Dodaj do ulubionych

"Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie..."

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.14, 20:09
Klik
Obserwuj wątek
    • 2seth Re: "Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie..." 03.12.14, 20:34
      Zaczynasz się tendencyjnie powtarzać. Nienawiść polityczna ok. Ale z umiarem. Nie zjeżdżaj do poziomu tego "forum".
      • Gość: Cypis Re: "Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.14, 20:53
        Możesz mi wyjaśniać na czym polega moje "tendencyjne powtarzanie się"?
        W linkach które dzisiaj dodałem, albo poście, który napisałem widzisz "nienawiść polityczną"?
        Wydaje Ci się, że jak z kimś się nie zgadzam, ostro go krytykuję za to co robi i nie odpuszczam, to go nienawidzę?

Cóż, każdy sądzi po sobie.
        • Gość: gonzales Re: "Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie... IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.12.14, 21:25
          182mln 625 tys zł dług miasta - po raz pierwszy prezydent powiedział prawdę. Wg prezydenta to bezpieczny dług. Mam pytanie, jak wygląda dług niebezpieczny skoro ten bezpieczny jest spłacany kolejnym kredytem? Czy w nowym budżecie tj na rok 2015 dalej zapisane będzie zaciągnięcie kredytu na spłacanie odsetek i rat od kredytów zaciągniętych?
          Za cztery lata porównamy dług.Zobaczymy jak bezpiecznie go pan spłaca.
        • 2seth Re: "Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie... 03.12.14, 21:46
          Do tej pory myślałem i pisałem podobnie. A że demokracja i równość etc. ... zauważyłeś kto i jak głosował?(ilościowo) Jak coś się ma wydarzyć, to się wydarzy. W Przemyślu. Dziwne miasto i dziwni ludzie.Nie mamy się o co spierać. Taki mamy klimat i takie władze. Bo te WŁADZE SAMI WYBRALIŚMY. Tyle w temacie.
          • Gość: gonzales Re: "Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie... IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.12.14, 22:10
            A na co można liczyć w tym kraju, XXI wiek i olbrzymia kolejka do całowania rąk dyr. Rydzyka wiadomosci.onet.pl/kujawsko-pomorskie/radio-maryja-swietuje-swoje-urodziny-kaczynski-jednym-z-bohaterow/30631
          • Gość: Cypis Re: "Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.14, 22:42
            Aha! Cztery lata temu, po wyborach samorządowych też linkowałem do tekstów o zwycięzcach i przegranych, ale do głowy mi nie przyszło, ze są to dowody na moje "tendencyjne powtarzanie się", "nienawiść polityczną"... choć rządzących miastem oceniałem podobnie.

Pozwól, że coś Ci przypomnę - klik

U mnie nic się nie zmieniło po drugiej turze.
            • matigrypl Re: "Wiem, że mieszkańcy oczekują ode mnie... 04.12.14, 06:42
              Jako mieszkaniec wiem jedno że nie oczekuję niczego od prezia! Może po za jednym; by nie rzucał kłód pod nogi! Liczenie na to że prezio działa dla dobra ogółu jest śmieszne i złudne. Liczmy sami na siebie a wtedy będzie inaczej! Dzisiaj mamy tendencję do działania władz w imię interesów własnej grupy czyli sielską i anielską mafijność. Tak jest na świecie a nasz kraj nie jest wyjątkiem a wręcz przeciwnie; przoduje. Oczekiwać to se możemy a dobrze to już było.
            • 2seth Re:dla Cypisa 04.12.14, 07:37
              :)
              • Gość: czytelnik Re:dla Cypisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.14, 11:51
                A ja mam pytanie, czy dziennikarz może publicznie na forum wygłaszać swoje opinie o sprawach publicznych i jak to się ma do kodeksu etyki dziennikarskiej? W demokracji podstawowym obowiązkiem dziennikarza jest informowanie. Rzetelne. I właśnie tak mają naprawiać Państwo a nie brać aktywny udział w forumowych protestach. Co na to dziennikarze aktywni na tym forum? Tylko nie piszcie, że nie was u nie ma. Chciałbym też znać opinię redakcji, która zatrudnia takiego dziennikarza. Czy w ten sposób nie poddaje to w wątpliwość wiarogodność i rzetelność informacji, którą podaje taki dziennikarz.
                • matigrypl Re:dla Cypisa 04.12.14, 12:14
                  Może inaczej? Czy dziennikarz może mieć swoje zdanie i nie zgadzać się z nim w wielu punktach?
                  • Gość: czytelnik Re:dla Cypisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.14, 12:50
                    Wyobraź sobie, że czytasz informację w prasie przygotowaną przez dziennikarza, którą uznajesz za rzetelną, dokładną i prawdziwą. Masz do niego zaufanie, nie kwestionujesz tego co pisze.
                    Czy jednak nie tracisz zaufania do dziennikarza, kiedy co innego pisze oficjalnie a co innego wyraża publicznie (!) na forum? Wierzysz wtedy w jego rzetelność czy obiektywizm?
                    Np. jak mam oceniać artykuły o prezydencie miasta pisane przez dziennikarza, który na forum permanentnie atakuje go i wyraża się tylko krytycznie o nim? Taki dziennikarz jest wiarogodny?
                    Czemu oficjalnie, do czego ma prawo, nie zada mu po prostu pytań, w sprawach które go nurtują i jego czytelników? Swoje osobiste urazy winien schować jak chce nadal być dziennikarzem.
                    • Gość: Cypis Re:dla Cypisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.14, 14:54
                      Nie tak dawno wypowiedziałem się jasno na ten temat - klik

Wydaje się Wam, że będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem, bo w tym kierunku poszły Wasze fantazje?

Powinniście też brać pod uwagę, że jak ten dziennikarz będzie miał dość tego, że przypisujecie mu to co ja piszę na forum, to nie będzie się ze mną kontaktował w tej sprawie tylko z tymi, którzy przypisują mu moje wypowiedzi. A to już będzie sprawa między nim a Wami.
                      • Gość: A Re:dla Cypisa IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.14, 18:39
                        Mam wrażenie że to chyba nie tu leży problem. Dziennikarz to nie osoba bezpłciowa i jak każdy może mieć i pewnie ma swoje poglądy na wiele spraw. I dobrze. Nie widzę nic złego w tym aby je wyrażał, w prasie na forach internetowych czy gdzie tam mu się spodoba. To prawda że podstawowym obowiązkiem dziennikarza jest rzetelne informowanie, ale te rzeczy da się pogodzić, pod warunkiem że podawane przez dziennikarza informacje są oddzielone od komentarza. I nikt kto to czyta nie powinien mieć wątpliwości że to jest informacja a to komentarza autora na temat opisywanych osób, zdarzeń, problemów. Gorzej gdy tekst miesza informacje z komentarzem i osobistymi poglądami dziennikarza.
                        • Gość: Cypis Re:dla Cypisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.14, 18:49
                          Lis, to bardzo spostrzegawcze zwierzę - klik
                      • Gość: nocny Marek Re:dla Cypisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.14, 01:20
                        Nie rozumiem czemu pytanie o etykę dziennikarką odniosłeś od razu do siebie? Przecież jak już wyjaśniałeś, nie jesteś dziennikarzem. Skąd ta irytacja? Jak masz coś do powiedzenia w kwestii poruszonej przez 'czytelnika', to chętnie zapoznam się co TY o tym sądzisz. Jesteś bardzo aktywnym forumowiczem, od niedawno często i głośno się wypowiadasz zamiast podawać tylko linki do artykułów jak było wcześniej, to na pewno z uwagą poznamy Twoje zdanie.
                        • Gość: Cypis Re:dla Cypisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.14, 02:53
                          Jeżeli nie rozumiesz, to sprawdź w archiwum forum po czyich postach wielokrotnie sugerowano w ostatnich tygodniach, że jestem dziennikarzem. Przy okazji zwróć uwagę czy spotkało to innych użytkowników i ile razy nie reagowałem.

Zdarzali się tacy, którym przeszkadzało, że linkuję. Innym, że tylko linkuję, ale nie piszę. Takie przypadki też znajdziesz w archiwum. Jak zacząłem pisać. to przeszkadza, że piszę,

Możesz mi wyjaśnić z jakiego powodu mam teraz się nie wypowiadać tylko dodawać linki?
                          • matigrypl Re:dla Cypisa 05.12.14, 05:35
                            Dla mnie cypis jesteś w porządku! No, może czasem lekko przeczulony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka