Dodaj do ulubionych

Lipa w Rynku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:00
www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070508/PRZEMYSL/70508026
Te drzewa to dosłownie lipy. To nie jest drzewo to próchno i do tego paskudne.
Lepiej niech je wywalą i zasadzą nowe ładniejsze drzewa.
Ja się nie podpiszę na liście. Ci ludzie mają chyba klapki na oczach.
Obserwuj wątek
    • Gość: De.De. Re: Lipa w Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 21:34
      Chcialbym zobaczc te podpisy.Jestem za wycieciem wszystkich lip na rynku co do
      jednej.Jak one maja oczyszczac powietrze jak nie maja prawie lisci, chyba nie
      przez kore ? Cos mi sie zdaje,ze Szanowni obrońcy lip w szkole spali na
      lekcjach biologii.
      • jobrave Re: Lipa w Rynku 09.05.07, 17:24
        Te drzewa, na skutek nieumiejętnej pielęgnacji są chore i zdaniem dendrologów
        kwalifikują się do wycięcia, pomijam już kwestię walorów estetycznych -jak one
        wygladają, każdy widzi, ponadto zmniejszają optycznie, i tak niewielki rynek, i
        zasłaniają to, co w nim najbardziej wartościowe. Kolejnym argumentem jest to, że
        owe lipy mają proweniencję komunistyczną, bo sadzili je pod koniec lat 60.
        zetemesowcy. Obecność komunistycznych lip w rynku powoduje, że pijący tam, i
        palący blanty, uczniowie szkół podstawowych nasiąkają marksizmem-leninizmem,
        przez co cierpią nie tylko oni, lecz również dobre imię premiera Giertycha, gdyż
        młodzież inspirowana przez lipy obrzuca premiera Romana obelgami. A lipy można
        sproszkować i wysłać w kopertach do różnych biur poselskich - nie chwszyscy
        trafią na oddziały zakaźne.
        • Gość: klops Re: Lipa w Rynku IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.05.07, 17:36
          Ale taki wygląd - jak to nazywam kaktusami mają wszsytkie drzewa, które
          pielęgnuje wiadomo firma w Przemyślu. To co? Wszystkie w pień wyciąć. SZkoda,
          że ten pan nie pielęgnuje pana prezydenta...
          • Gość: lilka Re: Lipa w Rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 17:56
            Nasłać firmę Acer na wydział ochrony środowiska UM niecytnie i ogołoci trochę wt ogołoci, drzewa by się przynajmniej ostały i zieleń miejska byłaby w lepszej kondycji.
          • Gość: klops bezliterówek Re: Lipa w Rynku IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.05.07, 17:58
            Ale taki wygląd - jak to nazywam kaktusami - mają wszystkie drzewa, które w
            Przemyślu pielęgnuje wiadoma firma. To co? Wszystkie w pień wyciąć. Szkoda,
            że ten pan nie pielęgnuje pana prezydenta...
      • Gość: a i a do De.De. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 17:53
        Mości Dede, powinieneś sygnować posty nickiem dode.
        To co wypisujesz o wycinaniu drzew na rynku jest tylko świadectwem Twojej ignorancji. Po pierwsze lipa to szlachetny gatunek długowieczny i świetnie się wpisuje w krajobraz kulturowy zieleni w miastach, który podlega ochronie na mocy ustawy o ochronie przyrody.
        Lipy w liczbie 40 mimo rokrocznego ogławiania przez firmę imć Kościa, imiennienie wielokrotnie punktowanego na forum za ten niecny proceder, mają możność dalszego wzrostu.
        Czy nie lepiej pozostawić częć lip, niech dorastają do sędziwego wieku (może kilkuset lat)a te, które ewidentnie nie komponują się z walorami rynku wyciąć, oczywiście dosadzająć nową zieleń nie wymagająca przycinki. Absolutnie niedopuszczalna jest całkowita wycinka drzew i ogołocenie rynku z zieleni wysokiej. Mieszkańcy mają prawo do posiadania w swoim otoczeniu oaz zieleni (już tak nielicznej i szczątkowej).
        • Gość: darek Re: do De.De. IP: *.ptvk.pl 09.05.07, 23:06
          A po jakiś czasie z daleka będzie widać rynek niczym łono kobiece z ewidentnym owłosieniem. Te lipy są tragiczne, ale ja odmiennie do joebrave myślę, że za komuny lipy zostały posadzone przez opozycję w celu nękania gołębimi kupami przechodzących koło nich aparatczyków. Obecnie są wycinane bo czarny ubiór księdza z białokupą plamą zamiast medalu niedobrze wygląda. A tak ciutkę poważniej, ci co zajmują się tymi lipami powinni dostać nakaz wyciągnięcia drzew własnymi rękami i zasadzenia ich w swoich ogródkach. Jeżeli mamy takich ogrodników w Przemyślu to niech się albo ich spalą ze wstydu.
          • jobrave Re: do De.De. 10.05.07, 00:15
            z tymi zetemesowcami , to fakt, bo opowiadał mi to tym jeden z nich, zresztą
            chyba nawet , to widziałem. Natomiast jeśli chodzi o wycinkę, to rodzimym
            "zielonym" radziłbym się zająć tymi, którzy wywożą śmieci do lasów,
            odprowadzająścieki do Sanu lub wylewają zawartość szamb. Niech przejdą sie na
            "stawiki" o wypłosza samochodziarzy, którzy urządzaja tam sobie myjnię. A lipy,
            niestety, trzeba wyciąć.
            • Gość: darek Re: do De.De. IP: *.ptvk.pl 10.05.07, 09:19
              NIe obrażaj katolickiego społeczeństwa polskiego
              • Gość: De.De. Re: do De.De. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:21
                Jedno z drzew w Rynku samo sie poddalo wczoraj.Jaki jest stan tych drzew widac
                po konarze, ktory sie odłamał i spadł wczoraj o godz.18.00( obyło sie bez ofiar)
                Pseudo obroncy powiedza, ze to to ocziwiscie spisek ludzi z magistratu.
                • Gość: maku Re: do De.De. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:30
                  Ja jestem za wycięciem tego spapranego (niefachową pielengnacją) upiornego
                  drzewostanu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka