Dodaj do ulubionych

Likwidacja PARR SA

IP: 80.51.180.* 03.08.05, 20:57
Dzisiaj dotarły do mnie wieści, że PARR SA ma zostać zlikwidowana, i wcale się nie zdziwiłem.Od początku powątpiewałem w skuteczność tego tworu i chyba się nie myliłem.
Obserwuj wątek
    • Gość: wasyl Re: Likwidacja PARR SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:00
      mam pytanko a co ten skrót oznacza PARR SA
      • darino co to za skrót ? 03.08.05, 21:09
        Przemyska Agencja Rozwoju Regionalnego ?
        Widziałem już kilka agencji tego typu - najczęściej powstaja, aby przejąć
        państwowy albo samorządowy majątek i dać schronienie "swoim".
        Przemyskiej agencji nie znam - jak było w tym przypadku ?
        • Gość: free Re: co to za skrót ? IP: 80.51.180.* 03.08.05, 21:18
          Tak dokładnie i PARR przejęła majątek samorządowy i wchłonęła Centrum Informacji Turystycznej, a pezesuje w niej przyjaciel MNP gitarzysta Pan Mandzyn
          • rapapo co to za skrót MNP? 03.08.05, 21:19
            • Gość: asda Re: co to za skrót MNP? IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 21:27
              blyskam inteligencja :) mnp- milosciwie nam panujacy (prezydent choma)
              • rapapo Re: co to za skrót MNP? 03.08.05, 21:38
                ktoś powiedział że król panuje a nie rządzi...
                ja powiem prezydent rządzi a nie panuje :P

Pozdrawiam
                • Gość: asda Re: co to za skrót MNP? IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 21:46
                  na szczescie to co mowisz nie stanowi jeszcze obowiazujacej normy, hehehe
                • Gość: free Re: co to za skrót MNP? IP: 80.51.180.* 03.08.05, 22:46
                  a ja powiem ani nie panuje , ani nie rządzi.A skkrótu takiego tak sobie użyłem!
                  • Gość: asda Re: co to za skrót MNP? IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 23:24
                    czyli jednak blysnalem inteligencja :)
    • Gość: Gość Re: Likwidacja PARR SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:13
      PARR S.A. jest jedną z nielicznych działajacych w Przemyślu, tzw. instytucji
      otoczenia biznesu gdzie lokalni przedsiębiorcy mogą uzyskać np. kompleksową
      informację nt. dostępnych programów dotacji, w tym ze środków UE oraz pomoc i
      praktyczne wskazówki dotyczące przygotowywania wniosków o dotacje. Jest
      instytucją stosunkowo młodą, działającą formalnie od roku, lecz w praktyce od
      niespelna 10 miesięcy, lecz z powodu innych prowadzonych przez nią rodzajów
      działalności nie może się dobrze rozwijać. Nie byłoby rzeczą dobrą, gdyby
      spółka ta zniknęła z mapy Przemyśla. W każdym mieście, gdzie dba sie o lokalną
      przedsiebiorczość tego typu instytucje działają. Myślę, że podobnie będzie i u
      nas. Sądzę że władzom Przemysla na tym zależy i że wieści o tym jakoby PARR SA
      ma zostać zlikwidowana, to tylko plotki.
      Więcej nt. PARR SA na stronie internetowej www.parr.pl
      • rapapo Re: Likwidacja PARR SA 06.08.05, 17:38
        Nie ma planów likwidowania PARR, są plany zmiany jej prezesa.

Pozdrawiam
    • mjkmjk Re: Likwidacja PARR SA 06.08.05, 22:35
      Można nie lubić Wojtka Mandzyna, albo środowiska politycznego z którym jest
      związany. Nie mniej jednak to stanowisko należało mu się jak psu buda. Nie kto
      inny jak on przygotował koncepcję PARR jeszcze kilka lat temu i włożył w to
      wiele pracy. Koncepcji długo nie udawało się zrealizować m.in. przez to, że
      projekt nie miał dostatecznie dużego poparcia, albo inaczej - ludzie którzy go
      popierali robili to bez większego zaangażowania. Agencja powinna była powstać
      już dawno bo jest wiele przykładów z całej Polski, że tego typu instytucje
      przyczyniły się do rozwoju biznesu. Niestety, powstała stosunkowo niedawno, ale
      typowym przemyskim zwyczajem (pies ogrodnika) już jest krytykowana podobnie jak
      i jej szef. Kpicie sobie, że gitarzysta, ale nie macie pojęcia, że
      wykształcenie muzyczne to nie jedyne, które W. Mandzyn posiada. Może dajcie
      człowiekowi szansę i trochę czasu. Trafił na dobry klimat polityczny i
      zrealizował swój pomysł z którym bujał się przez dobrych kilka lat (wielu
      polityków dużo o nim mówiło i chętnie się podpisywało pod pomysłem). Ja mu
      życzę powodzenia, a jak się nie sprawdzi to cóż - trzeba będzie zmienić
      prezesa. Dajcie gościowi jednak szansę a tym bardziej samej ideii PARR.
      • Gość: Gość Re: Likwidacja PARR SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 23:16
        To prawda, to była tylko koncepcja. Jednak od teorii do praktyki w tym
        konkretnym przypadku, naprawdę daleko. Rzeczywistość wiele dyskontuje.
        Gdyby jednak PARR powstala kilka lat temu, gdy rodziła się koncepcja jej
        utworzenia w Przemyślu, dziś mogłaby działać i rozwijać się prężniej. Chociażby
        z tak "banalnego" powodu, że od kiedy weszliśmy do Unii, jest znacznie więcej
        środków, z których mogą korzystać tego typu instutucje...Ale niestety. Często
        przy aplikowaniu wymagany jest odpowieni staż lub doświadzcenie w realizacji
        projektów. PARR niestety tego jeszcze brakuje. Jest młodym dzieckiem,
        najmłodszą Agencja Rozwoju Regionalnego na Podkarpaciu,a może i w Polsce.
        Gdy kilka lub kilkanscie lat temu w innych miastach powstawały takie
        instytucje, u nas zajmowano się całkiem innym sprawami.
        Zatem pozwólmy rozwijać się PARR i wspierajmy ją, nie zapominając o obiektywnej
        krytyce rownież.

• opserwvtor Re: Likwidacja PARR SA 06.08.05, 23:42
      Przestań szerzyć defektyzm.
      • Gość: mjk Re: Likwidacja PARR SA IP: *.osk.enformatic.pl 07.08.05, 09:50
        Defektyzm - kolejne trudne słowo - jest metaforą ... no czego?
        • Gość: asda Re: Likwidacja PARR SA IP: *.server.ntli.net 07.08.05, 11:28
          nie chodzi wam przypadkiem o DEFETYZM? erudyci...
          • Gość: or Re: Likwidacja PARR SA IP: 83.17.119.* 07.08.05, 11:42
            A co to sa erudyci? ;)
            • Gość: mjk Re: Likwidacja PARR SA IP: *.osk.enformatic.pl 07.08.05, 12:06
              Erudyci - kolejne mądre słowo - metafora czego?
              No właśnie, czego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka