Dodaj do ulubionych

IV LO do likwidacji?

13.12.04, 22:54
Czy wiecie coś drodzy forumowicze o planach likwidacji np. IV lo
czy "Bakończyc"?? Doszły mnie słuchy, że obie szkoły mają być włączone w
poczet 1 Lo? Podejrzewam, że to plotki jakieś dziwne, ale wolę się upewnić ;)

Będę wdzięczna za jakieś info :)

Aaa, i podobno 6 gimnazjum (obecnie przy 1 LO) również ma być przeniesione.
Hmm... co to się robi?
Obserwuj wątek
    • Gość: imac Re: IV LO do likwidacji? IP: *.chello.pl 14.12.04, 04:51
      To "bakonczyce" jeszcze istnieją? Myslalem ze juz dawno zostaly zlikwidowane a
      ich budynek dostala wyzsza szkola zawodowa.
      A wogole to jakies plotki. Nie wierze w nie, bo sa kompletnie nieracjonalne.
    • Gość: cienzdezorientowan Re: IV LO do likwidacji? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 09:11
      IV Lo znajdujące sie w Zespole Szkół Ekonomicznych i Agrobiznesu razem z ta
      szkołą miało zostac przeniesione od wrzesnia 2005 do budynku SP 10, która to z
      kolei miała zostać wlączona do SP 4 jesli sie nie mylę. Poki Co wiem ze zgodnie
      z umową podpisaną przed notariuszem budynek szkoły został przekazany PWSZ ale
      od kiedy i na jakich warunkach nie mam pojęcia.
      Tak czy inaczej ostatnie 60 - lecie szkoły w Parku Lubomisrskich będzie
      ostatnim w tamtym miejscu.
      • Gość: Axod Re: IV LO do likwidacji? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 12:25
        To kolejna juz próba ekipy p. Chomy przeprowadzenia tzw. "racjonalizacji" sieci
        szkół. A że ciągle do likwidacji wskazywane są te same szkoły to oczywiście
        dzieło "przypadku"
        P.S. Idę o zakład, że za chwilę odezwą się dyżurne usta p.prezydenta imć rapapo
        w obronie pomysłu "rządzących by służyć".
      • Gość: max Re: IV LO do likwidacji? IP: 217.113.224.* 15.12.04, 17:10
        cienzorientowan, pomyliłaś (eś) sobie szkoły,IV LO mieśći się w Zespole Szkół
        Elektronicznych i Ogólnokształcących na Kilińskiego i nigdzie nie ma być
        przenoszona ta szkoła. Nadal będzie istniała tam gdzie jest.
    • darino idzie niż demograficzny 14.12.04, 13:31
      Idzie niż demograficzny i wszystkie miasta podejmują próby racjonalizacji sieci
      szkół - zazwyczaj mało skutecznie. Na przeszkodzie stają najczęściej rodzice i
      radni przez nich zmobilizowani.
      Nie znam sytuacji w Przemyślu, więc nie podejmuję dyskusji.
      • Gość: Imac Re: idzie niż demograficzny IP: *.chello.pl 14.12.04, 20:33
        Niz demograficzny idzie, ale to nie zmienia faktu, ze niegdys wyzsze
        wyksztalcenie mialo 8-10 %, a w ostatnich pokoleniach wchodzacych na rynek
        pracy juz ok 40% ludzi. Z tego wynika ze o ile kiedys wystarczaly dwa licea,
        dzisiaj nawet przy nizu demograficznym dwa to za malo.
    • Gość: cienzdezorientowan Re: IV LO do likwidacji? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 14:51
      Żałuje ze zlikwidują "moją" szkołe. Że 10 rocznice matury bede wraz z moimi
      przyjaciólmi ze szkoły świętował na "wygnaniu". Cóż trzeba wspierać szkolnictwo
      wyższe w mieście.
      Zobaczymy tylko czym jeszcze Imć Kancerz zmami bezRadnych by mu przekazali inne
      działki w Przemyślu. Kanclerzu może jeszcze "budowlankę" zechcesz??
      • rychu_z_przemysla Re: IV LO do likwidacji? Tak 14.12.04, 15:40
        Maja zostac tylko I i II LO

• mamcia_karolajna Re: IV LO do likwidacji? Tak 14.12.04, 17:30
          Co za debilny pomysł!! Nie daje się ludziom żadnego wyboru! Albo 1 albo 2 albo
          technikum czy profilowane?! To jest bezsensu.

Pomijając to, że 1 straci swój klimacik i jako-taką kameralność ;(((

A jaki jest cel istnienia dwóch ogólniaków?? Przecież jak sie do 1 zwali IV, V
          itd. to tragedia. Masa uczniów, nauczyciele stracą kontakt z uczniami...

...ja tu nie mam nic do gadania, ale jako uczennica 1 LO

JESTEM PRZECIW!!!
          • Gość: Imac Re: IV LO do likwidacji? Tak IP: *.chello.pl 14.12.04, 20:36
            To jestes jeszcze uczennicą, a już mamcią????????
            Widze ze w I LO mlodziez coraz slabsza :p ;)
            • mamcia_karolajna Re: IV LO do likwidacji? Tak 14.12.04, 21:34
              Hehe, nick nie adekwatny do wieku (na szczęście ;D)
    • Gość: cienzdezorientowan Re: IV LO do likwidacji? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 17:53
      żadnego łaczenia ogolniaków nie bedzie. A swoją drogą napływ "świeżej krwi" do
      I LO moze odmłodzi skostniałe struktury tego klasztoru niespełnionych peda-
      gogów. Apel do nauczycieli uczacych tam od x-leci zróbcie miejsca młodszym!!!
      • Gość: Imac To nie jest IV LO IP: *.chello.pl 14.12.04, 20:28
        Zaraz, zaraz. Odkad pamietam IV LO bylo w Zespole Szkol Elektronicznych i
        Ogolnoksztalcacych na ul. Kilinskiego. Tej szkole nic nie grozi, raczej ewoluje
        ona w strone Liceum przy stopniowym zaniku "ramienia technicznego" i nie
        slyszalem, aby ktos chcial ja zamknac. Zreszta przyjaznie sie z nauczycielka z
        tej szkoly (chodzilismy razem do klasy)i ona o niczym takim nie wspominala.
        A Liceum przy zespole Szkol Ekonomicznych i Agrobiznesu rzeczywiscie ma byc
        zlikwidowane, ale ono nie mialo numeru i (przynajmniej w moich czasach
        licealnych) nikt na nie nie mowil IV LO.
        Pozdrawiam
        • mamcia_karolajna Re: To nie jest IV LO 14.12.04, 21:38
          No więc właśnie chodzi mi o IV LO przy Kilińskiego :) W sumie to teraz
          zgłupiałam, bo każdy mówi co innego i wściku mózgu dostaję ;)
          pozdrawiam :)
          • Gość: cienzdezorientowan Re: To nie jest IV LO IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 15.12.04, 08:50
            Kobieto sama robisz młyn bo mowisz o liceum na Bakonczycach. Gdzie Kilińskiego
            gdzie Bakończyce. Utwierdzsasz mnie tylko w moim przekonaniu co do absolwentów
            I LO.
            Wesołych Świąt
            • mamcia_karolajna Re: To nie jest IV LO 15.12.04, 15:07
              "...np. IV lo czy "Bakończyc"??" - proponuję wolniejsze czytanie.

A co do absolwentów 1 LO, nie oceniaj wszystkich według jednej osoby.
              Również wesołych świąt życzę.
    • Gość: lex Re: IV LO do likwidacji? IP: 80.51.255.* 15.12.04, 09:53
      Osoba która zainicjowała ten temat nie mówila o IV Lo na Bakończycach, tylko o
      likwidacji IV LO lub Bakończyc, to jest różnica.A wypowiedzi znawców tematu są
      śmieszne, skora chyba dopiero 12 osoba zauwazyła ze IV liceum znajduje sie nie
      na bakończycach tylko na kilińskiego.Ale każdy ma swoje zdanie, najwięcej
      przeciwnych, a moze to zdanie nie na ten temat, może o likwidacji III liceum
      pogadać.Pozdrawiam
      • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: IV LO do likwidacji? IP: 80.51.255.* 16.12.04, 00:52
        Przepraszam,to likwidować,czy nie.Kto jest za,a kto przeciw.Kto wie co pisze,a
        kto nie wie?Uniwersytet Jagieloński w Przemyślu?Wszystko jest możliwe.
        • Gość: Imac Re: IV LO do likwidacji? IP: *.chello.pl 16.12.04, 22:03
          No i co jest w tym dziwnego?
          Po to jest forum. Kazdy pisze, jak mysle, w dobrych intencjach o tym o czym wie.
          Jesli ktos chce uzyskac prawde obiektywna to niech zadzwoni do kuratorium.
          Na kazdym forum zdarzaja sie nieporozumienia, nie wiem co w tym takiego dziwnego
          i wyjatkowego aby krytykowac.
          • Gość: Axod Re: IV LO do likwidacji? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 14:30
            Rapapo sie nie odezwał w tym wątku, nie wierzę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka