Dodaj do ulubionych

do TIK TAK

IP: 83.19.253.* 09.03.07, 13:20
myśle, że byłby z ciebie świetny rzecznik prasowy
Obserwuj wątek
    • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 09.03.07, 14:45
      Słabym jest.Czy pachniesz pierwiosnkami?
      Marzenia się spełniają, w maju,maju
      • Gość: bv Re: do TIK TAK IP: *.ptvk.pl 09.03.07, 14:52
        Budżet jast tam gdzie wcześniej Ci podałem:
        bvbv.awardspace.com/
        Trzeba ściągnąć do komputera plik i go otworzyć. Spróbuj jeszcze raz. Jak się
        nie uda otworzyć, to znaczy, że nie masz zainstalowanego probramu Adobe Acrobat
        Reader. Większość użytkowników intrnetu ma ten program zainstalowany.
      • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 20.03.07, 13:27
        wprawdzie marzec, do kwietnia zbytniej drogi trochę, no i już później maj.A w
        maju?A w maju Maja zakwitnie pełną krasą, stanie się podniecająco piękna jak
        pszczółki, jak świeżość narcyzów, jak urok rannej mgły, jak błękitny Księżyc
        widziany nad ranem, jak cichość śpiewu skowronka, jak dobroć dmuchawców.Czyż
        nie pięknie i fascynujaco będzie nam wszystkim?To nie marzenia, to nadchodząca
        rzeczywistośc.
    • Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 14:50
      ja bardzo lubie maj i rzeczywiście licze, że moje marzenie największe spełni się
      w maju, czego i Tobie życzę.
      • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 09.03.07, 15:19
        gdybyś chciała to napisz i spełnić się mają.Trzymam kciuki.musisz być piękna
        (dla mnie oczywiście)
        • Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 15:48
          na wiosne wszystkie kobiety są piękne, nie tylko ja.
          Złote myśli są wśród nas.
          Czekam na słońce.
          • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 09.03.07, 16:11
            Lubisz żonkile?
            • Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 17:02
              lubie kwiaty, żonkile- dlaczego nie?
              • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 09.03.07, 18:43
                A Barwinek też?
                • Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 19:50
                  dlaczego pytasz o barwinek. Te kwiaty pamietam z dzieciństwa, mile wspominam
                  spacerki po lesie, dawno tam nie byłam- fajnie powspominać.
                  • Gość: harry Re: do TIK TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:24
                    nie mam nic przeciwko majom i tik takom, ale gdyby tak kazda parka postępowała
                    to forum publiczne sięgnęłoby mułu, a tak, jest tylko blisko dna.Mielibysmy 150
                    tematów, w tym 10 sensownych
                    • Gość: bv Re: do TIK TAK IP: *.ptvk.pl 09.03.07, 22:52
                      Tik-Tak odpowiadam Ci tutaj na dwa wątki, aby nie zaśmiecać forum. Adres Ip to
                      są te nazwy znajdujące się za nickem. Ty masz mcon, czyli za internet płacisz
                      mcon'owi. Dobra rada: jak czegoś nie wiesz, to używaj google - tam jest
                      WSZYSTKO, co wiąże się z komputerami. Wiem, że wymaga to czasu, jak go nie masz
                      to sorry. Druga sprawa to ten nieszczęsny budżet. Zanim rozwiążemy problem,
                      odpowiedz mi na jedno pytanie: masz zainstalowany Adobe Acrobat Reader?
                      • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 02:38
                        No i Maju po wszystkim.Czy ja(My)każemy komus czytać takie lub inne wątki.To
                        zwykła niemoc ze strony durniów, którym wadzi kilka miłych słów skierowanych do
                        drugich osób.
                        Sądziłem Maju, ze jednak"bv"to cały rozsądek.Otóż moja droga nie.Przepraszam za
                        moją pomyłkę.Zdaża się.Co do barwinka, też miło wspominam.Żonkile nie
                        pachną.Pachniesz Ty swą ażurowa doskonałością.
                        • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 02:40
                          Ja Ci "bv" nie dokuczam, to po co czynisz coś, co Ci nie miłe.
                        • Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 10.03.07, 09:26
                          Myśle, że do tego wątku już nikt nie zaglądnie.
                          Ciekawa jestem dlaczego spędzasz noc przed komputerem.
                          Nie wiem jak pachnie ażurowa doskonałość.
                          Ja lubie zapach wiosny.
                          • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 10:09
                            Bo Ty tak pachniesz.
                            Dlaczego nocą, a jak się pojawisz i mnie nie bedzie to co wtedy?

Ten sen się nie dośnił do samego końca
                            Stąd na dnie serca leciutki żal
                            Czar prysnął ze wschodem słońca
                            Królewicz pojechał na inny bal

Lecz ona wierzy że kiedyś powróci
                            Bo sny są jak barwne kruche motyle
                            On się domyśla że ona się smuci
                            Więc przysłał jej piękne złote żonkile...
                            TOBIE...........
                            • Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 10.03.07, 11:27
                              Myślę, że masz coś z poety.
                              Bo sama chęć napisania (czy też przepisania) świadczy o tym.
                              Milutko mi się zrobiło w sobotnie przedpołudnie,
                              pomimo, że na dworze jest brzydko i deszcz
                              Dziękuje za złote żonkile.
                              • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 12:35
                                Uzbieram i rzucę Ci do stóp.
                              • Gość: jobrave Re: do TIK TAK IP: *.centertel.pl 10.03.07, 22:38
                                Nie denerwujcie się, bo mamy tu interesujące zjawisko intermikrobotanicznego
                                proktoklizmu futuroprogenituralnego opisanego przez Vlada Dumiterscu z
                                Uniwersytetu Medycznego w Jassach (Rumunia) ( "Citenate scintea du pointa
                                verderie apu inemicrobotanicqului a protocolismulul e
                                futuroporgeniturale").Prof. Vlad Dumitrescu, kierownik katedry pyschobotaniki
                                przy w/wspomniamy uniewersytecie, uważa-najprosciej, rzecz ujumując, iż
                                występowanie brawinka i żonkila w forach internetowych jest rezultatem,
                                występowania u tego ostatniego, idiosynkrazji premularnej na półbiałka
                                lipazydowe oraz uszkodzeń paliacydowych w mitochondriach komórek wargalnych.Po
                                pozornie wygląda to jak vaculis streptokinazowy ale tak nie jest, ponieważ
                                vaculis jest blokerem alfa więc widać, że się wzajemnie wyklucza. Polecałbym też
                                pracę prof. Stanisława Pogranicznika "Barwinek- Polish-Slovakian cross-border.
                                Monography." Natomiast w kwestii ciąży altotroficznej, rzeczywiście rola żonkili
                                w dalszym ciągu jest niezbadana, ale to brak repetytorii przypadków klinicznych
                                jest głowną przyczną. Do tej pory bowiem zbadano zaledwie jeden przypadek
                                (więcej nie było), który stwierdzono u jednego z członków indiańskiego plemienia
                                Ambijdo zamieszkujacego górne dorzecze Parany, "Ambijdo", to inczej "Zjadacze
                                Żonkili". Nie żywią sie niczym innym. Zjadają je i popija wodą własnie z Parany.
                                wdług dr. Ronaldo da A'h..o y Sergento y Garcia Lopeza, winien jest pasożyt
                                (ancylostoma duodenale), odpowiednik naszego tęgoryjca, którego osobniki zeńskie
                                występują w łodygach żonkili , natomiast męskie , tylko i wyłącznie w niewielkim
                                jeziorku na płaskowyżu Matto Grosso. Do tej pory samce rozmnażały sie przez
                                podział, samice również, ale dr Ronaldo da A'h..o y Sergento y Garcia Lopez,
                                podejrzewa, iż-w jakis niewiadomy sposób- doszło do kopulatywnego kontaktu
                                pomiędzy samcem a samicą w wyniku, którego urodziło sie to niebezpieczne
                                potomstwo. Przedostając się do krwi indianina o imieniu Wakapurki ("Pieprzony
                                Żonkil") pasożyt ów spwodował, że opisywany osobnik zaczął mówić po polsku i w
                                tym samym języku dopominał się laptopa. Pozdrawiam wszystkich życząc Wesłoych
                                Świat Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku.
                                • Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 12.03.07, 11:47
                                  Do jobrave
                                  Podziwiam, nie sądzłam iż kilka prostych słów sprowokuje kogokolwiek do takich
                                  wywodów.
                                  Może gdybyś swoje twórcze natchnienie skierował w innym kierunku, przyniosłoby
                                  jakieś owoce.
                                  Życzę powodzenia w kontynuowaniu badań.
                      • Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 10:13
                        I do tego 7.0. jakoś tak.Co dalej Szanowny?
                        • jobrave Re: do TIK TAK 10.03.07, 23:55
                          BV, czy mógłbyś mi powiedzieć dlaczego moje IP, to raz Centertel, innym razem
                          "Orange" a jeszcze innym razem jakieś cyfry a przecież, to cały czas ten sam
                          operator, ten sam czip, komputer itp.?
                          • Gość: XXX Do moderatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 00:37
                            moderatorze kończ i wstydu oszczędź półgłupkom
                            • Gość: moderator Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.centertel.pl 11.03.07, 02:24
                              A dlaczegóż, to Wasza Ekscelencja tak się denerwuje, a czemuż, to cenzurować
                              wypowiedzi? Czy raczy W.E. wyjaśnić cóż oznacza słowo "półgłupek", bo z poprawna
                              polszczyzną nie ma , to nic wspólnego.
                              • Gość: XXX Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 08:11
                                Odnoszę wrażenie, że mr miał ciężką noc. Nie pisałem o cenzurowaniu. Może mr
                                nie wie, co oznacza to słowo, podobnie, jak ,,półgłupek". Polecam zapoznać się
                                z literaturą:)
                                • Gość: moderator Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.centertel.pl 11.03.07, 11:58
                                  "Półgłupek" występuje jedynie w "Słowniku alternatywnym języka polskiego" a jest
                                  wynikiem błędnego zrozumienia słowa "półgłówek" a,że błąd ten powtarzany był
                                  często, wszedł do nieoficjalnego obiegu, to też zamiast walczyć z "półgłupkami"
                                  lepeij poświęcić tę energię na walkę z zaśmiecaniem polszczyzny. Jeśli zaś
                                  chodzi o cenzurowanie, to czym można nazwać Twoją sugestię, skierowaną do
                                  moderatora jeśli nie próbą ocenzurowania forum poprzez eliminację tego czy
                                  innego wątku? Byłoby to zrozumiałe, tylko wówczas, gdyby wypowiedzi był
                                  niezgodne z regulaminem, ale nie są. Przejrzyj inne wątki i zobaczysz ile tam
                                  obelg i głupot i... jakoś Ci to nie przeszkadza, a tu dwoje ludzi rozmawia o
                                  kwiatach, motylach, cytuje poezję-co w tym złego?
                                  • Gość: XXX Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:12
                                    wycofujemy się rakiem mr...I dalej nie na temat. Ale OK, zgoda, stokrotka rosła
                                    polna...:)
                                    • jobrave Re: Do J.E.Biskupa XXX 16.03.07, 00:47
                                      To ja podszyłem sie pod moderatora. Nie wycofuję się-uważam po prostu, ze tak
                                      naprawdę nie mo co kruszyć kopii. I nie traktujmy wszystkiego tak smiertelnie
                                      poważnie.
                                      • Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 19.03.07, 20:41
                                        Czytasz Maju?Nas dotyczy.Zważ ile nienawiści,inwektyw,nieporozumień,zawiści i
                                        łotrostwa może spowodować kilkanaście miłych słów do nieznajomej, lecz uroczej
                                        i pachnacej fiołkami, osoby.Osoby ,której nie znam.Nie można dażyć czułościa i
                                        sympatia kogos??Dziwne zwyczaje.
                                        Posyłam kwiaty - niech powiedzą one

To, czego usta nie mówią stęsknione!

Co w serca mego zostanie skrytości

Wiecznym oddźwiękiem żalu i miłości.

Posyłam kwiaty - niech kielichy skłonią

I prószą srebrną rosą jak łezkami,

Może uleci z ich najczystszą wonią

Wyraz drżącymi szeptany ustami,

Może go one ze sobą uniosą

I rzucą razem z woniami i rosą.

Szczęśliwe kwiaty! im wolno wyrazić

Wszystkie pragnienia i smutki, i trwogi;

Ich wonne słowa nie mogą obrazić

Dziewicy, choć jej upadną pod nogi;

Wzgardą im usta nie odpłacą skromne,

Najwyżej rzekną: "Słyszałam - zapomnę".

Szczęśliwe kwiaty! mogą patrzeć śmiele

I składać życzeń utajonych wiele,

I śnić o szczęściu jeden dzień słoneczny...

Zanim z tęsknoty uwiędną serdecznej.

• jobrave Re: Do J.E.Biskupa XXX 19.03.07, 22:22
                                          Chyba mnie -do licha ciężkiego- nie zaliczasz do tych "nienawistników". Ja
                                          przeceiżjestem za poezją, i za takimi pięknymi wątkami.
                                          • Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 20.03.07, 11:44
                                            Jobrave!!!!Masz u mnie ochronę w każdej postaci.JASNE?Czy ja Tobie cokolwiek
                                            zarzuciłem oprócz sensowności i pisarstwa dobrego.Zrozumiałes o czy napisałem?
                                            Toż wielki jesteś.Hej............
                                        • hermenegildo Re: Do J.E.Biskupa XXX 19.03.07, 23:09
                                          rybnik.naszemiasto.pl/wydarzenia/459186.html
                                          • hermenegildo Re: Do J.E.Biskupa XXX 19.03.07, 23:11
                                            Darz bór! Tik -Tak:-)))
                                            • Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 20.03.07, 12:00
                                              Ależ oczywiście, że to Asnyk.Czy ja napisałem gdziekolwiek, ze jestem autorem
                                              tych wierszy?Nadużywasz.Tylko nie wiem dlaczego?"Złote żonkile' to wiersz Ibki
                                              Tarkowskiej.Miast przeczytać i zachwycic się poezją np.Asnyka to szukasz
                                              kwadratowych jaj.Po co Ci one?Po co ta zawiść?Chyba jesteś
                                              jakiś"bezwiośniany".Ale to Twój problem i nie obarczaj nim innych.Serdeczności.
                                              • hermenegildo Re: Do J.E.Biskupa XXX 20.03.07, 17:21
                                                Rozczarowałeś mnie Tik - Tak. Ja tu wyszukuję ciekawe linki na temat stanu
                                                umysłowego naszych elit, a Ty masz jakieś urojenia ksobne?
                                                O zawiści piszesz???
                                                Już nie będę Cię niczym obarczał. Żegnaj.
                                                • Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 20.03.07, 17:34
                                                  Ja tam urojeń ksobnych nie mam, może wsobne.Jesli ktoś(Ty)nakazuje mi wejść na
                                                  strone...................Przykro mi.Nie dlatego, że się żegnasz.Dlatego, że
                                                  odchodzisz sfrustrowany i buńczucznie dokazany.Powodzenia.
                                        • Gość: maja Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: 83.19.253.* 20.03.07, 12:12
                                          Bardzo mi miło, że w Przemyślu są ludzie którzy czytają poezje
                                          (naszych polskich wieszczy)
                                          Dziękuję Tik-Taku, że przepisałeś ten wiersz dla mnie (dawno go nie czytałam)
                                          Ciekawa jestem czy te słowa będą natchnieniem dla jobrave.
                                          Będe zawiedziona jeżli już nie kontynuuje swoich badań...
                                          Fiołki już kwitną nad Sanem,
                                          Przepięknie pachną majem,
                                          Zycze sukcesu Maja
                                          • jobrave Re: Do J.E.Biskupa XXX 21.03.07, 03:10
                                            Myślę, że przez to obcowanie na forum z różnymi agresywnymi typami, jesteśmy
                                            przewrażliwieni, nazbyt drażliwi na swoim punkcie, i stąd zapewne biorą się
                                            nasze reakcje, które nazwałbym nieporozumieniami. Ja np. niewłaściwie odczytałem
                                            wypowiedź Tik-Taka a Tik-Tak chyba niewłaściwie intencje Hermenegildo. Myślę, że
                                            wklejenie "odnośnika do Rybnika" nie miało na celu wykazania, że jesteś
                                            plagiatorem ( i nie sądzę, żeby komuś coś takiego przez myśl przeszło). Tu
                                            raczej widzę skojarzenie nie mające związku z Tobą Tik-Taku lecz bardziej z
                                            Asnykiem i z tym jak bezczelnie samoobrońcy obeszli się z jego wierszem.
                                            Zbiegiem okoliczności trafiło na Ciebie. Nazwałbym to niezamierzoną
                                            niezręcznością i zapomniał o tym, namawiając do zgody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka