Gość: Ola IP: 83.19.253.* 30.03.07, 16:11 Czy jest ktoś komu jest tak ciężko na sercu jak mi. To ma związek oczywiście z moim bezrobociem. Za głupia żeby znaleźć prace, a studia skończone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: go Re: bezrobotni IP: 80.51.255.* 30.03.07, 18:53 proponuje poczytac watek wyzej... w najwiekszej firmie na podkarpaciu jeszcze sie znajdzie miejsce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: bezrobotni IP: 212.160.138.* 02.04.07, 09:09 Niewiele się u nas zmienia...Najwyższe bezrobocie na podkarpaciu...nawet w artykule pominęli Przemyśl: www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article? AID=/20070402/PRACA/70401011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: bezrobotni IP: *.ptvk.pl 02.04.07, 20:02 witaj ola, nie jesteś za głupia, ale może za mało przebojowa i nie potrafisz się odpowiednio zaprezentować. możesz się tego nauczyć na spotkaniach organizowanych przez klub pracy. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: do Mira IP: 83.19.253.* 03.04.07, 14:01 Mira prosze napisz gdzie jest ten klub pracy i jak wyglądają spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: do Mira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 15:11 Bo zamiast studiować jakąś administrację, socjologię czy inną politologię, lepiej trzeba było się wyuczyć jakiegoś zawodu np. fryzjer, szwaczka, kosmetyczka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: do Mira IP: 83.19.253.* 03.04.07, 16:28 Zdawałam egzaminy na Państwową Uczelnie było 4 osoby na jedno miejsce, dobrze poszły mi egzaminy bo mnie przyjeli. 5 lat studiowałam na studiach dziennych (nie w Przeyślu), i po co jak w Przemyślu wolą nieuków z Samoobrony i PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: do Mira IP: *.chello.pl 03.04.07, 17:39 Takie czasy niestety, bądź cierpliwa i nie poddawaj się... I nie licz na zbyt wiele ciepłych słów, bo pełno tu osobników słynących ze zgryźliwości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paliwo_alternatywne Re: bezrobotni 03.04.07, 19:38 No dobra, Ola, a co Ty umiesz? Co to za studia masz skończone? Czy jakiś staż zaliczony, czy 0? Czy szukasz pracy w Przemyślu i okolicy, czy też możliwa jest zmiana zamieszkania? Możesz pisać też bezpośrednio, jeśli krępuje Cię publiczny charakter forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: bezrobotni 04.04.07, 09:59 Doskonale wiecie, jak to jest w Przemyślu -wykształcenie i staż nie jest żadnym atutem, tu decydują znajomości, jeśli ich nie masz, możesz-co najwyżej-"robić karierę" w którymś z supermarketów. Jedynym wyjściem (też nie najlepszym, bo pewnie chciałabyś pomieszkać trochę w rodzinnym mieście) jest wyjazd za granicę, jeśli znasz dobrze jakiś język, dostaniesz dobrą pracę, w którymś z krajów Unii. Możesz wówczas pracować i zrobić sobie jakies podyplomowe studia czy kursy, no i poznasz cywilizowany świat, tak postąpiła moja młodsza córka i jest naprawdę szczęśliwa. Jest tam od siedmiu lat i nie zamierza wracać. Poszukaj jakichś dobrych znajomych, którzy już tam są, niech Ci coś na początek znajdą, później juz sama doskonale dasz sobie radę. Tu dziewczyno, nie trać energii na szukanie czegokolowiek, bo wpadniesz w depresję. Wrócisz, jak coś się tu zmieni. Pozdrawiam życząc powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rik Re: bezrobotni IP: 83.19.253.* 04.04.07, 10:05 Ola w Przemyślu nie potrzebują mądrych, ambitnych i wykształconych pracowników. Tutaj rządzą prawa buszu, kto stoi przy prezydencie, starostach, blisko kleru ten żyje (chociaż jest nieukiem bez ambicji). Dlatego jest duże bezrobocie bo nie ma fachowców którzy by przeciwdziałali temu. W Urzędzie Pracy ludzie bez kompetencji napewno się z tym spotkałaś. Wszyscy się podniecali, że w Przemyślu wybudowano stok narciarski i co porażka. Żadnych nowych inwestorów. Teraz się podniecają będzie Galeria Handlowa, ale nie myślą że upadną wszystkie "budki na ciuchach" Zbliżamy się do Ukrainy. Mądrzy i ambitni muszą z Przemyśla emigrować na zachód Europy lub do większych miast Polski. Tutaj zostaną emeryci i renciści. I Ci co mają załtwioną prace ale nie są w stanie tego wykorzystać dla dobra ogółu (brak kompetencji na każdym kroku)o złodziejstwie nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: bezrobotni IP: 83.19.253.* 04.04.07, 19:34 Jedź do Warszawy i tu nie wracaj do tych złodzieji z PiS i Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio Re: bezrobotni IP: 83.19.253.* 05.04.07, 11:04 Idź do Chomy i spytaj co zrobił aby przeciwdziałać bezrobociu w Przemyślu. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwo_alternatywne Re: bezrobotni 05.04.07, 14:20 Przeczytałem wpis Oli. Biadoli. Że skończyła studia. Szalona? Że bez pracy skona Rozgoryczona. Lecz gdy rękę próbujesz podać Politykę uprawia forumowa brać. A teraz poważniej. Że praca sama nie przyjdzie, wiadomo. Że trzeba jednak popytać tu i tam, wiadomo. Że nie ma co biadolić, tylko, za przeproszeniem, ruszyć d...ę sprzed komputera to rzecz oczywista. Ale, przyjmując, że Ola jednak podłamana być może i tylko w monitor jest w stanie tępo się wgapiać, zadałem wyżej kilka prostych pytań. Rzeczywiście potrzebuję pracownika, najlepiej z wyższym kierunkowym wykształceniem. Ogłoszenie o naborze już jakiś czas w biuletynie wisi. Myślę: popatrzy dziewczyna w ekran przed sobą, zobaczy, poda te informacje - może się nada. I co? I nic. Dosłownie. Termin składania podań upływa za 30 minut. Już z całą pewnością nie zdąży. Może już, co daj jej Boże, znalazła pracę? A wy wszyscy, którzy dorobiliście do zwykłej sprawy cały polityczno - spiskowy komentarz, nie próbując pomóc - wstydźcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: bezrobotni 05.04.07, 17:35 Jestes wyjątkiem , który poświadcza regułę, bo rzadko takie propozycje zdarzają się w Przemyślu. ataki na polityków są uzasdnione, ale nie tylko PiS czy "Samoobrona" sa winne ale również te, które rządziły wcześniej. Zresztą niby kogo winic , jeśli nie polityków, którzy od 18. lat nie mogą sobie poradzić z bezrobociem (swoisty fenomen -wyjechało dwa miliony bezrobotnych a bezrobocie nadal na tym samym poziomie!). Nie chciałbym sie powtarzać ale powtórzę, jesli Twoi rodzice nie mają tu układów - nie masz tu czego szukać, chociaż... no może jeszcze u Inglota, u niego deycduje akurat to, co powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: bezrobotni IP: 83.19.253.* 05.04.07, 19:59 INGLOT potrzebuje prawnika. Ja skończyłam studia ekonomiczno-rolnicze i chyba pojade do Londynu segregować śmieci. Tam się z pewnością przydam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: bezrobotni IP: 83.19.253.* 06.04.07, 09:54 Ola bądź wytwała i cierpliwa napewno Cię ktoś doceni i dostaniesz szanse abyś mogła się wykazać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajny Re: bezrobotni IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 06.04.07, 10:10 Mylisz się Jobrave, co do INGLOTA. U niego też ci z rodziny mają fory, i nie mówię o najwyższych stanowiskach bo to zrozumiałe, ale o innych, na różnych szczeblach. Zresztą on sam powtarza, że skoro może wybierać, to woli kogoś zaufanego, np z dalekiej rodziny. Do krecenia pudrów i szminek nie potrzeba nadzwyczajnych umiejętności. Co oczywiście nie zmienia, że ja również szanuję go, podziwiam i uważam za jednego z garstki porządnych przedsiębiorców w Przemyślu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rik Re: bezrobotni IP: 83.19.253.* 06.04.07, 12:09 Brat INGLOTA prowadzi KAZAR może tam przyjmują bez znajomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Re: bezrobotni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 12:53 za co prowadzi i gdzie prowadzi ten KAZAR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: bezrobotni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 19:56 Brat Inglota nie prowadzi Kazar-u, od dobrych kilku lat. Przyjmują tam bez znajomości, ale są wymagający. Trzeba mieć głowę na karku i szanować pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 Re: bezrobotni 06.04.07, 12:58 Jaki jest największy zakład pracy w Przemyślu? ile osób zatrudnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: bezrobotni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:03 Przejscie graniczne w Medyce, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: bezrobotni IP: *.ptvk.pl 06.04.07, 23:21 Seminarium duchowne wraz z zakonami i plebaniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest praca Re: bezrobotni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 09:14 www.posir.pl/posir/przetargi/przetarg.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: bezrobotni IP: *.ptvk.pl 07.04.07, 13:52 Jak myślicie, stanowisko jest już , czy jeszcze nie jest obstawione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: bezrobotni IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.04.07, 03:31 Ola jezeli znasz jezyk jedz zza granice, ja wyjechalem i nie zaluje. Tutaj wszystko zalezy od Twoich umiejetnosci i nie musisz segregowac smieci, bardzo duzo polek pracuje w bankach, biurach wszedzie. Wszystko zalezy od Ciebie, jezeli lubisz sprzatac bedziesz sprzatac, jezeli lubisz pracowac przy biurku droga otwarta. I nie musisz miec "plecow". Pozdrowienia dla KUMATYCH!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: bezrobotni IP: *.cable.ubr16.edin.blueyonder.co.uk 08.04.07, 19:38 tak Ola to prawda jezeli znasz jezyk jedz za granice,prace napewno dostaniesz a pozatym za zarobione pieniadze bedziesz normalnie zyla i jeszcze cos zostanie.ja tak zrobilem i nie zaluje tego kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: bezrobotni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 23:52 A ja dostałam pracę w agencji towarzyskiej i tez nie żałuję kroku...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: bezrobotni IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.09.07, 20:34 Skoro swojego kroku nikomu nie zalujesz, to widocznie jest dobrze zazbrojony i obetonowany - umiejetnosci polskich budowlancow naprawde sa niezwykle. cikawi mnie jeszcze, jak zmniejszasz wspolczynnik tarcia, czy za pomoca jakiej tajmnej mikstury, czy tez dziej sie to, ze tak powiem naturalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miskq Re: bezrobotni IP: *.cable.ubr03.craw.blueyonder.co.uk 13.09.07, 20:28 nie rpzesadzaj ze praca przy segregowaniu smieci to zla praca jak trafisz na recycling center to masz wypas fuche dobrze placa do tego bierzesz co chcesz niejedno krotknie nowe rzeczy to samo smieciarze sam pracowalem i gdyby nie to ze wracam do polski na studia i operacje nigdy bym nie zostawil tej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: bezrobotni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 10:25 Olu głowa do góry. Nie wierz tylko w jakieś kluby pracy czy instytucje bądź agencje mające w nazwie "pracy". jest to zwykły pic na wodę. A osoby tam doradzające i pracujące zapewniaja tylko dla siebie stanowisko pracy. W większości przypadków są to państwowe pieniądze wyrzucone w błoto. Najlepszym klubem pracy w Przemyślu realizującym politykę państwa pod hasłem pierwsza praca lub rodzina na swoim była praca w Strazy Granicznej czy UC. Ale nie mając układów nic bys nie wskórała. Wiem, jak cierpisz - ja tez byłem bezrobotnym przez dwa lata. trzymam kciuki i pozdarwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: bezrobotni IP: 80.50.236.* 14.09.07, 11:13 Ja praktycznie co najmniej 15-naście lat na bezrobociu i nauczyłem sie świetnie dawac sobie rade. do roboty niewolniczej za 600pl na pewno nie pojde. Najwazniejsze jest przezwycieżenie marazmu jaki ogarnia na początku bezrobotnego. Potem idzie samo jak po maśle. Co do rożnego rodz. pośredniakow to dają tam takie mniej wiecej rady; otworzcie sklepy z obuwiem na pustyni bo tam wszyzcy chodzą boso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: bezrobotni IP: *.brnt.cable.ntl.com 14.09.07, 14:52 My tu gadu, gadu a dziewczyna byc moze prace juz znalazla i zapomniala o tym watku. Tak czy owak jest mloda, a to spory atut jesli towarzyszy temu jeszcze jakies wyksztalcenie i znajomosc jezyka, a na zrobienie kariery w Przemyslu niech na razie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś