Dodaj do ulubionych

zlikwidować speluny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:45
dlaczego nikt nie kontroluje tego co dzieje się w lokalach. Sprzedają alkohol
i tak już pijanym a później delikwenci wszczynają burdy na ulicy, rozwalają
kosze na śmieci itp. moim zdaniem takie pseudo lokale powinny być otwarte do
22. A co się stało się w barze na czarnieckiego malibu sprzedają tam nieletnim
a potem aż strach przejść do pks-u.
Obserwuj wątek
    • Gość: tss Re: zlikwidować speluny IP: *.ptvk.pl 16.02.07, 16:10
      a dokładnie to które "speluny" mają być pozamykane?
      • jobrave Re: zlikwidować speluny 17.02.07, 02:34
        To nie jest wyjście, bo będą chlać po bramach, melinach ale problem jest
        poważny, te bandy nachlanych wyrostków a nawet nie wyrostków , bo okolicach
        Serbańskiej i Ratuszowej,natknąłem się na gó..arzy 7.-8. letnich z browarem w
        jednej i z papierosem w drugiej ręce.Knajp nie trzeba zamykać , wystarczy , zeby
        gliniarze do nich zaglądali i legitymowali gó..arzy,a po stwierdzeniu, że
        osobie niepełnoletniej sprzedano alkohol, lokal powinien byc natychmiast
        zamknięty a właściciel pozbawiony licencji. Ale żeby tylko alkohol, w Singu 13.
        letnie najduchy nie tylko pija alkohol ale ćpają, dilerzy bez żęnady sprzedaja
        działki ecstazy, czy amfy a nawet jakies narkotyzowane drinki. Policja omija
        sing szerokim łukiem, bo widocznie ma jakieś powody, chętnie bym tam pan Żiobro
        za ucho przyprowadził niech popatrzy, jaki to porządek udało mu się zaprowadzić
        za jego rządów. W ub. roku byłem świadkiem jak przy ul. Jagiellońskiej, w nocy,
        horda "kapturków" masakrowała przystanek wybijając szyby, zadzwoniłem na
        policję, to rozmawiali ze mną tak jak bym to ja ten przystanek rozwalał,czekałem
        akurat na taksówkę, trwało to około 20 minut, w tym czasie przejechały dwa
        radiowozy ale żaden się nie zatrzymał. Kaczor znów wczoraj obiecał, że weźmie
        policje za jaja i będzie porządek. Zobaczymy.
        • Gość: Imac Re: zlikwidować speluny IP: *.chello.pl 17.02.07, 02:50
          Zgadzam się, nie widzę powodu, dla którego wszyscy mieliby być karani. Powinno
          się sprawdzać właścicieli i surowo egzekwować obowiązujące prawo, to wszystko.
          • Gość: hermenegildo Re: zlikwidować speluny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 02:59
            Złe języki powiadają, że alkohol szkodzi zdrowiu. Czy to w ogóle jest możliwe?
            Na pewno nie chodzi o przeterminowaną zakąskę?
            • Gość: Tik-Tak Re: zlikwidować speluny IP: *.mcon.pl 17.02.07, 08:55
              A kto rozsądny zwala winę na alkohol?Żaden mądry lekarz nie kwestionuje
              spozywania, wręcz nakazuje gdy ma sie wątrobę.Bez niej trudno byłoby spozywać.
              Wracając do obszczymurków, Ktos do cholery sprzedał im piwsko, czy inny
              napój.Tych za jaja.Gliniarze potrafia interweniowac tam gdzie nie trzeba.A
              niech sie agent ubierze w cywilne i posiedzi, obejrzy dajmy na to Singa.W
              takich przypadkach trzeba aż polecenia społecznego?Jakaś dziwna ta przemyska
              policja.Niby dlaczego?
              • jobrave Re: zlikwidować speluny 17.02.07, 11:47
                Myślę, że odpowiedź jest prosta-korupcja. Skoro policjanci nie podejmuja tak
                nieskompilkowanych czynności i bezpiecznych w sumie czynności jakimi sa kontrole
                knajp pod wspomnianym kątem, to jakież moga być inne przyczyny? A dilowanie
                narkotykami jest tam oficjalne, bo zajmują się tym m.in. policyjni kapusie, tzn.
                gó..arze zwerbowani przez policję. Nie zwróciliście uwagi na to, że w całej
                Polsce codziennie kogoś za to łąpią a w Przemyślu nigdy. Tu po prostu nie ma
                narkomanów więć siłą rzeczy dilerów również.
        • Gość: sistradoktora Re: zlikwidować speluny IP: *.ptvk.pl 20.02.07, 10:55
          no wlasnie popieram dlatego rozpoczelam inny watek na temat konkretnego lokalu:)ale czy naprawde wierzysz w to ze "kaczor" jestw stanie cos zrobic? przeciez zamiatanie powinno sie wlasnie od swojego podworka zaczynac i wydaje mi sie ze przede wszystkim to picie i styl zycia idzie od rodzicow ktorzy jednakowo folguja sobie przy potomstwie nie zwazajac na jakosc przykladu ktory daja swoim pociechom. stan demoralizacji naszego przemyskiego spolecznstwa poglebia wlasnie przez alkohol, ludzie ni epamietaja juz o podstawowych zasadach kultury, to jeststraszne. ja w kazdym razi ejestem pesymistka. pozdrawiam:)
    • Gość: dark Re: zlikwidować speluny IP: *.crowley.pl 17.02.07, 12:01
      Powinno się sprzedawać tylko 1 piwo albo 50 ml wódki, bo potem to każdy jest
      już po spożyciu alkoholu.
      • Gość: hermenegildo Re: zlikwidować speluny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 14:42
        Problem jest trudny, uwaga darka bardzo celna, niestety nie mogę zająć
        konkretnego stanowiska, albowiem właśnie idę się napić. W tej sytuacji moje
        opinie nie mogą absolutnie być bezstronne, a wszelkie sądy wydają się być
        nieuprawnione.
        P.S. Jeśli na Czarnieckiego podają Malibu bez cynamonu to oczywiście likwidować!
        • demon1903 Re: zlikwidować speluny 18.02.07, 16:38
          Ciekawe dlaczego Ci tzw. "speluny" przeszkadzają? Jesteś z LPR czy tez
          człowiekiem niedołężnym, któremu zdrowie już nie pozwala chodzić do lokali
          zwanych przez Ciebie "spelunami"? A może zaproponujesz na co te lokale zamienić?
          Kółka katechetyczne, różańcowe lub podobnie?
          • Gość: mamenchiozaur Re: zlikwidować speluny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 02:49
            Stary jestem, niedołężny, ale wytrysk mam potężny !
    • Gość: he? Re: zlikwidować speluny IP: *.mcon.pl 21.02.07, 00:30
      Ja proponuję do 21 a pozostałą godzinę przeznaczyć na obowiązkową spowiedź w katedrze i solidną pokutę. Albo zamknać w ogóle? Jak się nad czymś nie panuje to najlepiej tego zabronić? Gratuluję podejścia ala Giertych, który likwiduje przemoc w szkołach nakazując chodzić w mundurkach (choć pozostaje się cieszyć bo narazie nie likwiduje uczniów) :> Idź na jednego głębszego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka