Dodaj do ulubionych

Internet od Zicom czy Voice-net ?

IP: *.toya.net.pl 26.01.15, 22:00
Witam,
Zastawiam się nad zmianą dostawcy internetu (Toya) na jedną z dwóch firm, które wykonywały ostatnio na Kmieciach sieci światłowodowe. Myślę o ofercie Zicom-u lub Voice-net. Która oferta powyższych firm jest Waszym zdaniem obecnie bardziej atrakcyjna. Może też ktoś zechciałby podzielić się opinią co do jakości usług oferowanych przez te firmy.
Z góry dziękuję za merytoryczne podpowiedzi.

Obserwuj wątek
    • Gość: voyager Re: Internet od Zicom czy Voice-net ? IP: 185.25.123.* 04.03.15, 18:28
      Na obecną chwilę nie ma to nic wspólnego ze światłowodem ,te dwie firmy korzystają z łączy telekomunikacji,owszem prędkość pobierania to ok 1000 kb/s ,ale wysyłanie to tylko 80kb/s ,tak więc nie wygląda to dobrze ,bo jak wiadomo pobieranie i wysyłanie ma dużo wspólnego z szybkim otwieraniem stron www.
    • Gość: darek Re: Internet od Zicom czy Voice-net ? IP: *.play-internet.pl 12.03.15, 11:26
      Stwierdzam, że zarówno Zicom jak i Voice-net to jedna wielka pomyłka. Ani jedna forma nie odpisuje ani druga. Dodatkowo od Voice-net przychodzi automatyczny mail zwrotny napisany w jęz. angielskim. Obie firmy są do du-py!
    • piotr_z5 Re: Internet od Zicom czy Voice-net ? 31.10.15, 20:36
      miałem już z TP, Multimo teraz jadę na Toya i jest OK polecam i nie jestem pracownikiem TOYA
    • Gość: gostek Re: Internet od Zicom czy Voice-net ? IP: 188.191.205.* 09.11.15, 16:45
      :)
    • Gość: wn Re: Internet od Zicom czy Voice-net ? IP: *.przemysl.zicom.pl 23.01.24, 00:34
      Ja mam światłowód 200 Mb/s z ZICOM (osiedle na Batorego) a syn na ul. Kołłątaja 300 Mb/s od Voice-net. W domu mam Router WiFi 2.4/5 GHz. Jestem b. zadowolony (65 zł m-cznie z routerem). Syn ma jeszcze TV (opłata m-czna ok. 90 zł). Wracając do mnie - z ZICOM związałem się kilka lat temu. Internet jest stabilny i szybki - pomimo WiFi, na którym prędkość spada - jednak przy nowym typie routera (ostatnio wymieniłem TP-Link na router HUAWEI 2.4/5G): PING ok. 15, Download ok. 200 Mb/s, Upload ok. 50 Mb/s. Obsługa klienta oraz wsparcie techniczne - Grzeczne i pomocne. Przerwy w dostawie internetu są b. rzadkie (tylko awarie ale krótko). Jestem b. zadowolony. A co do syna w Voice-net to nie wiem - wiem tylko, że też sobie chwali dostawcę internetu - ale płaci więcej i internet ma szybszy bo dużo gra np. w World of Tank. Ja gier nie lubię ale kilka razy próbowałem przy poprzedniej prędkości 50 Mb/s - gra WoT też działała. Ja bym głosował za ZICOMem - ale wybór należy do Ciebie. P.S. Widzę, że poniżej ktoś narzeka i chyba zakłamuje rzeczywistość albo nie wie o czym mówi. WN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka