IP: *.cdma.centertel.pl 17.08.15, 17:46
Na Korczową czarni przyjeżdżają autokarami, terror, wnikliwe kontrole, mandaty a w Budomierzu.... Lubaczów zaczyna sobie radzić. Cicho, spokojnie, przede wszystkim rodzinnie. Docierają już sygnał, że skrobią, powoli, bez rozgłosu. Prawda Agatko? TAK SIĘ WAM TYLKO WYDAJE.
Obserwuj wątek
    • Gość: L Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 17.08.15, 20:34
      Tak szczerze to moze ktoś mi wreszcie ku... odpowie na moje pytanie-ile jeszcze potrwa kręcenie lodów przez lubaczow i ich bezkarność na granicach wschodnich? Mieli korczowa przez 15 lat i nia rządzili teraz maja budomierz i nim rzadza
    • Gość: Polak Re: Budomierz IP: 79.162.197.* 18.08.15, 16:04
      To, że kradną to można jakoś wytłumaczyć. mało zarabiają, taka mentalność. Jednak kiedy SZRAMA bierze łapówkę od Ukraińca jest Polakiem, ale kiedy straszy Kmicica jest Ukraińcem. Tą niezdecydowaną społeczność, która w zależności od profitów jest ukraińska albo polska trzeba wyeliminować. Darek, większego złodzieja od ciebie nie znam na wschodniej granicy, IDĘ PO CIBIE, powoli, chcę żebyś każdego dnia o tym myślał.
      • Gość: Lubaczow Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 16:29
        Kmicic zaprzeczasz sam sobie piszac ze Darek Cie straszy a pozniej piszesz ze idziesz po niego. To albo sie go boisz albo nie? Tyle juz straszysz i obiecujesz temu Darkowi ze go wykończysz i ze mu dupę skopiesz a Darek czeka i czeka a Ciebie jak nie było tak Cie nie widać. Ty chyba boi dupa jesteś. Tylko dużo gadasz i krzyczysz a my tak jak sie śmialiśmy z Ciebie tak sie śmiejemy a po Tobie ani słychu ani widu. Zajmij sie lepiej końmi moze one sie chociaż Ciebie przestrasza bo my sie Twych pogróżek nie boimy.
        • Gość: Lubaczow Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 16:32
          Kmicic a tak poza tym to ze po mnie idziesz to straszysz czy obiecujesz? Bo droga musi byc strasznie długa bo idziesz i idziesz i dojść nie możesz.
    • Gość: Do arcyzłodziei Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 19.08.15, 07:02
      Każdy w miarę inteligentny internauta zauważyłby po IP, że niektóre wpisy to podszywanie się pod kogoś innego. Jeżeli chodzi o szramę, to możecie się ze mnie śmiać, bo ciągle jeszcze żyjemy w kraju, gdzie złodzieje są bezkarni. W naszych relacjach nie chodzi o bójki, czy pobicia. To Darek z Leszkiem jeździli do Andrzeja Stępnia do domu i go zastraszali. Co w rezultacie pośrednio doprowadziło do jego śmierci. Pobicie nic mi nie da, oprócz kłopotów z prawem. Największą karą dla szramy i tej reszty złodziei będzie zwolnienie ze służby i w tym kierunku ciągle idę. To prawda, że to długo trwa ale to się zmieni i możecie być pewni, że wasza kariera w cle dobiega końca. Zauważyłem, że każdy obciążający przemyskie cło wpis jest przypisywany jednej osobie. Po IP widać, że tych osób jest wiele. Czy piec lat temu, ktoś by pomyślał, że można zwolnic z cła wąskiego? A jednak, nie pracuje.
    • Gość: Dla Darka Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 21.08.15, 06:50
      Napisze ci w dużym skrócie pewną historię, która cię na pewno zainteresuje. Kiedy Szybki stał się przedmiotem zainteresowania służb, założyli mu podsłuch. Wielu ciekawych ludzi dzwoniło do niego z prośbą o załatwienie gorzały albo cygar. Jednak jedna z tych osób, wzbudziła moje zainteresowanie. Zadzwonił do Szybkiego i poprosił oczywiście w języku konspiracji o, cyt,,dobrą ukraińską książkę''. Ten funkcjonariusz prosząc Szybkiego o taką przysługę doskonale wiedział, że ta książka czyli alkohol będzie nielegalnego pochodzenia. Szybki, żeby takie coś załatwić, to jako magazynier na przejściu będzie musiał sfałszować papiery i wywieźć to z granicy. Na jeden i drugi czyn jest artykuł, który Szybki już dostał a sprawa jest rozwojowa. Może opowie dokładnie śledczym o swoich klientach, szczególnie jak prokuratura będzie wnioskować o wyrok na twardo. Szybki boi się wiezienia i ciągle się łudzi, że dostanie zawiasy. O dziwo, funkcjonariusz, który chciał tą flaszkę, tyle nakradł w swoim życiu, że stać go na kupno sklepu monopolowego a może nawet hurtowni. Jednak nawyki darmochy wzięły górę. Dzięki temu jest stenogram, który pokazuje jak daleko posunęło się zepsucie urzędników państwowych, którzy branie łapówek, fantów i prezentów traktują jako przywilej wpisany w służbę. Z samego stenogramu trudno będzie ukręcić zarzuty, ale kiedy wpłynie akt oskarżenia do Sądu, będzie można zdobyć ten podsłuch i opublikować go w mediach. Nie uwierzysz kim był nagrany funkcjonariusz? To słynny Szrama albo jak wolisz Hołek, bo też tak na niego mówią. Nowy dyrektor na pewno się ucieszy a teraz jest modne w SC zwalnianie dla dobra służby. Mam nadzieję, że dalej masz powody do śmiechu. Takich historyjek jest więcej ale nie wszystkie można jeszcze opowiadać.
      • ub773 Re: Budomierz 21.08.15, 09:40
        Pomyśl szybki na spokojnie,czy warto ich kryć,oni już się nie wywiną,aby umorzyć cegłę brakuje im półtora roku nie dadzą rady zwłaszcza ,że nadzorują ich Katowice a tam pewne sprawy nie przejdą.Tam się nie da wszystkich skorumpować to inny świat nie znany nam ludziom z podkarpacia.Twój kolega od książki nie kiwnie palcem w bucie żeby ci pomóc choć będzie ci wciskał kit tak jak on potrafi.Pomyśl o rodzinie twoi byli koledzy kim oni są nikim.
    • Gość: Żart dla Darka Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 21.08.15, 22:08
      Spotyka się trzech złodziei u bram piekła, Medoff, Berezowski i Szrama. Bramę otwiera Diabeł i pyta..... Medoffa ….... za co tu trafiłeś?, Medoff odpowiada …kradłem w Stanach, dostałem kilkaset lat wyroku. Następnie Diabeł pyta Berezowskiego...A Ty co tu robisz? Kradłem w Rosji, potem uciekłem do Anglii i tam mnie dopadli. Na końcu patrzy a tam stoi Szrama, rozmawia przez telefon i żuje gumę..... Diabeł pyta.... Ty jesteś z skąd? Z Polski, całe życie kradłem, korumpowałem szefów, prokuratorów, piłem w burdelach, nikogo się nie bałem choć jestem celnikiem z Korczowej. I jak cię ukarali ..Pyta Diabeł. Nijak odpowiada Szrama, przenieśli mnie do Budomierza. Więc dlaczego tu jesteś ...pyta Diabeł..... Nie słuchałem Radia Maryja.
      • Gość: Złoty Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 21.08.15, 22:17
        A ten znany szrama jest teraz w budomierzu?
    • Gość: mmmmmmmmm Re: Budomierz IP: 79.162.194.* 22.08.15, 17:17
      Katolicyzm po lubaczowsku, nie ma nic wspólnego z dekalogiem, jak również z siedmioma grzechami głównymi. Te prostaki w rozumieniu nawoływań księży i Biblii wymyślili sobie chytry plan. Kradnę, cudzołożę, jestem złym człowiekiem ale w niedzielę się wyspowiadam i dam na tacę i będzie wszystko ok. Jednak to działa inaczej. Przykłady. Ruda--
    • Gość: vvvvvvvv Re: Budomierz IP: 79.162.194.* 22.08.15, 20:11
      www.youtube.com/watch?v=jEGBH2h8s2g
      Jesteście niby Polakamii niby katolikami . Dlatego mamy z wami zawsze problemy.
      • ub773 Re: Budomierz 25.08.15, 18:41
        Pewien filozof powiedział,że P olacy nie przestrzegają żadnego z przykazań i popełniają wszystkie siedem grzechów głównych.Niemiecki arcybiskup powiedział,że z Polakami nie można rozmawiać o chrześcijaństwie bo są katolikami.Ostatnio filozof profesor Obirek powiedział o katolickiej górze i Terlikowskim ,że niewiedzą nic z zagadnień teologi i że jest to katolicki plankton i zawiesina.Można tak długo i ta nienawiść i zawiść i kopać leżącego.Ale co lubię najbardziej.Odpust grzechów zupełny,zapytaci e gdzie ano w Jarosławiu np w opactwie Benedyktynek.Wystarczy tam pójść i pomodlić się za papieża i już.Możecie sprawdzić jak nie wierzycie.Ktoś zapyta to po co być uczciwym i nie grzeszyć no właśnie po co.
    • Gość: Agatka Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 01.09.15, 06:37
      supernowosci24.pl/machlojki-z-vat-em-na-granicy-w-korczowej/
      Ciekawe czy ruda dalej podbija wszystko na wywozie bez towaru?
    • Gość: szrama Info z forum Celnicy PL IP: *.cdma.centertel.pl 08.09.15, 12:27
      Wiadomość dnia !
      Pojawił się news ! Szrama ma otrzymać awans. Na oficera , już teraz we wrześniu!. Za zasługi dla przemyskiego cła !!!To nie kabaret , to prawda !!!
    • Gość: Ani mru mru Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 15.09.15, 18:50
      KABARET !!!
      • Gość: a Re: Budomierz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.15, 19:01
        ważne tylko aby była tiopła, aparycja nie ważna, można na twarz położyć "Trybunę Ludu" i OK
        • Gość: ul Re: Budomierz IP: *.ro 15.09.15, 19:12
          widać ze dyrektor nie zorientowany a Arturek robi z nim co chce
    • Gość: Karaś Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 16.09.15, 11:31
      Ub773 - bardzo inteligentny wpis i odzwierciedlenie prawdy. Zobaczymy czy dyr wyciągnie wnioski.
    • Gość: kolmer Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 18.09.15, 07:42
      Pan Dyrektor czytając te posty może odnieść wrażenie, ze grupa niezadowolonych ludzi krytykuje każdego kto otrzyma stanowisko w przemyskim cle. Otóż nie. Od lat te same osoby zmieniają się stanowiskami, skompromitowani, skorumpowani, kojarzeni z najgorszymi patologiami ciągle są przy korycie. Jednak pan Dyrektor ma w swoich szeregach ludzi porządnych i godnie reprezentujących cło. Mam takie pytanie. Dlaczego Artur Trojnar nie jest naczelnikiem, dyrektorem albo chociaż zastępcą naczelnika? Zawsze piastuje mniej ważne stanowiska, obecnie musi się użerać z tymi złodziejami z Lubaczowa. Człowiek o wysokiej kulturze osobistej, porządny człowiek i szef o dużej wiedzy merytorycznej. Takich ludzi w przemyskim cle jest więcej, tylko, że jak Artur Byłby naczelnikiem, to nie można by było się z nim dogadać, coś załatwić, przekręcić. Tacy ludzie widząc tą wszechogarniająca korupcje w szeregach, trzymają się z daleka od mafii w mundurach. Gwarantuje panu dyrektorowi, że jak tacy ludzi będą rządzić cłem nie będzie wpisów i krytyk podległej panu kadry kierowniczej.

• Gość: c Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 18.09.15, 09:35
        i druga sprawa, sa ludzie skrzywdzeni, niesprawiedliwie zwolnieni, oczernieni przez grupe trzymajaca władze bo byli niewygodni, trzeba takich ludzi przyjac spowrotem, oni sa wstanie tą słuzbę uzdrowic, czas na naprawę krzywd bo na jesień będzie za późno
        • Gość: Zaciszna Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 18.09.15, 11:09
          Myśleliśmy ze nowa p. Naczelnik to strzał w 10. Ze wreszcie przyszedł ktoś kto cos zmieni. Ale z tego co widać to niestety następna pomyłka i strata czasu.
    • Gość: antycenzor cenzura IP: *.cdma.centertel.pl 22.09.15, 11:55
      Skasowano 20 postów? Dlaczego?
      • Gość: Nfl Re: cenzura IP: *.146.134.31.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.09.15, 23:07
        Bo prawda w oczy kole
    • Gość: egzekutor Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 23.09.15, 18:05
      czyli co? Waldka trzeba odpalić.? Dowody, powiązania, . Można go odpalić, ale czy jest dowód, że to śmieć po danielu? Jak tak. to go skończymy.,
      • Gość: gość Re: Budomierz IP: *.ip.oxynet.pl 23.09.15, 18:23
        Stańcie przed lustrem i powiedżcie na głos bez zmrużenia oka _pracuję w cle( w ruchu podróżnym) i jestem nieskazitelnie czysty. Jeżeli wam oko nie mrugnie możecie dalej pisać ,a jeżeli mrugnie to odpuście sobie to wylewanie żółci.
    • Gość: szrama oficer szrama IP: 79.162.192.* 09.10.15, 10:27
      Darek postawiłeś flaszkę za szlify oficerskie? Za 16 dni możesz się już spodziewać gości o 6 rano.
    • Gość: 400 kartonów Coś tam kręcą ?????? IP: 79.162.198.* 16.10.15, 11:06

Domyślnie Równi i równiejsi

Zwykli celnicy w urzędzie przemyskim są dyskryminowani i mają z byle powodu wszczynane sprawy dyscyplinarne . Ale są równi i równiejsi .W Budomierzu miesiąc temu uciekł z kontroli celnej na granicy samochód z 400 kartonami papierosów.Co lepsze na zmianie był taki bajzel , że przez 3 godziny nikt tego nie zauważył !!!! Gdzie byli celnicy , gdzie był kierownik zmiany,kto do tego dopuścił. Czy zostały wszczęte postępowania dyscyplinarne w tym za za ewidentny brak nadzoru. Ktoś odpowiada za to, bo przecież nie ufoludki. A mówi sie też ,ze tak miało być, aby przemycior zdążył się rozladować i ukryć. A skandal został zamieciony pod dywan , bo zamieszani posiadają dobre dojścia w Przemyślu.

• Gość: cegła Re: Budomierz IP: 79.162.198.* 16.10.15, 14:57
      www.nowiny24.pl/wiadomosci/rzeszow/art/9000320,prokurator-anna-habalo-wydalona-ze-sluzby-przez-sad-dyscyplinarny,id,t.html
      zaczynam wierzyć w słowa szramy, za walizkę załatwiali umorzenia w apelacyjnej
    • Gość: Celnicy.pl Re: Budomierz IP: *.radymno.org 17.10.15, 21:18
      ta Pani zrobiła pseudo"kariere" na zamykaniu strazy granicznej w 2004 ,udało sie prosze PANI .Celnicy z Medyki czekaja w sadach 8 lat na uniewinnienie ,bo nie ma nawet dowodów na wskazanie ich winy.a Pan Hołek Adhd mimo wniosków ,postepowan dyscyplinarnych jakos egzystuja pod parasolem PSL Z lasów Nwej Grobli. Dlaczego Pani Habało nie zabiora immuniteu??tak ciezko?dlaczego Hołowateog ,Pupka nikt nie zwolni ,chociaz dyrekcja Izby celnej na od lat dostarczane dowody.Zapia szwagierke biskupa tez nikt na alkomat nie chce złapac ,pomija ze papiery wziaz nie graja.Prosze to wyjasnic??Dlaczego szybki super prokurator J.Nie działa??cos sie stało??urzad sie zmienił czy ludzi??czy Pis nie chce juz wyników przed wyborami w Przemyslu??
    • Gość: cegła Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 18.10.15, 10:45
      Jakby cegła kończyła się na hołku to już by siedział ale kończy się dużo wyżej, dlatego to się tak ciągnie. Zrobimy taką kampanię ws. tej cegły, że się będą musieli ugiąć.
    • Gość: Drwal Re: Budomierz IP: *.cdma.centertel.pl 26.10.15, 17:19
      Szykujcie się będą wycinać las.
      • Gość: Pan Dobra Rada Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 27.10.15, 09:23
        Przestań pić chłopie bo juz Ci sie z tej wódy w głowie pie...li i masz człowieku omamy. Niedługo bedziesz krasnoludki widział.
    • Gość: Czekaj Re: Budomierz IP: *.play-internet.pl 26.10.15, 22:59
      Obiecujesz obiecujesz i obiecujesz i nic z tych twoich obietnic
    • Gość: Przyjaciel inaczej Ziobro Ministrem Sprawidliwości IP: *.cdma.centertel.pl 06.11.15, 07:57
      Jak Ziobro zostanie Ministrem Sprawiedliwości, to wyśle mu w prezencie artykuły o was, oczywiście załączę nazwiska kryjące się pod pseudonimami. Jak będzie ktoś inny to też wyślę a jest co.
      supernowosci24.pl/czy-mafia-rzadzi-na-granicy-w-korczowej/
      supernowosci24.pl/odkrywamy-kolejne-tajemnice-%e2%80%9cgrupy-lubaczowskiej%e2%80%9d/
      supernowosci24.pl/szemrane-gwiazdy-z-przejscia-w-korczowej/
      supernowosci24.pl/ukraincy-z-kontrabanda-uciekali-z-zielonego-pasa/
      supernowosci24.pl/%e2%80%9cnic-do-oclenia%e2%80%9d-wszystko-do-przewiezienia/
      supernowosci24.pl/tajny-pas-przemytnikow/
      supernowosci24.pl/machlojki-z-vat-em-na-granicy-w-korczowej/
      supernowosci24.pl/szef-kombinuje-system-losuje/
      supernowosci24.pl/czlonek-grupy-lubaczowskiej-odprawil-towar-za-500-tys-zlotych-ktorego-nie-bylo/
      supernowosci24.pl/czlonek-grupy-lubaczowskiej-odprawil-towar-za-500-tys-zlotych-ktorego-nie-bylo/
      supernowosci24.pl/przekrety-na-granicy-%e2%80%93-5-celnikow-zawieszonych/
      supernowosci24.pl/cbs-na-tropie-%e2%80%9cgrupy-lubaczowskiej%e2%80%9d/
      supernowosci24.pl/kolejni-lubaczowiacy-sa-zawieszani-w-czynnosciach
      supernowosci24.pl/lapowkarski-uklad-na-granicy/
      supernowosci24.pl/zabil-czlowieka-i-cieszy-sie-wolnoscia/
      supernowosci24.pl/zwiazkowy-dzialacz-niewygodny-dla-kadry-kierowniczej-izby-celnej/
      supernowosci24.pl/dla-celnika-zaden-wstyd-wziac-w-prezencie-flaszke/
      supernowosci24.pl/jak-sasiad-daje-flaszke-to-brac/
      supernowosci24.pl/pijany-kierowca-i-nieumyslny-zabojca-to-gwiazdy-przemyskiej-ic/
      supernowosci24.pl/jak-sasiad-daje-flaszke-to-brac/
      supernowosci24.pl/wylecial-ze-sluzby-bo-nie-umial-siedziec-cicho/
      www.rp.pl/artykul/737267-Mowili-o-aferze--maja-dyscyplinarki.html
      supernowosci24.pl/sad-swoje-jacek-kapica-swoje/
      www.gazetapolska.pl/28003-miliony-uciekly-przez-granice
      www.gazetapolska.pl/27778-wielkie-oczy-ministra-kapicy
      supernowosci24.pl/czy-prokurator-umorzyl-sprawe-ze-wzgledu-na-koligacje/
      www.gazetapolska.pl/print/28003
      www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20131023/WEEKEND/13101
    • Gość: Bracie Ziobro Ministrem Sprawidliwości IP: *.cdma.centertel.pl 09.11.15, 14:15
      Nie długo przyjedzie po was autobus.
      • Gość: Matołek Re: Ziobro Ministrem Sprawidliwości IP: *.play-internet.pl 09.11.15, 16:25
        Mówiłem Ci przestań pic bo masz halucynacje
        • Gość: Saint Re: Ziobro Ministrem Sprawidliwości IP: *.play-internet.pl 10.11.15, 19:56
          Za swoje grzechy trzeba bedzie odpowiedzieć. Swoje grzechy trzeba bedzie odpokutować. Nic nie trwa wiecznie. Sprawiedliwość prędzej czy pozniej dosięga każdego. Co zabrałeś bedziesz musiał oddać. Mamona przysłoniła Wam oczy na świat. Nie szanowaliscie bliźniego swego jak siebie samego. Kradliscie. Cudzołóżyliscie. Mówiliście fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu swemu. Ja Wam mowię ze Bog jest sędzia sprawiedliwym ktory za dobro wynagradza a za zło karze. Nadchodzi dzien zapłaty. Amen.
    • Gość: Kmicic Ziobro Ministrem Sprawiedliwości IP: 188.47.124.* 11.11.15, 06:58
      Nie mieszaj Boga do tej hołoty. To bydło, które już czeka na rzeź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka