Dodaj do ulubionych

mc donalds w przemyslu

01.07.02, 15:37
pomiedzy ul jagielonska a torami kolejowymi w miejscu zielonego skweru - tam
gdzie stoja przystanki autobusowe powstanie ... fee jak ludzie moga to jesc,
brudne jedzenie nafaszerowane chemia
pan ktory dal zgode na lokalizacje w miejscu ladnego kawalka zieleni wylecial
juz z pracy... ale jaka wzial za to lapowke? pewnie smieje sie teraz z
polskiego prawa i z polskich urzedow.
Obserwuj wątek
    • gofa Re: mc donalds w przemyslu 01.07.02, 15:46
      ups3...rozumiemy te emocje ( az dwa razy ten sam watek? ;) ...wiemy juz od
      jakiegos czasu ze tam bedzie mc...i jeszcze powstanie budynek banku...jesli
      chodzi o mc... do trzech razy sztuka...podobno pierwsze przymiarki byly juz
      kilka lat temu ale nic nie wyszlo ze wzgledu na protesty 'drobnej gastronomii'
      • gosia-s Re: mc donalds w przemyslu 01.07.02, 15:54
        Ja nawet nie wiem, czy w Świnoujściu jest, no chyba, że jakiś McDrive na
        wylocie. Ale nie rozglądałam się, MD nie ma tam racji bytu.
        • Gość: kuki Re: mc donalds w przemyslu IP: 212.160.155.* 01.07.02, 17:11
          Mc Donalds to juz nie jadlodajnia, tylko symbol "zarcia do d...",
          a przeciez we wszystkich budach z hot dogami w kraju jest podobnie, a nawet
          gorzej. czym sie rozni (poza cena) hamburger z maca od hamburgera na dworcu
          centralnym?
          pozdrawiam
          • gofa Re: mc donalds w przemyslu 01.07.02, 17:22
            ale wiecie co Wam powiem...najlepsze sa knysze i pity na wroclawskim dworcu...
            kto nie probowal nie zrozumie ...:)))
          • chris1_gazeta Re: mc donalds w przemyslu 01.07.02, 17:25
            Gość portalu: kuki napisał(a):

> Mc Donalds to juz nie jadlodajnia, tylko symbol "zarcia do d...",
            > a przeciez we wszystkich budach z hot dogami w kraju jest podobnie, a nawet
            > gorzej. czym sie rozni (poza cena) hamburger z maca od hamburgera na dworcu
            > centralnym?
            > pozdrawiam

tym się różnią te buły, że jedna jest przygotowywana z centralnym zakładzie
            produkcyjnym, gdzie składniki do produkcji pochodzą z jednego ustalonego źródła
            stosującego odpowiednie standardy sanitarne, przed użyciem są badane i
            kwalifikowane do produkcji, każda partia mięsa jest badana na obecność
            antybiotyków i hormonów w Puławach albo Katowicach. Produckja odbywa się zgodnie
            z zasadami HACCP, lub conajmniej GMP. Z każej produkcji pobiera się próby
            referencyjne do badań przechowalniczych. Proces produkcji, magazynowania i
            transportu jest odpowiednio zaprojektowany i nazdorowany. Następnie po dotarciu
            składniki są odpowiednio przechowywane i przygotowywane w odpowiedni sposób
            (przynajmniej tak powinno być).
            Buła od "pani Stasi" koło dworca składa się bułeczki od piekarza pana Ziutka
            (poczciwe chłopisko), a mięsko jak najtańsze mielone na zapleczu albo gotowa
            mielonka z pobliskiego sklepu (jak się dziś mięsko nie sprzeda to jutro jest w
            witrynie w postaci mielonej - ostatnia szansa na sprzedaż, a jak się nie sprzeda
            do się pani Stasi odda po niższej cenie, tak samo jak kurczaczki z rożna).

• Gość: kuki Re: mc donalds w przemyslu IP: 212.160.155.* 01.07.02, 17:47
              chris1_gazeta napisał(a):

> Gość portalu: kuki napisał(a):
              >
              > > Mc Donalds to juz nie jadlodajnia, tylko symbol "zarcia do d...",
              > > a przeciez we wszystkich budach z hot dogami w kraju jest podobnie, a nawe
              > t
              > > gorzej. czym sie rozni (poza cena) hamburger z maca od hamburgera na dworc
              > u
              > > centralnym?
              > > pozdrawiam
              >
              > tym się różnią te buły, że jedna jest przygotowywana z centralnym zakładzie
              > produkcyjnym, gdzie składniki do produkcji pochodzą z jednego ustalonego źródła
              >
              > stosującego odpowiednie standardy sanitarne, przed użyciem są badane i
              > kwalifikowane do produkcji, każda partia mięsa jest badana na obecność
              > antybiotyków i hormonów w Puławach albo Katowicach. Produckja odbywa się zgodni
              > e
              > z zasadami HACCP, lub conajmniej GMP. Z każej produkcji pobiera się próby
              > referencyjne do badań przechowalniczych. Proces produkcji, magazynowania i
              > transportu jest odpowiednio zaprojektowany i nazdorowany. Następnie po dotarciu
              >
              > składniki są odpowiednio przechowywane i przygotowywane w odpowiedni sposób
              > (przynajmniej tak powinno być).
              > Buła od "pani Stasi" koło dworca składa się bułeczki od piekarza pana Ziutka
              > (poczciwe chłopisko), a mięsko jak najtańsze mielone na zapleczu albo gotowa
              > mielonka z pobliskiego sklepu (jak się dziś mięsko nie sprzeda to jutro jest w
              > witrynie w postaci mielonej - ostatnia szansa na sprzedaż, a jak się nie sprzed
              > a
              > do się pani Stasi odda po niższej cenie, tak samo jak kurczaczki z rożna).
              >

no tak, ale co chciales przez to powiedziec? jedzmy w mc donaldsie i olejmy pania
              Stasie? czy na odwrot?
              pozdrawiam
              • Gość: kuki do gofy na marginesie IP: 212.160.155.* 01.07.02, 17:48
                gofa, dzieki za pozdrowienia.
                odwzajemnienia.
                • gofa Re: do kuki na marginesie 01.07.02, 17:57
                  kuki, a co Cie przywialo do przemysla? :)
              • chris1_gazeta Re: mc donalds w przemyslu 01.07.02, 18:54
                nic nie mogę narzucić nikomu, każdy ma własną wolę, tylko podałem różnice do
                własnego przemyślenia.
                Pozdrawiam,
                PS zastrzeżenia jedynie mam do kinderbali urządzanych w McDonald, dzieci są
                bardzo podatne na taką reklamę.
                • Gość: kuki Re: mc donalds w przemyslu IP: 212.160.155.* 01.07.02, 19:08
                  Przez Swinoujscie do Przemysla... dziwna trasa, az sam sie smieje.

z balami dla dzieci w mc donaldsie jest jak z reklama tv skierowana do dzieci.
                  niski chwyt.

pozdrawiam
                  • gofa Re: mc donalds w przemyslu 01.07.02, 19:35
                    ale to nie dzieci, tylko dorosli decyduja gdzie odbedzie sie taki kinderball...

haha...kuki...ale ten forumowy swiat jest maly :))) pozdrawiam ...nie przez
                    swinoujscie ;)
                    • gosia-s Re: mc donalds w przemyslu 02.07.02, 09:30
                      gofa napisał(a):

> haha...kuki...ale ten forumowy swiat jest maly :))) pozdrawiam ...nie przez
                      > swinoujscie ;)

Rzeczywiście mały, chociaż podróż długa na trasie Świnoujście - Żyrardów (kuki
                      stamtąd pisze) - Przemyśl, ha ha ha. ;)))
    • ups3 Re: mc donalds w przemyslu 02.07.02, 09:35
      chris biedny mysli ze jak zje w fuck donaldzie to bedzie zdrowo... ;)
      popatrz na otylych amerykanow, co z tego ze to mieso jest badane , ja slyszalem
      ze hamburgery w macu to krowa mielona z koscmi i wlosami karmiona maczka
      kostna... smacznego chris - wazne ze ktos to przebadal
      • georghe Re: mc donalds w przemyslu 02.07.02, 10:48
        A mnie się wydaje, że cała ta krytyka wychodzi stąd, że ponarzekać teraz na MD,
        na to co zachodnie, jest w dobrym tonie. Nie jestem jakimś ultra fanem tego
        żarcia, ale w MD bywam i lubię sobie zeżreć takiego np. "wieśniaka" i zapić to
        wszystko zimną colą.
        O gustach i smakach się nie dyskutuje. Kto nie chce nie kożysta z usłyg fast-
        fudów. tyle.
        • Gość: kai Re: mc donalds w przemyslu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 11:19
          Nie zważając na biadolenia ups3 samochody z przemyską rejestracją tłumnie
          parkują pod rzeszowskimi MD, które z perfidią trują przaśnych i ekologicznych
          przemyślan.
          • wook Re: mc donalds w przemyslu 02.07.02, 11:27
            Hahaha, racja. Mam znajomych którzy systematycznie jeżdżą do Rzeszowa na
            burgera, takich napaleńców jest więcej, ale jak ktoś lubi i go stać to proszę
            bardzo droga wolna.
            • ups3 Re: mc donalds w przemyslu 02.07.02, 14:41
              a ja myslalem ze czasy wycieczek do fuck donalda juz dawno minely... a te
              samochody z przemyska rejestracja.. hehe moze to sa czarne bmw z przyciemnianymi
              szybami? takim na pewno to zarcie odpowiada , szybkie samochody szybkiw (krotkie
              zycie ) i szybkie jedzenie, nie wymienie reszty szybkich rzeczy

... i jeszcze jedno : w usa mc donalds to najgorsze zarcie dla biedakow i zadko
              kiedy bary te sa w centrum miasta najczesciej przy wyjezdzie z miasta

... i jeszcze jedno : w usa pare lat temu byla afera zwiazana z jedzeniem typu :
              pies mielony z buda " okazalo sie ze jest do tego dosypywana chemia ktora dziala
              na apetyt , chce sie jeszcze, i jeszcze, a potem wyglada sie jak...

smacznego wszystkim glodnym rzeszowiakom ogladajacym rejestracje pod mc
              donalds ;)
              • chris1_gazeta Re: mc donalds w przemyslu 03.07.02, 11:50
                zapewne chodzi o glutaminian sodu i inozyniany, które ludziska sami sobie
                posypują do domowego jedzonka - przyprawy typu "magi" i "jarzynka". Substancje
                te, same smaku nie mają, ale wzmacniają smak potraw mięsnych (glutaminian) a
                inozyniany dają wrażenie posmaku grzybowego.
                W domu dadana taka "magi" do zupki to żadna chemia przecież, ale jak zakład
                żywienia zbiorowego doda trochę to już zakrawa na skandal.
                Zaznaczam, że w USA prawnicy posunęli się do granic absurdu i niedługo
                amerykanie przestaną się uśmiechać do siebie w obawie przez oskarżeniem o
                molestowanie seksualne, to tak na marginesie.
              • Gość: dsk Re: mc donalds w przemyslu IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.07.02, 13:32
                Podejrzewam ze pod ups3 kryje sie kolejny sfrustrowany posiadacz pseudobaru w
                ktorym sprzedaje frytki i inne temu podobne potrawy przygotowywane w warunkach
                uragajacych higienie.Mac to dla niego konkurencja stad protesty
                • Gość: kai Re: mc donalds w przemyslu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 13:44
                  Gość portalu: dsk napisał(a):

> Podejrzewam ze pod ups3 kryje sie kolejny sfrustrowany posiadacz pseudobaru w
                  > ktorym sprzedaje frytki i inne temu podobne potrawy przygotowywane w warunkach
                  > uragajacych higienie.Mac to dla niego konkurencja stad protesty

To internet zawitał do przydworcowych przyczep kempingowych?
                  • Gość: dsk Re: mc donalds w przemyslu IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.07.02, 14:16
                    Nie wiem czy zawital ale dzieki tpsa wszystko jest mozliwe (nawet rachunki za 8
                    000 PLN)
      • Gość: chris1 Re: mc donalds w przemyslu IP: *.novartis.com 03.07.02, 15:07
        różnica między nami jest taka, że ja mam uprawnienia do nadzoru "mielenia mięsa
        z sierścią i kościa" i ustalenia jego parametrów w tym oglądania tego faktu, a
        Ty jednynie prawo do usłyszenia o nim..
        • chris1_gazeta Re: mc donalds w przemyslu 03.07.02, 15:15
          dodam jeszcze tyle, że wypowiadałem się na temat bezpieczeństwa, a nie
          zdrowotności, a te pojęcia różnią się ogromnie znaczeniem. Ja znam te różnice,
          a czy Ty ups3 je znasz?
        • ups3 Re: mc donalds w przemyslu 03.07.02, 15:31
          chris ;) czy ty jestes rzeznikiem?
          • chris1_gazeta Re: mc donalds w przemyslu 03.07.02, 19:07
            muszę Cię zmartwić nie jestem rzeźnikiem z prostej przyczyny, takiego słowa
            już się nie używa w stosunku do osób pracującym w przemyśle mięsnym, gdzie ja
            występuję jako klient, słowo rzeźnik jest nadal używane ale tylko w
            Wielkopolsce i oznacza osobę pracującą w sklepie mięsnym. Tam się nie chodzi
            do sklepu mięsnego tylko do rzeźnika.
            A tak na marginesie to mam ogromną ochotę zrobić befsztyczek siekany razem z
            bawełną i poliestrem.
    • Gość: skuter Re: mc donalds w przemyslu IP: *.umrz / 192.168.4.* 03.07.02, 16:29
      W tym miejscu, tj. przy Jagiellońskiej w pobliżu Kamiennego Mostu powinno być
      zlokalizowane Muzeum Narodowe Ziemi Przemyskiej! Obejrzałem sobie dokładnie
      projekty konkursowe: niemal wszystkie (a zdecydowana większość dobrych i bardzo
      dobrych - nie tylko ten nagrodzony do realizacji) to obiekty monumentalne w
      charakterze, jak przystało na świątynię pamięci o naszej historii. Takie
      obiekty wymagają bardzo dobrej ekspozycji w przestrzeni, otwarcia widokowego ze
      wszystkich stron, zdystansowania od starej zabudowy (bo nie za bardzo da się te
      różne wartości zharmonizować). Z przykrością stwierdziłem, że w miejscu
      wybranym na lokalizację Muzeum, będzie ono jakby "upchnięte kolanem" - ale
      trudno, niech tylko będzie! A przy okazji: nieźle musieli główkować jurorzy
      przy uzasadnieniu jednego z wyróżnień w tym konkursie. Mianowicie wyróżnili
      projekt za "próbę zabudowy placu z jego zachowaniem" czy jakoś tak. Ciekawe -
      niektóre rzeczy są niewykonalne już z samego założenia - jak np. ubranie chełmu
      na lewą stronę.
      • Gość: ssaczek Re: mc donalds w przemyslu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.02, 23:24
        Gofa masz 1000% racji we Wrocku są najlepsiejsze knysze i pity!!!!!
        A co do tego śmiesznego mac coś tam to najpodlejsza buda na ulicach Wrocka
        oferuje smaczniejsze szybkie jadło.
        • gofa Re: mc donalds w przemyslu 04.07.02, 11:53
          oj ssaczek...ale mi sie zachcialo takiej pity albo knyszki...tyle zeby
          skonsumowac takie cudo potrzeba nie lada umiejetnosci, w przeciwnym wypadku
          kukurydza laduje w rekawie, sos na dekolcie a salata na bucie ;)

natomiast jesli chodzi o mc...o gustach sie nie dyskutuje - jesli ktos ma
          ochote jesc w mc - niech je - to jego sprawa :)))

pozdrawiam wszystkich zwolennikow i przeciwnikow mc :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka