Gość: Fegor IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.04, 22:18 za 2-3 miesiace zamierzem przeprowadzic sie do przemysla. czy znajde prace jako informatyk? jestem tegorocznym absolwentem. czy w przemyslu sa jakies firmy komputerowe? pozdrawiam, Fegor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: praca dla Informatyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 09:28 Zmień plany,to samobójstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: praca dla Informatyka 26.10.04, 13:56 W Wawie nie mozesz znalezc pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fegor Re: praca dla Informatyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.04, 14:49 w wawie jak i w okolicy katowic (gdzie mieszkam) nie ma problemu z praca dla mnie. chce sie przeprowadzic gdyz w przemyslu mieszka moja kobieta ;) z pewnych wzgledow ona nie moze przeprowadzic sie do mnie. poniewaz chcialbym pracowac w swoim zawodzie, dlatego chce sie dowiedziec jak wyglada sytuacja w tym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudała Re: praca dla Informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:50 Statystycznie... leżymy i spimy jak już ktoś tutaj na forum zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_nuklearne Re: praca dla Informatyka 26.10.04, 15:43 W ostateczności (W ostateczności!) możesz spróbować w Rzeszowie. W końcu to tylko 80km. Z tego co wiem działa tam kilka prężnych firm w tej branży, z tego co najmniej dwie dość spore i znane w Europie i w USA. Dojazd z P-śla bardzo dobry, zarówno samochodem, jak i koleją. Odpowiedz Link Zgłoś
piwo_nuklearne Re: praca dla Informatyka 26.10.04, 14:31 Wbrew tym "głosom rozsądku" moich poprzedników powiem tak: Nie patrz na firmy komputerowe. Teren jest dziewiczy! Może się okazać, że nie ma żadnej konkurencji. Wiesz co z tego wynika? Kosisz wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: praca dla Informatyka 26.10.04, 14:59 piwo_nuklearne napisała: > Wbrew tym "głosom rozsądku" moich poprzedników powiem tak: > Nie patrz na firmy komputerowe. Teren jest dziewiczy! Może się okazać, że nie > ma żadnej konkurencji. > Wiesz co z tego wynika? Kosisz wszystko. ...to ci mowi piwo vel promilek, ktory wolal Przemysl od Wrocka... Odpowiedz Link Zgłoś
rapapo Re: praca dla Informatyka 26.10.04, 16:49 Napewno nie ma profesjonalnego POGOTOWIA KOMPUTEROWEGO, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: praca dla Informatyka 26.10.04, 18:23 Grrr ... piwo vel promilek ? A czy ty Rychu aby nie mylisz 2 osób :> ? Co do mojego powrotu do Przemyśla ... odwleka się chwilowo ... Z jednej strony dobrze, a z drugiej szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batrek Re: praca dla Informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 09:12 Jesli bedziesz modrzejszy od wlasciciela firmy to zapomnij o pracy. Musisz partaczyc komputery, zeby ludzie je naprawiali.. Tak jest w Przemyslu. Masz problem objedz sklepy, podzwon po informatykach i od kazdego uslyszysz co innego. Dotyczy to np. "polaczenia 2 kompow ze soba". I zeby bylo smieszniej zadna rada nie podzialala na miejscy tez sobie nie poradzili. A trzeba bylo wlaczyc udostepnienie polaczenia w windzie 98 i dziala. Taki poziom naszych informatykow po szkole podstawowej. Powodzenia w szukaniu pracy albo zaloz wlasna firme... Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla "Informatycy" w sklepach 27.10.04, 13:11 Tez lubie przemyskich informatykow, a konkretnie sprzedawcow w sklepach komputerowych, ktorzy chyba nie sa informatykami. Pytam o cene danego produktu, ktory wiem ze jest w ofercie :) i wtedy zaczyna sie dla sprzedawcy problem: szuka, chodzi po sklepie, pyta kolegow i nic... Stuka w ten komputer i dalej nic. Zajumuje mu to pare minut i jest. Znalazl, ale nie ten model o ktory mi chodzilo... Szuak dalej... Polecam znalezienie na stronie internetowej sklepu jakiegos produktu, a pozniej przepytanie z tego sprzedawcy, supeeeer zabawa! :)) Odpowiedz Link Zgłoś