Gość: KGB IP: *.centertel.pl 13.11.06, 03:50 I coś słabo głosowaliście na "pana" Marka skoro Choma miał 75%. Gratulujemy wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n0rek Re: Choma prezydentem!!! 13.11.06, 08:08 ale ale przeciez Rzasa to najlepszy wuefista pod sloncem;] ale stolek prezydencki lepiej niech zostawi odpowiednim ludziom:) brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwwyborca Re: Choma prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 08:27 O ile odpowiedni ludzie to urzędnicy co sie nigdy normalną pracą nie zhańbili to nie mogliśmy wybrać lepiej. Po wczorajszych wyborach wiemy również kto będzie nastepnym prezydentem Przemyśla: zarządca komisaryczny jak nas długi zjedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Choma prezydentem!!! IP: 212.160.138.* 13.11.06, 09:55 Na wygraną Chomy złożyło się, jak zwykle to bywa, kilka faktów: 1) Brak jest w mieście niezależnych mediów, wszystko to poplecznicy obozu rządzącego, tryskający huraoptymizmem niepoprawni pseudopublicyści na garnuszku miasta, 2) Brak rozsądnych kandydatów po stronie opozycji. Nie dziwmy się że PO w biednym grodzie nie wygrała, bo partię tą popierają ludzie wykształceni i dobrze zarabiający, a takich u nas jak na lekarstwo. Dziw bierze, że Lewica jak i kluby lokalne nie wystawiła do walki obiecujących kandydatów, 3) Brak propozycji dla miasta, które spowodowałyby szybki spadek bezrobocia z 20 do 10% /nikt nie widzi na to sposobu/ i rozwój Przemyśla, 4) Podatność mieszkańców na czcze obietnice Odpowiedz Link Zgłoś
n0rek Re: Choma prezydentem!!! 13.11.06, 10:20 czcze obietnice? a co takiego zrobil Rzasa zebysmy mieli na niego glosowac? uczyl w szkole wfu? wolimy dac Chomie dokonczyc to co zaczal, ale wybory samorzadowe wolalbym zeby jednak PO wygralo;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WF Re: Choma prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:33 Ty n0rek to chyba masz zwolnienie z wuefu. Odpowiedz Link Zgłoś
n0rek Re: Choma prezydentem!!! 13.11.06, 10:54 jak juz to mialem;] i tak od mniej wiecej 6 klasy podstawowki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Choma prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:38 No tak, bo teraz masz zwolnienie od rozumu. I to pewnie tak mniej wiecej od 7 klasy podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Analiza Voyto arcyprawidłowa 13.11.06, 21:19 ale chciałbym jeszcze dodać,że Choma to nie jakiś głupek, który wyskoczył jak diabeł z pudełka i w porównaniu z poprzednimi chyba najlepszy (dodam, ze nie jestem fanem PiS a wprost przeciwnie PiSiam na PiS,ani hagiografem Chomy). Jesli chce się osiagnąć sukces wyborczy w Przemyślu, to trzeba trzymać z "czarnymi pasterzami" a przede wszystkim z arcypasterzem. Jestem przekonany, że Roberto liże d... wielebnym na tyle, na ile to konieczne kierując się pragamatyzmem, ma jednak wizję i dość sprawnie, jak na opór materii, zarządza z kolei Marek Rząsa chyba nie liczył na prezydenturę i podejrzewam, że chciał pociągnąć swoim nazwiskiem trochę wyborców, bo on, jako on ma więcej zwolenników, niż PO, jest po prostu bardziej znany. Przemyska lewica, to padaczka z kokluszem, co to za "left wing" , którego działacze, jeden przez drugiego, wykrzykują, że jak byli młodzi, to słuzyli do mszy, nadal sa wierzący i w swoich działaniach kieruja się społeczną nauka kościoła kat. oraz wskazaniami papieża Polaka.Ze sie nie kierują, to inna sprawa ale po co tak pier.... I w sumie kazdy się tych czarnych boi i chyba ja niedługo tez zaczne sie bać.fakt, iż nie ma niezależnych mediów, to jedno , a to, ze kampania PO i innych była bez jaj, to drugie. Zero ofensywności, determinacji, bezczelności sukcesu by to nie dało ale wiecej głosów i wiecej radnych i moze by 60 procent elektoratu ruszyło dupy i poszło. PiS się nie pieprzy i to mi sie podoba=prosze jaka skuteczność, w polityce nie ma miejsca dla dziamdziaków. Struktura elektoratu tez jest korzystna dla PiS, więc populistyczny bajer trafia tu w dychę. PO mogła ewntualnie podjąć próbę trafienia w organicznie antypisowski elektorat rozbitej lewicy i przejęcia ale wskutek niedbalstwa czy ze względów ambicjonalnych nie zrobiła tego. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Choma prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:28 Masz rację, niech dalej lokalówką i spółkami miejskimi rządzi subiekt Rychu Lewandowski, a oświatą niech zawiaduje inżynier rolnik Jurkiewicz. Zaiste kompetentni fachowcy, zaiste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak autora Re: Choma prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:09 Choma Robert, Jan - 14354 głosów - 65,6% Rząsa Marek, Zdzisław - 4325 głosów - 19,77% Kulej Ryszard - 1413 głosów - 6,46% Kurzywilk Zbigniew, Lesław - 727 głosów - 3,32% Pasierbski Jan - 558 głosów - 2,55% Paluch Stanisław - 503 glosy - 2,3% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: Choma prezydentem!!! IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 13.11.06, 11:40 No to zaluj nOrek. WF to jeden z najwazniejszych przedmotow-bo to zdrowie. Ja juz kompletnie zapomnialem chemie, czy fizyke i tak prawde mowiac - wcale mi to nie przeszkadza.Gdyby jednak braklo zdrowia i sprawnosci - to bylby problem. Nauczyciel WF-u powinien miec zdolnosc organizacji. Powinien potrafic motywowac i nauczac jak wygrywac i jak znosic porazki. Oczywiscie nie twierdze, ze bycie nauczycielem WF-u to wystarczajace kwalifikacje do pelnienia waznej sluzby publicznej.Jednka to dotyczy kazdego innego zawodu. Uwazam, ze deprecjonowanie czlowieka do tej sluzby, tylko z racji wykonywanego zawodu to naduzycie.Jeszcze jedno; w wielu prywatnych angielskich szkolach zajecia WF (a takze rozgrywki szkolne i miedyszkolne) traktowane sa niezwykle powaznie. Nie gorzej niz inne przedmioty.Ucza bowiem tak waznej a(w Polsce, zwlaszcza w Przemyslu) zapomnianej umiejetnosci - pracy w zespole.Panu Chomie - serdeczne gratulacje, a Panu Rzasie wyrazy szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Choma prezydentem!!! IP: *.mcon.pl 13.11.06, 13:43 Chyba jeden rozsądny i rozważny post.Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
n0rek Re: Choma prezydentem!!! 13.11.06, 14:11 w sumie to nie zaluje bo sprawnosc fizyczna nie jest mi az tak bardzo potrzebna;] moze przez te cztery lata Pan Rzasa zrobi cos co sprawi ze zostanie zauwazony przez zwyklych smiertelnikow ktorzy nie interesuja sie za bardzo polityka Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Choma prezydentem!!! 13.11.06, 16:11 Rząsa miał 4 lata żeby się wypromować. Nie można tego zrobić w jeden miesiąc tuż przed wyborami. Rozmawiałem kiedyś na tym forum z p. Rząsą, nie zrobił na mnie dobrego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Choma prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 16:25 Za to Ty robisz wrażenie....inaczej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Choma prezydentem!!! IP: *.chello.pl 13.11.06, 19:52 Na stronie www.przemysl.pl Prezydent zamieścił apel o pomoc w rządzeniu miastem. Własnie przesłałem pewne propozycje i zachęcam wszystkich, którym nieobce są losy naszego miasta aby uczynili to samo. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP II Re: Choma prezydentem!!! IP: *.mcon.pl 13.11.06, 20:13 Wynik wyborów świadczy o tym, że nadal Przemysl jest i będzie "skansenem", ale trzeba tak uszanować, bo Choma wygrał uczciwie. Każde miasto ma taką władzę, na jaką sobie zasłużyło: Rzeszów wypier... PiS, postawił na "komucha" i będzie kwitł, a nasza prowincja może wzbogaci się jakieś 1-2 nowe kościółki.Pan prezydent prosi teraz o pomoc w rządzeniu miastem, czy też szuka frajerów, którzy, idąc na współprace, za góra dwa lata będą współodpowiedzialni za 90 mln długów miasta (bo do tylu to narosnie)i sprowadzenie zarządu komisarycznego? Po co mu pomoc, skoro ma wokół tylu świetnych fachowców, z których wydatną pomocą "rozwinął" miasto? Wystarczy spytac się Duszyka czy Steca - znakomitych menegerów, sa pod ręką i pchną sprawy do przodu,tak jak pchneli swoje spółki, więc o co biega? Niech rządzi PiS, dostosujmy sie do apelu Kaczora "Prosimy nie przeszkadzać" i nie przeszkadzajmy. Niech się sami topią w szambie, do którego już doprowadzili. A i brzytwy proszę nie rzucać,gdy będą tonąć,bo szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Choma prezydentem!!! IP: *.chello.pl 13.11.06, 20:23 nie zgadzam się, że powinniśmy tylko czekać. Nie jestem tez za braniem odpowiedzialności za nieudacznictwo tej ekipy. Chodzi mi o przekazanie celów i oczekiwań, jakich realizacji chcielibyśmy od władz miasta, w którym mieszkamy. Tyle możemy zrobić, chhoćby po to by nie słyszeć za jakiś czas, że nie zrobiłem, bo nikt nie powiedział mi czego oczekuje. Ja to zrobiłem, z imienia i nazwiska - i będę miał prawo rozliczyć tego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP II Re: Choma prezydentem!!! IP: *.mcon.pl 13.11.06, 21:29 Podobnie myślę, ale spójrzmy prawdzie w oczy: będzie to typowe "pisanie na Berdyczów", bo to PiS rozdaje karty, mając zdecydowaną przewagę w radzie. Wszelkie protesty, owszem, trzeba sygnalizowac, ale to tylko dla potomnych, do protokołu. Ponawiam apel "prosimy nie przeszkadzać"- niech się duszą w sosie własnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starski Re: Choma prezydentem!!! IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 14.11.06, 11:52 Nie zgadzam sie z JP II. Mysle, ze przekonowujaca wygrana R.Chomy jest wlasnie wyrazem tego, ze udalo mu sie przelamac kompletny marazm, jaki panowal w tym miescie. Mysle, ze ludzie glosowali na niego bo o ile dobrze pamietam jest to jedyny Prezydent, ktory cos konkeretnego zrobil(zasadnosc niektorych inwestycji to sprawa dyskusyjna)Zadluzenie jest niebezpieczne, gdy zagraza plynnosci finansowej. Nie wiem czy tak jest w przypadku Przemysla- wiec sie nie wypowiadam. Zgadzam sie natomiast z tym ze w Przemyslu "ideologia" zbyt czesto przeslania rzeczywiste potrzeby mieszkancow. Co do samych inwestycji mysle, ze miasto powinno stwarzac warunki do przyciagania inwestorow.Ktos kiedys powiedzial "wystarczy wykopac dolek a inwestor sam w niego wpadnie". Niestety za kadencji P. Chomy miasto takich "dolkow" nie kopalo. Mozna przeciez stworzyc 100-200 ha strefe przemyslowa. Z pelna infrastruktura. Potencjalny inwestor (duzy i maly) wie wtedy, ze jest traktowany powaznie i ze ma konkretne, stabile warunki dla swojej inwestycji.Jesli do stworzenia takiej strefy (w rzeczywistosci a nie w tylko planach) potrzebne jest powiekszenie miasta to trzeba to koniecznie zrobic.To musi byc priorytet bo to sa miejsca pracy, wieksze wplywy z podatkow co w konsekwencji prowadzi do wzrostu zamoznosci mieszkancow i samego miasta. P. Choma i Rada powini maksymalnie obnizyc podatki pt. inwestorom. Latanie dziur budzetowych za pomoca zwiekszania obciazen podatkowych jest glupota. Moze jak pisze -JP II-Przemysl jest pod pewnymi wzgledami "skansenem", ale jesli udalo sie obalic komune to dlaczego nie mozna wymusic na obecnej wladzy dzialan, ktore mialby sluzyc mieszkancom i miastu a nie tylko grupa partyjnym,kolezenskim, czy oranizacjom wyznaniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Choma prezydentem!!! IP: 212.160.138.* 14.11.06, 12:28 P. Starski, Zachęcam do przekazania Pana głosu do adresata oczekiwań, np poprzez strone UM, jak ja to uczyniłem. Pozdrawiam i popieram większą część tej cennej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saba123 Re: Choma prezydentem!!! IP: *.tpnet.pl 14.11.06, 13:46 Ja oddałem swój głos na człowieka którego działalność w naszym mieście WIDAĆ GOŁYM OKIEM , głosowałem na p.Chomę i cieszę się że wygrał. Gratuluję p.Robercie dalszej Prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś