Dodaj do ulubionych

Zwrazam się z prośbą

21.09.17, 21:54
Niech będzie pochwalony!

Zwrazam się z prośbą załatwić mieldunek, albo umową o użyczenie mieszkania możliwością zapoznania się z chętnymy ludzmi pomoc w tej sytuacyji za nie wielkie wynagrodzenie oraz gorliwą modlitwę.

Pod czas rechabilitacij potrzebuję powrócić swój tryb życia do zdrowego stanu, jest potrzeba pomocy. Mieszkam nie daleko Sambora (jestem członkiem TKPZL w Samborze) co na Ukrainie 60 km od Polskiej granicy często kiedy przyjeżdżałem do Rzeszowa to się modliłem w kościołach miasta.

Na podstawie posiadania Karty Polaka chcę złożyć wniosek na stałe zamieszkanie w Polsce, jest potrzeba załatwienia zameldowania albo umową o użyczenie mieszkania.

Proszę bardzo Sz.P. sprzyjać w zapoznaniu się z chętnymi ludźmi pomóc mi w tej sytuacji.

Nie tak dawno ze mną staw się wypadek miałem kompresyjne złamanie kręgosłupa, jestem po operacji i trwa rehabilitacja, czas operacji jest zafiksowany telewizją Lwowa

www.youtube.com/watch?v=G0KSypc8w70
Serdeczne Bóg Zapłać!
Obserwuj wątek
    • Gość: dark Re: Zwrazam się z prośbą IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.17, 23:08
      Pan prezydent miasta z ochotą pomaga rodakom zza wschodniej granicy.
      • ostoja12 Re: Zwrazam się z prośbą 23.09.17, 12:42
        Bardzo dziękuję za doradztwo...
        • Gość: gość Re: Zwrazam się z prośbą IP: *.toya.net.pl 23.09.17, 14:16
          W ten sposób tego tematu nie załatwisz. Możesz próbować wynająć mieszkanie na wolnym rynku korzystając z ogłoszeń np. www.ogloszenia.przemysl.pl/mieszkanie.wynajme , jest to jednak stosunkowo kosztowne. Skoro działasz przy kościele to możesz zwrócić się do przemyskich parafii, niektóre są właścicielami kamienic, mają mieszkania, może podnajmą.Choć myślę że też będzie kosztować ale spróbować warto. Księża są znakomicie zorientowani w sytuacji lokalowej parafian, wiedza gdzie stoją puste mieszkania,znają parafian z których wielu ma korzenie zza wschodniej granicy jeszcze z przed 39r. Życzę zdrowia.
          • ostoja12 Re: Zwrazam się z prośbą 23.09.17, 15:03
            Gość portalu: gość napisał(a):

> W ten sposób tego tematu nie załatwisz. Możesz próbować wynająć mieszkanie na wolnym rynku korzystając z ogłoszeń np. www.ogloszenia.przemysl.pl/mieszkanie.wynajme , jest to jednak stosunkowo kosztowne. Skoro działasz przy kościele to możesz zwrócić się do przemyskich parafii, niektóre są właścicielami kamienic, mają mieszkania, może podnajmą.Choć myślę że też będzie kosztować ale spróbować warto. Księża są znakomicie zorientowani w sytuacji lokalowej parafian, wiedza gdzie stoją puste mieszkania,znają parafian z których wielu ma korzenie zza wschodniej granicy jeszcze z przed 39r. Życzę zdrowia.

Dziękuję za życzenie, pomysły które zawsze są korzystne.
            • Gość: Dziwka z Zielonki Re: Zwrazam się z prośbą IP: *.mt.pl 23.09.17, 17:53
              Skoro jesteś osobą taką pobożna pisz do czarnej mafii.

Najlepiej napisz do Kurii Biskupiej, arc Michalik Ci pomoże. On ma dobre serduszko...:)
              • ostoja12 Re: Zwrazam się z prośbą 23.09.17, 21:37
                Pobożność nie ocenia się na forumu w słowach, tak samo czarna mafia może ładnie przemawiać... Pisałem tam ale nikt nie odpisał, telefonicznie jakieś tam tłumaczenie było. Dzięki za Pobożność bo nie wie w czym to się kryje w słowach, chodzeniu do kościoła?
      • Gość: Cypis Re: Zwrazam się z prośbą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.17, 19:21
        Gość portalu: dark napisał(a):

> Pan prezydent miasta z ochotą pomaga rodakom zza wschodniej granicy.

KLIK
    • Gość: Urzędnik Kręcisz Braciszku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.17, 14:45
      Jeżeli masz ważną Kartę Polaka to droga do Polski stoi dla Ciebeie otworem.Większym lub mniejszym ale otworem.Najlepsze warunki mają Polacy zamieszkali na kazachskich stepach ale dla nich pełna pomoc jest bardziej niż konieczna..
      Z okolic Lwowa maja troche trudniej.
      Trzeba spełnić tylko kilka warunków formalnych a nie jakieś tam fikcyjna umowa na mieszkanie.
      Musisz mieć:
      -wypełniony zgodnie z pouczeniem /formularz /wniosku o udzielenie zezwolenia na pobyt stały;
      -cztery aktualne fotografie;
      -Kserokopia ważnego dokumentu podróży.
      Przy składaniu wniosku pobierane są odciki linii papilarnych
      Oczywiście opłata skarbowa 640 zł+opłata za wydanie karty pobytu 50 zł.
      Ale nie modlitwami w kościele.Tylko twarda rzeczywistość.
      Musisz pokazać że jesteś w miarę zaradny i swoją osobą nie będziesz sprawiał zbytniego kłopotu.
      Owszem możesz liczyc na pomoc i taką dostaniesz ale minimum z Twojej strony też musi być.
      Niestety z Twojego wpisu wyraźnie wynika,ze chcesz tylko żyć nie na swój koszt obojetnie czy to na Ukrainie czy to w Polsce.
      A w modlitwie w jednym i drugim kraju nikt nikomu nie przeszkadza.
      Tą drogą nic nie zdziałasz.
      • Gość: Cypis Re: Kręcisz Braciszku. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.09.17, 16:52
        Gość portalu: Urzędnik napisał(a):

> A w modlitwie w jednym i drugim kraju nikt nikomu nie przeszkadza.
        > Tą drogą nic nie zdziałasz.

Rok 2011 - KLIK
        Rok 2015 - KLIK
      • ostoja12 Re: Kręcisz Braciszku. 24.09.17, 20:48
        NIE JEST AKTUALNIE ZGODNIE NOWEJ USTAWY (opłata skarbowa 640 zł+opłata za wydanie karty pobytu 50 zł.)
        POTO JEST FORUM DLA PORAD (Tą drogą nic nie zdziałasz.)
        W POLSCE TRZEBA ZARABIAĆ NA SIEBIE WIĘC TO NIE FIKCYJA, JEŻELI BĘDĘ MIAŁ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ I BĘDĘ PRACOWAŁ W JAKIEJ KOLWIEK CZĘŚCI POLSKI, PO PROSTU PRZEMYŚL JEST BLISKO DLA ZAŁATWIENIA FORMALNOŚCI DLA POCZĄTKU, NIE TAK OBCIĄŻLIWO Z MOIM STANEM ZDROWIA BLISKO DO DOMU MNIEJ WYDATKÓW. MELDUNEK PRZY SKŁADANIU WNIOSKA O STAŁE ZAMIESZKANIA KONIECZNY(Trzeba spełnić tylko kilka warunków formalnych a nie jakieś tam fikcyjna umowa na mieszkanie.)
        • Gość: FAJNIE Re: Kręcisz Braciszku. IP: 130.180.211.* 25.09.17, 10:03
          Kręcisz Braciszku. - Braciszku, siostrzyczko to fajnie.
          • Gość: Urzędnik Re: Kręcisz Braciszku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.17, 10:42
            Nie musisz przyjeżdżać do Polski.
            Wszystkie wymagane dokumenty możesz z powodzenie złożyć w polskim konsulacie we Lwowie.
            Nie będziesz narażał sie na koszty.
            Mówisz o działalności gospodarczej.
            Z Twojej wypowiedzi to nie wynika,że cokolwiek umiesz prócz modlitwy.
            A działalność gospodarcza to dopiero koszty.Masz na to kasę raczej wątpię.
            Jestem coraz bardziej przekonany,że koniecznie chcesz żyć na czyjś koszt.
            Obawiam się,ze Ci się to nie uda.
            • ostoja12 Re: Kręcisz Braciszku. 25.09.17, 11:23
              To jest echo czasów które krzywdził ludzi , dla tego są takie posty pełne fobij, strachów, nie pewności, podejrzeń. Na odległości jóż się sondzie człowieka, niema ceny człowiekowi, jeżeli "Gość: Urzędnik" to nie życzę ni sobie ni komu kolwiek spotykać takich urzędników.
              (Wszystkie wymagane dokumenty możesz z powodzenie złożyć w polskim konsulacie we Lwowie) Jeszcze jedno głupstwo które może wprowadzić w błąd, no nie jest kompetencja Lwowa, jak chcesz "Gość: Urzędnik"poradzić komu kolwiek zawsze podawaj link, anie podawaj informacyj wyssanych z palca.
              • Gość: Urzędnik Re: Kręcisz Braciszku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.17, 14:43
                Popłacz się.A najlepiej posiusiaj ze złości.
                Niestety realia są twarde albo bardzo twarde.
                Nie chodzi o podejrzenia.Chodzi o cwaniactwo.
                A urzędnik jest od tego by pomagac ludziom w postępowaniu proceduralnym a nie żadnym spowiednikiem czy też psychanalitykiem.Rozumiem,ze na terenie konsulatu we Lwowie juz Jesteś znany i zapewne odprawiony z kwitkiem.
                • ostoja12 Re: Kręcisz Braciszku. 25.09.17, 15:19
                  Takie też się zdarza psychopatów można spotkać na forum, ale przy dobrym testowaniu psychologa przyjecie na stanowisko urzendnika wątpi, że trafi on na stanowisko ale różnie bywa, czasami społeczność musi jemu pomóc katapultować, lub usiąść na swoją dupę...
                  • ostoja12 Re: Kręcisz Braciszku. 25.09.17, 20:10
                    “Ojcu” Trailer (Polish version) www.youtube.com/watch?v=BaSwO8fW7cU W tych czasach istniały takie "Gości: Urzędniki Re: Kręcisz Braciszku."...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka