Dodaj do ulubionych

rzeszowianie protestują

IP: *.prz.edu.pl 20.12.06, 15:14
czy to się nazywa hipokryzja???jeśli ktoś z przemyślan stwierdzi że rzeszów
blokuje nasz rozwuj odzywaja sie mieszkancy ze stolicy podkarpacia ze jestesmy
sobie winni sami, jeśli rząd zablokowal coś w rzeszowie mieszkancy jadą
protestowac a prezydent z komitetu centralnego nie pozostawia suchej nitki na
rządzie oskarżając o złe zamiary i blokowanie rozwoju "podkarpacia" wstyd!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mini-Last Re: rzeszowianie protestują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:46
      Nareszcie ! Już dawno się to Rzeszowowi należało. Czas skończyć z krwiopijstwem
      i robieniem na siłę aglomeracji z Rzeszowa kosztem innych miast Podkarpacia.
      Słusznie mu (Rzeszowowi)należy się teraz okres stagnacji. Niech pijawka
      odpocznie bo już spuchła ze ssania od innych miast.
      • Gość: krist Re: rzeszowianie protestują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:53
        Wiecie dlaczego polskiego kotła w piekle nie trzeba pilnować? Bo jak już któryś
        wydrapie do brzegu to go z dołu za noge sciągną. Wy oczywiście wolicie stać w
        korku w Rzeszowie zamiast objechać ją obwodnicą.
      • cool_kid Re: rzeszowianie protestują 20.12.06, 19:07
        Na razie stagnacja rzeszowska przedstawia się następująco:

- W budowie Millenium Hall za 400 mln zł, 1000 nowych miejsc pracy
        - 300 nowych miejsc pracy w zakładzie Ultratech w Jasionce
        - 300 miejsc pracy w zakładzie Lear
        - W budowie Nowy Świat za 120 mln zł, 800 miejsc pracy
        - Od maja największa firma IT w Polsce będzie mieć siedzibę w Rzeszowie (Asseco-
        Softbank)
        - Po wyburzeniu hotelu Rzeszów będzie realizowana inwestycja Cushmana (400 mln
        zł, ok. 1500 miejsc pracy), w przygotowaniu jest inwestycja Casta Invest
        (bardzo podobne parametry) i Resovia Park - lodowisko, aquapark, multipleks,
        stadion (ponad 1000 miejsc pracy, ok. 380 mln zł wartość inwestycji)
        - Przebudowa rynku, modernizacja teatru, WDK, biblioteki miejskiej
        - Nowy budynek dydaktyczny Politechniki za 85 mln zł, UR za 180 mln zł,
        akademik i aquapark WSIZ, nowy obiekt WSAiZ (notabene z Przemyśla)
        - W przyszłym roku budowa nowych hoteli (Ibis, Radisson)

Można tak długo wymieniać. Na inwestycje drogowe w roku 2007 pójdzie ponad 100
        mln zł, w następnym jeszcze więcej. 100 mln zł pójdzie na poprawę jakości wody
        pitnej, 10 mln zł na darmowy internet, do tego zakup nowych autobusów, rozwój
        budownictwa mieszkaniowego, nowe osiedla domków itd.

To jest ta stagnacja, teraz pochwalcie się tym dynamicznym rozwojem.
    • Gość: le Re: rzeszowianie protestują IP: *.prz.edu.pl 20.12.06, 18:35
      • Gość: lex-przemysl Re: rzeszowianie protestują IP: *.prz.edu.pl 20.12.06, 18:37
        przejazd przez rzeszow wcale nie jest taki zły,miasto jak na metropolie nie ejst
        duze a przejechanie 5 km w rzesszowie zajmuje ok 10 minut, w szczycie 20,
        spróbuj przejechac przez jaroslaw czy przemysl w takim czasie
        • cool_kid Re: rzeszowianie protestują 20.12.06, 19:09
          Okropne jest że zamiast cieszyć się z czyichś sukcesów i martwić czyjąś
          porażką, Polacy robią dokładnie odwrotnie. Właśnie dlatego nic nam nie wychodzi
          tak jak powinno. Dlatego że jeden poseł z Rzeszowa nie mógł znieść że Ferenc
          jest prezydentem i odnosi sukcesy, to postanowił zablokować powiększenie
          miasta.
    • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 20.12.06, 19:29
      sylwinkas.wrzuta.pl/audio/8Z5mXLd1G9/modlitwa_polaka_dzien_swira
      Dziękuję za uwagę!

Rzeszowiak kmd_rohan, po ojcu - "Fujara z Mościsk"
      • Gość: rs Re: rzeszowianie protestują IP: 82.177.98.* 21.12.06, 00:18
        to jest włąsnie ten kraj i mentalność 80% obywaletli-cieszyć sie jak komuś coś
        nie wyszło, zamiast wziaść sie do roboty, problem Przemyśla i jego mieszkańców
        jest taki, że maja wszystko w d.., zamiast choćby protestować i dawać o sobie
        znac jak to robi Rzeszów i jego mieszkańcy, nie robią nic ale nie daj boze
        komuś coś sie uda to trzeba go sciągnąc na ziemię, zastanówcie sie przemyscy
        forumowicze czy o to chodzi???
      • Gość: rs Re: rzeszowianie protestują IP: 82.177.98.* 21.12.06, 00:20
        ja Wam nie zazdroszcze że dostaliscie kase na rewitalizacje starówki, a nam
        zabrano prawie wszystko prócz kasy na lotnisko, trudno sie mówi, nie tym razem
        to następnym, ale dobrze ze choc Przemyśl wyremontuje sobie Starówke, a Wy
        wyjezdzacie od razu o pijawkach itd ośmieszacie sie na prawde, jak ktoś już
        napisał `polskie piekiełko`.........
        • Gość: Imac Re: rzeszowianie protestują IP: *.chello.pl 21.12.06, 00:54
          Nie zamierzam podejmować tego tematu, bo nie cieszę się z niczyjej krzywdy, ale
          chciałbym zauważyć, że 4 mln złotych starczy na remont zaledwie kilku kamienic,
          więc nie przesadzałbym z tym "odremontowaniem sobie starówki"
          W końcu Rzeszowianie protestują o wiele większe kwoty.
          • Gość: xboxx Re: rzeszowianie protestują IP: *.autocom.pl 21.12.06, 07:56
            w nienawiści do rzeszowa tak zostałem wychowany....
            • Gość: lex-przemysl Re: rzeszowianie protestują IP: *.prz.edu.pl 21.12.06, 10:27
              jak mozna było napisac projekty na 1,2 miliarda skoro na cale podkarpacie było o
              k500 mln??? to przegiecie juz z zachłanoscia!!!!!!!!!
              • Gość: Ptaszak Re: rzeszowianie protestują IP: 80.50.247.* 21.12.06, 16:12
                465 mln tyle ze EURO !!!!

a to daje jakies 1,4 mld zl :)
                • Gość: J23 Re: rzeszowianie protestują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:46
                  No i z czego tu się cieszyć? Że dwoćh małych człowieczków odgrywa się na
                  prezydencie Rzeszowa bo ten wygral wybory prawie z 80% poparciem.
                  Zlośliwość i małostkowość tych ludzi nie zna granic, potrafią nawet posunąć się
                  do tego stopnia i zablokować rozwój swojego rodzinnego miasta(Szlachta) i
                  regionu.
                  Najgorsze jest to, że argumenty rządu są całkowicie bezzasadne i absurdalne,
                  gdyż powołuja sie na TK i władze gminy Świlczy i Boguchwaly jako że
                  sprzeciwiają sie poszerzeniu miasta. O ile Boguchwała dalej oporuje(choć już i
                  tak miekknie) to Świlcza zgodziła sie na poszerzenia jak również TK zgodzil sie
                  w jej przypadku ale te argumenty rząd ignoruje i dalej twierdzi że sprawa jest
                  w toku w TK i ze gmina Świlcza oporuje.
                  Najwyraźniej ktoś chce na siłe zrobić mieszkancom na złość za to że wygrala
                  lewica w wyborach samorządowych.

Pozdrowienia dla Przemyślan
                  • Gość: starski Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 23.12.06, 11:38
                    To nieprawda co piszesz. Poszerzenie Rzeszowa jest blokowane przez
                    powiat...rzeszowski.Sprawa jest w Trybunale - i Rzad oraz poslowie- na razie
                    nic nie moga zrobic. Takie sa procedury. Ja wiem, ze w Rzeszowie, ktory przez
                    lata rozwijal sie dzieki przychylnosci komunistycznych dygnitarzy (wystarczyla
                    decyzja sekretarza) zrozumienie faktu,ze w panstwie prawa obowiazuja procedury
                    prawne jest trudne do zrozumienia.Pozdrowienia dla sympatycznego Rzeszowa.
                    • Gość: J23 Re: rzeszowianie protestują IP: *.dnet.pl 23.12.06, 13:40
                      TK już dwa razy odrzucił skarge Gminy Świlcza i raz skarge Boguchwały lecz
                      Boguchwała ma jeszcze raz sie odwołała, gdyż jeszcze mogła. Świlcza już sie nie
                      może odwołac bo postanowienie TK jest ostateczne.
                      Nową skarge złożył powiat rzeszowski ale odziwo złożył ją na dwa sołectwa,
                      które w styczniu 2006 zostały już przyłączone do miasta a mianowicie Załęże i
                      Słocine.
                      Nie wiem jaki to ma sens bo TK już tego nie cofnie, ale tych "ganiuszy" z pisu
                      nikt nie rozszyfruje:):)

Pozdrawiam
                      • Gość: starski Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 23.12.06, 14:24
                        www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061223/AKTUALNOSCI/61223004/-1/aktualnosci

Pan posel jest jednak za poszerzeniem Rzeszowa.
                        • Gość: J23 Re: rzeszowianie protestują IP: *.dnet.pl 23.12.06, 20:42
                          zagrywka pod publike bo wie, że jako polityk staję sie powoli "persona
                          nongrata" w Rzeszowie
    • Gość: starski Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 26.12.06, 15:55
      ...mowienie, ze Rzeszow dostal kase tylko na jeden projekt nie jest do konca
      scisle. Kase przeciez dostanie (i to dosc duza) Milocin, Przybyszowka,
      Jasionka,Politechnika Rzeszowska. Beda tez pieniadze na droge Rzeszow-Kielce.
      Wcale niemalo.Dokladniej mowiac pieniadze otrzymal tylko jeden projekt
      opracowany przez Urzad Miejski w Rzeszowie. Mysle, ze rzeczywiscie Urzad
      poszedl na ilosc a nie na jakosc, choc oczywiscie urzednicy, zeby sie bronic
      przed zarzutem niekompetencji, beda wskazywac na podteksty polityczne. Moim
      zdaniem to bardzo dobrze, ze tym razem przy podziale pieniedzy decydowaly
      czynniki merytoryczne. Dzieki temu inne miejscowosci regionu tez cos dostana,
      choc nie tak duzo jak Rzeszow i jego najblizsza okolica. Reasumujac; nie
      rozumiem tej histerii, panujacej obecnie w Rzeszowie.
      • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 26.12.06, 16:42
        miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,3806234.html
        Może przeczytaj jeszcze raz i spróbuj zrozumieć?
        • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 26.12.06, 16:52
          Przeczytalem. I wcale z tego nie wynika, ze starski nie mial racji. poza tym to
          wszystko tylko slowa. Ortyl tez cos na ten temat powiedzial i niby dlaczego mam
          wuerzyc Pani Beben a nie Ortylowi?
          • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 26.12.06, 17:30
            @starski zaprzecza sam sobie, pisząc najpierw, że "nie jest do końca ścisłe",
            Rzeszów otrzyma pieniądze tylko na jeden projekt, a zaraz potem pisze o
            finansowaniu Miłocina, Przybyszówki i Jasionki. Gdzie logika?
            A na Twoje pytanie - komu wierzyć - odpowiem linkiem do wywiadu z panam za
            przeproszeniem Ortylem:
            miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,3803640.html
            Mnie ten bufon nie przekonał. Może z Tobą mu się powiedzie.
            I jeszcze jedno. @starski napisał: "Moim zdaniem to bardzo dobrze, ze tym razem
            przy podziale pieniedzy decydowaly czynniki merytoryczne. Dzieki temu inne
            miejscowosci regionu tez cos dostana, choc nie tak duzo jak Rzeszow"
            I to jest niestety bzdura, bo jeżeli ktoś wniosku nie złożył, to nie dostanie
            pieniędzy, więc mnie pieniędzy dla Rzeszowa - nie oznacza, że jakiekolwiek inne
            miasto regionu dostani ich więcej.
            • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 26.12.06, 19:03
              Przeczytalem drugi wywiad. No i co z tego wynika? Moim zdaniem tylko i wylacznie
              to, ze obie osoby twierdza cos zupelnie innego. Nie wyjasniles dlaczego
              wypowiedz panie Beben ma byc prawdziwsza niz Ortyla?
              Co do finansowania Przybyszowki, Jasionki itd to o ile mnie pamiec nie myli
              wladze Rzeszowa przedstawiaja te miejscowsci jako nieodlaczne czesci Rzeszowa
              wiec jesli te miejscowosci dostaly jakies pieniadze to tak jakby je dostal
              Rzeszow. A ze dostaliscie mniej- takie zycie.
              Przy okazji moze odpowiesz na pierwszy post. Jak to jest, ze kiedy nie
              dostaniecie pieniedzy na jakies inwestycje w Rzeszowie, to wtedy lamentujecie,
              ze straci cale Podkarpacie ale gdy pieniadze trafia gdzies indziej niz do
              Rzeszowa to nigdy nie napiszecie, ze zyska caly region? Taka rzeszowska
              moralnosc Kalego, niestety.
              I moze jeszcze wytlumaczysz mi co jako mieszkanie np Ustrzyk Gornych zyskalbym
              na polaczeniu np. ul Hetmanskiej z Popieluszki? (nie wiem czy akurat takie
              chcecie polaczyc ale to tylko przyklad)
              • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 26.12.06, 19:10
                I jeszcze jedno. Starski ma jak najbardziej racje. Jesli jest to podzialu 100
                jednostek, Rzeszow zlozy wnioski na te 100 jednostek a Lesko na 20 jednostek, to
                jesli Rzeszow dostanie 90 to lesko tylko 10 ale jesli Rzeszow dostanie 80 to
                Lesko dostanie o 10 wiecej czyli 20. No chyba, ze w Rzeszowie wprowadzono nowa
                matematyke ( przy poziomie uniwersytetu wcale by mnie to nie zdziwilo).
                Pozdrawiam
                • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 26.12.06, 19:30
                  Gość portalu: aaa napisał(a):

> Przeczytalem drugi wywiad. No i co z tego wynika? Moim zdaniem tylko i
                  wylacznie to, ze obie osoby twierdza cos zupelnie innego. Nie wyjasniles
                  dlaczego wypowiedz panie Beben ma byc prawdziwsza niz Ortyla?

Aha, i wypowiedzi parlamentarzysty, wybranego w okręgu rzeszowskim, że "nie
                  jest dobrym wujkiem" i nie będzie pomagał miastu, które go wybrało, uważasz za
                  mądrą i świadczącą o klasie i pracowitości pana senatora, tak?

> Co do finansowania Przybyszowki, Jasionki itd to o ile mnie pamiec nie myli
                  > wladze Rzeszowa przedstawiaja te miejscowsci jako nieodlaczne czesci Rzeszowa.

Nie wiem, jak u Ciebie z pamiecią, więc prosiłbym jakiś cytacik, może?

> Przy okazji moze odpowiesz na pierwszy post. Jak to jest, ze kiedy nie
                  > dostaniecie pieniedzy na jakies inwestycje w Rzeszowie, to wtedy lamentujecie,
                  > ze straci cale Podkarpacie ale gdy pieniadze trafia gdzies indziej niz do
                  > Rzeszowa to nigdy nie napiszecie, ze zyska caly region? Taka rzeszowska
                  > moralnosc Kalego, niestety.

Kim są ci domyślni "Wy"?
                  Moge pisać za siebie. Nie wpier... się z butami w sprawy innych miast, bo w
                  nich nie mieszkam, nie znam miejscowych urzędników, posłów itp. Piszę o
                  Rzeszowie, bo tutaj zyję od kilku ładnych lat. Zaglądam często na forum
                  Przemyśla, bo zdarza mi się odwiedzać to miasto, z którym jestem związany
                  rodzinnymi więzami.

> I moze jeszcze wytlumaczysz mi co jako mieszkanie np Ustrzyk Gornych zyskalbym
                  > na polaczeniu np. ul Hetmanskiej z Popieluszki? (nie wiem czy akurat takie
                  > chcecie polaczyc ale to tylko przyklad)

Gdybyś przeczytał uważnie wypowiedź pani Bęben i spojrzał na mapę drogową,
                  wiedziałbyś dlaczego inwestycje na drogach S-19 i DK-9 są ważne dla CAŁEGO
                  podkarpacia.

> I jeszcze jedno. Starski ma jak najbardziej racje. Jesli jest to podzialu 100
                  > jednostek...

Rozumiem, że masz jakieś wsparcie, dla tej tezy - chodzi mi o określoną i
                  zamkniętą kwotę przeznaczoną na województwo, czy też tylko "tak to sobie
                  wyobrażasz"?

> No chyba, ze w Rzeszowie wprowadzono nowa
                  > matematyke ( przy poziomie uniwersytetu wcale by mnie to nie zdziwilo).

To ostatnie, to w ramach ogólnie przyjetej świątecznej życzliwości?
                  Jeśli tak, do dziekuję bardzo.
                  • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 27.12.06, 01:05
                    Odpowiadam:
                    > Aha, i wypowiedzi parlamentarzysty, wybranego w okręgu rzeszowskim, że "nie
                    > jest dobrym wujkiem" i nie będzie pomagał miastu, które go wybrało, uważasz za
                    > mądrą i świadczącą o klasie i pracowitości pana senatora, tak?
                    >

Odpowiadam:
                    O WYKONYWANIU MANDATU POSŁA I SENATORA
                    Opracowano na podstawie:
                    tj. Dz.U. 2003 Nr 221, poz. 2199
                    Dz.U. 2004 Nr 116, poz. 1202
                    Dz.U. 2004 Nr 210, poz. 2135
                    Dz.U. 2005 Nr 48, poz. 446
                    Dz.U. 2005 Nr 169, poz. 1414
                    Dz.U. 2006 Nr 104, poz. 708

Rozdział 1
                    PRZEPISY OGÓLNE

Art. 1.

1. Posłowie i senatorowie wykonują swój mandat kierując się dobrem Narodu.

Jesli umiem czytac ze zrozumieniem, nigdzie w konstytucji nie napisano, ze
                    Narodem sa tylko i wylacznie mieszkancy Rzeszowa. Inne osby zamieszkujace
                    Podkarpacie takze zaliczaja sie do Narodu (chyba, ze konstytucja Rzeszowa mowi
                    inaczej).

> Nie wiem, jak u Ciebie z pamiecią, więc prosiłbym jakiś cytacik, może?
                    >

Odpowiadam:
                    W tej chwili (ze wzgledu na nadmiar spozytego alkoholu) nie jestem w stanie
                    przedstawiac konkretnych wypowiadzi ale w domysle, jesli ktos mowi np., ze
                    rozbudowa lotniska w Rzeszowie jest konieczna dla rozwoju regionu, to chyba nie
                    ma na mysli rozwoju lotniska w Rzeszowie na ulicy hetmanskiej tylko rozwoj
                    lotniska w Jasionce .

> Kim są ci domyślni "Wy"?
                    > Moge pisać za siebie. Nie wpier... się z butami w sprawy innych miast, bo w
                    > nich nie mieszkam, nie znam miejscowych urzędników, posłów itp. Piszę o
                    > Rzeszowie, bo tutaj zyję od kilku ładnych lat. Zaglądam często na forum
                    > Przemyśla, bo zdarza mi się odwiedzać to miasto, z którym jestem związany
                    > rodzinnymi więzami.

Odpowiadam:
                    Moglbym oczywiscie poswiecic nieco czasu i poodnajdywac posty Rzeszowian, ktore
                    doskonale unaocznilyby owych "Wy" ale szczerze mi sie nie chce. Mysle, ze jesli
                    naprawqde uwazasz ,ze sobie wymyslam, to sam sobie owych "Wy" odnajdziesz ( nie
                    mialem na mysli personalnie Ciebie)

> Gdybyś przeczytał uważnie wypowiedź pani Bęben i spojrzał na mapę drogową,
                    > wiedziałbyś dlaczego inwestycje na drogach S-19 i DK-9 są ważne dla CAŁEGO
                    > podkarpacia.

>
                    Odpowiadam:
                    Nie chodzi o wypowiedz urzedniczki (ktora byc moze ratuje swoja doope) i
                    "fachowcow" z Generalnej albo Okregowej Dyrekcji Czegos Tam, ale o opinie
                    "zwyklego szarego" mieszkanca np. Ustrzyk Gornych, ktory tez jest mieszkancem
                    Podkarpacia i ma takie samo prawo dojechac samochodem do domu jak mieszkaniec
                    rzeszowskiej ulicy Hetmanskiej.
                    Przy okazji sprawdzilem przebieg drog wymienionych w rozmowie z pania Beben i ni
                    cholery zadna nie prowadzi do wspomnianych wyzej Ustrzyk Gornych, natomiast
                    dziwnym trafem prowadza przez Rzeszow albo sie w nim koncza. Wiem , wiem, w
                    Rzeszowie mozna wjechac na drogi prowadzace do np Mielca czy Przemysla a pozniej
                    na drogi do Sanoka, leska czy np.Huwnik ale czy to jest argument dla kogos do
                    kogo nie moze dojechac np Straz Pozarna czy pogotowie (tak, tak- damagogia i "
                    nie o take Polske my walczyli tymi recami").

> Rozumiem, że masz jakieś wsparcie, dla tej tezy - chodzi mi o określoną i
                    > zamkniętą kwotę przeznaczoną na województwo, czy też tylko "tak to sobie
                    > wyobrażasz"?

Odpowiadam:
                    Rozumiem, ze jest jakas okreslona kwota w ramach okreslonego programu i
                    niezaleznie jaki jest podzial, jesli ktos dostanie wiecej to ktos inny dostanie
                    mniej. To jest prosta matematyka i zeby to rozumiec wystarczy skonczyc cztery
                    klasy podstawowki (uprzedzajac ewentualna zlosliwosc na temat mojego
                    wyksztalcenia- mam pozapodkarpackie)
                    Nie twierdze, ze jest to podzielone w jakis sposob na wojewodztwa ale wynika z
                    tradycyjnej matematyki, ze jesli A dostanie wiecej to dla B zostanie mniej.

> To ostatnie, to w ramach ogólnie przyjetej świątecznej życzliwości?
                    > Jeśli tak, do dziekuję bardzo.

Odpowiadam:
                    Nie patrz na wszystko przez pryzmat Rzeszowa. Nie dla wszystkich i nie wszedzie
                    sa teraz Swieta.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: bv Re: rzeszowianie protestują IP: *.ptvk.pl 27.12.06, 09:22
                      Aaa szkoda twojego trudu w wypisywaniu tak długich postów. Oni (tego słowa
                      proszę sie nie czepiać) nie zrozumieją, ich (tego też) retoryka jest od rzeczy .
                      • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 27.12.06, 09:47
                        A mógłbym Cie prosić o jakiś konkret, Drogi bv?
                        • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 27.12.06, 10:58
                          Z prawdziwa przykroscia stwierdza, ze nie moge sie odniesc do Twojego postu
                          poniewaz tak naprawde nie odpowiedziales na moj. Dodales tylko kilka swoich
                          kolejnych watpliwosci i (nad)interpretacji.
                          Podam tylko jedne przyklad. Ni z tego ni z owego wyskoczyles z obwodnica
                          Jaroslawia, ktora nie ma kompletnie zwiazku z tym o czym pisalismy, czyli z
                          drogami S-19, DK 9 itd.
                          Jesli odpowiesz konkretnie na konkretne argumenty to wtedy jakakolwiek dyskusja
                          ma sens. Jesli masz zamiar wymyslec kolejne niby- kontrargumenty to rozmowa
                          staje sie pozbawiona sensu.
                          Co do swiat, to powtorze. Nie wszedzie i nie dla wszystkich sa swieta wiec dla
                          mnie np. nie byly to zadne swiateczne zlosliwosci, tylko normalne, powszednie.
                          • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 27.12.06, 11:26

> Z prawdziwa przykroscia stwierdza, ze nie moge sie odniesc do Twojego postu
                            > poniewaz tak naprawde nie odpowiedziales na moj. Dodales tylko kilka swoich
                            > kolejnych watpliwosci i (nad)interpretacji.

Cóż, można chcieć coś zrozumieć, można nie chcieć. Np. Ty uparcie usiłujesz nie
                            zrozumieć mojego pytania o Twoja znajomość zasad podziału funduszy z programu
                            dla Polski Wschodniej.

> Podam tylko jedne przyklad. Ni z tego ni z owego wyskoczyles z obwodnica
                            > Jaroslawia, ktora nie ma kompletnie zwiazku z tym o czym pisalismy, czyli z
                            > drogami S-19, DK 9 itd.

Jeśli nie widzisz żadnej analogii pomiędzy przydatnością dla regionu obwodnicy
                            Jarosławia i obwodnicy Rzeszowa, i wpływu istnienia/nieistnienia tych obwodnic
                            na możilwości transportowe mieszkańców całego regionu (w tym i Ustrzyk
                            Dolnych), to ja na to nic nie poradzę. Osobiście bardzo ucieszyłbym się z
                            obwodnicy Jarosławia, z poprawy układu komunikacyjnego i nawierzchni dróg w
                            Przemyślu, czy Sanoku. Ale ja taki jakiś dziwny jestem, że nie cieszę się z
                            cudzych porażek.

> Jesli odpowiesz konkretnie na konkretne argumenty to wtedy jakakolwiek
                            > dyskusja
                            > ma sens. Jesli masz zamiar wymyslec kolejne niby- kontrargumenty to rozmowa
                            > staje sie pozbawiona sensu.

O tym, czy moje odpowiedzi zawierają argumenty, czy tylko "niby-
                            kontrargumenty", oczywiście decydujesz Ty. Widzisz tu gdzieś miejsce na dalszą
                            dyskusję?

> Co do swiat, to powtorze. Nie wszedzie i nie dla wszystkich sa swieta wiec dla
                            > mnie np. nie byly to zadne swiateczne zlosliwosci, tylko normalne, powszednie.
                            Aha, czyli to, że ktoś akurat obchodzi Swięta Bożego Narodzenia, nie
                            powstrzymuje Cię przed robieniem mu przykrości? Masz niebanalne podejście do
                            bliźnich.
                    • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 27.12.06, 09:46

> Odpowiadam:
                      > > Aha, i wypowiedzi parlamentarzysty, wybranego w okręgu rzeszowskim, że "n
                      > ie
                      > > jest dobrym wujkiem" i nie będzie pomagał miastu, które go wybrało, uważa
                      > sz za
                      > > mądrą i świadczącą o klasie i pracowitości pana senatora, tak?
                      > >
                      >
                      > Odpowiadam:
                      > Jesli umiem czytac ze zrozumieniem, nigdzie w konstytucji nie napisano, ze
                      > Narodem sa tylko i wylacznie mieszkancy Rzeszowa. Inne osby zamieszkujace
                      > Podkarpacie takze zaliczaja sie do Narodu (chyba, ze konstytucja Rzeszowa mowi
                      > inaczej).

Aha. To znaczy, że posłów i sentaorów wybiera się z poszczególnych regionów
                      kraju, ot tak, "dla jaj", a właściwie to mozna by ich wybrać w Warszawie, bo
                      przecież mają reprezentować "Cały Naród", a nie Rzeszów, Przemyśl, czy inne
                      miasta/regiony, więc po wyborze nie muszą starać się im pomagać? Ciekawa
                      koncepcja :)

> > Nie wiem, jak u Ciebie z pamiecią, więc prosiłbym jakiś cytacik, może?
                      > >
                      > Odpowiadam:
                      > W tej chwili (ze wzgledu na nadmiar spozytego alkoholu) nie jestem w stanie
                      > przedstawiac konkretnych wypowiadzi ale w domysle, jesli ktos mowi np., ze
                      > rozbudowa lotniska w Rzeszowie jest konieczna dla rozwoju regionu, to chyba
                      > nie ma na mysli rozwoju lotniska w Rzeszowie na ulicy hetmanskiej tylko rozwoj
                      > lotniska w Jasionce .

No i? Co wynika z tego co napisałeś? Że nieprawdą jest, że rozwój lotniska w
                      Jasionce (które OIDP w dalszym ciągu jest własnością PPL Porty Lotnicze, a nie
                      miasta Rzeszów czy gminy Trzebownisko) jest korzystny dla regionu? Wg. Ciebie z
                      lotniska tego korzystają jedynie mieszkańcy Rzeszowa?

> > Kim są ci domyślni "Wy"?

> Odpowiadam:
                      > Moglbym oczywiscie poswiecic nieco czasu i poodnajdywac posty Rzeszowian,
                      ktore
                      > doskonale unaocznilyby owych "Wy" ale szczerze mi sie nie chce. Mysle, ze
                      jesli
                      > naprawqde uwazasz ,ze sobie wymyslam, to sam sobie owych "Wy" odnajdziesz (
                      nie
                      > mialem na mysli personalnie Ciebie)

Dziękuję. Podyskutuj wię ze mną, a nie z domyślnymi "Onymi", bo ja staram się
                      dyskutować w tej chwili z Tobą, a nie np. z niejaką @Iką, która... zresztą
                      mniejsza o to :)

> > Gdybyś przeczytał uważnie wypowiedź pani Bęben i spojrzał na mapę drogową
                      > ,
                      > > wiedziałbyś dlaczego inwestycje na drogach S-19 i DK-9 są ważne dla CAŁEG
                      > O
                      > > podkarpacia.
                      >

> Odpowiadam:
                      > Nie chodzi o wypowiedz urzedniczki (ktora byc moze ratuje swoja doope)...

Aha, czyli uważasz, per analogiam, że np. nie ma znaczenia dla mieszkańca
                      Przemyśla budowa obwodnicy w Jarosławiu (którą np. ukachany PiSuarowski rząd
                      też "uwalił")? Śmiała teza.
                      >
                      > > Rozumiem, że masz jakieś wsparcie, dla tej tezy - chodzi mi o określoną i
                      > > zamkniętą kwotę przeznaczoną na województwo, czy też tylko "tak to sobie
                      > > wyobrażasz"?
                      >
                      >
                      > Odpowiadam:
                      > Rozumiem, ze jest jakas okreslona kwota w ramach okreslonego programu i
                      > niezaleznie jaki jest podzial, jesli ktos dostanie wiecej to ktos inny
                      dostanie
                      > mniej. To jest prosta matematyka i zeby to rozumiec wystarczy skonczyc cztery
                      > klasy podstawowki (uprzedzajac ewentualna zlosliwosc na temat mojego
                      > wyksztalcenia- mam pozapodkarpackie)
                      > Nie twierdze, ze jest to podzielone w jakis sposob na wojewodztwa ale wynika z
                      > tradycyjnej matematyki, ze jesli A dostanie wiecej to dla B zostanie mniej.

Nie zrozumieliśmy się. Pytałem, czy masz wiedzę na temat sposobu podziału
                      funduszy, o których pisalismy, czy tylko sobie gdybasz i niewiedzę swoją
                      zasłaniasz znajomością matematyki, Drogi Niepodkarpackokształcony @aaa. Swoją
                      odpowiedzią przekonałeś mnie.
                      Gdybasz sobie :)

> > To ostatnie, to w ramach ogólnie przyjetej świątecznej życzliwości?
                      > > Jeśli tak, do dziekuję bardzo.
                      >
                      > Odpowiadam:
                      > Nie patrz na wszystko przez pryzmat Rzeszowa. Nie dla wszystkich i nie
                      > wszedzie sa teraz Swieta.
                      > Pozdrawiam.

Och, ten pryzmat Rzeszowa...No tak, w całej Polsce i Przemyślu nie było Świąt,
                      były tylko w Rzeszowie. Znowu mnie w telewizji/prasie/radiu okłamali!
                      ;)
                      • Gość: xstarski Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 27.12.06, 11:33
                        Wlasciwie nie wiem co dodac. "aaa" bardzo rzeczowo odpowiedzial "kmd", ktory z
                        zaciekloscia godna lepszej sprawy walczy o to aby "biale" nazwac "czarnym"
                        (albo odwrotnie). Sprawa jest dosc prosta; Rzeszow i jego najblizsza okolica
                        otrzymaly sporo kasy z Programu na rozwoj Polski wsch. Nie sadze wiec,ze ktos
                        chce "karac" Rzeszow. Po prostu wydaje mi sie, ze wnioski przygotowane przez
                        Urzad Miasta byly zle. Aprobate zyskaly wnioski sporzadzone przez inne podmioty
                        (zwiazane z Rzeszowem) a przyznane pieniadze beda de facto przeznaczone na
                        rozwoj Rzeszowa i tworzenie miejsc pracy dla Rzeszowian.Co do pana Ministra. To
                        jest on urzednikiem panstwowym i ma reprezentowac interes Panstwa, a nie
                        poszczegolnych regionow. Mimo to wydaje mi sie jednak, ze jest dosc zyczliwy
                        naszemu regionowi (za co dzieki), choc oczywiscie nie jest "dobrym wojkiem"
                        (zdrowe podejscie) Lewica jest przereklamowana. Z calym szacunkiem dla
                        rzeszowskiego Przeydenta; gdyby lewica byla taka madra i oswiecona sila, nie
                        nadrabialibysmy obecnie kilkudziesieciuletnich zapoznien w stosunku do krajow,
                        ktore nie doswiadczyly "blogoslawienstwa" socjalizmu.
                        • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 27.12.06, 12:08
                          Gość portalu: xstarski napisał(a):

> Wlasciwie nie wiem co dodac. "aaa" bardzo rzeczowo odpowiedzial "kmd", ktory
                          > z zaciekloscia godna lepszej sprawy walczy o to aby "biale" nazwac "czarnym"
                          > (albo odwrotnie).

Mógłbyś mi wskazać, w którym miejscu to czynię?

> Sprawa jest dosc prosta; Rzeszow i jego najblizsza okolica
                          > otrzymaly sporo kasy z Programu na rozwoj Polski wsch.

Konkret, proszę. Najlepiej z kwotami.

> Nie sadze wiec,ze ktos chce "karac" Rzeszow.

Pozwolę sobie mieć inne zdanie na ten temat. Zwłaszcza, gdy weźmiemy pod uwagę
                          wypowiedzi prominentnych działaczy PiSu po przegranej Marcinkiewicza w
                          Warszawie.

> Po prostu wydaje mi sie, ze wnioski przygotowane przez Urzad Miasta byly zle.

Masz rację. Wydaje Ci się.

>Aprobate zyskaly wnioski sporzadzone przez inne podmioty (zwiazane z
                          > Rzeszowem) a przyznane pieniadze beda de facto przeznaczone na
                          > rozwoj Rzeszowa i tworzenie miejsc pracy dla Rzeszowian.

Uprzejmie prosiłbym o konkrety.

>Co do pana Ministra. To jest on urzednikiem panstwowym i ma reprezentowac
                          interes Panstwa, a nie poszczegolnych regionow.

Oprócz tego jest również parlamentarzystą i jeżeli będzie działał na niekorzyść
                          wyborców, to co się stanie przy urnach w trakcjie następnych wyborów? Wyniki
                          ostatnich wyborów samorządowych wykazały, jak dalece PiS skompromitował się w
                          Rzeszowie.

> Mimo to wydaje mi sie jednak, ze jest dosc zyczliwy
                          > naszemu regionowi (za co dzieki), choc oczywiscie nie jest "dobrym wojkiem"
                          > (zdrowe podejscie)

Może nie zauważyłeś, ale nie potępiam pana Ortyla za to że "nie jest dobrym
                          wujkiem", ale za zaprezentowany w linkowanym przeze mnie wywiadzie brak klasy i
                          robienie z siebie bufona.

> Lewica jest przereklamowana. Z calym szacunkiem dla
                          > rzeszowskiego Przeydenta; gdyby lewica byla taka madra i oswiecona sila, nie
                          > nadrabialibysmy obecnie kilkudziesieciuletnich zapoznien w stosunku do
                          > krajow, ktore nie doswiadczyly "blogoslawienstwa" socjalizmu.

Może nie zauważyłeś, ale rozmawiamy tutaj o problemach rozwoju regionu, a nie o
                          historii II wojny swiatowej. Mnie akurat mało obchodzi, jaką opcję prezentuje
                          prezydent mojego miasta, byleby przestrzegał reguł demokracji i działał na
                          korzyść jego mieszkańców.
                          • Gość: starski Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 27.12.06, 14:02
                            Wiekszosc odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania znajdziesz w artykule,
                            ktorego link sam podales. Pozdro.
                            • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 27.12.06, 14:49
                              :D Zdrowia życzę!
                              • Gość: J23 Re: rzeszowianie protestują IP: *.dnet.pl 27.12.06, 20:27
                                A jednak Rzeszów będzie od 01.01.2007r większy:)
                                Brawo!
                                • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 27.12.06, 20:37
                                  Dziękuję w imieniu Rzeszowiaków, którym na tym zależało. mam nadzieję, że
                                  kochani Przemyślacy nie będą mieli tego Rzeszowowi za złe.
                                  • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 27.12.06, 23:18
                                    Oczywiscie, ze nie mam za zle. Wioska do wioski i zbierze sie metropolia, tfu...
                                    mialo byc ziarnko do ziarnka i zbierze sie duuuuuuuze miasto :)
                                    • Gość: J23 Re: rzeszowianie protestują IP: *.dnet.pl 28.12.06, 00:50
                                      I po co ta złośliwość?? Czyżby kompleks??
                                      • Gość: starski Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 28.12.06, 01:23
                                        Chlopaki z Rzeszowa; nie wpadajcie w histerie i w kompleksy. O wielkosci
                                        waszego miasta nie powinno swiadczyc tylko to, czy przylaczycie sobie kolejna
                                        wioske czy nie. Dla was to czesto kryterium tzw "wielkomiejskosci". Z
                                        szacunkiem; ale Londynem, Krakowem , czy Lublinem nigdy nie bedziecie (nawet
                                        jesli sobie wlaczycie Wloszczowa), z przyczyn, oczywistych, o ktorych nie chce
                                        mi sie pisac. I co teraz: Rzad jest cacy czy be?
                                        • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 28.12.06, 09:00
                                          Taaa... To się nazywa siła argumentów. Kompleksy, powiadasz? Ano są.
                                          Najczęściej przejawiają się w tzw. bezinteresownej zawiści. Kiedyś jeden z
                                          moich wykładówców trafnie zdiagnozował takie zachowania, słowami: "Przekonacie
                                          się moi drodzy, że człowiek potrafi drugiemu nawet sraczki zazdrościć, bo ta
                                          łatwiej wychodzi".
                                          • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.12.06, 10:35
                                            Zrozum wreszcie, ze nikt tu nikomu niczego nie zazdrosci.Zalozyciel watku,
                                            slusznie zreszta, zauwazyl, ze Rzeszowianie bardzo czesto prezentuja postawe
                                            Kalego. Bardzo rzadko, jesli w ogole, mozna przeczytac, ze cieszycie sie z tego,
                                            ze cos sie buduje w Jaroslawiu, Leski, Krosnie czy Tarnobrzegu. Jesli w
                                            rzeszowie buduje sie jakis kolejny super- , hipermarket czy galerie , to
                                            twierdzicie, ze to jest dobre , za na tym zyska cale Podkarpacie. Jesli np. w
                                            Krosnie wybuduja jakis hipermarket, to wedlug Was ( to uogolnienie wiec sie nie
                                            czepiaj) jest to jakis tam sklepik, ktory nie ma wplywu na sytuacje na
                                            Podkarpaciu. Ogolnie: jesli cos jest budowane w Rzeszowie, to jest to dobre dla
                                            calego regionu, jesli gdziekolwiek poza Rzeszowem to ma juz znaczenie tylko lokalne.
                                            przy okazji ni wyjasniles w zadnym poscie jakie znaczenie dla mieszkanca Ustrzyk
                                            Gornych albo i nawet Przemysla ma polaczenieul hetmanskiej z popieluszki, czy
                                            budowa nowego dworca dla autobusow podmiejskich.
                                            Mam ten komfort, ze z drog Podkarpacia korzystam baaaaardzo rzadko, wiec tak
                                            naprawde jest mi obojetne czy bedzie obwodnica rzeszowa, Jaroslawia czy nie
                                            bedzie zadnej. Natomiast nie bardzo widze jaki zwiazek z dobrobytem calego
                                            regionu ma miec budowa obwodnicy Rzeszowa czy inwestycje w drogi krajowe albo
                                            ekspresowe. Spodziewam sie arumentu, ze ekonomisci, ze statystycy, ze
                                            doswiadczenia innych krajow i tym podobnego belkotu. To wcale nie przekonuje.
                                            Historia, zarowno ta dawniejsza jak i wspolczesna wielokrotnie pokazala, ze
                                            nawet najlepiej opracowane modele ekonomiczne czy statystyczne nie zawsze sie
                                            sprawdzaja. A co do ekonomistow: do dzisiaj roznia sie np. co do inflacji.
                                            Wedlug jednych inflacja 2% jest powazna inflacja, wedlug innych inflacja do 5%
                                            nie jest zadna inflacja. Moze po prostu skonczcie z ta megalomania i
                                            przekonaniem, z Rzeszow jest pepkiem swiata a przynajmniej Podkarpacia. Jest
                                            stolica wojewodztwa i tyle. Niczym wiecej.
                                            • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 28.12.06, 11:23

> Zrozum wreszcie, ze nikt tu nikomu niczego nie zazdrosci.Zalozyciel watku,
                                              > slusznie zreszta, zauwazyl, ze Rzeszowianie bardzo czesto prezentuja postawe
                                              > Kalego. Bardzo rzadko, jesli w ogole, mozna przeczytac, ze cieszycie sie z
                                              > tego, ze cos sie buduje w Jaroslawiu, Leski, Krosnie czy Tarnobrzegu.

Nieprawda! Równie często na forum rzeszowskim cieszymy się z sukcesów
                                              Przemyśla, jak np... no tego co by tu? Może - o - świetnego stoku
                                              narciarskiego, jak forumowicze przemyscy cieszą się z sukcesów Rzeszowa

> Jesli w rzeszowie buduje sie jakis kolejny super- , hipermarket czy galerie ,
                                              > to twierdzicie, ze to jest dobre , za na tym zyska cale Podkarpacie. Jesli
                                              > np. w Krosnie wybuduja jakis hipermarket, to wedlug Was ( to uogolnienie wiec
                                              > sie nie czepiaj) jest to jakis tam sklepik, ktory nie ma wplywu na sytuacje na
                                              > Podkarpaciu.

Jeśli napiszę, że uzytkownicy forum GW Przemyśl są idiotami, a zaraz potem
                                              dodam: "(to uogólnienie więc się nie czepiaj)", czy ten dopisek zmieni bzdurę w
                                              prawdę? Uogólniasz nie potrafiąc użyć w dyskusji ze mną innych argumentów
                                              niż "A u was biją murzynów".

> Ogolnie: jesli cos jest budowane w Rzeszowie, to jest to dobre dla
                                              > calego regionu, jesli gdziekolwiek poza Rzeszowem to ma juz znaczenie tylko
                                              > lokalne.

Ogólnie: kłamiesz.

> przy okazji ni wyjasniles w zadnym poscie jakie znaczenie dla mieszkanca
                                              > Ustrzyk Gornych albo i nawet Przemysla ma polaczenieul hetmanskiej z
                                              > popieluszki, czy budowa nowego dworca dla autobusow podmiejskich.

Po pierwsze - przykład połączenia ulic Hetmańskiej z Popiełuszki sam określiłeś
                                              jako bzdurę, nie każ mi więc tłumaczyć sobie, dlaczego sam piszesz bzdury.
                                              Po drugie, o żadnym dworcu nie wspominałeś w ogóle, więc może raczył byś nie
                                              dorysowywać tarczy po strzale?

> Mam ten komfort, ze z drog Podkarpacia korzystam baaaaardzo rzadko, wiec tak
                                              > naprawde jest mi obojetne czy bedzie obwodnica rzeszowa, Jaroslawia czy nie
                                              > bedzie zadnej.

Bardzo dobry argument. Z gatunku takich jak: "Jestem zdrowy, więc budowa
                                              szpitali mnie nie interesuje, wolę wesołe miasteczka".

> Natomiast nie bardzo widze jaki zwiazek z dobrobytem calego
                                              > regionu ma miec budowa obwodnicy Rzeszowa czy inwestycje w drogi krajowe albo
                                              > ekspresowe.

Popatrz uważniej. Spróbuj pomyśleć o kosztach transportu, zanieczyszczeniu
                                              środowiska, czy choćby zwykłej wygodzie podróży.

> Spodziewam sie arumentu, ze ekonomisci, ze statystycy, ze
                                              > doswiadczenia innych krajow i tym podobnego belkotu. To wcale nie przekonuje.

Wspaniale potrafisz dyskutować sam ze sobą, jak widzę. Może pozostań przy tym,
                                              będziesz mógł rozmawiać z interlokutorem odpowiadającym Ci pod każdym względem.

> Historia, zarowno ta dawniejsza jak i wspolczesna wielokrotnie pokazala, ze
                                              > nawet najlepiej opracowane modele ekonomiczne czy statystyczne nie zawsze sie
                                              > sprawdzaja. A co do ekonomistow: do dzisiaj roznia sie np. co do inflacji.
                                              > Wedlug jednych inflacja 2% jest powazna inflacja, wedlug innych inflacja do 5%
                                              > nie jest zadna inflacja.

Ciekawie odpowiadasz nie na temat. To jak widzę Twoja specjalność? :)

> Moze po prostu skonczcie z ta megalomania i
                                              > przekonaniem, z Rzeszow jest pepkiem swiata a przynajmniej Podkarpacia.

A w czym dokładnie przeszkadza Ci ta "megalomania"? Masz jakiś uraz? Ktoś wbrew
                                              Twojej woli czyta Ci na głos posty z rzeszowskiego forum? Wykleja Ci wydrukami
                                              ściany w ubikacji?
                                              Przypominasz mi pod tym względem bohaterkę pewnej anegdotki o babci, która
                                              skarżyła się dzielnicowemu, że Kowalscy z naprzeciwka straszne świństwa
                                              wyczyniają, a ona musi patrzeć. Kiedy dzielnicowy przyszedł sprawdzić i
                                              stwierdził, że owszem, jest jedno miejsce w domu babci skąd widać pokój
                                              Kowalskich, ale to miejsce jest pod samym sufitem - usłyszał od babci: "No i
                                              widzi pan, jakie świnie? Starego człowieka zmuszać do wchodzenia na szafę!"

> Jest stolica wojewodztwa i tyle. Niczym wiecej.

Ależ dzięki Łaskawco, że choć to raczyłeś przyznać.
                                          • Gość: starski Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 28.12.06, 10:44
                                            Hejka "KMD"- tak,teraz jest juz cos czego Ci zazdroszcze- wykladowcy, z
                                            niezwykle celnymi peuntami. Duzo sie od niego nauczyles? W jakiej Uczelni
                                            zatrudniaja takich blyskotliwych wykladowcow?
                                            • Gość: De.De. Re: rzeszowianie protestują IP: 217.97.144.* 28.12.06, 11:06
                                              W tej dyskusji emocje biora gore.Musze stwierdzic, ze w pelni sie zgadzam z
                                              tymi, ktorzy uwazaja, ze rozdzial pieniedzy z programow powinien byc
                                              rozdzielany sprawiedliwie. Ciesze sie ze ktos w koncu dostrzegl inne miasta w
                                              regionie.Jestem za rozwojem Rzeszowa tylko niech nie dzieje sie to kosztem
                                              innych miast regionu- tak bylo do tej pory. Mysle, ze stad tyle nienawisci
                                              mieszkancow innych miast do Rzeszowa.
                                              • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 28.12.06, 11:30
                                                Gość portalu: De.De. napisał(a):

> W tej dyskusji emocje biora gore.Musze stwierdzic, ze w pelni sie zgadzam z
                                                > tymi, ktorzy uwazaja, ze rozdzial pieniedzy z programow powinien byc
                                                > rozdzielany sprawiedliwie.

I ja też jestem za tym!

> Ciesze sie ze ktos w koncu dostrzegl inne miasta w regionie.

No i na tym polega problem, że w przypadku programu rozwoju "ściany
                                                wschodniej", każdy podmiot musiał sam zadbać o to, by sporządzić wnioski, zaś
                                                ich oceną merytoryczną miała zająć się "stolica".

> Jestem za rozwojem Rzeszowa tylko niech nie dzieje sie to kosztem
                                                > innych miast regionu- tak bylo do tej pory.

Od początku tej dyskusji usiłuję sprawić, by ktoś pokazał mi czarno - na
                                                białym, ile więcej pieniędzy z programu pomocowego dostał Przemyśl, czy
                                                Jarosław, dzięki temu, że Rzeszów dostał mniej? Do tej pory nikt mi na to nie
                                                potrafił lub nie chciał odpowiedzieć.

> Mysle, ze stad tyle nienawisci mieszkancow innych miast do Rzeszowa.

Myślę, że mieszkańcom tych "innych miast" bardzo często coś się tylko wydaje, a
                                                oni biorą to za rzeczywistość.
                                                • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.12.06, 12:22
                                                  Dyskusja z toba to albo jak grochem o sciane albo gadanie z obrazem.

>Nieprawda! Równie często na forum rzeszowskim cieszymy się z sukcesów
                                                  Przemyśla, jak np... no tego co by tu? Może - o - świetnego stoku
                                                  narciarskiego, jak forumowicze przemyscy cieszą się z sukcesów Rzeszowa<

Nie ma obowiazku, zeby cieszyc sie z cudzego szczescia i caly watek nie jest o
                                                  tym. Przyklad z cieszeniem sie byl tylko po to, zebys zrozumial idee postawy
                                                  Kalego, ktora prezentuje zdecydowana wiekszosc wypowiadajacych sie na forum
                                                  Rzeszowian. Mysle, ze dla wiekszosci Rzeszowian to co buduje sie w Przemyslu nie
                                                  ma najmniejszego znaczenia ( no chyba , ze dzieje sie to wedlug nich tzw.
                                                  kosztem Rzeszowa) podobnie jak nie powinno miec znaczenia dla przemyslan co
                                                  buduje sie w Rzeszowie. Tak sie zlozylo, ze mieszkam w miescie znacznie wiekszym
                                                  nawet od planowanej Silesi i to co sie buduje na wschodzie czy polnocy tego
                                                  miasta nie ma zadnego znaczenia dla mieszkancow pozostalych czesci miasta.
                                                  Obojetnie czy jest to nowy tunel drogowy, nowa linia tramwajowa czy kolejny
                                                  hipermarket.

>Jeśli napiszę, że uzytkownicy forum GW Przemyśl są idiotami, a zaraz potem
                                                  dodam: "(to uogólnienie więc się nie czepiaj)", czy ten dopisek zmieni bzdurę w
                                                  prawdę? Uogólniasz nie potrafiąc użyć w dyskusji ze mną innych argumentów
                                                  niż "A u was biją murzynów".<

Na to doprawdy trudno odpowiedziec, bo skoro osoba po studiach nie rozumie
                                                  pojecia uogolnienie i potrafi przeprowadzac dzialania tylko na konkretach, to
                                                  nie mam pojecia jak pisac, zebys zrozumial. Nawet jesli uzytkownicy forum GW
                                                  Przemysl sa idiotami to co z tego? Zawsze mozesz pisac na forum geniuszy po
                                                  ukonczonych studiach na Uniwersytecie Rzeszowskim (hehehe)

>
                                                  > Ogolnie: jesli cos jest budowane w Rzeszowie, to jest to dobre dla
                                                  > calego regionu, jesli gdziekolwiek poza Rzeszowem to ma juz znaczenie tylko
                                                  > lokalne.

Ogólnie: kłamiesz.<

Pokaz mi chociaz 10. postow, napisanych przez Rzeszowian, w ktorych napisano np.
                                                  tak: Budowa stoku narciarskiego w Przemyslu to fantastyczna sprawa. Dzieki temu
                                                  ze go wybudowano przybedzie miejsc pracy i ogolnie wzrosna dochody miasta i
                                                  mieszkancow dzieki wzmozonemy ruchowi chetnych do korzystania z wyciagu i
                                                  okolicznej infrastruktury.
                                                  Pokaz mi chociaz 10. postow, napisanych przez Rzeszowian, w ktorych napisano np.
                                                  tak: To swietny pomysl z (roz)budowa lotniska w Krosnie. Dzieki temu w Krosnie
                                                  powstana nowe miejsca pracy na samym lotnisku a takze w hotelach, restauracjach
                                                  itd itp.

>Po pierwsze - przykład połączenia ulic Hetmańskiej z Popiełuszki sam określiłeś
                                                  jako bzdurę, nie każ mi więc tłumaczyć sobie, dlaczego sam piszesz bzdury.
                                                  Po drugie, o żadnym dworcu nie wspominałeś w ogóle, więc może raczył byś nie
                                                  dorysowywać tarczy po strzale?<

Hetmanska i Popieluszki to tylko przyklady. byc moze sa to ulice na przeciwnych
                                                  koncach miasta. Nazwy zostaly podane jako przyklady. Jak nie rozumiesz to
                                                  napisze tak. Jak wplyw na mieszkanca np. Rzeszowa ma polaczenie w Przemyslu
                                                  ulicy Mniszej z ulica Sportowa?
                                                  co do dworca podmiejskiego to tez tylko przyklad. Co do dorysowywania tarczy to
                                                  przanalizuj swoje wczesniejsze posty i wtedy zauwazysz, ze robie tylko to co Ty
                                                  wczesniej.

>Bardzo dobry argument. Z gatunku takich jak: "Jestem zdrowy, więc budowa
                                                  szpitali mnie nie interesuje, wolę wesołe miasteczka". <

Argument jest bardzo dobry. Oczywiscie, ze wole zeby budowano zaklady
                                                  pogrzebowe, bo kiedys z niego bede musial skorzystac. Natomiast z polaczonych
                                                  ulic w Rzeszowie, dworca podmiejskiego albo obwodnicy polnocnej nigdy. Podobnie
                                                  wole, zeby wubudowano obwodnice Przemysla i Jaroslawia, bo z nich napewno bede
                                                  korzystal.

>Popatrz uważniej. Spróbuj pomyśleć o kosztach transportu, zanieczyszczeniu
                                                  środowiska, czy choćby zwykłej wygodzie podróży. <

Patrze uwaznie i dalej nie rozumiem dlaczego koszty transportu, zanieczyszczenie
                                                  srodowiska czy chocby zwykla wygoda podrozy w Rzeszowie ma byc wazniejsza od
                                                  kosztow transportu, zanieczyszczenia srodowiska czy zwyklej wygody podrozy w
                                                  Ustrzykach Gornych.

>Wspaniale potrafisz dyskutować sam ze sobą, jak widzę. Może pozostań przy tym,
                                                  będziesz mógł rozmawiać z interlokutorem odpowiadającym Ci pod każdym względem.<

Wypadaloby zostawic bez komentarza ale niech tam... Rozumiem, z "spalilem" Ci
                                                  argument, ktorego zamierzales uzyc i stad Twoj sarkazm.

>Ciekawie odpowiadasz nie na temat. To jak widzę Twoja specjalność? :) <

No coz... skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem...

>A w czym dokładnie przeszkadza Ci ta "megalomania"? Masz jakiś uraz? Ktoś wbrew
                                                  Twojej woli czyta Ci na głos posty z rzeszowskiego forum? Wykleja Ci wydrukami
                                                  ściany w ubikacji?
                                                  Przypominasz mi pod tym względem bohaterkę pewnej anegdotki o babci, która
                                                  skarżyła się dzielnicowemu, że Kowalscy z naprzeciwka straszne świństwa
                                                  wyczyniają, a ona musi patrzeć. Kiedy dzielnicowy przyszedł sprawdzić i
                                                  stwierdził, że owszem, jest jedno miejsce w domu babci skąd widać pokój
                                                  Kowalskich, ale to miejsce jest pod samym sufitem - usłyszał od babci: "No i
                                                  widzi pan, jakie świnie? Starego człowieka zmuszać do wchodzenia na szafę!" <

Tu nawet nie ma co komentowac.

>
                                                  > Jest stolica wojewodztwa i tyle. Niczym wiecej.

Ależ dzięki Łaskawco, że choć to raczyłeś przyznać. <

Moze uzytkownicy forum GW przemysl to w wiekszosci idoci. Ale przynajmniej
                                                  majacy pojecie o podziale administracyjnym Polski. Niektorzy, ci wybitni, to
                                                  nawet wiedza, ze Warszawa jest stolica Polski

• kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 28.12.06, 13:30

> Dyskusja z toba to albo jak grochem o sciane albo gadanie z obrazem.

Och, zaczyna się robić ciekawie :)

> >Nieprawda! Równie często na forum rzeszowskim cieszymy się z sukcesów
                                                    > Przemyśla, jak np... no tego co by tu? Może - o - świetnego stoku
                                                    > narciarskiego, jak forumowicze przemyscy cieszą się z sukcesów Rzeszowa<
                                                    >
                                                    > Nie ma obowiazku, zeby cieszyc sie z cudzego szczescia i caly watek nie jest o
                                                    > tym.
                                                    Skoro nie ma obowiązku, to po co narzekasz, po co piszesz co najmniej połowę
                                                    tekstu poniżej?

> Przyklad z cieszeniem sie byl tylko po to, zebys zrozumial idee postawy
                                                    > Kalego,

Dziękuję, Sienkiewicza czytałem.

ktora prezentuje zdecydowana wiekszosc wypowiadajacych sie na forum
                                                    > Rzeszowian.

A przypominam "nie ma obowiązku się cieszyć", więc o co Ci właściwie chodzi?
                                                    (Tak, to ironia, gdybyś jej nie zauważył).

> Mysle, ze dla wiekszosci Rzeszowian to co buduje sie w Przemyslu nie
                                                    > ma najmniejszego znaczenia ( no chyba , ze dzieje sie to wedlug nich tzw.
                                                    > kosztem Rzeszowa) podobnie jak nie powinno miec znaczenia dla przemyslan co
                                                    > buduje sie w Rzeszowie.

Tak sądzisz? A na jakiej podstawie? Pytałeś kogoś o to?

> Tak sie zlozylo, ze mieszkam w miescie znacznie wiekszym
                                                    > nawet od planowanej Silesi i to co sie buduje na wschodzie czy polnocy tego
                                                    > miasta nie ma zadnego znaczenia dla mieszkancow pozostalych czesci miasta.
                                                    > Obojetnie czy jest to nowy tunel drogowy, nowa linia tramwajowa czy kolejny
                                                    > hipermarket.

Też się cieszę, że powiodło Ci się w życiu.
                                                    (To nie było ironiczne)

(Ciach)

> Na to doprawdy trudno odpowiedziec, bo skoro osoba po studiach nie rozumie
                                                    > pojecia uogolnienie i potrafi przeprowadzac dzialania tylko na konkretach, to
                                                    > nie mam pojecia jak pisac, zebys zrozumial.

Prosiłem Cię, abyś dyskutował ze mną i nie przenosił na moją osobę, swoich
                                                    wyobrażeń o wyimaginowanych "Złych Onych z Rzeszowa". Nie potrafisz dyskutować
                                                    z pojedynczą osobą? Szkoda.

> Nawet jesli uzytkownicy forum GW
                                                    > Przemysl sa idiotami to co z tego? Zawsze mozesz pisac na forum geniuszy po
                                                    > ukonczonych studiach na Uniwersytecie Rzeszowskim (hehehe)

Ach, to znowu ta Twoja codzienna złośliwość? Musiał Cię ktoś bardzo skrzywdzić,
                                                    skoro usiłujesz "odgrywać się" na zupełnie obcych Ci osobach. To smutne.

> > Ogolnie: jesli cos jest budowane w Rzeszowie, to jest to dobre dla
                                                    > > calego regionu, jesli gdziekolwiek poza Rzeszowem to ma juz znaczenie tyl
                                                    > ko
                                                    > > lokalne.
                                                    >
                                                    >> Ogólnie: kłamiesz.

> Pokaz mi chociaz 10. postow, napisanych przez Rzeszowian, w ktorych napisano
                                                    > np tak: Budowa stoku narciarskiego w Przemyslu to fantastyczna sprawa. Dzieki
                                                    > temu ze go wybudowano przybedzie miejsc pracy i ogolnie wzrosna dochody
                                                    > miasta i mieszkancow dzieki wzmozonemy ruchowi chetnych do korzystania z
                                                    > wyciagu i okolicznej infrastruktury.

OIDP sami Przemyślanie nie byli zgodni w tym temacie. I przy okazji wyjatkowo
                                                    ciepłej zimy - znowu niektórzy z nich mają. Ja, niżej podpisany - nie
                                                    zabierałem głosu na ten temat. Nie odpowiadam za innych dyskutantów na forum.
                                                    Poza tym, jak sam stwierdziłeś "nie ma obowiązku cieszenia się".

> Pokaz mi chociaz 10. postow, napisanych przez Rzeszowian, w ktorych napisano
                                                    > np tak: To swietny pomysl z (roz)budowa lotniska w Krosnie. Dzieki temu w
                                                    > Krosnie powstana nowe miejsca pracy na samym lotnisku a takze w hotelach,
                                                    > restauracjach itd itp.

A był taki temat na forum GW Rzeszów? Bo na Krośnieńskie nie zaglądam. Z
                                                    Krosnem nic mnie nie łączy.

> >Po pierwsze - przykład połączenia ulic Hetmańskiej z Popiełuszki sam okreś
                                                    > liłeś
                                                    > jako bzdurę, nie każ mi więc tłumaczyć sobie, dlaczego sam piszesz bzdury.
                                                    > Po drugie, o żadnym dworcu nie wspominałeś w ogóle, więc może raczył byś nie
                                                    > dorysowywać tarczy po strzale?<
                                                    >
                                                    > Hetmanska i Popieluszki to tylko przyklady. byc moze sa to ulice na
                                                    przeciwnych
                                                    > koncach miasta. Nazwy zostaly podane jako przyklady. Jak nie rozumiesz to
                                                    > napisze tak. Jak wplyw na mieszkanca np. Rzeszowa ma polaczenie w Przemyslu
                                                    > ulicy Mniszej z ulica Sportowa?

I po co te kłamstwa? Przeczytaj, co w poprzednich postach sam napisałeś :)
                                                    Najpierw zacząłeś od tego, że to dobrze, że Rzeszów dostanie mniej z programu
                                                    pomocowego, bo dzięki temu inni dostaną więcej. Gdy zapytałem Cię o konkretne
                                                    przykłady i dowodoy na potwierdzenie tej tezy - nagle zacząłeś niedowidzieć.
                                                    Potem zacząłeś bzdurzyć o tym, jak połączenie dwóch ulic w Rzeszowie może
                                                    przyczynić się do rozwoju regionu - wyjaśniłem Ci, że chodzi o ulice będące
                                                    drogami krajowymi, a konkretnie o budowę obwodnic, z których korzyść będą mieli
                                                    również inni mieszkańcy regionu. Teraz wracasz z powrotem do tematu, który już
                                                    został wyjaśniony i czynisz z tego ogromny zarzut pod moim adresem. Moja rada -
                                                    przeczytaj jeszcze raz, co sam do tej pory napisałeś.

> co do dworca podmiejskiego to tez tylko przyklad.

Dobry zresztą (gdyby był prawdziwy), bo korzstali by z niego głównie mieszkańcy
                                                    wsi, a nie Rzeszowa.

> Co do dorysowywania tarczy > to przanalizuj swoje wczesniejsze posty i wtedy
                                                    > zauwazysz, ze robie tylko to co Ty wczesniej.

Dowód poproszę.

> >Bardzo dobry argument. Z gatunku takich jak: "Jestem zdrowy, więc budowa
                                                    > szpitali mnie nie interesuje, wolę wesołe miasteczka". <
                                                    >
                                                    > Argument jest bardzo dobry. Oczywiscie, ze wole zeby budowano zaklady
                                                    > pogrzebowe, bo kiedys z niego bede musial skorzystac. Natomiast z polaczonych
                                                    > ulic w Rzeszowie, dworca podmiejskiego albo obwodnicy polnocnej nigdy.
                                                    > Podobnie wole, zeby wubudowano obwodnice Przemysla i Jaroslawia, bo z nich
                                                    > napewno bede korzystal.

Jeszcze raz - przeczytaj, co pisałeś wcześniej, pozwolę sobie zacytować: "Mam
                                                    ten komfort, ze z drog Podkarpacia korzystam baaaaardzo rzadko, wiec tak
                                                    bedzie zadnej."

To jak w końcu? Będziesz, nie będziesz, albo tak sobie tylko stukasz po
                                                    klawiaturze, bez sensu, aby napisać cokolwiek, byle nie przyznać racji
                                                    adwersarzowi?

> >Popatrz uważniej. Spróbuj pomyśleć o kosztach transportu, zanieczyszczeniu
                                                    > środowiska, czy choćby zwykłej wygodzie podróży.
                                                    > Patrze uwaznie i dalej nie rozumiem dlaczego koszty transportu,
                                                    zanieczyszczenie srodowiska czy chocby zwykla wygoda podrozy w Rzeszowie ma byc
                                                    wazniejsza od kosztow transportu, zanieczyszczenia srodowiska czy zwyklej
                                                    wygody podrozy w Ustrzykach Gornych.

Udawanie, że nie rozumiesz prostych zależności idzie Ci cooraz lepiej. Ale ja
                                                    jestem cierpliwy - spójrz łaskawie na mapę drogową naszego kraju i spróbuj
                                                    odpowiedzieć sobie na proste pytanie - co to jest tranzyt.

> >Wspaniale potrafisz dyskutować sam ze sobą, jak widzę. Może pozostań przy
                                                    > tym,
                                                    > będziesz mógł rozmawiać z interlokutorem odpowiadającym Ci pod każdym
                                                    względem.
                                                    > Wypadaloby zostawic bez komentarza ale niech tam... Rozumiem, z "spalilem" Ci
                                                    > argument, ktorego zamierzales uzyc i stad Twoj sarkazm.

Nic nie spaliłeś. Nie potrafiłeś nawet rozsądnie odeprzeć własnego argumentu. :)
                                                    >
                                                    > >Ciekawie odpowiadasz nie na temat. To jak widzę Twoja specjalność? :) <
                                                    > No coz... skoro nie umiesz czytac ze zrozumieniem...

Doprawdy?

> >A w czym dokładnie przeszkadza Ci ta "megalomania"? Masz jakiś uraz?
                                                    >
                                                    > Tu nawet nie ma co komentowac.

No bo trudno wymyślić odpowiedź na proste pytanie?
                                                    Zadam je jeszcze raz. Co zmusza Cię do okazywania schadenferude z porażki
                                                    Rzeszowa?

> >
                                                    > > Jest stolica wojewodztwa i tyle. Niczym wiecej.
                                                    >
                                                    > Al
                                            • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 28.12.06, 11:39
                                              Gość portalu: starski napisał(a):

> Hejka "KMD"- tak,teraz jest juz cos czego Ci zazdroszcze- wykladowcy, z
                                              > niezwykle celnymi peuntami.

Nie zazdrość. Poza tym była z niego straszna piła. Jego hobby, to encykliki
                                              papieskie XXwieku. Do dzisiaj pamietam tytuły "Aeterni patris" (ta chyba Jana
                                              XXIII), Rerum Novarum", czy "Laborem exercens".

> Duzo sie od niego nauczyles?

Chyba trochę wiedzy mi zostało.

> W jakiej Uczelni
                                              > zatrudniaja takich blyskotliwych wykladowcow?

Och błyskotliwi wykładowcy nie są/byli bynajmniej wyróżnikiem tej akurat
                                              uczelni. Jeśli pasjonuje Cie temat anegdot z życia wyższych uczelni, to zaczni
                                              może od tego: tnij.org/pv4
                                              Na tym portalu dość regularnie zamieszczają zbiorki tego rodzaju anegdot.
                                              • Gość: lex-przemysl Re: rzeszowianie protestują IP: *.mcon.pl 28.12.06, 12:03
                                                trzeba zrozumieć: podkarpacie to nie tylko rzeszów!!!!do tej pory to tak
                                                wyglądało, wkoncu może się zmienić, z Przemyśla nikt nie jeździł protestować
                                                kiedy władze wojewódzkie w rzeszowie nie chcialy przyznac pieniedzy na budowe
                                                Muzeum Narodowego (być moze chodzilo o likwidacjew Narodowego w Przemyślu i
                                                powstanie w Rzeszowie???),czy mieszkańcy podkarpacia (rzeszowa) jezdza na
                                                wschód???czy przejezdzaja przez Jarosław, Przemysl, czy stoja w gigantycznych
                                                korkach???ja akurat czesto przejezdzam przez Rzeszów i wcale nie sprawia mi to
                                                zadnyh klopotów, wiem ze autobusy miejskie w Rzeszowie nie spoznieją sie a w
                                                Przemyslu???? (ok 20 minut, czasem nie dojeżdżające wogóle)Jarosławiu podbnie
                                                więc chyba ktos wkoncu rzeczywiście pomyslał i przeznaczył środki pieniezne na
                                                budowe potrzebnych inwestycji a nie pchanie w "Stolicę". Czy w Rzeszowie wiedza
                                                że w odległości 10 km od Przemyśla powstanie 2 przejście graniczne???wyobrażacie
                                                sobie jak kolejne tiry rusza przez centrum miasta????Nie wspominam o ochronie
                                                środowiska!!!!
                                                • kmd_rohan Re: rzeszowianie protestują 28.12.06, 13:38
                                                  Gość portalu: lex-przemysl napisał(a):

> trzeba zrozumieć: podkarpacie to nie tylko rzeszów!!!!

Ja to doskonale rozumiem.

> do tej pory to tak
                                                  > wyglądało, wkoncu może się zmienić, z Przemyśla nikt nie jeździł protestować
                                                  > kiedy władze wojewódzkie w rzeszowie nie chcialy przyznac pieniedzy na budowe
                                                  > Muzeum Narodowego

Dlaczego nie jeździli protestować? Rzeszów autobusów by nie wpuścił?

> (być moze chodzilo o likwidacjew Narodowego w Przemyślu i
                                                  > powstanie w Rzeszowie???),czy mieszkańcy podkarpacia (rzeszowa) jezdza na
                                                  > wschód???

Nie wiem ile procent, ale tak, jeżdżą. Ja w każdym razie bywam w Przemyślu.

> czy przejezdzaja przez Jarosław, Przemysl, czy stoja w gigantycznych
                                                  > korkach???
                                                  Ja jeżdżę i stoję w korkach. Ale pisałem już o tym, więc po co wracasz do
                                                  tematu?

> ja akurat czesto przejezdzam przez Rzeszów i wcale nie sprawia mi to
                                                  > zadnyh klopotów, wiem ze autobusy miejskie w Rzeszowie nie spoznieją sie a w
                                                  > Przemyslu???? (ok 20 minut, czasem nie dojeżdżające wogóle)Jarosławiu podbnie
                                                  > więc chyba ktos wkoncu rzeczywiście pomyslał i przeznaczył środki pieniezne na
                                                  > budowe potrzebnych inwestycji a nie pchanie w "Stolicę".

Gratuluję, że nie sprawia Ci to kłopotów. Czy przejazd północ-południe również?

> Czy w Rzeszowie wiedza
                                                  > że w odległości 10 km od Przemyśla powstanie 2 przejście graniczne???
                                                  > wyobrażacie sobie jak kolejne tiry rusza przez centrum miasta????
                                                  Ja o tym wiem. Czy wie o tym Wasz prezydent miasta, władze powiatu,
                                                  województwa? Co mają zamiar zrobić z tym problemem? Czy władze Przemyśla
                                                  złożyły wnioski o fundusze na przebudowę dróg? Jeśli tak - co się stało z tym
                                                  wnioskiem?

Nie wspominam o ochronie środowiska!!!!

Wspomni, wspomnij, bo macie co chronić. Czy ja zaprzeczam, że Przemyśl
                                                  potrzebuje inwestycji?
                                                  • Gość: aaa Re: rzeszowianie protestują IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.12.06, 15:16
                                                    >

> Mysle, ze dla wiekszosci Rzeszowian to co buduje sie w Przemyslu nie
                                                    > ma najmniejszego znaczenia ( no chyba , ze dzieje sie to wedlug nich tzw.
                                                    > kosztem Rzeszowa) podobnie jak nie powinno miec znaczenia dla przemyslan co
                                                    > buduje sie w Rzeszowie.

Tak sądzisz? A na jakiej podstawie? Pytałeś kogoś o to? <

Tak pytalem. Kilku Przemyslan ( z ktorymi mam kontakt) troje znajomych z Lodzi,
                                                    dwie osoby z kaliskiego a takze czterech WASP, dwoch Jamajczykow, jednego
                                                    Hindusa, jednego Hiszpana i jednego Szweda. Wszyscy przeznali, ze kompletnie nie
                                                    interesuje icjh to co jest budowane w Rzeszowie albo w Przemyslu. Ale przyznali
                                                    rowniez, co musze szczerze napisac, ze w ogole ich nie obchodzi co gdzie jest
                                                    budowane.

>Też się cieszę, że powiodło Ci się w życiu.
                                                    (To nie było ironiczne)<

No coz, rozumiem, ze dla Ciebie mieszkanie w duzym miescie jest oznaka
                                                    powodzenia... teraz zaczynam rozumiec dlaczego niektorym zalezy na powiekszeniu
                                                    Rzeszowa.

W odpowiedzi na moj post o drogach krajowych napisales o Jaroslawiu
                                                    >nie ma znaczenia dla mieszkańca
                                                    też "uwalił")? Śmiała teza.<

Chyba, ze to nie Ty napisales tylko ktos sie pod ciebie podszyl.
                                                    To by bylo na tyle "w temacie" niepisania na temat.

>> Na to doprawdy trudno odpowiedziec, bo skoro osoba po studiach nie rozumie
                                                    > pojecia uogolnienie i potrafi przeprowadzac dzialania tylko na konkretach, to
                                                    > nie mam pojecia jak pisac, zebys zrozumial.

Prosiłem Cię, abyś dyskutował ze mną i nie przenosił na moją osobę, swoich
                                                    wyobrażeń o wyimaginowanych "Złych Onych z Rzeszowa". Nie potrafisz dyskutować
                                                    z pojedynczą osobą? Szkoda. <

Znowu mentalnosc Kalego? To Ty mozesz uogolniac (cos tam bylo na temat ochrony
                                                    srodowiska, komfortu podrozowania itd- chbya, ze miales tylko siebie na mysli) a
                                                    ktos inny to tylko na konkretach?

>>> Ogólnie: kłamiesz.<

Pomijajac, ze bylo to dosc chamskie, to udowodnij mi chociaz jedno klamstwo!!!!!!!

>OIDP sami Przemyślanie nie byli zgodni w tym temacie. I przy okazji wyjatkowo
                                                    ciepłej zimy - znowu niektórzy z nich mają. Ja, niżej podpisany - nie
                                                    zabierałem głosu na ten temat. Nie odpowiadam za innych dyskutantów na forum.
                                                    Poza tym, jak sam stwierdziłeś "nie ma obowiązku cieszenia się".<

Gdybys mogl pisac po polsku, byloby milo. Nie spotkalem w zadnym powaznym
                                                    slowniku czegos takiego jak OIDP.
                                                    Ktorzy Przemyslanie nie byli zgodni?
                                                    Podaj ich imiona, nazwiska i przynajmniej numer PESEL.

>I po co te kłamstwa? Przeczytaj, co w poprzednich postach sam napisałeś :)
                                                    Najpierw zacząłeś od tego, że to dobrze, że Rzeszów dostanie mniej z programu
                                                    pomocowego, bo dzięki temu inni dostaną więcej. Gdy zapytałem Cię o konkretne
                                                    przykłady i dowodoy na potwierdzenie tej tezy - nagle zacząłeś niedowidzieć.
                                                    Potem zacząłeś bzdurzyć o tym, jak połączenie dwóch ulic w Rzeszowie może
                                                    przyczynić się do rozwoju regionu - wyjaśniłem Ci, że chodzi o ulice będące
                                                    drogami krajowymi, a konkretnie o budowę obwodnic, z których korzyść będą mieli
                                                    również inni mieszkańcy regionu. Teraz wracasz z powrotem do tematu, który już
                                                    został wyjaśniony i czynisz z tego ogromny zarzut pod moim adresem. Moja rada -
                                                    przeczytaj jeszcze raz, co sam do tej pory napisałeś.<

Jakie klamstwa???
                                                    Dalej uwazam, ze to dobrze, ze Rzeszow dostal mniej bo dzieki temu ktos inny
                                                    dostal wiecej. Chyba znowu potrzebna jest lekcja matematyki ale spacjalnie dla
                                                    ciebie na poziomie nauczania poczatkowego:

W pewnej szkole podstawowej Pan Dyrektor, na apelu oglosil.- Kochane dzieci-
                                                    powiedzial, - nasz szkola dostala od dobrego Pana kuratora 1000 zlotych na zakup
                                                    bajek. Dla wszystkich klas, ktore napisza jakie ksiazki chcialyby otrzymac i
                                                    uzasadnia dlaczego, te ksiazki zakupimy. Sa oczywiscie pewne warunki, ktore
                                                    nalezy spelnic. Uzasadnienia musza byc napisane bez bledow ortograficznych u
                                                    merytorycznych.
                                                    Po apelu uczniowie rozeszli sie do klas. W klasie III a glos zabral Jasiu i
                                                    powiedzial: kolezanki i koledzy!!! poniewaz do podzialu jest 1000 zlotych to
                                                    najlepeij napiszmy uzasadniania do tylu ksiazek, zeby ich wartosc wynosila trzy
                                                    tysiace zlotych, w ten sposob nawet jak nam odrzuca czesc i tak dostaniemy
                                                    pieniedzy na duzo ksiazek a moze nawet dostaniemy caly tysiac. Jak zproponowal
                                                    Jasiu, tak zrobiono. Uczniowie innych klas nie byli tak pazerni i napisali
                                                    uzasadnienia tylko na takie ksiazki, ktore naprawde chcieli miec.
                                                    A teraz zadanie: Oblicz ile pieniedzy zostaloby dla innych klas, gdyby wszystkie
                                                    uzasadnienia klasy III a zostaly uwzglednione?
                                                    Zadanie drugie: Oblicz ile pieniedzy na zakup ksiazek dostalyby inne klasy,
                                                    gdyby odrzucono uzasadnienia klasy III a o wartosci dwoch tysiecy a pozostawiono
                                                    uzasadnienia o wartosci tysiaca zlotych.
                                                    Zadanie trzecie: Oblicz ile pieniedzy zostanie dla innych klas jesli z klasy III
                                                    a pozostawi sie uzasadnienia o wartosci odpowiednio: 200 zlotych, 500 zlotych,
                                                    700 zlotych. Odpowiedz na pytanie czy zmniejszenie kwoty przyznanej klasie III a
                                                    spowoduje zwiekszonie kwoty, ktora mozna przekazac innym klasom. Odpowiedzi
                                                    prosze wkleic na forum GW Przemysl.

>Dobry zresztą (gdyby był prawdziwy), bo korzstali by z niego głównie mieszkańcy
                                                    wsi, a nie Rzeszowa. <

A skad wiesz? Robiles ankiete? Przepytales wszystkich czy sa ze wsi czy z Rzeszowa?

>

> Co do dorysowywania tarczy > to przanalizuj swoje wczesniejsze posty i wtedy
                                                    > zauwazysz, ze robie tylko to co Ty wczesniej.

Dowód poproszę. <

dowod dostarczony powyzej- Twoj post o obwodnicy Jaroslawia.

>Jeszcze raz - przeczytaj, co pisałeś wcześniej, pozwolę sobie zacytować: "Mam
                                                    ten komfort, ze z drog Podkarpacia korzystam baaaaardzo rzadko, wiec tak
                                                    bedzie zadnej."

To jak w końcu? Będziesz, nie będziesz, albo tak sobie tylko stukasz po
                                                    klawiaturze, bez sensu, aby napisać cokolwiek, byle nie przyznać racji
                                                    adwersarzowi? <

Przejezyczenie albo modny obecnie skrot myslowy. Chodzilo w znaczeniu, ze
                                                    predzej bym skorzystal z obowdnicy Jaroslawia lub Przemysla niz rzeszowskiej.

>Udawanie, że nie rozumiesz prostych zależności idzie Ci cooraz lepiej. Ale ja
                                                    jestem cierpliwy - spójrz łaskawie na mapę drogową naszego kraju i spróbuj
                                                    odpowiedzieć sobie na proste pytanie - co to jest tranzyt. <

rozumiem, ze nastepnym argumentem bedzie np dyfrakcja wysokoenergetyczna. zawsze
                                                    tak robisz, ze gdy brakuje Ci argumentow to dodajesz coraz nowe watki?

>A w czym dokładnie przeszkadza Ci ta "megalomania"? Masz jakiś uraz?
                                                    >
                                                    > Tu nawet nie ma co komentowac.

Ona mi nie przeszkadza. Bawi mnie. To naprawde zabawne do jakich argumentow sie
                                                    uciekasz, zeby tlko bron boze ktos nnie pomyslal, ze Rzeszow to male
                                                    miasteczko, gdzies na wschodnich peryferiach Polski.

>Zadam je jeszcze raz. Co zmusza Cię do okazywania schadenferude z porażki
                                                    Rzeszowa? <
                                                    Porazki Rzeszowa? Na koniec wyszlo szydlo z worka. Tak jak uwazam. Geby pelne
                                                    frazesow o tym, ze chodzi o dobro Podkarpacia a na koniec wyraznie widac, ze dla
                                                    Ciebie podkarpacie zaczyna sie i konczy na Rzeszowie.
                                                    Mimo wszytko pozdrawiam i, przynajmniej z mojej strony, koniec tematu.

• kmd_rohan @aaa - kłamca i oszust 28.12.06, 16:10

Nie będę się odnosił do całości Twych "wypocin". Wskażę tylko co jaskrawsze
                                                    przykłady Twoich oszustwi krętactw.

Napisałeś:

> W odpowiedzi na moj post o drogach krajowych napisales o Jaroslawiu
                                                    > >nie ma znaczenia dla mieszkańca
                                                    > Przemyśla budowa obwodnicy w Jarosławiu (którą np. ukachany PiSuarowski rząd
                                                    > też "uwalił")? Śmiała teza.<
                                                    >
                                                    > Chyba, ze to nie Ty napisales tylko ktos sie pod ciebie podszyl.
                                                    > To by bylo na tyle "w temacie" niepisania na temat.

gdy tymczasem cały fragment mojej wypowiedzi brzmiał:

"Aha, czyli uważasz, per analogiam, że np. nie ma znaczenia dla mieszkańca
                                                    też "uwalił")? Śmiała teza."

Jeśli już nie rozumiesz języka polskiego, wyjaśnię prościej: Jesteś mało
                                                    inteligentny sądząc, że budowa obwodnic miast podkarpacia, w tym obwodnicy
                                                    Jarosławia i obwodnic Rzeszowa (w ramach programu pomocowego dla Polski
                                                    wschodniej) nie ma znaczenia dla całego regionu podkarpackiego.
                                                    Ty, oszuście wyciąłeś z mojej wypowidzi co Ci pasowało i udajesz idiotę.

Jeszcze kilka spraw, świadczących o tym, że w d... masz Przemyśl, Rzeszów i
                                                    całe Podkarpacie, a na tym forum dajesz tylko upust swoim chorym skłonnościom.

> >OIDP sami Przemyślanie nie byli zgodni w tym temacie. I przy okazji wyjatk
                                                    > owo
                                                    > ciepłej zimy - znowu niektórzy z nich mają. Ja, niżej podpisany - nie
                                                    > zabierałem głosu na ten temat. Nie odpowiadam za innych dyskutantów na forum.
                                                    > Poza tym, jak sam stwierdziłeś "nie ma obowiązku cieszenia się".<
                                                    >
                                                    > Gdybys mogl pisac po polsku, byloby milo. Nie spotkalem w zadnym powaznym
                                                    > slowniku czegos takiego jak OIDP.
                                                    > Ktorzy Przemyslanie nie byli zgodni?
                                                    > Podaj ich imiona, nazwiska i przynajmniej numer PESEL.
                                                    Choćby tutaj:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=32874981&a=33745672
                                                    I co, kłamco? Nie ma ich?

> >Jeszcze raz - przeczytaj, co pisałeś wcześniej, pozwolę sobie zacytować: "
                                                    > Mam
                                                    > ten komfort, ze z drog Podkarpacia korzystam baaaaardzo rzadko, wiec tak
                                                    > naprawde jest mi obojetne czy bedzie obwodnica rzeszowa, Jaroslawia czy nie
                                                    > bedzie zadnej."
                                                    >
                                                    > To jak w końcu? Będziesz, nie będziesz, albo tak sobie tylko stukasz po
                                                    > klawiaturze, bez sensu, aby napisać cokolwiek, byle nie przyznać racji
                                                    > adwersarzowi? <
                                                    >
                                                    > Przejezyczenie albo modny obecnie skrot myslowy. Chodzilo w znaczeniu, ze
                                                    > predzej bym skorzystal z obowdnicy Jaroslawia lub Przemysla niz rzeszowskiej.

Jesteś w tym tak samo wiarygodny jak Macierewicz. Po prostu utraciłeś kontrolę
                                                    nad tym, co piszesz. A dlaczego tak się stało? Bo kłamiesz.
                                                    Wystarczy poczytać Twoje wcześniejsze posty. Internet jest pamietliwy, niestety.

> >Udawanie, że nie rozumiesz prostych zależności idzie Ci cooraz lepiej. Ale
                                                    > ja
                                                    > jestem cierpliwy - spójrz łaskawie na mapę drogową naszego kraju i spróbuj
                                                    > odpowiedzieć sobie na proste pytanie - co to jest tranzyt. <
                                                    >
                                                    > rozumiem, ze nastepnym argumentem bedzie np dyfrakcja wysokoenergetyczna.
                                                    > zawsze tak robisz, ze gdy brakuje Ci argumentow to dodajesz coraz nowe watki?

Kolejny raz udajesz idiotę. Zaczynam podejrzewać, że nie udajesz.
                                                    Pytanie wprost. Czy rozbudowa obwodnic ułatwi tranzyt przez miasto Rzeszów, np.
                                                    z Krosna do Warszawy, albo z Lublina do Jasła?

A odpowiadając na Twoją historyjkę ze szkoły podstawowej (jak widzę ciężko ją
                                                    przeżyłeś - trauma został Ci na całe życie), to zapytam jeszcze raz i prostym
                                                    językiem, bo widać do takiego przywykłeś:
                                                    Gdzie masz dowód na to, że na CAŁE Podkarpacie była przeznaczona JEDNA -
                                                    NIEZMIENNA kwota dotacji. Z jakiego przepisu wynika, że jeśli nie zostanie
                                                    przyjętych dziesięć projektów Rzeszowa, to zostanie przyjęta większa ilość
                                                    projektów z innych miast regionu?

Bez pozdrowień.
                                                  • Gość: aaa Re: @aaa - kłamca i oszust IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.12.06, 17:27
                                                    Mialem nie odpowiadac na kolejny stek bzdur w twoim wykonaniu ale, pamietajac
                                                    jak Jego Ekscelencja Ksiadz Arcybiskup Tokarczuk mawial, ze nalezy polonizowac,
                                                    polonizowac i jeszcze raz polonizowac, tak parafrazujac jego slowa nalezy
                                                    edukowac, edukowac i jeszcze raz edukowac.
                                                    Ktos kiedys napisal: Nie dyskutuj z idota bo szybko sprowadzi Cie do swojego
                                                    poziomu a pozniej pokona doswiadczeniem. Mimo ze doswiadczeniem napewno mnie
                                                    pokonujesz lubie wyzwania. Dlatego majac na uwadze slowa Arcybiskupa sprobuje
                                                    cie nieco wyedukowac. Dla przejrzystosci pozwole sobie moje slowa pisac
                                                    wersalikiem (to znaczy duzymi literami):

> Gość portalu: aaa napisał(a):
                                                    >
                                                    > Nie będę się odnosił do całości Twych "wypocin". Wskażę tylko co jaskrawsze
                                                    > przykłady Twoich oszustwi krętactw.
                                                    POWYZSZE ZDANIA PODOBNO BYLY W KTORYMS Z MOICH POSTOW. JEST TO Z TWOJEJ STRONY
                                                    JESZCZE JEDNO MIJANIE SIE Z PRAWDA. NIGDY NIE ZDARZYLO MI SIE NIKOGO
                                                    ROWNOCZESNIE NAZWAC OSZYSTEM I KRETACZEM, GDYZ JAKO OSOBA PO TRAUMATYCZNEJ
                                                    PODSTAWOWCE WIEM ,ZE SA TO SYNONIMY.

> > W odpowiedzi na moj post o drogach krajowych napisales o Jaroslawiu
                                                    > > >nie ma znaczenia dla mieszkańca
                                                    > > Przemyśla budowa obwodnicy w Jarosławiu (którą np. ukachany PiSuarowski r
                                                    > ząd
                                                    > > też "uwalił")? Śmiała teza.<
                                                    > >
                                                    > > Chyba, ze to nie Ty napisales tylko ktos sie pod ciebie podszyl.
                                                    > > To by bylo na tyle "w temacie" niepisania na temat.
                                                    >
                                                    > gdy tymczasem cały fragment mojej wypowiedzi brzmiał:
                                                    >
                                                    > "Aha, czyli uważasz, per analogiam, że np. nie ma znaczenia dla mieszkańca
                                                    > Przemyśla budowa obwodnicy w Jarosławiu (którą np. ukachany PiSuarowski rząd
                                                    > też "uwalił")? Śmiała teza."

COKOLWIEK NAPISZESZ NIC NIE ZMIENI FAKTU, ZE DO TEMATU NA TEMAT DROG KRAJOWYCH I
                                                    EKSPRESOWYCH 9 I 19 WPLATALES JAROSLAW. A PRZECIEZ TO TY ZARZUCILES MI DODAWANIE
                                                    WATKOW JAKO PIERWSZEMU.

> Jeśli już nie rozumiesz języka polskiego, wyjaśnię prościej: Jesteś mało
                                                    > inteligentny sądząc, że budowa obwodnic miast podkarpacia, w tym obwodnicy
                                                    > Jarosławia i obwodnic Rzeszowa (w ramach programu pomocowego dla Polski
                                                    > wschodniej) nie ma znaczenia dla całego regionu podkarpackiego.
                                                    > Ty, oszuście wyciąłeś z mojej wypowidzi co Ci pasowało i udajesz idiotę.

JEZYK POLSKI JAK NAJBARDZIEJ ROZUMIEM. NATOMIAST TRUDNO ZROZUMIEC TWOJ BELKOT
                                                    BEZ LADU I SKLADU. TEMATEM WATKU NIE BYLA BUDOWA OBWODNIC MIAST PODKARPACKICH
                                                    TYLKO BUDOWA OBWODNICY RZESZOWA. A DOKLADNIEJ MENTALNOSC KALEGO WYSTEPUJACA U
                                                    RZESZOWIAN. ZNOWU DODAJESZ JAKIS KOLEJNY WATEK MAJAC NADZIEJE, ZE ZAMIESZASZ W
                                                    GLOWACH TYM KTORZY TO CZYTAJA. TAK, DALEJ UWAZAM, ZE BUDOWA OBOWDNICY RZESZOWA
                                                    NIE MA ZNACZENIA DLA CALEGO REGIONU PODKARPACKIEGO ,TAK JAK BUDOWA OBOWDNICY W
                                                    PRZEMYSLU, JAROSLAWIU ALBO W USTRZYKACH GORNYCH MA ZNACZENIE DLA TYCH
                                                    MIEJSCOWOSCI. TO, ZE OBWODNICA RZESZOWA JEST WAZNA DLA CALEGO PODKARPACIA TO
                                                    TAKA SAMA PRAWDA, ZE BUDOWA LINI METRA W WARSZAWIE MA ZNACZENIE DLA CALEJ POLSKI.

> Jeszcze kilka spraw, świadczących o tym, że w d... masz Przemyśl, Rzeszów i
                                                    > całe Podkarpacie, a na tym forum dajesz tylko upust swoim chorym skłonnościom.

MASZ RACJE, MAM W D.... PRZEMYSL, PODKARPACIE I RZESZOW. MAM W D.... DLATEGO ZE
                                                    TO WYLACZNIE NAZWY. NATOMIAST BLISCY SA MI LUDZIE KTORZY TAM MIESZKAJA.
                                                    NATOMIAST JESLI WSZYSCY RZESZOWIANIE SA TACY JAK TY, WULGARNI, OBLUDNI I
                                                    OSZCZERCZY TO RZESZOWIAN MAM W D.... NAJGLEBIEJ JAK TO MOZLIWE.

> > >OIDP sami Przemyślanie nie byli zgodni w tym temacie. I przy okazji
                                                    > wyjatk
                                                    > > owo
                                                    > > ciepłej zimy - znowu niektórzy z nich mają. Ja, niżej podpisany - nie
                                                    > > zabierałem głosu na ten temat. Nie odpowiadam za innych dyskutantów na fo
                                                    > rum.
                                                    > > Poza tym, jak sam stwierdziłeś "nie ma obowiązku cieszenia się".<
                                                    > >
                                                    > > Gdybys mogl pisac po polsku, byloby milo. Nie spotkalem w zadnym powaznym
                                                    > > slowniku czegos takiego jak OIDP.
                                                    > > Ktorzy Przemyslanie nie byli zgodni?
                                                    > > Podaj ich imiona, nazwiska i przynajmniej numer PESEL.
                                                    > Choćby tutaj:
                                                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=32874981&a=33745672
                                                    > I co, kłamco? Nie ma ich?

NADAL NIE WYJASNILES CO OZNACZA OIDP- PEWNIE SAM NIE WIESZ...
                                                    CO DO DOWODOW NA WYPOWIEDZ PRZEMYSLAN, TO PODAWANIE KILKU WYPOWIEDZI OSOB
                                                    PODPISANYCH NICKAMI JEST TAK WIARYGODNE JAK WSZYSTKIE TWOJE DOWODY.
                                                    SREDNIOINTELIGENTNY INFORMATYK MOGLBY W CIAGU KILKU GODZIN PRZEDSTAWIC LINKI DO
                                                    KILKUDZIESIECIU TEKSTOW NAPISANYCH PRZEZ "RZEKOMYCH" RZESZOWIAN. I NAWET IP
                                                    BYLOBY RZESZOWSKIE. NIE KOMPROMITUJ SIE.

> > >Jeszcze raz - przeczytaj, co pisałeś wcześniej, pozwolę sobie zacyto
                                                    > wać: "
                                                    > > Mam
                                                    > > ten komfort, ze z drog Podkarpacia korzystam baaaaardzo rzadko, wiec tak
                                                    > > naprawde jest mi obojetne czy bedzie obwodnica rzeszowa, Jaroslawia czy n
                                                    > ie
                                                    > > bedzie zadnej."
                                                    > >
                                                    > > To jak w końcu? Będziesz, nie będziesz, albo tak sobie tylko stukasz po
                                                    > > klawiaturze, bez sensu, aby napisać cokolwiek, byle nie przyznać racji
                                                    > > adwersarzowi? <
                                                    > >
                                                    > > Przejezyczenie albo modny obecnie skrot myslowy. Chodzilo w znaczeniu, ze
                                                    > > predzej bym skorzystal z obowdnicy Jaroslawia lub Przemysla niz rzeszowsk
                                                    > iej.
                                                    >
                                                    > Jesteś w tym tak samo wiarygodny jak Macierewicz. Po prostu utraciłeś kontrolę
                                                    > nad tym, co piszesz. A dlaczego tak się stało? Bo kłamiesz.

Z DROG PODKARPACIA NIE KORZYSTALEM OD PONAD TRZECH LAT. JESLI BEDE KORZYSTAL Z
                                                    JAKICHKOLWIEK DROG W TYM REGIONIE TO CO NAJWYZEJ OD STRONY POLDNIOWEJ ALBO
                                                    WSCHODNIEJ EWENTUALNIE OD STRONY PLN- WSCH WIEC W ZADEN SPOSOB NAWET NIE MAM
                                                    SZANS ZAHACZYC O RZESZOW, WIEC OBWODNICA RZESZOWA NIE JEST MI DO NICZEGO
                                                    POTRZEBNA. PODOBNIE JAK MIESZKANCOM USTRZYK GORNYCH, KTORZY DO CYWILIZACJI MOGA
                                                    SIE SPOKOJNIE DOSTAC BEZ ZBLIZANIA DO RZESZOWA.

> Kolejny raz udajesz idiotę. Zaczynam podejrzewać, że nie udajesz.
                                                    > Pytanie wprost. Czy rozbudowa obwodnic ułatwi tranzyt przez miasto Rzeszów, np.
                                                    >
                                                    > z Krosna do Warszawy, albo z Lublina do Jasła?

PEWNIE ULATWI ALE KOMU. NAWET WYBUDOWANIE PIECIU OBWODNIC NIE ULATWI
                                                    MIESZKANCOWI JAROSLAWIA, PRZEMYLSA, PRZEWORSKA CZY FREDROPOLA DOJECHANIA DO
                                                    LUBLINA. PODOBNIE NAWET 15 OBOWODNIC RZESZOWA NIE ULATWI MIESZKANCOWI KROSNA,
                                                    JASLA I MIEJSCA PIASTOWEGO DOJECHANIA DO KRAKOWA. PODPIERANIE SIE OPINIAMI
                                                    WYKONANYMI PRZEZ PRACOWNIKOW UCZELNI RZESZOWSKICH NA ZAMOWIENIE RZESZOWSKICH
                                                    URZEDNIKOW JASNO WYKAZUJE O CO TAK NAPRAWDE CHODZI.

> A odpowiadając na Twoją historyjkę ze szkoły podstawowej (jak widzę ciężko ją
                                                    > przeżyłeś - trauma został Ci na całe życie), to zapytam jeszcze raz i prostym
                                                    > językiem, bo widać do takiego przywykłeś:
                                                    > Gdzie masz dowód na to, że na CAŁE Podkarpacie była przeznaczona JEDNA -
                                                    > NIEZMIENNA kwota dotacji. Z jakiego przepisu wynika, że jeśli nie zostanie
                                                    > przyjętych dziesięć projektów Rzeszowa, to zostanie przyjęta większa ilość
                                                    > projektów z innych miast regionu?

JESZCZE RAZ: OBOJETNIE CZY KWOTA BYLA NA CALE PODKARPACIE, CALA SCIANE WSCHODNIA
                                                    CZY CALA POLSKIE, TO JESLI KTOS DOSTANIE WIECEJ TO KTOS INNY DOSTANIE MNIE.
                                                    PROSTE JAK KONTRUKCJA SLYNNEGO RZESZOWSKIEGO POMNIKA.

I PRZY OKAZJI. MOZE ZAMIAST KONCENTROWAC SIE NA OBRAZANIU INNYCH, ZARZUCANIU
                                                    KOMUS KLAMSTW I OSZUSTW, JESLI CHCESZ UCHODZIC ZA POWAZNEGO ROZMOWCE, TO ZACZNIJ
                                                    WRESZCIE UDZIELAC ODPOWIEDZI NA ZADAWANE PYTANIA. I EWENTUALNIE POLEMIZOWAC Z
                                                    ARGUMENTAMI DRUGIEJ STRONY A NIE ODWOLYWAC SIE DO MACIEREWICZA. i PRZY OKAZJI;
                                                    NIE PISZ POZNIEJ, ZE TO JA ZACZALEM O MACIEREWICZU.

PONIEWAZ JESTEM DOBRZE WYCHOWANYM PRZEMYSLANINEM, TO MIMO WSZYSRTKO PODRAWIAM
                                                  • kmd_rohan Re: @aaa - kłamca i oszust 28.12.06, 17:56
                                                    Próbowałeś czytać to, co napisałeś? Spróbuj.
                                                    Pozwolę sobie powtórzyć pytanie ostatnie. W jakim przepisie, gdzie, w którym
                                                    miejscu, w jakiej ustawie, zarządzeniu lub rozporządzeniu, wydający je organ
                                                    stwierdził, że kwota dotacji z programu funduszy strukturalnych jest stała i
                                                    musi zostać wykorzystana w całości na potrzeby konkretnego województwa?
                                                    Potrafisz wskazać mi odpowiedni przepis, czy dalej będziesz coraz bardziej
                                                    przekunująco grał idiotę?

P.S. Rzeczowniki "krętacz" i "oszust" - mają nieco inny zakres sematyczny,
                                                    krętaczu i oszuście!
                                                  • Gość: aaa do kmd_rohan IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.12.06, 18:51
                                                    Nazwales mnie kretaczem i oszustem. Jest to oszczerstwo scigane przez kodeks
                                                    karny. Jesli publicznie mnie nie przeprosisz, przesle to do administracji forum
                                                    z prosba o ustalenie Twoich danych.
                                                  • kmd_rohan Re: do kmd_rohan 28.12.06, 20:07
                                                    Skończyły się liche argumenty, w kłamstwach własnych zaplątałeś się po szyję,
                                                    nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania - zaczynają się groźby? :D
                                                    Jest takie powiedzenie - nie strasz nie strasz...itd.
                                                    Śmiało! Nie krępuj się! Nie dotrzymałeś słowa np. w kwestii zakończenie przez
                                                    Ciebie tematu w poscie o 15:16 - jesytem więc spokojny co do twoich gróźb.

P.S. Możesz sobie odpuścić odpisywanie w dniu dzisiejszm. Ma teraz
                                                    przjemniejsze rzeczy do roboty, niż dyskusje z trollem.
                                                  • Gość: aaa Re: do kmd_rohan IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.12.06, 21:16
                                                    Jesli dla ciebie zakonczenie rozmowy ze mna to grozba to obiecuje, ze bede z
                                                    toba regularnie rozmawial. Pewnie nie stac cie biedaku na psychoterapeute. Nie
                                                    martw sie - zrobie to dla ciebie spolecznie. Jestem w stanie to zrozumiec.
                                                    Wreszcie ktos potraktowal cie jak normalnego czlowieka. Nie boj sie, jak ci tak
                                                    na tym zalezy to moge jeszcze z toba porozmawiac. Tylko obiecaj, ze bedziesz
                                                    regularnie bral te zolte pigulki.
                                                  • Gość: qwe kolegom z rzeszowa już dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:22
                                                  • Gość: starski Re: kolegom z rzeszowa już dziękujemy IP: *.mcon.pl 29.12.06, 01:01
                                                    Tez tak mysle. Glupote mozna jeszce wybaczyc ale brak poczucia humoru-
                                                    nigdy. "aaa" - masz u mnie pifko.Koledzy z Rzeszowa-dzieki, za
                                                    pogaduszki.Jednak nie dogadamy sie. Wasi wykladowcy mieli inne poczucie humoru.
                                                  • kmd_rohan Re: kolegom z rzeszowa już dziękujemy 29.12.06, 10:14
                                                    Ja też dziękuję za miłą, pozbawioną złośliwości, kulturalną i rzeczową dyskusję
                                                    na temat.
                                                  • Gość: aaa Re: kolegom z rzeszowa już dziękujemy IP: *.brnt.cable.ntl.com 29.12.06, 11:35
                                                    starski a kiedy to piwo?
                                                  • Gość: starski Re: kolegom z rzeszowa już dziękujemy IP: *.mcon.pl 29.12.06, 11:44
                                                    Widze,ze klikasz teraz z daleka od Przemysla. Ja po Nowym Roku wracam na
                                                    Wyspe.Jakos sie umowimy; marek277@gazeta.pl
                                                  • kluszyn_1610 Rzeszów przeprasza za kmd_rohan 30.12.06, 11:14
                                                  • kmd_rohan kmd_rohan przeprasza za kluszyn_1610 30.12.06, 13:25
                                                    Może byś tak wypowiadał się w swoim imieniu?
                                                  • kluszyn_1610 Re: kmd_rohan przeprasza za kluszyn_1610 30.12.06, 14:28
                                                    Wydrukuj swoje posty w tym wątku, daj komuś żeby Ci przeczytał
                                                  • kmd_rohan Re: kmd_rohan przeprasza za kluszyn_1610 30.12.06, 14:35
                                                    Może zacznę od Twoich? Wskażesz mi jakieś?
                                                  • kluszyn_1610 Re: kmd_rohan przeprasza za kluszyn_1610 30.12.06, 14:40
                                                    Żyj dalej w nieświadomości
                                                  • kmd_rohan Re: kmd_rohan przeprasza za kluszyn_1610 30.12.06, 15:00
                                                    To wszystko, co masz do powiedzenia? Tak myślałem :) Jak zwykle - same
                                                    merytoryczne argumenty.
                                                  • kmd_rohan Re: do kmd_rohan 29.12.06, 10:12
                                                    Rozumiem, że to wszystko co masz do powiedzenia na temat sposobu rozdziału
                                                    funduszy strukturalnych Unii Europejskiej w regionie podkarpackim. Tak
                                                    myślałem, że masz właśnie tyle do powiedzenia.
    • Gość: . Nie podniecajcie się już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:40
      Nie podniecajcie się już
      • kmd_rohan Re: Nie podniecajcie się już 30.12.06, 16:26
        Prosisz i masz! Z mojej strony EOT.
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka