Dodaj do ulubionych

PRZEEEEEEEEEPRAAAAAAAAAASZAAAAAAAM...............

IP: *.ultimo.masq 08.04.03, 19:43
Zapier*** straszny ... chyba zniknę na jakiś miesiąc bo po prostu nie mam
czasu tu zaglądać .... ;((((((((((

!!!!!!!!promilek
Obserwuj wątek
    • rychu_z_przemysla Re: PRZEEEEEEEEEPRAAAAAAAAAASZAAAAAAAM........... 08.04.03, 21:30
      Czesc!
      Tez mam urwanie glowy. I bede rzadko na forum. :((((
      Widze, ze bez promilka i mnie forum cos nie bardzo
      funkcjonuje... Malo nowych watkow...
    • romek_z_trzcinicy he! he! 09.04.03, 18:06
      za to bede tu przychodzil Ja - Roman z wsi Trzcinica kolo jasla! he!he!
      • gofa Re: he! he! 09.04.03, 18:10
        Rychu...nie ma jak skromność ;)
        ja liczę, że chwilkę znajdziecie i zaglądać będziecie... :)

Romeczku, to miło, "somsiad zza miedzy" ;) mile widziany
        • romek_z_trzcinicy Re: he! he! 09.04.03, 18:18

> Romeczku, to miło, "somsiad zza miedzy" ;) mile widziany

dzienx, jusz mi sie w jasle znudzilo bo tam banda burokow!
          • gofa Re: he! he! 09.04.03, 18:19
            Romuś, tolerancyjnym trza być! nie wszyscy są tacy fajni jak Ty!
            • romek_z_trzcinicy Re: he! he! 09.04.03, 18:21
              gofa napisała:

> Romuś, tolerancyjnym trza być! nie wszyscy są tacy fajni jak Ty!

jak mam byc niby tolerancyjny jak oni mi na sile wmawiajom ze jestem glupi cham
              ze wsi? he?
              babcia mowi ze nie toleruje jak chlop jest pijakiem i ludzkiej glupoty nie
              toleruje. Ja tesz!!!
              • gofa Re: he! he! 09.04.03, 18:24
                nie daj się Romuś! dobry chłopak z Ciebie!
                a jak głupoty ludzkiej nie tolerujesz toś nie sam... wiela takich ludzi jest!
                • romek_z_trzcinicy Re: he! he! 09.04.03, 18:27
                  gofa napisała:

> nie daj się Romuś! dobry chłopak z Ciebie!
                  > a jak głupoty ludzkiej nie tolerujesz toś nie sam... wiela takich ludzi jest!

dobrze mowisz, jusz mi lepiej na duszy!
                  co ja na to mam poradzic ze niewyksztalcony i prosty jestem? ale babcia mowi ze
                  bucostwo sie z mlekiem matki wysysa, a moja matka byla w porzo!
                  • gofa :) 09.04.03, 18:30
                    to dobrze Romuś, że na duszy Ci lepiej,
                    życie wtedy prostsze się wydaje :)
                    • romek_z_trzcinicy Re: :) 09.04.03, 19:29
                      gofa napisała:

> to dobrze Romuś, że na duszy Ci lepiej,
                      > życie wtedy prostsze się wydaje :)

dla mnie i tak zycie jest proste, nie mam baby to zycie jest proste jak kij od
                      miotly!
                      • Gość: gryps Re: :) IP: *.visp.energis.pl 09.04.03, 19:37
                        no świetnie promilek spada, rychu spada........do dupy i już!
                        • Gość: !!!!!!!!promilek Re: :) IP: *.ultimo.masq 09.04.03, 20:03
                          Zmieniam ideologie ...

Idem bo chamstwa nie zniesEM ...

!!!!!!!!promilek
                          • romek_z_trzcinicy Re: :) 09.04.03, 20:39
                            Gość portalu: !!!!!!!!promilek napisał(a):

> Zmieniam ideologie ...
                            >
                            >
                            > Idem bo chamstwa nie zniesEM ...
                            >
                            a ja nie znosze promili, a musze zazywac w lekarstwie alkoholowym na zoladek i
                            jakos zyje! he! he!
                            • Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 20:45
                              Romek - reprezentant tzw. nikiforyzmów językowych....czy coś koło tego
                              • romek_z_trzcinicy Re: :) 09.04.03, 23:26
                                Gość portalu: gryps napisał(a):

> Romek - reprezentant tzw. nikiforyzmów językowych....czy coś koło tego

gowno prawda - Nikifor byl z Krynicy, a ja jestem z Trzcinicy!
                                he! he! he!

• Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 23:31
                                  nikiforyzm to pojęcie, które przekroczyło już dawno granice administracyjne
                                  Krynicy. Na przykład w sejmie mamy znaczną reprezentację nikiforystów
                                  politycznych
                                  • romek_z_trzcinicy Re: :) 09.04.03, 23:44

> nikiforyzm to pojęcie, które przekroczyło już dawno granice administracyjne
                                    > Krynicy. Na przykład w sejmie mamy znaczną reprezentację nikiforystów
                                    > politycznych

ja jestem Romek z Trzcinicy i basta! nie porownywac mnie tutaj z zadna sztuka
                                    naiwna do krocset! to mi uwlacza!
                                    • gofa Re: :) 09.04.03, 23:46
                                      a sztuka naiwna to tera modna, wiesz Romuś? w holandii to siem zabijajom za
                                      tym, kase wielkom płacom! siadłbyś Romuś przed chałupom i kozikiem cosik
                                      wystrugał z drewienka... dla potomnych... krasomówca już z Ciebie jest, to
                                      może tera jakim ludowym artystom zostaniesz? co?
                                      • romek_z_trzcinicy Re: :) 09.04.03, 23:49
                                        gofa napisała:

> a sztuka naiwna to tera modna, wiesz Romuś? w holandii to siem zabijajom za
                                        > tym, kase wielkom płacom! siadłbyś Romuś przed chałupom i kozikiem cosik
                                        > wystrugał z drewienka... dla potomnych... krasomówca już z Ciebie jest, to
                                        > może tera jakim ludowym artystom zostaniesz? co?

no wiesz ze nieglupio gadasz sie by troche do renty dorobilo?
                                        kurna chata ja pszeciesz na szkle malowac umiem Matke Boskom z apostolami!
                                        o w morde kopany!
                                        • gofa Re: :) 09.04.03, 23:52
                                          Romuś, to chytaj szybkę i farbki i maluj Matke Boskom, też idzie jak woda...
                                          a przy odpuście! ho ho! może potem w podrecznikach dzieci czytać bedom
                                          o technice trzcinickiej? taka szansa...Romuś...
                                          a może byś tak machnął i jakom palme wielkanocną, co?
                                          • romek_z_trzcinicy Re: :) 09.04.03, 23:56
                                            gofa napisała:

> Romuś, to chytaj szybkę i farbki i maluj Matke Boskom, też idzie jak woda...
                                            > a przy odpuście! ho ho! może potem w podrecznikach dzieci czytać bedom
                                            > o technice trzcinickiej? taka szansa...Romuś...
                                            > a może byś tak machnął i jakom palme wielkanocną, co?

he? ja cie smole! bede slawny!
                                            mam ci ja sfoj styl, linia gruba, wyrazna, kolory zywe niejaskrawe
                                            umiem namalowac babe chlopa i motor!
                                            ale palmy to chyba jusz nie bo wole ludzi ich rysy twarzowe szkicowac a nie
                                            jakies badyle z afryki!
                                            • gofa Re: :) 10.04.03, 00:00
                                              Romuś, pamiętaj, dla malarstwa na szkle we właściwym stylu ludowym znamienne
                                              jest płaszczyznowe traktowanie wszystkich elementów obrazu, okonturowanie
                                              przedstawianej postaci, wprowadzenie w partiach szat rytmicznego, barwnego
                                              kreskowania o znaczeniu dekoracyjnym, wreszcie wzbogacenie jednolitego tła
                                              ornamentem kwiatowym, w formie uproszczonej i pozbawionej podobieńst do odmian
                                              znanych z natury.
                                              • Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:04
                                                to ja się nie nadaję, mogę za to sprajem (rymuję odruchowo pewnie po
                                                przeczytaniu "poezji" Romana)
                                                • romek_z_trzcinicy Re: :) 10.04.03, 00:06

> to ja się nie nadaję, mogę za to sprajem (rymuję odruchowo pewnie po
                                                  > przeczytaniu "poezji" Romana)

gdy gryps na scianach sprajem maluje
                                                  to biust tej Gofci zwawo faluje!

wara od mojej poezji!
                                              • romek_z_trzcinicy Re: :) 10.04.03, 00:04
                                                gofa napisała:

> Romuś, pamiętaj, dla malarstwa na szkle we właściwym stylu ludowym znamienne
                                                > jest płaszczyznowe traktowanie wszystkich elementów obrazu, okonturowanie
                                                > przedstawianej postaci, wprowadzenie w partiach szat rytmicznego, barwnego
                                                > kreskowania o znaczeniu dekoracyjnym, wreszcie wzbogacenie jednolitego tła
                                                > ornamentem kwiatowym, w formie uproszczonej i pozbawionej podobieńst do
                                                odmian
                                                > znanych z natury.

to ja tak wlasnie maluje bo maluje z wyobrazni mojej bogatej a nie z Matki
                                                Natury bo ona nie jest taka ubogacona jak moje mysli!
                                                i kolory tesz mam niezyciowe, kontury i owszem bo lubie jak cos jest wyrazne
                                                zeby nawet stary slepy dziad zauwazyl z daleka! he! he!
                                                cie lubie Gofa bo ty jestes jak mecenas sztuki Romana z Trzcinicy zapomnanego
                                                przez lud bozy ale ktory odkryty bedzie sto lat po tragicznej smierci na
                                                motorze!
                                                • gofa Re: :) 10.04.03, 00:06
                                                  Romuś, niegodnam Twym mecenasem być...
                                                  za sto lat? to chyba nie na motorze Romuś, nie na motorze....
                                                  • Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:12
                                                    w gospodarstwach rolnych mase jest okazji do wypadków
                                                  • gofa Re: :) 10.04.03, 00:14
                                                    a przy malowaniu na szkle? to dopiero niebezpieczne zajęcie...
                                                  • romek_z_trzcinicy Re: :) 10.04.03, 00:14

> w gospodarstwach rolnych mase jest okazji do wypadków

kiedys mnie kon kopnol a innym razem gonsior ugryzl!
                                                  • romek_z_trzcinicy Re: :) 10.04.03, 00:14
                                                    gofa napisała:

> Romuś, niegodnam Twym mecenasem być...
                                                    > za sto lat? to chyba nie na motorze Romuś, nie na motorze....

na motorze to se lep ukrence teraz a odkryjom mojom sztuke za sto lat!
                                                    wybrancy boguf umierajom mlodo!
                                                  • gofa Re: :) 10.04.03, 00:15
                                                    Romuś, dobry mecenas wypromuje Cię w mig! ;)
                                                  • Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:20
                                                    a jakbyś - co nie daj Boże - na tym motorze (znowu) wpadł na kogoś to cię ten
                                                    dobry mecenas wybroni albo złagodzenie kary załatwi
                                                  • gofa Re: :) 10.04.03, 00:22
                                                    czyli jaki wniosek? dobry mecenas nie jest zły! a dla Romka w sam raz ;)
                                                  • Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:25
                                                    romek napewno już mecenasa ma
                                                  • gofa Re: :) 10.04.03, 00:25
                                                    anioła stróża też
                                                  • Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:28
                                                    ale ani mecenas ani anioł nie uchronił Romana od wyrzucenia z forum Jasło
                                                    (napewno napisze, że odszedł sam dobrowolnie)
                                                  • gofa Re: :) 10.04.03, 00:30
                                                    no cóż... człowiek zagląda to tu...to tam i widzi co się w tym forumowym
                                                    świecie dzieje...
                                                  • Gość: gryps Re: :) IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 00:32
                                                    Uwaga! Komentarz intuicyjny - ;)
                                                  • gofa Re: :) 10.04.03, 00:33
                                                    Uwaga! Komentarz zbędny ! ;)
                                                  • Gość: !!!!!!!!promilek Re: :) IP: *.ultimo.masq 10.04.03, 15:41
                                                    Uwaga - KOMENTARZ .

!!!!!!!!promilek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka