Dodaj do ulubionych

Złota Ry(p)ka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.18, 18:01
Drogi emerycie :) i Ty emerytko , spróbuj usiasc wygodnie w swoim fotelu (bujanym) , zamknij oczy i popuśc wodze wyobraźni.... dostajesz od złotrej rybki karte kredytowa doładowana 15 milionami złotych:) , co robisz?
www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/mon-wydał-7-razy-więcej-niż-pozostałe-resorty-powiedzieć-bizancjum-to-nic-nie-powiedzieć/ar-BBJMjua?li=AAaGjkQ&ocid=spartandhp
Obserwuj wątek
    • Gość: emeryt Re: Złota Ry(p)ka IP: *.toya.net.pl 02.03.18, 18:14
      Właśnie się dowiedziałem, że mimo cudu gospodarczego, 5,1% wzrostu gospodarczego o jakim słyszę w telewizji, rekordowych dochodów z VAT, 65 tys. zł premii rocznej jaką wypłacili sobie hurtem WSZYSCY ministrowie i wiceministrowie, moja emerytura wzrośnie w tym roku o... 38 zł brutto miesięcznie.
      To nie pokrywa nawet wzrostu cen żywności, bo te wzrosły w 2017 o prawie 7%.
      Rząd liczy jednak inflację tak, że bierze chyba głównie pod uwagę nie masło czy jajka, ale ceny okmórek, komputerów i telewizorów (które tanieją od początku ich produkowania. Dlatego podwyższa nam emerytury o 2,9%. I mówi, że nam robi dobrze, bo inflacja to tylko 2,1%, a pensja minimalna rośnie o 50 zł, czyli 2,5%...

Powiem tyle - głosowałem na Dudę, głosowałem na PiS, ale teraz już pier**lęi taki "socjalny" PiS. Emerytury rosną trzy razy wolniej niż PKB+inflacja = takiego k**estwa władzy jak za bankstera Morawieckiego to nawet za czasów Balcerowicza nie było.
      • matths Re: Złota Ry(p)ka 02.03.18, 18:26
        Starsza Pani na twiterze [ twitter.com/DankaKoz ] chyba trafiła w punkt:

"Patrzę na Morawieckiego. Patrzę belferskim okiem. I coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to facet z lekkim autyzmem. Brak empatii, zamknięty w sobie, nieobecny. Jego oczy nie zatrzymują się na rozmówcy, błądzą. Nie wyczuwa potrzeb innych."
    • Gość: też emeryt Re: Złota Ry(p)ka IP: *.toya.net.pl 02.03.18, 18:53
      Nie jestem rozczarowany, nie głosowałem na Dudę , na PiS też nie. Na PO też nie.
      A tak w ogóle to od 89 r we władzach siedzą sami " fachowcy" którzy wcielają w życie naukę Urbana mówiącą że rząd się wyżywi. Pozostali mają żyć krótko, gdyby się ktoś pytał.
      Jedno jest pewne, aby władze szanowały zwykłych obywateli to muszą się tych obywateli bać, jeśli się nie boja to mają obywateli w głębokiej pogardzie i niepoważaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka