Dodaj do ulubionych

gazeta ŻP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:03
od dawna obseruję całkowite dno jakie osiąga nasz przemyski tygodnik.
artykuły są żenujące, nektórym dziennikarzom brak nie tylko elementarnej
wiedzy ale także jakiekolwiek umiejętności zrozumienia tematu o którym piszą.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:16
      A dokładnie, który ostatni artykuł Ci się nie podobał?
      • Gość: wira Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:55
        Kompletna zenada, trudo wskazac cos interesujacego, sporo facetów czyta sport i
        ogłoszenia. No moze jeszcze coś z informacji kulturalnych. Cała 1 połowa do
        ogłoszeń jest na pozimie gorszym niz za wczesnej komuny, najlepiej jakby raz w
        tygodniu kogos zabijano albo chociaz porzadny wybuch gazu, może przynajmniej
        TIR wpadnie w delikatesy i jest temat na okładkę jak w szmatławcu "fakt".
        • jobrave Re: gazeta ŻP 29.01.07, 21:40
          Żenada, to fakt ale jest to rezultatem lenistwa dziennikarzy, które spowodowane
          jest brakiem jakiejkolwiek konkurencji. Szkoda tej Olgi Hryńkiw, bo to naprawdę
          wybitna dziennikarka, która z konieczności musi równać w dół. Rzadko czytuję
          "żypod" ale ostatnio nawet dość sensownie o inwestycjach w mieście(Olga
          oczywiście)napisali.
          • Gość: bv Re: gazeta ŻP IP: *.ptvk.pl 29.01.07, 22:46
            A ich ulubiona metoda, to pytania bez odpowiedzi. "czy pan nowak jest
            złodziejem?" "czy wójt jest agentem?" Albo piszą czasami tak : "Oddajcie moje
            pieniądze - powiedział pan Kowalski" Przecież wiadomo, że prosty człowiek zaraz
            pomyśli, że skoro nie oddają, to są złodziejami. I tak z urojeń jakiegoś wariata
            tworzy się rzeczywistość.
            • jobrave Re: gazeta ŻP 29.01.07, 23:58
              Co prawda nie mój to cyrk itd. "ŻP" to gazeta prywatna i właściciele maja prawo
              decydować o kształcie swojego pisma ale powtarzam, to co wytykacie, to rezultat
              lenistwa dziennikarzy i wcale nb. się im nie dziwię, bo pewnie są źle opłacani,
              nie mają możliwości awansu a skoro nie mogą awansować, to nie maja
              motywacji.Napisanie solidnego artykułu wymaga trochę zachodu, trzeba ruszyć
              tyłek, pójść tu i tam, przedstawić i skonfrontować opinie bohaterów artykułu
              (nie mówię tu-oczywiście- o krótkich notatkach prasowych)i w razie potrzeby
              autoryzować je. Trzeba też tekst kilka razy przeczytać, by go zdynamizować
              wyrzucając te czy inne, nieistotne kwestie. Jeśli jakis dygnitarz przyjechał do
              Przemyśla i rozmawiał z władzami, to należy napisać po co i co z tego wynika dla
              miasta, jakie korzyści bo jeśli przyjechał ot tak sobie,napić się wódki, to nie
              jest to warte wzmianki. Czy doktor Jakiśtam brał łapówki? Są sygnały więc się je
              bada, dociera się do ludzi, zbiera się informacje, stawia się wódkę, piwo,
              nagrywa, podpuszcza, udaje, korzysta się ze znajomosci w prokuraturze, w
              policji, w sądzie, weryfikuje się materiały. Żaden artykuł nie powinien się
              zaczynać od słowa "czy", to odbiorcy mogą się pytać a dziennikarz ma udzielać
              odpowiedzi, ponadto w każdym wydarzeniu, nawet banalnym, można znaleźć coś
              interesującego i to wyeksponować a nie, produkować "zapełniacze". Sytuację
              mogłoby zmienić też zatrudnienie sekretarza redakcji ale profesjonalisty, który
              miałby wizję tego co kolejne wydanie ma zawierać, narzuciłby styl,koncepcję i
              przypilnowałby realizacji. A jeśli chodzi o dziennikarzy, to myślę, ze to jest
              tak: jak płaca, tak praca i pewnie dlatego im się nie chce (i słusznie).
              • Gość: czytelniczka Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 00:19
                jobrave masz dużo racji w tym co piszesz.Obecnie w ZP pojawiło sie dużo nowych młodych nazwisk. Ci dopiero sie uczą dziennikarskiego rzemiosła. Są młodzi i dla nich praca w ZP to szpan chodzenia z dyktafonem, aparatem i robić to będą, podejrzewam również za bardzo małe pieniądze, a spółce sie to poprostu opłaca. Dużo małych szpuncików z telefonicznych nadań, bezstresowo, beznakładowo ot co. Mam nadzieję,że podzielisz moje zdanie.
                • jobrave Re: gazeta ŻP 30.01.07, 02:55
                  Nic dodać, nic ująć, jest dokładnie tak jak napisałaś, jest to zresztą dość
                  nagminna praktyką i wymyśloną już wcześniej przez "Gazetę Wyborczą"(i przejątą
                  przez pozostałe).Zaczęto ją stosować pod koniec lat 90.- przeprowadzano nabór i
                  proponowano wierszówkę lub najniższy etat. Zadaniem owego dziennikarza było
                  zdobycie informacji i napisanie swoimi słowami, resztą zajmowali się redaktorzy
                  i sekretarz redakcji "uzdatniając" surowy, niewprawny tekst. Tam nb. powstało
                  porzekadło, że "nawet małpa może być dziennikarzem" i poniekąd się z tym
                  zgadzam, bo "notatkowcy" i dziennikarze depeszowi i w ogóle informacyjni nie
                  muszą mieć stylu, tym zajmuje się już bowiem, sekretarz redakcji. A dla wydawcy
                  korzyść jest taka, że zamiast płacić zawodowemu żurnaliście 2500 zł, ma trzech
                  łebków po 500 zł, którzy cieszą się legitymacjami i dyktafonami, ot co.
                  • Gość: bv Re: gazeta ŻP IP: *.ptvk.pl 30.01.07, 10:54
                    Tak na marginesie. Ciekaw jestem ile będzie agentów WSI w naszych regionalnych
                    gazetach. Ostatnie dni są stresujące dla dziennikarzy :)))
                    • Gość: voyto Re: gazeta ŻP IP: 195.47.201.* 30.01.07, 12:39
                      agentów ci u nas dostatek, sam jestem jednym z nich o czym wszem wobec
                      niniejszym informuję. Każdy rozsądny człowiek jest w kraju kaczyńskim
                      agentem...chyba że ma coś na sumieniu, wówczas wstepuje do jedynie słusznej
                      partii pis(s). a co do gazety, miasto ma taką prasę na jaką zasługuje...czyli
                      tube propagandy jedynie słusznej opcji i mydlenia ludziom w głowach przez
                      niedouczonych partaczy
                      • Gość: Podpowiadacz Re: gazeta ŻP IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 30.01.07, 12:55
                        Proponuję chwilę popracować z tzw. gwiazdami przemyskiego dziennikarstwa, które
                        siedzą w domach i narzekają na młodych. Jeżeli przez pół roku złożylibyście
                        choć jeden numer gazety, to byłby sukces.
                        • Gość: netka Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 18:30
                          Podpowiadacz a Ty siedziałeś o 12 w redakcji i z redakcyjnego kompa ślesz posty. To tak pracujesz? Szukasz po prostu na forum inspiracji a potem materialik gotowy! No Forumowicze do pracy nie lenić się pisać newsy a potem poczytacie w gazecie.
                    • Gość: ABW Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 30.01.07, 22:16
                      Określ głupku ten margines.Taki dupek jak ty i inni podobni nie potrafia nic
                      poza obszczekiwaniem czasów w których powstali.Spadac gó..arze!!
          • Gość: Tchalia Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 30.01.07, 21:54
            Sadziłem, ze jestes Młynek jakis rozsądny, a Ty jesteś jednak dupek i
            koniuktorialista.dlaczegóz to.raz "jebiesz"hrynkiw, że pogieła artykuł o
            Chomie.Teraz ja bronisz.Piszesz, ze to wybitna dziennikarka.Oli duzo do takiej
            postaci brakuje.Ale Ty obwiesiu nikczemny juz ja obwołałes.Stary!tyle razy
            prosiłem, spadaj!
        • Gość: Taki sobie Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 30.01.07, 21:42
          Cała 1 połowa do
          > ogłoszeń jest na pozimie gorszym niz za wczesnej komuny.
          Pisze taki huncwtot jak wira bez konceptu ,bez rozeznania, byle pisać.Pisze o
          1.połowie.On ma trzy.
      • Gość: naczelny Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:27
        i co z tego w srode będziemy znów w kioskach a pół nakładu i tak ludzie kupią z
        przyzwyczajenia.
    • rychu_z_przemysla Re: gazeta ŻP 30.01.07, 18:32
      Gość portalu: abp napisał(a):

> od dawna obseruję całkowite dno jakie osiąga nasz przemyski tygodnik.
      > artykuły są żenujące, nektórym dziennikarzom brak nie tylko elementarnej
      > wiedzy ale także jakiekolwiek umiejętności zrozumienia tematu o którym piszą.

ŻP to gazeta, gdzie artykuły są dodatkiem do reklam i ogłoszeń.

• Gość: czytelniczka Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:19
        Więcej reklam, więcej reklam , więcej reklam w ZP.

Niech Zycie P. będzie bogate, wręcz obrzydliwie bogate. Zobaczycie wtedy zaczną "hiciory" maścić. Gazeta będzie coraz to grubsza, Łamy będą coraz to szersze, a na każdej szpalcie foty i to w kolorkach ful wypas.
      • Gość: Tesla Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:55
        ŻP prawie jak GW ;)
        • Gość: t Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:09
          ZP lepiej jak GW
      • Gość: Bogusławski Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 30.01.07, 22:19
        Ale sie gó..arzu wychowałe3s na tym zasranym Zyciu
        • jobrave Re: gazeta ŻP 31.01.07, 02:59
          Oj T..ch...alia, dobrze, że przynajmniej wstawiłeś sobie to "ch" do nicka, bo
          te literki właśnie mi się z toba kojarzą, przeczytałeś zapewne gdzieś, że ten
          wyraz uchodzący za wulgarny, pisze się przez "ch" i stad zapewne ta korekta ale
          nie wiesz, niestety, co oznacza przymiotnik: "koniunkturalny", bo użyłeś go w
          niewłaściwym kontekście. Oldze Hrynkiw, która jest-zawsze toak twierdziłem i
          nadal jestem o tym przekonany, jest dziennikarką wybitnie zdolną, która w
          Przemyślu sie marnuje,a to, że- dysponując takim potencjałem talentu-pisuje
          przeważnie teksty powierzchowne, na tzw. odpier...ol, to jest inna sprawa. ale
          i tak są najlepsze, bo przynajmniej sprawnie napisane, czego "Podpowiadaczowi"
          życzę. No jeszcze tak EKZ z Jarosławia, nieźle sobie daje radę i Wiesław Bek z
          Lubaczowa a na resztę spuśćmy zasłonę miłosierdzia. A propos agentów:
          miłościwie nam panujący Jarek Kaczy. stwierdził, bodajże latem ub. roku, że
          najbardziej niebezpieczni sa ci agenci WSI, którzy NIE MAJĄ TECZEK, mozna więc
          zaryzykować twierdzenie, że każdy obywatel(ka) Polski, który(a) nie ma teczki,
          jest niebezpiecznym agentem WSI,i jeśli nie ma dowodów na to, że to ja
          zastrzeliłem Kennedy'ego, to właśnie dowodem na to jest brak dowodów. Mój
          znajomy twierdzi od trzech lat, ze w Przemyślu jest ukryty św.Graal, kiedy
          napomykałem mu, że nie ma żadnych podstaw, by tak twierdzić, odpowiadał, ze
          włąśnie ich brak, tym bardziej utwierdza go w przekonaniu, że jednak ten św.
          Graal gdzieś tu jest. Zacząłem się już rozglądać za jakimś dobrym psychiatrą
          dla niego a tu proszę: nasz Pan Premier doświadcza podobnych procesów
          myślowych, choć oryginalny nie jest, bo do takich wniosków doszedł i
          F.Dzierżynski i J.Stalin i Hitler Adolf, no i sporo naśladowców w PRL. No a
          wczoraj Antek Macierewicz,przewodzący temu co zostało po WSI, zapytany przez
          Monikę Olejnik czy był śledzony wcześniej przez agentów WSI, odpowiedział
          twierdząco, a na pytanie czy ma na to jakieś dowody,odparł: niestety nie. A ja
          sie pytam dlaczego "niestety", przecież, to ze nie ma dowodów na inwigilację
          Antka jest najlepszym dowodem, że był inwigilowany. Druga część "Paragrafu 22"
          powinna rozgrywać się w IV RP!!!!
          • demon1903 Re: gazeta ŻP 31.01.07, 13:54
            Krótko mówiąc co redaktor w "ŻP" może zdziałać mając na swoim karku naczelnego
            jakim jest Wilgucki? Nic! Wszystko co co dobre idzie do śmietnika a bzdety do
            publikacji.
    • Gość: Michu Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:24
      Faktycznie patrzac na dzisiejszy tekst o ludziach oszukanych przy kupnie mieszkań-
      wychodzi sztubackie dziennikarstwo jak ze szkolnej gazetki. Ani to artykuł
      interwencyjny ani sledczy ani tez publicystyka. Wychodzi pseudo sensacyjka z
      elementami plotkarstwa -jedna pani drugiej pani. I tak jest w "zycie " gdzie
      okiem siegnąć. Mozna sie zgodzić jak ktoś wczesniej zauwazył ze końcowe strony
      sa zdecydowanie łatwiejsze do strawienia. Ale tam gdzie gazeta ma pokazac
      chrakter -widać zdecydowanie dno.
      • jobrave Re: gazeta ŻP 01.02.07, 01:57
        tak, tak, a najgoręcej polecam "Liliowe opowieści".
        • Gość: michu Re: gazeta ŻP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:10
          kącik kucharski jest ok:)i kryminałki tez.( tam przynajmniej nikt nie udaje ze
          na jakies aspiracje opiniotwórcze,mysle ze w liliowych takze sie tpo dotyczy)
          Widac tak ma by pozycjonowany ten tygodnik- i na baaardzo mało wymagajacego
          odbiorce sie nastawia. Po cóz wiec udawa ze jest inaczej-może redakcja zacznie
          dodawac ZP zako cotygodniowy dodatek do dziennika FAKT.
    • Gość: nie Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:10
      Wszystko tak wygląda poniewaz "zycie" ma byc do zarabiania kasy, inne cele sa
      drugorzedne dla włascicieli, stąd bardzo niskie zarobki i słaby zespół
      pracowników- no i poziom artykułów. Młynek słusznie zauwazył ze odeszli ludzie
      którzy dadzą sobie radę w zyciu i nie muszą pracowac za grosze.
    • Gość: co Re: gazeta ŻP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:57
      jajco
      • Gość: kioskarz Re: gazeta ŻP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:17
        Co tydzień w środę dostaję ok.70 egz. Życia i co śmieszne,sprzedaję nadział w
        całości.Jakoś ludziska to badziewie czytają!Nasuwa się pytanie:czytają to,bo
        jest dobre,czy czytają bo nic innego nie ma.Może rzeczywiście warto pomyśleć o
        konkurencji.Czy te zapędy to był słomiany zapał?
        • Gość: Żakowski Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 02.02.07, 17:47
          Tak czytam Wasze wypowiedzi, opinie(ha,ha)recenzje,pomówienia,polemiki(?)i inne
          trwożące kogoś stanowiska wobec tygodnika Zycie Podkarpackie.Znamienny ostatni
          post kioskarza(nie zasługuje na nic), że dostaje tego "badziewia".Z tego zyjesz
          więc nie bluźnij.To typowa postawa beznadzieji życiowej.Panie i Panowie zadnych
          zarzutów merytorycznych dotyczacych spraw regionu, o którym pisze gazeta nie
          spostrzegam.Że zdarzaja sie potknięcia, przeinaczenia, braki warsztatowe, to
          normalne.Weźcie pod uwagę bzdury i nonsensy wypisywane przez gazety
          ogólnopolskie, toz to dopiero smutne.A ile kasy biorą tamci?Urzekła jeszcze
          mnie wypowiedź jednego z Was, ze to Zycie nie jest opiniotwórcze.Szanowny,
          tygodnik taki jak Życie NIGDY nie bedzie i nie moze byc opiniotwórczy!!!Jasne?
          Wy Szanowni mieszkańcy Przemysla i regionu(sa też pozaregionaliści)starajcie
          sie pomóc gazecie, podsyłajcie tematy, żadajcie podjecia takiej, czy innej
          problematyki.Nie sztuka jest krytykowac artykuł pojawiajacy sie na
          łamach.Sztuka jest znaleźć temat.A macie tyle problemów i tak"we własnym
          sosie".Mniemam, ze nikt Was,forumowiczów nie traktuje poważnie własnie przez
          te idiotyczno - ordynarno - niekompetwncyjne przepychani.Są głosy rozsądne, ale
          wiele zawistnych, jakiś osobników niespełnionych, porzuconych, frustratów.A
          wszyscy oczywiście życza jak najlepiej Przemyslowi.Zapytam dlaczego tak gnojoną
          (przepr.)tę gazetę?Dlaczego co niektórzy zarzucają jej, ze jest tylko
          nastawiona na zyski - ogłoszenia.Taka postawa swiadczy tylko o zwykłej
          złośliwości i idiotyźmie piszacego.Żadna gazeta nie"zyje" ze sprzedazy.I
          jeszcze sprawa, ze'teksty to dno"itd.Czy którykolwiek z Was zarzucił tym
          tekstom brak rzetelności?Czy ktos za te teksty był pozwany do sądu?Uważam, ze
          jest to tygodnik typowo regionalny, ambicji kreowania postaw politycznych w
          regionie nie ma(tu rządzi niestety pasterz).Porusza sprawy istotne dla małych
          społeczności lokalnych.Mało? To dajcie wiecej, a przestancie wysmiewać i
          krytykować.Taki jest ten nieszczęsny Przemyśl.On taki był od lat.Zawsze brał w
          dupe od rozsądniejszych.Niestety.Szkoda, bo to q...a moje miasto!!!
          • Gość: Imac Re: gazeta ŻP IP: *.chello.pl 02.02.07, 18:12
            No i tak zawsze się kończy: z jednej strony posty, że to "dno i wodorosty", a z
            drugiej, że szarganie świętości na której wychowały się całe pokolenia przemyślan.
            Z jednej strony zarzuty o nadmierną komercję i niskie pobudki, z drugiej
            nawoływania do solidarności, współuczestnictwo itd.
            A ja biorę (jeśli mogę) tę gazetę do ręki i stwierdzam, że jest słaba, miałka,
            że z roku na rok jest coraz słabsza, że ludzie ją często kupują do ogłoszeń.
            Nawet na tle innych lokalnych tygodników wypada słabo. Jest tylko coraz bardziej
            kolorowa, artykuły w większości są o niczym, pisane słabym językiem. Takie o
            których się zapomina w minutę po przeczytaniu. Gros treści stanowią plotki,
            ploteczki, sensacje, kryminałki. Pamiętam, że kiedy dawno temu pisałem pewną
            pracę o Przemyślu to wertowałem stare roczniki "Życia", teraz taka kwerenda
            byłaby pozbawiona sensu. I to też o czymś świadczy.
            Męczy mnie taka mentalność "przemyska": z jednej strony nadzwyczaj łatwo zrównać
            kogoś z ziemią, a z drugiej nie można niczego krytykować, bo to "świętość
            regionalna". Pewne fakty są obiektywne, wystarczy wziąć do ręki numer sprzed
            kilku lat i porównać go z obecnym.
            • Gość: Żakowski Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 02.02.07, 18:54
              Napisz mi Imac, gdzie Ty zamieszkujesz i przebywasz?Dlaczego jestes taki
              wkurzony na tę gazetę?Daj pare przykładów, cytatów, ze dawniej to było cacy, a
              teraz do dupy.Podaj tytuł pracy i gdzie ją mozna znaleźc.Czytam, ze obruszasz
              sie jak ktos cos napisze dobrze o Życiu Podkarpackim.Napisałes, ze jest miałka,
              to napisz q....a przykłady!Jasne.Napisałes, ze na"tle innych tygodników'wypada
              słabo.Teraz sie wku..łem.Na tle jakich tygodników wypada słabo.
              A Twoja kwerenda jest mało znacząca dla Przemyśla.Jak i Ty.Sam chciałes.
              Nie było moim celem taka przepychanka, ale jeśli ktos chce to mo głupio i
              przykro.Bo gdyby ten nick Imac zapoponował inne rozwiązanie, jakos inaczej
              chciał rozwiazac ewentualny problem prasy przemyskie(tygodników) to nie ma
              sprawy.Ale on nie chce.Ja równiez.Więc dupa zbita.
              • jobrave Re: gazeta ŻP 02.02.07, 20:38
                Mój Drogi Żakowski,
                niby dlaczego nie wolno nikomu recenzować "żypoda"? I czego jeszcze nam nie
                wolno? Powinieneś mieć nick "Putin" albo "Kaczyński" ale na pewno nie
                "Żakowski". "Życie Podkarpackie" jest gazetą BEZNADZIEJNĄ i innego zdania są,
                zapewne tylko, zatrudnieni tam dziennikarze, właściciele oraz Pan, Panie
                "Putin". Dlaczego beznadziejną? Wystarczy przeczytać publikowane w tym wątku
                posty. "Podkarpacie" czy "Nowe Podkarpcie"(Krosno) albo "Tygodnik Nadwiślański
                (Tarnobrzeg) biją "ŻP" na głowę pod kazdym względem, możesz łacno się o tym
                przekonać przegladając wydania internetowe wspomnianych gazet, możesz zapoznać
                się(w ten sam sposób) z innymi prowincjonalnymi tygodnikami, skoro sama lektura
                "Życia" nie wyrobiła w Tobie negatywnej opinii na jego temat. No i to
                podrzucanie tematów, że niby my to mamy robić. A to z jakiej racji? Zresztą z
                tematami nie ma żadnego problemu, wystarczy choćby regularnie czytać wypowiedzi
                na forum i od razu wiadomo co ludzi nurtuje. Mało tego,że są tu tematy czy
                wypowiedzi, które mogą inspirować do napisania interesujących artykułów ale
                często pojawiaja się tu "gotowce" pisane przez osoby kompetentne Imac,Starski,
                Woyto, Kostek-oklaski! -przepraszam za pominięcie innych), obiektywne,
                posługujące sie właściwie językiem ojczystym. Toż to kopalnia tematów te fora. W
                ostatnim "ŻP" pojawiły się dwa lub trzy teksty dotyczące inwestycji, jak
                przyznała autorka, zainspirowały ją wypowiedzi na tym forum. Takie postawy,
                które w swoim poście scharakteryzował "Imac", to też doskonały przyczynek do
                napisania tekstu o tym, dlaczego w Przemyślu sa tacy ludzie, skąd biorą się
                takie ekstremalne postawy, dlaczego tu więcej nienawiści i zawiści, podłości,
                chamstwa, dlaczego młodzi i zdolni (starsi też) muszą stąd wyjeżdżać, choć gdyby
                obowiązywały cywilizowane kryteria mogliby zostać itd. itp. Byłoby to naprawdę
                intersujące studium.
                • Gość: Żakowski Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 02.02.07, 22:51
                  Jak ktos tam w oddali .. Przemyśl i przemyslan, tak Ty robisz to
                  systematycznie i perfidnie.Moze intuicja wzywa Cie do tej czynności, a może zew
                  łajdactwa.Nigdy nie nakarzesz mi wierzyć, że inne tygodnki sa lepsze od
                  przemyskiego.Twój problem.Zauważm styl Twójm pisarski,łagodny i smaczny.Musisz
                  dokuczać?Jeśli tak, to jednak strzez się.
                  • Gość: Imac do Żakowskiego IP: *.chello.pl 02.02.07, 23:00
                    Ja zauważam "styl Twój pisarski" bełkotliwy i arogancki, zadziwiająco wręcz
                    przypominający niejakiego "Zbycha z Przemyśla" (nie mylić z Rychem).
                  • Gość: czytelniczka Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:46
                    Redaktorze "Żakowski"
                    udało Ci się wznowić na forum polemikę na temat "żypoda"(cytuję za jobrave, na marginesie niezwykle trafny neologizm, bravo jobrave. Redaktorze powinieneś doczytać z uwagą początkowe posty tego wątku. Dobry naczelny znalazłby tam dla siebie podpowiedź dlaczego gazeta schodzi "na psy". Po pierwsze "wyścig szczurów" (czytaj piszących pracowników ŻP, celowo nie używam terminu dziennikarz) za jako takim groszem, powoduje, iż piszą na ilość a nie ważna jakość. Młody tani nie zawsze znaczy dobry. Ponadto narybek nabiera dopiero doświadczenia dobrze, by miał się od kogo uczyć dobrego i rzetelnego władania piórem. Jeżeli dobrze doczytasz niektóre posty na forum, przemyślisz to przyznasz forumowiczom rację.
                    Z najlepszymi życzeniami czytelniczka
                    • Gość: a...a Re: gazeta ŻP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:09
                      nie wysilajcie się z pomysłami do kogo ta mowa
                      • Gość: Żakowski Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 03.02.07, 00:13
                        Osiągnąłem to co chciałem.Żałość, strach. przeguta, wstyd..
                    • stachu_z_hezbollahu Re do Młynka już nie brave 03.02.07, 00:13
                      Młynek nie poznaję Cię, ten Twój nick sugeruje, żeś śmiały, odważny, kiedyś taki
                      byłeś, zmiatałeś polemistów ripostami, nokautowałeś innych pismaków, widzisz co
                      wygodne życie rentiera z Ciebie zrobiło, tłuszczem obrastasz Waćpan,
                      błyskotliwości nadal Ci nie brakuje ale pazury już nie te. Cóż tak łagodnie
                      łaskoczesz to "Życie", które jest najgorszym pismidłem w Polsce, ni to tabloid ,
                      ni to poważna gazeta. Co to znaczy, że za mało im płacą, dobry dziennikarz nie
                      potrafi pisać źle nawet za darmo. MAło im płacą , bo są do dupy. Pamiętam, że
                      zanim poszedłeś pisac do " Der Juden Zeitung" ("Gazeta Wyborcza" jakby kto nie
                      wiedział), to wydawałeś własnym sumptem "The Voice of Przemyśl", to było
                      rewelacyjne satyryczne pismo, powinieneś je reaktywować jeśli jeszcze nie
                      wpadłeś w całkowite zobojętnienie. teraz właśnie jest pole do popisu, tyle tych
                      dziwadeł w Przemyślu jest po czym i po kim jeździć! Daj namiary jakieś.
                      • Gość: Żakowski Re: Re do Młynka już nie brave IP: *.mcon.pl 03.02.07, 00:20
                        JA bym tak Stachu zmierzył sie z Toba.Chcesz?
                      • Gość: staszka Re: Re do Młynka już nie brave IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 00:20
                        stachu_z_hezbollahu
                        Młynek z czynności na "p" robi wszystko z wyjątkiem pisania!!!
                        • stachu_z_hezbollahu Re: Re do Młynka już nie brave 03.02.07, 01:38
                          Oj Staszka, a Ciebie Młynek pewnie jszecze nie przeleciał, bo jakos tak
                          ironicznie się o nim wyrażasz. Może mu się Twoje imie nie podoba. Młynek pisze
                          również, tyle że nie bzdety podkarpackie. Wejdź sobie na stronę Min.Spraw
                          Zagranicznych, znajdż Ośrodek Studiów Wschodnich i "Biuletyn Wchodni" i tam
                          znajdż dział Ukraina a następnie dział "Anlizy i prognozy",i tam się Młyneczek
                          produkuje teraz a jak Ci sie nie uda , to wpisz jego nazwisko i imię w
                          wyszukiwarce, chociaz to może sie okazać za trudne, bo Ty pewnie wolisz "Twoje
                          Imperium" albo "Tinę" i "ŻP" oczywiście.
                          • Gość: Żakowski Re: Re do Młynka już nie brave IP: *.mcon.pl 03.02.07, 08:32
                            Napisałem tak, czy owak.Ktos nie musi sie ze mna zgadzać.Tylko dlaczego nikt
                            nie wymyśli nic innego jak Życie..Dlaczego q...a nikt nie wytknie błędów
                            merytorycznych...itd.
                            Uwzieła sie jakas grupa niespełnionych i mąci.Tu cenię rozwagę Młynka.On wie,
                            ze do dupy, ale dyskretnie milczy.Milczy z jemu tylko przypisywaną kulturą.
                            Natomiast wpisy na temat jego orientacji seksualnej jest zemsta niespełnionego
                            kogoś.Młynek czuwaj, choćbyś nawet miał się poprawić.
                            • Gość: Golden KEY O "ZP" ciag dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:43
                              Zycie Podkarpackie jest tak badziewnym tygodnikiem, ze wstyd go komukolwiek
                              pokazać. To wstyd, że w Przemyslu nie ma jakiejś pożądnej lokalnej "firmy".

Niedawno ogladalem pierwsze, archiwalne numery "Życia Przemyskiego" z roku
                              1967, dokladnie z listopada. Pomimo, że gazeta byla wowczas wydawaa za komuny,
                              byla merytorycznie o 1000 procent lepsza niż to co mmy dzisiaj. Dzisiaj to
                              nawet na makulature się nie nadaje. A to co w "ZP" wypisuja to jest poniżej
                              wszelkiego poziomu.

Odpowiedzialnośc za taki stan rzeczy ponosi w głownej mierze wydawca oraz
                              redaktor naczelny, ktory nie chce slyszeć o zmianie dotychczasowej formuły
                              gazety. A szkoda... Z takim "syfem" to daleko nie zajadą.

Piszcie dalej o Kupidynie, Kuchni Iwony, Kryminalki i badziewne informacje itp.

Wstyd Panie Wydawco, Wstyd Panie Naczelny!

Uważam, że w Przemyśl potrzebuje czegoś nowego; nowej gazety, ktora stałaby się
                              poważna konkurencją dla tego chlamu, jaki co środę nam rzucają.
                              • Gość: ZP Re: O "ZP" ciag dalszy IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.02.07, 11:20
                                A masz 200 - 300 tys. na rozruch?
                              • Gość: Tchalia Re: O "ZP" ciag dalszy IP: *.mcon.pl 03.02.07, 11:29
                                Uważam, że w Przemyśl potrzebuje czegoś nowego; nowej gazety, ktora stałaby się
                                poważna konkurencją dla tego chlamu, jaki co środę nam rzucają.

Jeśli Przemyśl potrzebuje cos nowego. to zapewne nie ciebie, dupku.Napisz
                                niecnoto jak widzisz przyszły tygodnik.Póki co spadaj gó..arzu.
                                • Gość: Imac Re: O "ZP" ciag dalszy IP: *.chello.pl 03.02.07, 17:13
                                  Tchalia vel Żakowski vel Zbychu z Przemyśla - świetnie się bawisz jak widzę.

Masz problemy ze sobą? Depresja? Samotność? Odrzucenie przez społeczeństwo?
                                  Wyładowywanie swoich frustracji na obcych ludziach z forum? Rozdwojenie jaźni?
                                  Spokojnie, być może da się z tego wyjść. W Przemyślu też znajdziesz dobrego
                                  terapeutę. Jeśli sobie z tym nie radzisz, to możemy poszukać razem, forumowicze
                                  pomogą. Jeśli będzie potrzebna hospitalizacja, to obiecuję, że będę Cię odwiedzał.
                                  • Gość: a..a ŻP a Pogranicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:46
                                    Czy ten wątek dotyczący reaktywacji Pogranicza jest wstępem do wątku o ŻP czy jego konsekwencją.
                                • wook1 Re: O "ZP" ciag dalszy 05.02.07, 20:10
                                  To prawda, Przemysl potrzebuje nowej gazety.
                                  Ale jak to sobie wyobrazasz,kto zainwestuje kase, podobno swego czasu p.Inglot
                                  cos proponowal, powstawaly i ginely smiercia naturalna inne gazetki z podworka
                                  przemyskiego-powod? kasa, brak reklamodawcow itd... :(
    • Gość: Alfreda Re: kto się zajmuje marketingiem gazety ŻP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 12:58
      Z moich obserwacji wynika,że więcej niż połowa nakładu co środę idzie na
      przemiał(przynajmniej to widać po popycie w jednym kiosku).
      Jednak kiedy się wie, że marketingiem gazety zajmują się osoby ze specjalnością
      z zakresu hodowli zwierząt i produkcji rolnej..., to nie dziwota, że do
      czytania pozostają jedynie horoskopy (bardzo wiarygodne)i zjadliwe komentarze
      S.S.
      Do pracy dziennikarskiej, PANIE NACZELNY, nie przyjmuje się według
      kryterium "nasz, tzn. musi być dobry". Co znaczy słowo "nasz", każdy wie.
    • Gość: sherlock holmes Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 05.02.07, 19:32
      ...ale o co chodzi?
    • Gość: watson Re: gazeta ŻP IP: *.mcon.pl 07.02.07, 23:02
      Koniec ,,opinii,,? Koniec dywagacji? Q...wa, szkoda!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka