IP: *.autocom.pl 04.04.07, 19:33
www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070404/AKTUALNOSCI/70404028

Panie Uziembło, czemu w innych miasdtach mozna???? niemowimy tu o krakowie
warszawie czy lodzi gdzie sa duze pieniadze i odnowiony tabor, ale jak widac
mozna tez w rzeszowie czy mniejszym od Przemysla Mielcu, a unas oczywiscie
nic sie nieda zrobic wszystko beee wszystko sie nie oplaca na wszystko niema
kasy!!! Trzeba ruszyc dupa i glowa i postarac sioe o jakies srodki....
Obserwuj wątek
    • Gość: Ptaszak Re: autobusy IP: *.uninet.com.pl 04.04.07, 20:06
      W pełni zgadzam sie z przedmówcą niejakim "do roboty"
      • jobrave Re: autobusy 04.04.07, 22:58
        Ja wiem, ja rzoumiem, że nie da się nic zrobić, żeby autobusy jeździły częściej
        i dłużej, żeby były nowocześniejsze, czytsze ale ja błagam - w imieniu
        krótkowidzów, do których sam należę - myjcie przynajmnie szyby w tych miejscach
        , w których umieszczone są numery czyli z przodu, z tyłu i z boku, do koorwy
        nędzy. Szyby są tak zasyfione, że nawet z 20 cm nie widać numerów. Nie myjcie
        wszystkich szyb, nie myjcie całych szyb, wystarczy prysnąć płynem do mycia okien
        i umyć kwadracik o wym. 30cm x 20 cm i odsłonić numer. Błagam, bo mnie krew
        zaleje!!!
        • Gość: Imac Re: autobusy IP: *.chello.pl 05.04.07, 02:54
          MZK - jedna wielka niemożność.

Wyraźnie i czytelne oznaczenia - NIE
          Synchronizacja połączeń - NIE
          Regularność kursów - NIE
          Pozyskanie środków z UE - NIE

Ja już nawet nie chcę o tym pisać, ręce opadają. Już dawno temu pisałem, że MZK
          to największa porażka rządów prezydenta Chomy.
          Za to mamy:

nowy rozkład - znów mniej połączeń
          znów nowy-stary używany tabor z Paderborn
          podwyżkę cen biletów

• Gość: pasażer Re: autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 08:49
            Zgadzam się, że autobusy powinny być myte za nim wyjadą z zajezdni, przynajmniej
            samą wodą pod ciśnieniem, no chyba to do cholery jasnej można zrobić?!
            • rychu_z_przemysla Re: autobusy 05.04.07, 09:55
              Czy na tym forum są zwolennicy prywatyzacji MZK?
              • Gość: pasażer Re: autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:34
                Nie wiem czy to dobry pomysł żeby sprywatyzować MZK. Mogłyby wtedy ceny biletów
                podskoczyć jeszcze bardziej?
                • Gość: Imac Re: autobusy IP: *.chello.pl 05.04.07, 16:08
                  Na tym forum są zwolennicy prywatyzacji MZK i ja też do nich należę.

> Nie wiem czy to dobry pomysł żeby sprywatyzować MZK. Mogłyby wtedy ceny biletów
                  > podskoczyć jeszcze bardziej?

Myślisz, że jak coś jest prywatne, to cena biletu jest ceną rynkową? W wielu
                  miastach sprywatyzowano zakłady komunikacji i ceny biletów wcale się nie różnią.
                  To jest wyłącznie kwestia umowy prywatyzacyjnej, każdorazowej zmianie cen
                  biletów towarzyszą odpowiednie procedury, dokładnie tak samo jak teraz. Taka
                  spółka nie może nic zrobić wbrew miastu, bo miasto jest jej największym klientem
                  i z dotacji miejskiej żyje (jak każdy transport publiczny nie jest w stanie
                  utrzymać się tylko ze swoich zysków)
                  A ma tą zaletę, że jako prywatna zależy jej na tych zyskach, więc na tym żeby
                  oferować jak najlepsze i konkurencyjne usługi, nie ma w niej kolesiostwa i
                  stołkownictwa, oraz we wszystkim musi kierować się czytelnymi kryteriami
                  finansowymi żeby przetrwać.
                  Czyli dokładnie odwrotnie niż MZK.
                  • jobrave Re: autobusy 05.04.07, 17:24
                    Albo prywatyzacja albo jakiś prawdziwy manager wynajęty przez miasto, który
                    kompeksowo potraktuje MZK, rezygnując z bezsensownych łatanin.
                    W wielu miastach komunikacja miejska została sprywatyzowana i korzystający z
                    niej bardzo sobie chwalą zmiany. Dobry przykład , to Tczew. Wszedłem na
                    tamtejsze forum - zero skarg na ZKM "Conners" - miejskiego przewożnika, spółki,
                    której udziałowcem jest miasta i francuska firma "Conners". Tczew, 61 tys
                    mieszkańców, pow. 22 km kw. 12 linii + jedna nocna (!), ceny biletów - 1,90 zł
                    -Normalny, 0,95 Ulgowy, linia nocna 3,80- N, 1,90 -U. Najstarszy autobus -
                    Merecedes z 1995 roku, poza tym kilkuletnie autosany, volvo, hanomagi, jelcze.
                    Ostatnio dokupiono pięć nowych. Zniżki 50 % mają wszyscy renciści. Z tego co
                    widać na zdjęciach autobusy są myte dość często.
                    I co, można? A można, jak widać. Rozkłady jazdy tez sprawiają wrażenie sensownych.
                  • Gość: maku Re: autobusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 10:31
                    www.inowroclaw.info/n.php?wiadomosc=4848&nr=1
                    Oby w Przemyślu nie było podobnie.
                    • jobrave Re: autobusy 09.04.07, 11:23
                      Takiego obrotu sprawy nie można wykluczyć, choć mam wrażenie, ze taborem
                      przemyskiego MZK nie jest aż tak tragicznie. Optymistyczna wiadomość -SZYBY W
                      PRZEMYSKICH AUTOBUSACH JUŻ UMYTE!!!
                      • Gość: Imac Re: autobusy IP: *.chello.pl 09.04.07, 17:32
                        Optymistyczna wiadomość -SZYBY W
                        > PRZEMYSKICH AUTOBUSACH JUŻ UMYTE!!!

Ciekawe tylko na jak długo :)
                        • Gość: maku Re: autobusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:31
                          Pewnie na święta. Od jutra znowu nie będzie widać nr autobusu.
                          • jobrave Re: autobusy 09.04.07, 22:51
                            Zdaje się, że obowiązuje już nowy rozkład jazdy, widzicie jakąś różnicę? Bo ja nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka