Dodaj do ulubionych

Konstytucja RP według PiS

20.10.15, 12:12
Dużo się pisze o projekcie Konstytucji jaki przygotowało w 2010r. Prawo i Sprawiedliwość. Premier Kopacz dość celnie podczas debaty wytknęła Beacie Szydło to, że jeżeli ktoś chciałby sobie ów projekt przestudiować miałby kłopot bo stara strona PiS owego dokumentu już nie udostępnia. Link bowiem prowadzi do kodu 404.

Obywatelom pragnącym jednak ten dokument poznać nie jest wcale trudno. Znajduje się w internecie:

projekt Konstytucji RP PiS 2010 do pobrania w pdf
Obserwuj wątek
    • e.voytaszek Re: Konstytucja RP według PiS 20.10.15, 18:46
      Oby te niszczycielskie pisuarowe mochery raz na zawsze zabrały swoje parszywe małe łapki od Konstytucji Polski, Mojego kraju, a nie kaczystanu, póki co. Precz z pisowską narracją w Szanowanym Kraju. Dzięki za linka
    • Gość: .. Re: Konstytucja RP według PiS IP: *.toya.net.pl 26.10.15, 19:16
      To konkretnie co w tym dokumencie tak Was boli?
      • Gość: A Re: Konstytucja RP według PiS IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.15, 18:02
        Przeczytałem ten projekt dosyć dokładnie i właśnie w tym rzecz, że jakoś też nie mogę sie dowiedzieć, co jest w nim takiego "strasznego"???? To egzemplifikacja pewnej wizji systemu społeczno-politycznego, wzajemnej relacji władz itd. Rozumiem, że nie wszystkim musi się podobać ta wizja, jedni mówiąc w skrócie, wolą system prezydencki inni parlamentarno-gabinetowy, jedni mają taką inni inną wizję i preferencje jak te klocki poukładać i ich wzajemne relacje. I bardzo dobrze. Można i trzeba dyskutować, spierać się, przekonywać. Ale tego niestety nie uświadczy. Jestem absolutnie przekonany, że wiekszość tych tzw. "krytyków" nawet tego projektu nie przeczytało, ale wiedza że jest "straszny". A czemu jest straszny? Bo jest straszny i już!!! Koniec dyskusji! I tylko śmiać mi się chce, jak w kampanii usiłowano ten projekt przedstawić nie jako zamysł takiego czy innego systemu politycznego, ale niemalże jak projekt zamachu stanu, zbrojnego przewrotu, likwidacji systemu demokratycznego i wprowadzenia rządów totalitarnych w Polsce.
        Nie oczekują że wszyscy będą mieli identyczne czy tez podobne poglądy. Dobrze jest gdy mają różne, nawet całkiem różne. Można rozmawiać, można się spierać. Ale trudno się spierać, gdy po drugiej stronie sporu siedzi osoba zanurzona w odmęty propagandy niczym w kłebach papierosowego dymu i zamiast przemyśleń i argumentów ma jedynie ulepione przez propagandystów gotowe kalki i szimele. Wtedy mam wrażenie że równie dobrze można by było toczyć spór z papugą.
    • matigrypl Re: Konstytucja RP według PiS 27.10.15, 06:22
      Bo to projekt pisu i już nieaktualny o czym świadczy wywalenie go z internetu! Te mendy pełowskie zawsze muszą mieć jakieś "argumenty". A mają takie; wraca pis do domu i cały czas myśli jak tu zdyscyplinować swoją babę. Kombimuje jak koń pod górkę i nic nie może babinie zarzucić. Wreszcie otwiera lodówkę i sprawia babie łomot a gdy ta pyta, za co? On cały w skowronkach; dlaczego ta lodówka cały czas się świeci? Taka jest peło a pełowscy tępacy nawet nie zdają sobie sprawy ile radochy przysparzają publice swoim debilizmem! Mam nadzieję że to was nie zniechęci do dalszych wyciagań 'wniosków'???
      • Gość: obs Re: Konstytucja RP według PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.15, 11:42
        nie pojebało cię troszeczkę? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka