Dodaj do ulubionych

będzie nowa kapliczka ...

23.03.07, 10:06
www.przemysl.pl/serwis/index.php?url=info&id=1139
Obserwuj wątek
    • jobrave Re: będzie nowa kapliczka ... 23.03.07, 10:21
      ...na szczęście nie jako inwestycja priorytetowa...
    • Gość: Ika Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:39
      Ano będzie i to bardzo ładna.Widziałam projekt.
      • Gość: starski Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 23.03.07, 14:00
        Tam kiedys byla juz kapliczka jakiegos Swietego (ale nie tego z filmu). Nie
        pamietam bo nie bardzo sie kumam na katolickich Swietych.
        • Gość: Ptaszak Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.uninet.com.pl 23.03.07, 15:43
          jest napisane ze rozpoczynaja prace od marca, ktos widzial ze juz rozpoczeli ??
          • Gość: b. Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.chello.pl 23.03.07, 15:54
            ale po co ta kapliczka? przecież o rzut beretem mamy niedokończony krzyż i
            Chrystusa.
            • Gość: Imac Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.chello.pl 23.03.07, 16:29
              Dlaczego to jest kapliczka Najświętszej Marii Panny, a nie świętego Leonarda,
              jak było zawsze?
              • hermenegildo Re: będzie nowa kapliczka ... 23.03.07, 16:38
                To proste, obecnie NMP wyraźnie prowadzi w sondażach....
    • rychu_z_przemysla Re: będzie nowa kapliczka ... 23.03.07, 16:45
      Odpowiadasz na :

darino napisał:

> www.przemysl.pl/serwis/index.php?url=info&id=1139
      >

Będzie ci przeszkadzać?

• jobrave Re: będzie nowa kapliczka ... 23.03.07, 20:19
        Myślę, że wiem dlaczego wybrano Maryję Świetą na patronkę kopcowej kapliczki
        zamiast św. Leonarda, patrona onegdajszego. Zadecydował prawdopodobnie czysty
        pragamtyzm- św. Leonardów było conajmniej sześciu a Najświętsza Panienka była
        tylko jedna. W.Cz. Inicjatorzy Budowy Kapliczki nie wiedzą widocznie, któremu z
        licznych Leonardów była poświęcona kapliczka na kopcu stąd też, by nie stawiać
        sześciu lub więcej "leonardzich" kapliczek, Wybrańcy Nasi zdecydowali się na
        Maryję. Dzięki Maryji Włodarze Nasi zaoszczędzą tez sporo czasu na modlitwach,
        bo w przypadku Matki Chrystusowej wystarczy odklepać jedną zdrowaśkę a przy
        nadmiarze Leonardów, co najmniej ze sześć modlitw należałoby, za jednym zamachem
        zmówić. W. Cz. pomysłodawcy wzięli również pod uwagę-jak mniemam- skuteczność
        patronów i pod względem skuteczności, Matka Boska, jako rezerwowa członkini
        Trójcy Świętej, bije na łeb nie sześciu a 100., 400, i więcej św. Leonardów,
        których miejsce w niebiańskiej hierarchii nie jest dokładnie znane. Ponadto
        naród przemyski, w znakomitej większości nie wie kim zacz, św. Leonard
        (owie)-obco brzmiące przyzwiszcze może im sugerować, iż Szwab to, Ukrainiec lub
        za przeproszeniem Żyd parchaty i jak tu parchowi kapliczkę stawiać?! No i kto by
        się drapał na Kopiec z powodu z jakiegoś wątpliwego świętego?
        Chciałbym też zwrócić uwagę na poważne niedopatrzenie w związku z patronem
        pewnej, popularnej imprezy kulturalnej w Przemyślu, otóż patronujący jej św.
        Wincenty nie był Polakiem (!) a do tego było ich trzech. No, naprawdę, tego juz
        za wiele: sześciu Leonardów, trzech Wincentych, z których dwóch to makaroniarze
        i jeden Francuz ( a wiadomo, że Francuzi , to świntuchy, bo miłość francuska
        itp.). Małoż to Świętych Polaków mamy!?-pytam się. Apeluję do Naszych Włodarzy i
        Rajców-nigdy więcej Wincentiady! Nie będzie np. Stanisławokostkiada, którą juz
        za rok bęzie mozna przemianować na Janpawłodrugiadę!!!
        • Gość: ex oriente Re: będzie nowa kapliczka ... IP: 82.160.30.* 23.03.07, 22:05
          Podczas wspomnianej przez Jobrave imprezy kulturalnej,której patronował zacny
          św. Wincenty lat temu bodaj trzy doszło do kuriozalnej sytuacji.Do grodu naszego
          zaproszona została kapela metalowa.Nie byłoby w tym nic zdrożnego gdyby nie
          jeden mały szczegół, otóż w ślad za zespołem podążyło stado podkarpackich
          satanistów.Zapraszający nie sprawdzili o czym tak naprawdę śpiewają
          jegomoście.Małe nieporozumienie ot i tyle rzekłby ktoś.Może i racja ,choć ja nie
          poczęstowałbym naszych animatorów kultury piwem Okocim Mocne.
        • rychu_z_przemysla Re: będzie nowa kapliczka ... 23.03.07, 22:35
          Odpowiadasz na :

jobrave napisał:

> Myślę, że wiem dlaczego wybrano Maryję Świetą na patronkę kopcowej kapliczki
          > zamiast św. Leonarda, patrona onegdajszego. Zadecydował prawdopodobnie czysty
          > pragamtyzm- św. Leonardów było conajmniej sześciu a Najświętsza Panienka była
          > tylko jedna. W.Cz. Inicjatorzy Budowy Kapliczki nie wiedzą widocznie, któremu z
          > licznych Leonardów była poświęcona kapliczka na kopcu stąd też, by nie stawiać
          > sześciu lub więcej "leonardzich" kapliczek, Wybrańcy Nasi zdecydowali się na
          > Maryję. Dzięki Maryji Włodarze Nasi zaoszczędzą tez sporo czasu na modlitwach,
          > bo w przypadku Matki Chrystusowej wystarczy odklepać jedną zdrowaśkę a przy
          > nadmiarze Leonardów, co najmniej ze sześć modlitw należałoby, za jednym zamache
          > m
          > zmówić. W. Cz. pomysłodawcy wzięli również pod uwagę-jak mniemam- skuteczność
          > patronów i pod względem skuteczności, Matka Boska, jako rezerwowa członkini
          > Trójcy Świętej, bije na łeb nie sześciu a 100., 400, i więcej św. Leonardów,
          > których miejsce w niebiańskiej hierarchii nie jest dokładnie znane. Ponadto
          > naród przemyski, w znakomitej większości nie wie kim zacz, św. Leonard
          > (owie)-obco brzmiące przyzwiszcze może im sugerować, iż Szwab to, Ukrainiec lub
          > za przeproszeniem Żyd parchaty i jak tu parchowi kapliczkę stawiać?! No i kto b
          > y
          > się drapał na Kopiec z powodu z jakiegoś wątpliwego świętego?
          > Chciałbym też zwrócić uwagę na poważne niedopatrzenie w związku z patronem
          > pewnej, popularnej imprezy kulturalnej w Przemyślu, otóż patronujący jej św.
          > Wincenty nie był Polakiem (!) a do tego było ich trzech. No, naprawdę, tego juz
          > za wiele: sześciu Leonardów, trzech Wincentych, z których dwóch to makaroniarze
          > i jeden Francuz ( a wiadomo, że Francuzi , to świntuchy, bo miłość francuska
          > itp.). Małoż to Świętych Polaków mamy!?-pytam się. Apeluję do Naszych Włodarzy
          > i
          > Rajców-nigdy więcej Wincentiady! Nie będzie np. Stanisławokostkiada, którą juz
          > za rok bęzie mozna przemianować na Janpawłodrugiadę!!!

Co do tekstu - lewacka szkoła.
          Widać, żeś były ziewnikarz gazu.
          A gdzie największa "cnota ludzi bez przekonań",
          czyli tolerancja?!? Tylko dla swoich?

• Gość: abba jozef Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 21:03
      zakres robót obejmuje:
      -budowę ciągów pieszo rowerowych,
      -budowę nowego i przebudowę istniejącego parkingu dla samochodów osobowych,
      -przebudowę istniejących dróg fortecznych - dojazdów do parkingów wraz ze
      zjazdami drogowymi z ul. Przemysława,
      -wzmocnienie korony i podstawy Kopca Tatarskiego wraz z odwodnieniem,
      -budowę oświetlenia terenu,
      -budowę kapliczki Najświętszej Maryi Panny,
      -budowę amfiteatru plenerowego na terenie fortu Zniesienie,
      -budowę wiaty piknikowej,
      -elementy małej architektury.

Widzę że darino to dobry prowokator
      • Gość: Tik - Tak Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.mcon.pl 23.03.07, 21:12
        Miarkując Józefie, arcybiskupie, to jest rozsądne przedsięwzięcie.Aby chęci nie
        zabrakło.
        • day-trader Re: będzie nowa kapliczka ... 23.03.07, 21:20
          mają dosłownie parę dni na rozpoczecie prac.Oby nie było opóźnień
      • rychu_z_przemysla Re: będzie nowa kapliczka ... 23.03.07, 22:30
        Gość portalu: abba jozef napisał(a):

> Widzę że darino to dobry prowokator

Tak, wychodzi mu to dobrze.
        • jobrave Re: Prowokatorom... 24.03.07, 00:46
          Prowokatorom , zaplutym karłom reakcji, mieńszewikom, farbowanym lisom,
          warchołom, trockistom, dekabrystom, syjonistom, fabrykantom,
          magnatom,purpuratom, syndyko-anarchistom,niemieckim rewizjonistom, amerykańskim
          trustom, syndaktom i kartelom, militarystom, wrogom ludu pracującego miast i
          wsi, wychrztom, junkrom pruskim, paniczykom, "dwójkarzom", piłsudczykom i
          mikołajczykom, sprzedawczykom, róznej maści szalbierzom politycznym,
          kontrewolucjonistom, aborcjonistom, Kiereńskiemu, Judeniczowi, Denikinowi,
          caratowi, hitleryzmowi, kreacjonistom, bando reakcyjnego podziemia,
          antysocjalistycznym obłudnikom, londyńskim marionetkom, Hupce i Czaji,
          rozpasanej konsumpcji, kapitalistycznej zarazie, antypolskiej propagandzie,
          rydzykom, prawdziwkom, muchomorom, mykologom, scientologom, kranofobom,
          wannofobom, sedesofobom,telefobom, telefonom, telegrafom, telesforom, semaforom,
          serologom, serowarom, serwolatkom, serwilistom, serdelkom, serologom, serom,
          serpentynom, terpentynom, kalesonom, kesonom ,patefonom, panteonom, pentagonom,
          pentagramom, prertraktacjom, permisywizmowi, odchyleniem
          prawicowo-nacjonalistycznym, papistom, hugenotom, protagonistom, hunwejbinom,
          bikiniarzom, kosmopolitom, kosmonautom, kosmatym, kosmetykom, kosmodromom,
          autodromom, aerodromom, motodromom, autodramom, monodramom, psychodramom,
          psychopatom,socjopatom, charakteropatom, episkopatom, epidiaskopom, episkopom,
          diaskopom, rzutnikom, rozrzutnikom, roztrząsaczom, glebogryzarkom,
          ogryzkom,grysowi, grysikowi, gryce, grece, Grekom, gremiom, żeremiom- mówimy
          stanowczo: NIE!
          • piwo_nuklearne Re: Prowokatorom... 24.03.07, 15:13
            jobrave napisał:

> Prowokatorom , zaplutym karłom reakcji, mieńszewikom, itd. - mówimy
            > stanowczo: NIE!

A gdzie ku.. i złodzieje?
            • jobrave Re: Prowokatorom... 24.03.07, 15:35
              Nie będę atakował samego siebie!
              • piwo_nuklearne Re: Prowokatorom... 24.03.07, 19:19
                Ha! I tu Cię mamy! Zdemaskowany metodą porucznika Rżewskiego "na banana w
                kieszeni".
      • Gość: Swij Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 22:18
        Darino to wieśniak i wyznawca wierszy jednego z poetów, znanych na kresach, więc
        nie dziwota. Bircza jego domem więc niech tak zostanie. CO mu do miasta?
    • Gość: _i Pełny opis projektu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 19:39
      Rewaloryzacja Kopca Tatarskiego i budowa Fortecznej Trasy Turystycznej
      (Nr projektu: Z/2.18/III/3.3.1/15/06)

Opis projektu:

Przedmiotem projektu jest rewaloryzacja i budowa infrastruktury społecznej dla
      mieszkańców miasta oraz turystów, w skład której wejdzie:

1. Budowa ciągów pieszych i rowerowych (utwardzonych i nieutwardzonych).
      2. Budowa nowego i przebudowa istniejącego parkingu dla samochodów osobowych.
      3. Przebudowa istniejących dróg fortecznych – dojazdów do parkingów.
      4. Wzmocnienie korony i podstawy Kopca Tatarskiego.
      5. Budowa oświetlenia utwardzonych ciągów pieszych i rowerowych.
      6. Budowa kapliczki Najświętszej Maryi Panny, usytuowanej na szczycie Kopca
      Tatarskiego, nawiązującej do istniejącej tam w przeszłości kaplicy św. Leonarda.
      7. Budowa amfiteatru plenerowego na terenie fortu Zniesienie, z wykorzystaniem
      naturalnego ukształtowania fortyfikacji.
      8. Budowa wiaty piknikowej.
      9. Elementy małej architektury: ławki, kosze naśmieci, słupki, ogrodzenia.

@darino: Współczuję tym, którym przeszkadzają obiekty sakralne. Może czep się...
      prądu.
      • jobrave Re: Pełny opis projektu 25.03.07, 23:17
        Gość portalu: _i napisał(a)6. Budowa kapliczki Najświętszej Maryi Panny,
        usytuowanej na szczycie Kopca
        > Tatarskiego, nawiązującej do istniejącej tam w przeszłości kaplicy św. Leonarda

Niby w czym nowa kapliczka pw. NWP ma nawiązywać do kaplicy pw. św Leonarda? W
        tym, że też będzie usytuowana na Kopcu? Jaki problem zrekonstruować, te która
        była tam od wieków - wiadomo jak wyglądała i wtedy będzie nawiązanie. Więcej
        poszanowania dla historii naszego miasta.

• Gość: abba jozef Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 21:51
      Jaki prąd?
      w Birczy nie ma prądu.
      Jak darino potrzebuje troszeczkę prądu, łapie wiaderko, skacze na rower i pędzi
      do sklepu na rogu, kupuje trochę prądu i dalej szusuje po internecie
      • jobrave Re: będzie nowa kapliczka ... 25.03.07, 18:39
        Czcigodny Rychu,
        i mnie, podobnie jak Tobie zdarza się najpierw coś napisać a dopiero póżniej
        pomyśleć, ale w tym przypadku pomyślałem "przed". Być może poszedłem
        niewłaściwym tropem ale uznałem, że Darino nie kwestionuje budowy kapliczki lecz
        patronat NMP, i to nie z tego powodu, iż jest-uchowaj Boże-jakimś Świadkiem
        Jehowy, nie-katolikiem lub co gorsza Żydem ale wyłącznie dlatego, że
        odpowiedniejszym patronem byłby św. Leonard. To właśnie pod jego wezwaniem
        pobudowano kaplice na Kopcu Tatarskim, która przetrwała do lat 30. ub. wieku.
        Jestem za kapliczką, ale pw. św. Leonarda, bo stała tam od kilkuset lat i
        ,dzięki bogatej ikonografii, można ja odtworzyć - lekcewazenie tego, jest
        lekceważeniem własnej historii,ignorancją i zwykłą głupotą.
        Nie ma mam nic przeciwko obiektom sakralnym (co insynuujesz mi w swojej
        wypowiedzi), natomiast jest przeciwny temu, by jakiś kacyk, którego opłacam ze
        swoich podatków, "krzyżował", "umaryjniał" lub "papieżował" każdą wolną piędź
        ziemi, która mozna wykorzystać dla dobra publicznego. Chyba nie o to chodzi,by
        na każdym wolnym metrze kwadratowym stała kapliczka, krzyż lub CZYJKOLWIEK
        pomnik. Lepiej wykorzystać jakis placyk na kilka miejsc parkingowych, czy
        szalet, bo tego nam bardziej w mieście nardziej brakuje, a nie krzyży itp.
        Jestem natomiast za budową obiektów sakralnych jeśli sa one uzasadnione
        potrzebami wiernych (jeśli mieszkańcy osiedla, dzielnicy tak sobie zażyczą) a
        nie tym, że jakiś ksiądz chciałby mieć probostwo, choc nawet w tym przypadku
        jeśli wierni chcą go opłacać, to proszę bardzo - ich sprawa. Jeśli panowie radni
        chcą "ukrzyżować", "ugwieździć" jakieś miejsce lub postawić kapliczke, synagogę
        czy minaret, to niech się zrzucą, kupią działkę w przetargu i za SWOJE WŁASNE
        pieniądze budują, stawiają. I gdyby tak miało być, to wszyscy ci dygnitarze-
        pobożnisie-fundatorzy, natychmiast dali by sobie spokój, bo łatwiej wydawać
        czyjeś, niż swoje. I teraz Rychu dam ci przykład: Dałeś dyspozycję, by makler
        obracał Twoim kapitałem. Przychodzisz za tydzień, pytasz jak tam Twoja kasa, a
        on Ci na to: "Proszę pana, za 100 tys. zł ufundowałem w panskim imieniu duży
        krzyż a za pozostała stówę dwie kapliczki." Ciekaw jestem czy bys go uściskał
        albo powiedział przynajmniej: -"Nie ma sprawy".
        Jeśli zaś chodzi o rekonstrukcje czy rewaloryzacje obiektów sakralnych jestem za
        przeznaczeniem na ten cel pieniedzy publicznych, bo to jest nasze dziedzictwo.
        Ttolerancyjny jestem, jedynie głupoty i ignorancji nie toleruję.
        • rychu_z_przemysla Re: będzie nowa kapliczka ... 28.03.07, 18:28
          jobrave napisał:

> Jeśli panowie radni chcą "ukrzyżować", "ugwieździć" jakieś miejsce lub
          > postawić kapliczke, synagogę
          > czy minaret, to niech się zrzucą, kupią działkę w przetargu i za SWOJE WŁASNE
          > pieniądze budują, stawiają. I gdyby tak miało być, to wszyscy ci dygnitarze-
          > pobożnisie-fundatorzy, natychmiast dali by sobie spokój, bo łatwiej wydawać
          > czyjeś, niż swoje.
          > I teraz Rychu dam ci przykład: Dałeś dyspozycję, by makler
          > obracał Twoim kapitałem. Przychodzisz za tydzień, pytasz jak tam Twoja kasa, a
          > on Ci na to: "Proszę pana, za 100 tys. zł ufundowałem w panskim imieniu duży
          > krzyż a za pozostała stówę dwie kapliczki." Ciekaw jestem czy bys go uściskał
          > albo powiedział przynajmniej: -"Nie ma sprawy".

Czcigodny Jobrave,
          Wybory samorządowe. Rozumiem, że z PiS Ci nie po drodze,
          ale to właśnie wtedy mieszkańcy naszego miasta dokonują
          wyboru "maklerów". Zauważ, że kapliczka to fragment
          remontu/zagospodarowania kopca i terenów wokół.
          Są na to unijne pieniądze, nie cieszy Cię to?
          Co do patrona - zgoda, też wolałbym żeby był to historyczny
          święty Leonard z Limoges, patron więźniów i dobrego porodu.

• jobrave Re: będzie nowa kapliczka ... 29.03.07, 10:19
            Nie żywię jakiejeś organicznej nienawiści do PiS, jestem raczej bardzo
            krytycznie nastawiony i nawet , tu na tym forum wielokrotnie twierdziłem, że
            publicznie odszczekam wszystko jeśli PiS choć w części zrealizuje swoje
            przedwybrocze deklaracje, mało tego jestem gotów-podczas kolejnych wyborów-
            pójść na czterech łapach do urny,z karta wyborczą w pysku i szczekając wrzucić
            ją, by poprzeć PiS. Dla mnie mniej istotne jest to, kto jaką opcję reprezentuje,
            albowiem istotniejsze jest to, kto więcej robi dla obywateli RP, kto próbuje im
            ułatwić ezgystencję, kto sprawia, że są dumni ze swojego kraju, miasta itp. PiS
            nie miał okazji się wcześniej wykazać, bo nie rządził, teraz tę okazję ma i jak
            dotychczas niczego mądrego-delikatnie mówiąc nie dokonał.
            Jeśli chodzi o kapliczkę jestem za kapliczką, tym bardziej, że jest ona
            elementem koncepcji zagospodarownia rejonu Zniesienia wraz z Kopcem, uważam to
            za pomysł dobry, choć ma on wielu przecwiników (sam nie wiem dlaczego), te
            dzikie pola, ku..dołki itp. powinny tętnić życiem i stac się miejscem
            przyciagającym turystów a nie piwoszy, amotrów taniego wina i szybkiej
            kopulacji. Upieram się przy św. Leonardzie, bo to jest kontynuacja pewnej
            tradycji-ten patron znalazł się tam z jakichś ważnych powodów, podejrzewam, że
            nasi przodkowie nie przypadkiem jemu akurat ją poświęcili. Należy ja
            zrekonstruować i umieścić tam jakaś inskrypcję, kim on był i czym zasłużył
            sobie, że to pod jego (a nie innego swiętego)wezwaniem ową kapliczkę wystawiono.
            Nasz naród, nasze tradycje ,obyczajowść oparta jest na grunicie chrześcijańskim,
            rzymsko-katolickim i nie nalezy tego przekreslać ale wręcz kontynuować lecz
            mądrze a nie zapalczywie, sensownie a nie głupio.
            • rychu_z_przemysla Re: będzie nowa kapliczka ... 29.03.07, 22:15
              jobrave napisał:

> Nie żywię jakiejeś organicznej nienawiści do PiS, jestem raczej bardzo
              > krytycznie nastawiony i nawet , tu na tym forum wielokrotnie twierdziłem, że
              > publicznie odszczekam wszystko jeśli PiS choć w części zrealizuje swoje
              > przedwybrocze deklaracje, mało tego jestem gotów-podczas kolejnych wyborów-
              > pójść na czterech łapach do urny,z karta wyborczą w pysku i szczekając wrzucić
              > ją, by poprzeć PiS. Dla mnie mniej istotne jest to, kto jaką opcję reprezentuje
              > ,
              > albowiem istotniejsze jest to, kto więcej robi dla obywateli RP, kto próbuje im
              > ułatwić ezgystencję, kto sprawia, że są dumni ze swojego kraju, miasta itp. PiS
              > nie miał okazji się wcześniej wykazać, bo nie rządził, teraz tę okazję ma i jak
              > dotychczas niczego mądrego-delikatnie mówiąc nie dokonał.

Z Twojego wpisu najlepszy jest fragment: "Dla mnie mniej istotne jest to, kto
              jaką opcję reprezentuje" Jobrave, nie masz własnych poglądów? Przypomnij sobie,
              co napisałem kilka linijek wyżej o tolerancji.
              Według Ciebie PiS nic nie zrobił, proponuję zmienić media.
              Polecam Gazetę Polską, Nowe Państwo, Wprost (tak, tak!) i jeszcze kilka innych
              tytułów.

• jobrave Re: będzie nowa kapliczka ... 30.03.07, 02:49
                Wyobraź sobie, ze czytuję to wszytsko co wymieniłeś łaćznie z "Naszym
                Dziennikiem", jestem już na tyle leciwy, ze mam ukształtowane własne poglądy i
                potrafię samodzielnie wyciągać wnioski, głównie jednak chodziło mi o to dlaczego
                nie św. Leonard?
                • Gość: Tik - Tak Re: będzie nowa kapliczka ... IP: *.mcon.pl 30.03.07, 12:11
                  Nie brnij Młynek w nonsensy.Obaj my stare fallusy.Jak zauważyłeś nie można
                  popisac swobodnie i jak mawiają"wymienić poglądy".Chyba się zapędziłem,
                  Hermenegildo ofuczy.Cenię Go.Natomiast czytam dużo zbyt frywolnych opinii,
                  opinii z których nic nie wynika.Każda rozsądna kontra spotyka się z
                  zniesławieniem(mnie to tez dotyczy, tak czynię, wyrażam żal i skruchę).Mam
                  idiotyczna propozycję, wzywam do NIE pouczania i strofowania nikogo.Piszmy i
                  piszmy.Może coś z tego wyniknie.
                • rychu_z_przemysla Re: będzie nowa kapliczka ... 30.03.07, 23:29
                  jobrave napisał:

> Wyobraź sobie, ze czytuję to wszytsko co wymieniłeś łaćznie z "Naszym
                  > Dziennikiem", jestem już na tyle leciwy, ze mam ukształtowane własne poglądy i
                  > potrafię samodzielnie wyciągać wnioski,

Mam wątpliwości, których nie rozwiałeś.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka