!!!!!!!!!!!!!!!! www.youtube.com/watch?v=a2LIEUIC0ck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 10:23 Piosenkarzy zaprasza się na festyny miejskie, żeby opowiadali o swoich poglądach politycznych (podobno zgodnych z poglądami gospodarza miasta)? JOW-y nie są potrzebne w miastach na prawach powiatu grodzkiego? Wyszedł wiec wyborczy w ramach festynu? Czyje "rekomendacje" cztery lata temu można było znaleźć na stronie robertchoma.pl? KLIK Zrzut ekranowy pochodzi z archive.org Każdy może zobaczyć co kiedyś było na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 11:59 Wyobraźmy sobie, że ktoś ubiega się o stołek wójta, burmistrza czy prezydenta. Wygrywa dzięki wsparciu stowarzyszenia, które finansuje jego kampanię. Ok. To zrozumiałe. Co jednak się dzieje, gdy stowarzyszenie to otrzymuje dotacje od swego wybrańca? Ma prawo, owszem jak każde stowarzyszenie ubiegać się o dotację. Ma prawo organizować różne imprezy, jedne szlachetne, inne mniej. Wszystko dla dobra gminy i mieszkańców. Któż miałby się tego czepiać i krytykować? Tylko idiota, bo jak można być przeciwnym tak prospołecznym działaniom. Czy służy to jednak tylko społeczeństwu? Nieprawda. Służy to także władzy, która nie odcina się od stowarzyszenia. Ba, nadal twierdzi, że będzie startować dzięki jego poparciu. Wybraniec podtrzymuje związki ze stowarzyszeniem i wspiera je po to, by mu służyły w utrzymaniu władzy. Oczywiście ta miłość jest bezinteresowna. Stowarzyszenie organizując imprezy z pomocą dotacji wybrańca komu jeszcze robi reklamę? A no swemu wybrańcowi, który nie widzi nic złego w tym, żeby być głównym gościem takiej imprezy zamiast zniknąć z pola widzenia. Czy taki układ stowarzyszenie-władza to układ zdrowy i moralnie usprawiedliwiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z tyłu Re: Kampania pod lupą IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.09.14, 12:07 Cokolwiek by nie zrobić i tak zawsze d.upa z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 12:12 Można zrobić wyliczankę różnych inicjatyw społecznych z ostatnich trzech kadencji na które nie znalazły się pieniądze w kasie miejskiej. Najpierw były zachwyty ze strony władz miejskich, a potem .... Festiwal Galicja, rekonstrukcje historyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 10:26 Przywiózł dobrą nowinę ... uśmiałem się ze śmiechu. Wyjaśnijcie ludziom, w jakim celu ten pan został zaproszony do Przemyśla przez prezydenta? Żeby przywieźć dobrą nowinę? Za darmo? Bo miasto nie ma już kasy? Ilu takich bezinteresownych jeszcze wpadnie do miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don pedro Re: Kampania pod lupą IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.09.14, 13:23 Szkoda że Paweł Kukiz mimo zaangażowania politycznego nie rozumie że brak ograniczenia możliwości ponad dwukrotnego wyboru w samorządach jest patologiczny. Obecna forma rodzi szkodliwe dla demokracji skutki, powstają układy towarzysko-polityczno-biznesowe których jedynym celem jest sprawowanie władzy i czerpanie z niej korzyści. Kukiz do inicjatywy JOW powinien dołączyć ustawowe ograniczenie możliwości wyboru do dwóch kadencji we wszystkich formach sprawowania władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak myślę Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 13:30 A ci wybrani z JOW oczywiście nie będą wchodzić w układy, nie zatrudnią znajomych i znajomych znajomych, będą to anioły, które unoszą się nad ziemią. Może patrzeć na to czy ci znajomi, którzy mają prawo do pracy jak każdy,czy są kompetentni, mają właściwe wykształcenie itd. A przecież to, ze ktoś jest czyimś znajomym nie powinno go wykluczać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy każdemu Re: Kampania pod lupą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 13:26 Może dla kogoś Kukiz jest idolem, dla mnie nie. Poszedłem po 3 min. jego "apolitycznego' przemówienia. Ani mnie on ziębi ani grzeje, myślę, że innych też, ale niech sobie przyjeżdża, bądźmy gościnni, inni niech też przyjeżdżają jeżeli tylko mają ochotę, a jak ktoś ich chce słuchać niech słucha. Ja wiem na kogo zagłosuję i podpowiedzi nie są mi potrzebne, ale chętnie widzę przyjezdnych, bo i na kawę pójdą i zapłacą i dadzą zarobić restauratorom, jak najwięcej takich gości, po co się czepiać i zaprawiać wszystko żółcią, no po co? Odpowiedz Link Zgłoś
satyrofotohistorys Re: Kampania pod lupą 16.09.14, 16:01 Chłodnym rankiem zaspany gołąb rozmyślał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku rozwadze Re: Kampania ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.14, 17:09 Można kochać prezydenta? Takiego, który koalicje tworzy nie patrząc na partię tylko na ludzi: wyborcza.pl1,75478,16649601,Szok_Uszoka__Kto_na_prezydenta_Katowic_po_rezygnacji.html Odpowiedz Link Zgłoś
nadsanski14 Re: Kampania pod lupą 17.09.14, 12:09 pikietowali podczas Święta Ulic www.zycie.pl/informacje/Przemysl/3411,Korwinowcy-zaatakowali-Chome.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis "Odnośnie tematu dzisiejszej konferencji..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.14, 18:00 "Odnośnie tematu dzisiejszej konferencji..." - facebook.com/NowaPrawicaPrzemysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: "Odnośnie tematu dzisiejszej konferencji..." IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.14, 00:32 A ja muszę przyznać, że mój niegdysiejszy idol Kukiz pier-dolił takie głupoty, że musiałem opuścić "lokal". Nie jestem zwolennikiem Chomy i innych polityków z koziej du-py trąby, ale zachowajmy jakiś szacunek dla ludzi i nie róbmy publicznej masturbacji przy dźwiękach głośno puszczanych bąków. Hauwgh! Odpowiedz Link Zgłoś