Dodaj do ulubionych

Dziwni ludzie przyjechali

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 08:37
Dziwni ludzie przyjechali do naszego miasta w sobotę.Starsi panowie ubrani w jasne garniturki z przewagą koloru niebieskiego i jego odcieni jak niemieccy pensjonariusze domów opieki.Zaciekawili mnie i zaczełam im się przyglądać i tu mie zmroziło.W ich oczach kłujących jak szpilki było widać grymas nienawieści. Zawsze byłam przyzwyczajona do niespotykanej dobroci występujących u ludzi w tym wieku. Bałam by się mieć takiego dziadaka a tym bardziej się z nim bawić lub siąść mu na kolana.
Póżniej dowiedziałam się od koleżanki,że to pokrzywdzeni kresowiacy najechali nasze miasto chcąc je cywilizować według swoich ideałów.
Obserwuj wątek
    • Gość: JAcek Re: Dziwni ludzie przyjechali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:36
      Znowu krzyczeli spod kościoła św. teresy "na pohybel mołojcom", spoglądając w
      stronę greckokatolickiego soboru?
      • upowiec pohybel ? - dziwne polskie słowo ... 05.06.05, 13:56
        Czy wieczorem będzie marsz z bębnami i pochodniami ?
        Jeśli tak, to raczej trzeba zacząć szukać kryjówki !
        W następnej kolejności jest palenie książek ...
    • Gość: K.L. Re: Dziwni ludzie przyjechali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:41
      Do upowca i Iki- na tym samym forum jest tekst Rapapo z linkiem na materiały IPN
      ( dot. Wołynia i stosunku Ukraińców do narodu polskiego, przy czym to chyba
      chodzi o jeden naród ukraiński, prawda ?). Dobrze by było zaznajomić się z
      datami, wydarzeniami i fotografiami. I trochę pomyśleć i może milczeć.... zanim
      zacznie się mówić o krzywdzie i nienawiści.
      • upowiec zadziwia mnie relatywizm Polaków ... 05.06.05, 15:31
        Zadziwia mnie relatywizm Polaków - Niemcy zabili 6 mln obywateli polskich, ale
        są OK, bo rzucili trochę kasy i już są naszymi przyjaciółmi z Unii Europejskiej.
        Ukraina nie jest bogatym krajem, więc można pofikać - pomimo, że ofiar było
        dużo mniej (od 100 tysięcy Polaków według historyków - im bardziej prawicowe
        poglądy, tym liczba pomordowanych rośnie aż do 500 tysięcy).
        Poza tym Niemcy mordowali nowocześnie - rozstrzeliwując czy gazując, a polskie
        i ukraińskie prymitywy na Wołyniu mordowały się za pomocą siekier, kos i
        wideł ...
      • Gość: Ika Re: Pensjonariusze DPS Łuków IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 16:49
        Pensjonariusze Domu Pomocy Społecznej z Łukowa robią za kresowiakow w Przemyślu.
        Dlaczego prawie wszystkie dziadki były prawie jednakowo ubrani,wszyscy w zagraniczne ciuchy.Wszczęta rozmowa przyniosła efekty.Elegancko ubrani panowie są pensjanariuszami Domu Pomocy Społecznej przy ul.Ryżki w Łukowie.Zorganizowano im bezpłatną autokarową wycieczkę z wiktem i opierunkiem do Przemyśla na uroczystości.
        • upowiec kto zapłacił za pobyt "kresowiaków" :) 05.06.05, 17:04
          Pewnie znowu pośrednio miasto przez jedno z tajemniczych stowarzyszeń ;)
          • Gość: asda Re: kto zapłacił za pobyt "kresowiaków" :) IP: *.server.ntli.net 05.06.05, 23:06
            upowiec. jak dla mnie to lata mi jak mordowali niemy. ale to upowcy zamordowali
            kilkanascie osob z mojej rodziny i zrobili to wyjatkowo brutalnie. dlatego
            wole niemocow, ktorzzy PUBLICZNIE mnie za to przeprosili. a ukraincy tylko
            wyciagaja swoje rzekome krzywdy. wiem, wiem, wedlug ciebie nie sa to rzekome
            krzywdy ale najpierw zobaczcie belke w swoim oku i wtedy porozmawiamy o mojej
            slomce
    • upowiec "konferencja naukowa" 06.06.05, 07:31
      Przeczytałem dziś w "Nowinach", że ta "konferencja naukowa" odbywała się pod
      patronatem Prezydenta Przemyśla i starosty przemyskiego !
      • Gość: delo Re: "konferencja naukowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:01
        no i co w tym dziwnego?
        więcej takich akcji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka