Dodaj do ulubionych

DO DARINO!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:58
widzę gadzino że nawet na rzeszów wszedłeśi siejesz zamęt.ciekawe czy jesteś
z Przemysla czy z rzeszowa?
Siejesz zamęt wypowiadasz się na forum dotyczące spraw lokalnych
poszczególnych miast nie mając z tym nic wspólnego.
Twoje miejsce jest w.... Birczy i tam sobie pisz swoje bzdety!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Imac Re: DO DARINO!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 25.06.05, 00:42
      A kim Ty jesteś żeby mówić komuś gdzie jego miejsce? Obyczaje rodem z twojej
      organizacji nie sprawdzają się na forum popaprańcu.
      • promilek_ver_bezwykrzyknikowa Re: DO DARINO!!!!!!!!! 27.06.05, 12:32
        Gość portalu: Imac napisał(a):

> A kim Ty jesteś żeby mówić komuś gdzie jego miejsce? Obyczaje rodem z twojej
        > organizacji nie sprawdzają się na forum popaprańcu.

Święte słowa ...
    • darino gadzino ????? 26.06.05, 17:32
      Cóż to za słownictwo rodem ze starych komunistycznych organizacji (zresztą nic
      dziwnego znając waszego starszego guru - doradcę prezydenta Jaruzelskiego).
      Zauważyłem, że na forum udajesz politycznie poprawnego młodzieńca, otwartego na
      świat i ludzi, ale co jakiś czas wyrywają Ci się warknięcia dające pogląd na
      Twoją prawdziwą naturę - musisz nad tym zapanować, jeśli chcesz zrobić karierę
      polityczną !
      A jeśli chodzi o lokalizację, to pochodzę z Birczy, ale nie mieszkam w żadnym z
      wymienionych przez Ciebie miast. Interesuję się natomiast żywotnie sprawami
      Birczy i Przemyśla.
    • mynia0 Re: DO DARINO!!!!!!!!! 26.06.05, 23:07
      zwracam uwagę, że w naszym kraju jest demokracja i każdy mówi / pisze/, co
      chce. proszę o odrobinę tolerancji. a jak sie coś komuś nie podoba - nie czytać
      i nie odpisywać.
      • Gość: Imac Re: DO DARINO!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 27.06.05, 05:39
        > zwracam uwagę, że w naszym kraju jest demokracja i każdy mówi / pisze/, co
        > chce. proszę o odrobinę tolerancji. a jak sie coś komuś nie podoba - nie czytać
        > i nie odpisywać.

Zwracam uwagę, że demokracja nie polega na tym, że każdy mówi i pisze co chce.
        Mozesz sobie pisać co chcesz w swoim pamiętniku, w swojej gazecie (jesli
        będziesz ją miała), albo na swojej stronie internetowej.Ale jesli obrazisz kogoś
        przy okazji, to ten ktoś może wytoczyć Ci proces i wtedy demokracja w niczym Ci
        nie pomoże.
        To jest publiczne forum i obowiązują na nim pewne ogólne zasady.
        Na przykład nie należy w sposób obraźliwy pouczać kogoś gdzie jest jego miejsce.
        Domaganie się tolerancji wobec chamstwa i usprawiedliwianie tego demokracją jest
        absurdem.
        • mynia0 Re: DO DARINO!!!!!!!!! 27.06.05, 17:28
          i po co ten sarkazm???

wszędzie można pisać to, co się chce. tyle, ze czasem można za to dostać po
          głowie. chamstwa nie toleruję i nie domagam się dla niego tolerancji. tyle.
          • mynia0 Re: DO DARINO!!!!!!!!! 27.06.05, 17:37
            i jeszcze jedno - nie podoba Ci sie chamstwo, a piszesz - popaprańcu.../
            wszystko jedno, czy słusznie, czy nie/. to nie jest czasem obraźliwe? nie
            wymagaj kultury od innych - daj dobry przykład. pozdrawiam
            • Gość: imac Re: DO DARINO!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 27.06.05, 22:53
              > wszystko jedno, czy słusznie, czy nie

Podsumowując: moja reakcja na ewidentną niegodziwość jest przez Ciebie
              napiętnowana, z zaznaczeniem, ze obojętnie czy jest słuszna, czy nie. Tymczasem
              to właśnie Ty, wcześniej, wobec tej samej niegodziwości i obrzucania użytkownika
              forum epitetami apelowałaś o tolerancję i tłumaczyłaś to fałszywie pojętą
              demokracją. Gratulacje. Pełna schizofrenia.
              • mynia0 Re: DO DARINO!!!!!!!!! 27.06.05, 23:45
                posuwasz się tym razem za daleko. teraz to ty obraziłeś mnie. ale mimo to
                odpowiem.

czyżbyś zgadzał się na niegodziwości w słusznej sprawie, a w niesłusznej nie?
                bo ja się nie godzę w obu przypadkach.

pisałam wyraźnie - tolerancja dla poglądów, a nie dla obrażania. to jest
                różnica. pisząc swoją pierwszą odpowiedź nie miałam na myśli Twojej, tylko
                całokształt sprawy. czyżbyś nie umiał dyskutować konstruktywnie, bez ironii a
                wyłącznie ziejąc jadem? albo nie czytasz dokładnie, albo niedokładnie piszesz.
                dlaczego odbierasz innym prawo do pisania tego, co myślą? powrót do starych
                czasów? a może przewrażliwienie na punkcie własnej osoby?

powtarzam raz jeszcze - każdy ma prawo do własnych poglądów. każdy ma prawo
                pisać to, co chce, niezależnie od tego, czy się to komuś podoba, czy też
                niekoniecznie. i wyłącznie tu jest miejsce dla tolerancji. obie osoby, które
                posunęły się do wyzwisk należy przywołać do porządku. Ciebie też. bo broniąc
                również wymaściłeś epitet. a to mi się również nie spodobało - mam do tego
                prawo / chyba/. pozdrawiam .
                • Gość: Imac Re: DO DARINO!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:37

> obie osoby, które
                  > posunęły się do wyzwisk należy przywołać do porządku. Ciebie też. bo broniąc
                  > również wymaściłeś epitet. a to mi się również nie spodobało - mam do tego
                  > prawo / chyba/

No właśnie, tylko o czym Ty piszesz, skoro wcześniej tego nie zrobiłaś? Nie
                  zareagowałaś - usprawiedliwiając to wolnością słowa. Teraz kreujesz się (dopiero
                  w ostatnim poscie!) na osobę wyczuloną na wszelkie przejawy braku dobrego
                  wychowania, nie tolerujesz jakichkolwiek epitetów i wyrażasz swój sprzeciw. I
                  dobrze, nikt Ci tego prawa nie odbiera, szkoda że tak późno. Dla pewności
                  przypomnę Twój pierwszy post:
                  >zwracam uwagę, że w naszym kraju jest demokracja i każdy mówi / pisze/, co
                  >chce. proszę o odrobinę tolerancji. a jak sie coś komuś nie podoba - nie czytać
                  >i nie odpisywać.
                  Tak więc podwójnie zaprzeczasz sama sobie. Czytasz i odpisujesz na coś, co Ci
                  się nie podoba, a nawet zauważasz, że tolerancja dla odmienności cudzych
                  poglądów wcale nie znaczy, że należy się zgadzać na bezkarne obrażanie innych.
                  Tym samym moja dyskusja z Tobą osiągnęła swój cel.
                  Dziękuję, skończyłem.
                  • mynia0 Re: DO DARINO!!!!!!!!! 29.06.05, 12:34
                    Gość portalu: Imac napisał(a):

>
                    > >
                    > No właśnie, tylko o czym Ty piszesz, skoro wcześniej tego nie zrobiłaś? Nie
                    > zareagowałaś - usprawiedliwiając to wolnością słowa. Teraz kreujesz się
                    (dopier
                    > o
                    > w ostatnim poscie!) na osobę wyczuloną na wszelkie przejawy braku dobrego
                    > wychowania, nie tolerujesz jakichkolwiek epitetów i wyrażasz swój sprzeciw. I
                    > dobrze, nikt Ci tego prawa nie odbiera, szkoda że tak późno. Dla pewności
                    > przypomnę Twój pierwszy post:
                    > >zwracam uwagę, że w naszym kraju jest demokracja i każdy mówi / pisze/, co
                    > >chce. proszę o odrobinę tolerancji. a jak sie coś komuś nie podoba - nie c
                    > zytać
                    > >i nie odpisywać.

dobrze , że przypomniałeś :) mój pierwszy post był apelem do obu
                    zainteresowanych, aby dali sobie na wstrzymanie. upominanie w stylu - panie x,
                    przestań, panie Y - przeproś - to nie mój styl. każdy powinien wiedzieć,
                    jakie są granice taktu. rozumiem, że jako mężczyzna potrzebujesz wyłożenia kawy
                    na ławę i moze dlatego nie zrozumiałeś mojej intencji. chciałam być delikatna i
                    nie urazić nikogo, a tu nagle okazuje sie, ze trzeba się zwracać w sposób
                    ostry, bo inaczej jest się posądzonym o nie takie intencje, które były w
                    zamyśle. to smutne.

> Tak więc podwójnie zaprzeczasz sama sobie. Czytasz i odpisujesz na coś, co Ci
                    > się nie podoba, a nawet zauważasz, że tolerancja dla odmienności cudzych
                    > poglądów wcale nie znaczy, że należy się zgadzać na bezkarne obrażanie
                    innych.

nie zaprzeczam sama sobie. dyskutuję z Tobą w tym poście, bo nie ma potrzeby
                    zakładać nowego i oboje zaglądamy właśnie do tego. i dyskutuję po to, żebyś
                    zrozumiał, o co chodzi, a nie obrzucał mnie hasłami z stylu schizofrenii.
                    >
                    > Tym samym moja dyskusja z Tobą osiągnęła swój cel.

ciekawe, jaki....

> Dziękuję, skończyłem.

proszę bardzo. było miło - polecam sie na przyszłość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka