Dodaj do ulubionych

Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl"

IP: *.icm.edu.pl 03.01.07, 16:15
Prezydent Robert Choma udzielił ciekawego wywiadu serwisowi "eprzemysl.pl"
Swoją drogą? Czemu nikt wcześniej o tym nie pomyślał? Ponoć są jeszcze jakieś
serwisy internetowe w waszym mieście!?
Oto link:
www.eprzemysl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=187
Obserwuj wątek
    • rychu_z_przemysla Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 16:34
      www.przemysl24.pl/
    • rychu_z_przemysla Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 16:44
      Krzysztof Duda, administartor seriwsu e-przemysl.pl
      ma problemy z językiem polskim, np.:
      "super markety", czy "pytania nr.9".
    • Gość: prezes Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.prz.edu.pl 03.01.07, 16:51
      dobry wywiad...dobre przedbiegi przed chatem z prezydentem,bedzie sie do czego
      odnosic.
      • rychu_z_przemysla Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 16:54
        Dobry wywiad?
        Co to jest "komunikacja piesza"?
        • demon1903 Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 17:02
          Rychu coś widzę że za bardzo Cie ten wywiad w oczy kole, że już nie mogąc się
          oswoić z nim, szukasz błędów w stylistyce, które sam nagminnie robisz.
          Czy to Cie razi aż tak bardzo?
          • rychu_z_przemysla Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 17:04
            Czy Ty wiesz co to jest stylistyka?
            Czy "komunikacja piesza" to błąd w stylistyce?
            • demon1903 Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 17:09
              Nie! Broń Boże! "komunikacja piesza" to raczej "semantyka logiczna" i jest
              działem lingwistyki. Po więcej danych odsyłam do encyklopedii...
        • Gość: Doxa Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:33
          Była chwila spokoju i znowu się odezwał najmądrzejszy... inaczej w dodatku
          językoznawca.
          Komunikacja to za Praktycznym słownikiem wyrazów obcych: "środki transportu
          oraz szlaki umożliwiające przemieszczanie się ludzi i przewóz towarów".
          Poruszanie sie per pedes to też komunikacja. Znając rycha odpowiedzi nie
          będzie, i Bogu dzięki
      • Gość: JP II Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.mcon.pl 06.01.07, 08:03
        www.pwik.przemysl.pl/oczyszczlania/nasza/historia/historia.htm
        Pod tym adresem są szczegóły finansowania unijnego oczyszczalni. Nie chcę, żeby
        znów było, ze się czepiam, ale w tych "środkach pozyskanych" w wywiadzie - są
        też pieniązki, które załatwiono przed grudniem 2002, w którym prezydent objął
        rządy. To spore pieniądze, więc rzeczywiste "ściąganie" środków w poprzedniej
        kadencji było mniej imponujace.
    • Gość: Ptaszak Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: 80.50.247.* 03.01.07, 18:04
      Wywiad ukazuje ze prezydent nie zmierza tylko w jednym kierunku jak sie
      wiekszosci wydaje (stok narciarski) ale stara sie rownomiernie rozwijac
      wszystkie atuty miasta, jak np. budowa drugiego przejscia granicznego, czy
      strefa ekonomiczna. Mysle ze brakowało jeszcze jednego istotnego pytania w tym
      wywiadzie a mianowicie: co z inwestycją wartą 300 mln zl w Zurwaicy w ktorej ma
      powstac kilka tysiecy miesc pracy a wydaje mi sie ze prezydentowi powinno
      zalezec na tej inwestycji. Zurawica sie preznie rozwija i niedlugo moze byc
      miejscem pracy wielu Przemyślan.
      • Gość: maku Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 19:19
        "Mysle ze brakowało jeszcze jednego istotnego pytania w tym wywiadzie a
        mianowicie: co z inwestycją wartą 300 mln zl w Zurwaicy..." 9 stycznia możesz
        zapytać o to pana prezydenta - serwis.um.przemysl.pl/?url=info&id=1051
    • Gość: bv Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.ptvk.pl 03.01.07, 19:50
      whois.domaintools.com/eprzemysl.pl
      5 wiersz,

Z dużym prawdopodobieństwem to domena urzędu miasta.
      • Gość: bv Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.ptvk.pl 03.01.07, 20:21
        Sorki, chodzi o 6. wiersz, data rejestracji. Czyżby panowie z postu "reaktywować
        tygodnik pogranicze" zaczeli realną działalność? Dziwi też tak dobra znajomość
        przemyskich zagadnień przez p.Dudę.

Ładny ten cms'ik Joomla.
        • Gość: Pan D. Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 21:27
          Ważne jest to, że pana Dudę nie dziwią Twoje posty oraz złośliwość w każdym z
          nich. A co do znajomości tematu możesz mi pozazdrościć sądzę.
          Zresztą tak na marginesie sądzę, że i ja i Ty nic złego nie robimy, a to co
          robimy jednym się podoba a drugim nie.
          To już ich sprawa.
        • Gość: bv Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.ptvk.pl 03.01.07, 22:33
          "Dziwi też tak dobra znajomość przemyskich zagadnień przez p.Dudę."
          To złośliwość, czy komplement? Ja sądzę, że komplement

"Ładny ten cms'ik Joomla."
          To złośliwość, czy komplement? Ja sądzę, że komplement

Nic nie rozumiem ... Z datą rejestracji, to żart - sorki. O rasny, ilu tutaj
          drażliwych ludzi pisze ...
      • demon1903 Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 21:47
        Gość portalu: bv napisał(a):

> whois.domaintools.com/eprzemysl.pl
        > 5 wiersz,
        >
        > Z dużym prawdopodobieństwem to domena urzędu miasta.

Wiesz co "bv" jak nie znasz zagadnień to nie pisz bzdur. Czy Ty masz w ogóle
        pojęcie o domenach i hostach? Siejesz plotki niczym Wierzejski i inni panowie.
        Zanim coś napiszesz to pomyśl nad tym kilka razy.
        www.triger.com.pl/mx_4085.html
        • jobrave Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 22:29
          Uważam, że jeśli przyjęto zasadę, iż wystąpienia na forach są anonimowe, to
          należy jej przestrzegać.Wywoływanie kogokolwiek po nazwisku, jeśli ten ktoś
          sobie tego nie życzy jest, niestety, chamstwem ale jeśli ktoś decyduje sie na
          taki krok, to sam powinien się podpisać imieniem i nazwiskiem.Ku mojemu
          ubolewaniu jest to dość powszechna praktyka na tym forum i fakt , że mieszkamy
          na zadupiu cywilizacji wcale nas nie usprawiedliwia.
          Wywiad bardzo dobry- rzeczowe kwestie i podobne odpowiedzi. Skierowane do
          prezydenta Chomy pytania nurtują wiekszość mieszkańców naszego miasta i, jeśli
          chodzi,dowiedziałem sie dość sporo a w kilku sprawach otrzymałem dosc
          wyczerpujące wyjaśnienia. Oczywiście, zawsze można zrobic cos lepiej ale Demon
          nigdy nie podawał sie za dziennikarza, toteż nie czepiałbym sie drobnych błędów,
          nieistotnych zresztą, bo infromacja tak czy inaczej była zupełnie
          zrozumiała.Podziękujmy raczej Demonowi, że dzięki jego dziennikarskiemu hobby,
          dowiedzieliśmy co w magistracie i Przemyslu "piszczy". No a nasze przemyskie
          gwiazdy żurnalistyki na taki pomysł nie wpadły. Demon- dziękuję.
          • Gość: bv Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" IP: *.ptvk.pl 03.01.07, 22:38
            Oczywiście, że gratulacje dla twórcy eprzemysl.pl. Przecież jest podpis pod
            wywiadem !!!
            • jobrave Re: Wywiad Prezydenta dla "eprzemysl.pl" 03.01.07, 23:03
              Przepraszam wszystkich, doczytałem wywiad do końca ale nazwisko autora przeoczyłem.
            • jobrave Re: Przepraszam 03.01.07, 23:04
              Przepraszam wszystkich, doczytałem wywiad do końca ale nazwisko autora przeoczyłem.
              • demon1903 Re: Przepraszam 03.01.07, 23:36
                Poliglotą ani dziennikarzem z zawodu nie jestem. Jedno tylko napiszę...
                Co robie to robię ale "coś" robie dla miasta i raczej mi nikt tego nie zarzuci,
                a robie to z pasji i fascynacji oraz nie przymuszonej woli.
                Życzyłby sobie więcej takich jak to się mnie określa "lokalnych patriotów" a na
                pewno żyło by się nam lepiej w Przemyślu.
                Brak cywilnej odwagi w połączeniu z myślą o kasie oraz zwykłe lenistwo świadczy
                o nie których odwiedzających to forum a mających zawsze "swoje racje"
                objawiające się przypinaniem "łatki" komuś, kto się nie ukrywa jak tchórz i jest
                SOBĄ ciągle i zawsze!
                "Jobrave" dziekuję za ciepłe słowa ale i tak naraziłeś się jak ja na przykre
                komentarze ze strony ludzi pokroju "bv" czy tez "rychu"
                • Gość: Doxa Re: Przepraszam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 08:18
                  Rychu to bałwan, więc się nim nie przejmuj. Kończy kazdą dyskusję na tym forum
                  bardzo szybko, wystarczy że udowodnisz mu kłamstwo, manipulację danym tekstem
                  lub elementarny brak wiedzy w jakiejś dziedzinie, na temat której się wypowiada.
                  Demon, bądź uroczy dla swoich wrogów.
                  • Gość: bv małe sprostowanie IP: *.ptvk.pl 04.01.07, 10:03
                    Mój post do Jobrave miał charakter sprostowania - nie widzę w nim nic
                    obraźliwego. Wydaje mi się, że Jobrave nie mnie przeprasza, ale demona. Demon,
                    w realu życzę dużo szczęścia i pomyślności i w ogóle czapki z głów, ale w
                    internecie będę się Ciebie czepiał, bo taka jest konwencja internetu. Oczywiście
                    będę to robił w ramach zdrowego rozsądku i dobrych obyczajów.
                    • Gość: Zegarek Do Demona!! IP: 193.0.79.* 04.01.07, 11:29
                      Demon robi konkretną robotę dla miasta. Widać, że temu facetowi zależy na
                      Przemyślu i sprawach z miastem związanych.

Znam Demona osobiście i wiem, że śmiało można mu podać rękę.

Świetnie Demon!!! Tak trzymaj!
                      • Gość: Imac Re: Do Demona!! IP: *.chello.pl 04.01.07, 12:10
                        Jako Pierwszy Urzędnik (według Demona) stwierdzam, że wywiad jest ciekawy i
                        dobrze się go czyta. W sumie niewiele z niego wynika - "będziemy", "zrobimy",
                        "to zależy od środków" "czekamy", "pozyskamy", ale to nie wina Demona, tylko
                        jego szanownego rozmówcy.
                        Pozdrowienia
                        • jobrave Re: Do Demona!! 05.01.07, 02:09
                          No tak ale mimo wszystko Demon dość solidnie "przydusił" Chomę i ten mniej
                          więcej powiedział czego sie mozna spodziewać. Na konkretne pytania odpowiadał
                          dość konkretnie. Pozachwycam się jeszcze Krzyśkiem Demonem; oprócz patriotyzmu
                          podziwiam jednak jego wywiad, bo nie przypominam sobie, tak rzeczowego wywiadu w
                          przemyskich mediach. Zazwyczaj nasi przemyscy żurnaliści zadawali pytania w
                          rodzaju: "jak pan spedzi święta?" albo "jakie potrawy najbardziej pan lubi" czy
                          też "jak spędza pan urlop (albo gdzie)"-ot takie łaskotanie po mosznie a tu sie
                          coś dowiedziałem. A przeprosiny skierowałem głownie do bv, bo to jego sie
                          czepiłem -a niesłusznie, Demona nie przepraszałem bom wiedział, ze to Krzyś.
                          • Gość: qwe Re: Do Demona!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:09
                            widzę że satysfakcjonuje was gołosłowny wywiad, ja czekam na działania.
                            Wiem że wszystko wymaga czasu ale nasz prezydent miał go już dużo a co zrobił,
                            szczyci się budową stoku i wyremontowaniu kilku ulic co w odniesieniu do innych
                            miast jest niczym, a co z bezrobociem, co z inwestycjami. Wiem że Przemyśl jako
                            miasto przygraniczne powinien właśnie z tym wiązać swój rozwój i z tego czerpać
                            zyski ale nie tak jak jest teraz 40% przemyt, 30% Izba Celna, 30% SG wszyscy w
                            końcu żyją z granicy.
                            A poza tym trafia mnie jak widzę zdjęcia typu pan prezydent w dresiku i na
                            saneczkach na nowo otwartym torze ( takie trochę na modłę aparatczyka kwacha).
                            Chociaż pewnie niczym więcej się już nie wykaże to pewnie korzysta z okazji i
                            promuje tą WIELKĄ inwestycję.
                            • Gość: JoBrave Re: Do Demona!! IP: *.orange.pl 05.01.07, 11:32
                              Ma przed sobą cztery lata,i to w zupełnie innych realiach, niz w poprzedniej
                              kadencji: fundusze z Unii, koledzy u sterów najwyższej władzy, jeśli uda mu sie
                              zrobić przynajmniej połowę z tego co obiecał będzie super. Szanse są dość sporo.
                              Dresik bym jednak wybaczył, co w tym złego, że promuje to z czego jest
                              najbardziej dumny, z tego co udało mu się doprowadzić do końca i siebie przy
                              okazji. Uwazam jednak, że powinien rozpocząć mocne przyduszanie Kuchcińskiego,
                              za to, ze pozwolił "wyoutować" Centrum Logistyczne Medyka-Żurawica z
                              priorytetów inwestycyjnych. Nie chcę tu uchodzić, za "advocatus Chomus" ale
                              przyznać trzeba, że miał facet odwagę porywając sie na ten stok i dobrze, że
                              miał, bo -upieram się-jest to jednak dobra inwestycja, która w ostatecznym
                              rozrachunku przyniesie korzyści , i to nie tylko materialne.
                              • Gość: bv Re: Do Demona!! IP: *.ptvk.pl 05.01.07, 13:18
                                "Nie chcę tu uchodzić, za "advocatus Chomus" ale
                                przyznać trzeba, że miał facet odwagę porywając sie na ten stok i dobrze, że
                                miał, bo - upieram się -jest to jednak dobra inwestycja, która w ostatecznym
                                rozrachunku przyniesie korzyści , i to nie tylko materialne."

Nic dodać, nic ująć.
                              • Gość: De.De. Re: Do Demona!! IP: 217.97.144.* 05.01.07, 13:42
                                Nalezy to podkreslic, ze byla to pierwsza inwestycja w tym miescie od lat.Niech
                                mi ktos powie co takiego wczescniej zrobiono.Przypone, ze w latach 90-tych
                                bazar przemyski pod wzgledem obrotow byl na drugim miejscu w Polsce po bazarze
                                na "stadionie' Miasto nie skorzystalo na tym kompletnie nic.
                                • Gość: Imac Re: Do Demona!! IP: *.chello.pl 05.01.07, 20:20
                                  > mi ktos powie co takiego wczescniej zrobiono.Przypone, ze w latach 90-tych
                                  > bazar przemyski pod wzgledem obrotow byl na drugim miejscu w Polsce po bazarze
                                  > na "stadionie' Miasto nie skorzystalo na tym kompletnie nic.

Pozwolę sobie się nie zgodzić. Mnóstwo ludzi wtedy zarobiło pieniądze, mówiło
                                  się o "bazarowych fortunach", te pieniądze zostały częściowo przejedzone, a
                                  częściowo zainwestowane - w usługi, w sklepy i tak dalej. Miasto skorzystało na
                                  tym tak, jak mogło. W jaki inny sposób mogło skorzystać?
                                  • Gość: SDe.De. Re: Do Demona!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:56
                                    Pytanie retoryczne. Moglo bradzo wiele.
                                    • Gość: bv oj mogło ... IP: *.ptvk.pl 06.01.07, 00:43
                                      Jak to mówią - kraść też trzeba umieć. Działacze pod pozorem wydawania pieniędzy
                                      na murzynów (lege: impreza z pierwszą ligą koszykówki) napychali kasą własne
                                      kieszenie. Jeżeli opinia publiczna tego nie wie, to po prostu finezja i szafa
                                      gra. Pełna uczciwość.
                                      • Gość: JP II Re: oj mogło ... IP: *.mcon.pl 06.01.07, 08:24
                                        Wężykiem, Jasiu, wężykiem; święte słowa, tak się sprawy miały. Miasto za swój
                                        przez kilka lat aż ...1-procentowy udział w deklarowanych (rzeczywistych?)
                                        przychodach z bazaru miało za zadanie posprzątać i oświetlić jego okolice
                                        (Wilsona, Sportowa, Kopernika) itp. Wyszło na tym jak przysłowiowy Zabłocki na
                                        mydle, ale chyba o to wtedy chodziło, skoro większość radnych za tym głosowała.
                                        Można zajrzeć do gazet z tamtych lat, dokumentów i uchwał Rady Miejskiej itd.
                                        Tam są te stracony miliony, które mogły wzbogacić infrastrukturę miasta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka