14.01.18, 11:15
Zauważyłem, iż bardzo dużo ludzi daje na WOŚP mimo łajdackich zachowań GENIUSZY z różnych zakątków, którzy jak mogli i czynią to obecnie również zohydzali działalność Owsiaka.
Obserwuj wątek
    • Gość: 456 Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 14.01.18, 11:50
      Orkiestra Owsiaka zebrała do tej pory przeszło 800 mln zł. Z tego zgodnie z prawem przypadło Owsiakowi 7% tj ok 60 mln zł. Zanim dam kolejna kasę chciałbym wiedzieć na co Owsiak wydał ok 60 mln zł.
      Podobnie z Caritasem ,ponieważ Caritas nigdy nie ujawnił ile zebrał pieniędzy i jakie są jego koszty własne to oczywiste jest że również nie otrzyma choćby 1 gr.
      • Gość: 789 Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 14.01.18, 11:53
        Pomagać należy tylko bezpośrednio potrzebującym, lub przez takie fundacje które nie biorą z zebranej kasy choćby 1 grosza.
        • Gość: FILANTROP Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 14.01.18, 13:12
          Jakie to piekne i szlachetne. Koszty rozliczone , prezes pracuje za darmo, sprzet jest kupowany o 30% w nizszej cenie. Same cuda. Klask, klask. A ja slyszalam, ze Kijowski tez mial koszty i dlatego wystawil faktury. No i , sie zadzialo. Dalej nie trafia do mnie ta filozofia filantropii.
          • Gość: Cypis Re: WOŚP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.18, 14:07
            Nie zapomnijcie się podpisać pod oświadczeniem... KLIK
            • Gość: lelek kozodoj Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 14.01.18, 14:19
              Na ochronę zdrowia w 2017 wydaliśmy wraz z wydatkami powiązanymi 149,6 mld zł, czyli 9,4 proc. PKB.
              Czyli to co oferuje łowsiak to promile
              • Gość: Cypis Re: WOŚP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.18, 17:41
                Słowo w słowo z... KLIK

Jeżeli wydaliśmy tyle co w 2012, to gdzie tu "dobra zmiana"?
                Przecie... KLIK

PS Nie zapomnijcie czytelnie się podpisać pod tym, że nie chcecie korzystać ze sprzętu WOŚP oraz wrzućcie to oświadczenie woli do internetu. Tak na wszelki wypadek.
                • Gość: Tadek Re: WOŚP IP: *.ip-point.pl 14.01.18, 19:43
                  Dziś plamę dał niejaki jaki w kawie na ławę....Ludzie są prymitywni, ubodzy duchowo jak ten jegomość...Szkoda. Podobno minister...jaki? byle jaki. Szkoda człowieka, młody a już bez przyszłości...A Pan Owsiak? Brawa, sukcesywnie pomaga...Oby więcej takich ludzi
                  • Gość: gość Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 14.01.18, 21:06
                    Ja tam się cieszę że cypis czy tadek dają na WOŚP, zachęcam ich aby dali z siebie więcej.Cieszę że Owsiak zbierze kolejne 100 mln zł , jeszcze bardziej cieszyłbym się gdyby zebrał 200 czy 500 mln . Nic mi to nie przeszkadza.
                    www.tvn24.pl/wosp-2018/825-milionow-zlotych-od-poczatku-wosp,805505.html
                    • Gość: lelek kozodoj Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 15.01.18, 09:44
                      Nadal jest to pół promila wydatków NFZ więc ochłońcie bo bez Jurasa świat by się nie zawalił
                      • Gość: gość Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 15.01.18, 10:23
                        "Wkurza mnie to, że żyję w kraju, w którym na sprzęt do ratowania życia dzieci musi zrzucać się cały naród, bo ludzie, którzy powinni o to zadbać, są zbyt zajęci wojną swoich plemion i fotografowaniem się w źle skrojonych garniturach i garsonkach na tle logotypów swoich partii. To nie tak powinno działać –"

" Wkurza mnie to, że moi sąsiedzi, krewni, znajomi i nieznajomi zamiast zaangażować się w tę zbiórkę lub ją przemilczeć, pozwalają, żeby udział w niej przypisywał ich do któregoś z tych plemion. Topór podziału każdego roku na nowo rozrąbuje nas na dwa wrogie obozy. "

Powyższe cytaty z artykułu,nie ważne jakiego oddają to co myślę w tym temacie.
                        Wkurza mnie jeszcze i to że Owsiak chyba cynicznie "wszedł" w to i wykorzystuje ten podział do zbiórki pieniędzy.
                        W Polsce wszystko jest nienormalne.
                      • Gość: tygrys78 Re: WOŚP IP: 185.38.225.* 15.01.18, 10:42
                        ale napisz ile z tych wydatków NFZ idzie na sprzęt, a ile na pensję lekarzy, pielegniarek , obsługi itd , a ile na SPRZĘt. Jurek finansuje tylko sprzeęt. Jakby wynieść z sal szpitalnych to co zebrał WOŚP to zostałyby gołe ściany i rtęciowe termometry. Taka jest prawda.
                      • Gość: Cypis Re: WOŚP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.18, 13:30
                        Lubisz liczby?

"W latach 90. kryterium przeżycia była masa urodzeniowa powyżej 1000 gramów. Dziś Polscy neonatolodzy ratują wcześniaki ważące 500 g. I wcale na tym nie poprzestają. " - KLIK

Sprawdź teraz w danych GUS "zgony niemowląt na 1000 urodzeń żywych".
                        O ile mniej?
                        Osiągnięto ten wynik także dzięki sprzętowi kupionemu za te "pół promila" od WOŚP?
                        Ilu dzieciom uratował ten sprzęt zdrowie, życie w ostatnich 20 latach?
                        Coś w okolicach liczby mieszkańców małego miasta w Polsce?
                        Bezsensowna inwestycja w kraju, który ma kiepski przyrost naturalny i kiepską opieką zdrowotną?
                        Źle?
                        Za mało?

To zorganizuj lepszą akcję i zbierz więcej niz promile!
                        • Gość: lelek kozodoj Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 15.01.18, 13:43
                          Cypis rozśmieszyłeś mnie do łez a z Twoich dywagacji to koń by się uśmiał
                          wg Ciebie to promile Jureczka ratują życie a NFZ to już nie?
                          Daj ten sprzęt Jureczka (promile) do szpitali a wycofaj pieniądze z NFZ i czekamy na efekty
                          serdeczne pozdrawiam
                          • Gość: Cypis Re: WOŚP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.18, 15:40
                            Nie zauważyłeś w moim wpisie "także dzięki sprzętowi"?
                            A za to co z NFZ przez lata można było tak samo ratować ze sprzętem z WOŚP jak i bez niego?

KLIK i KLIK

• Gość: lelek kozodoj WOŚP IP: *.toya.net.pl 23.01.18, 13:16
                              Owsiak zdradził ile zarabia. "Ludzie mówią: o takich pieniądzach możemy tylko pomarzyć"
                              wiadomosci.wp.pl/owsiak-zdradzil-ile-zarabia-ludzie-mowia-o-takich-pieniadzach-mozemy-tylko-pomarzyc-6212425128437889a
                              • Gość: gość Re: WOŚP IP: *.toya.net.pl 23.01.18, 16:04
                                Owsiak to taki sam cwaniak jak ojciec dyrektor toruński , szefowie caritasu czy szefowie innych fundacji. W Polsce pomocą biednym nie zajmują się ludzie bogaci jak to bywa w innych krajach, czyniąc to całkowicie bezinteresownie. W Polsce na pomocy się zarabia i dorabia majątku. Czy winny jest Owsiak czy ci co stworzyli taki model który zezwala na działanie, zgodne z prawem, ale nieetyczne? Bo jak nazwać zabieranie części tego co się zebrało dla potrzebujących? Rzecz w tym że Polska nigdy normalnym krajem nie była i nie będzie.
                                • Gość: Cypis Re: WOŚP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.18, 21:22
                                  Taki "normalny kraj" na miarę Waszych potrzeb i możliwości?
                                  Nie tylko zgodną z prawem ale i "etyczną" zbiórkę?

No to do dzieła! Nie marnujcie czasu i pokażcie, że potraficie!

PS I tu pojawia się największy problem dla prawie wszystkich "jeżdżących" po Owsiaku przy okazji kolejnego finału WOŚP, bo trzeba by ruszyć cztery litery i pokazać, że potrafią coś więcej niż "jeżdżenie" po Owsiaku przy okazji kolejnego finału WOŚP. A dla nich, to przecież tylko taka świecka tradycja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka