Dodaj do ulubionych

Ikea w Przemyslu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:35
Pojawiaja sie rozne sygnaly jakoby Ikea planowala budowe sklepu w
Przemyslu. Ponoc wykupila na ten cel grunty po Faninie, ktora
przenosi sie na nowe miejsce przy ul. Batorego.W miejscowym planie
zagospodarowania przestrzennego dla tego terenu ( byla Fanina )
przewiduja WOH. Od pracownikow hurtowni blach sasiadujacej z Fanina
dowiezialem sie, iz otrzymali wypowiedzenie z koncem grudnia od
nowego wlasciciela terenu -jak to okreslili jakas firma z Szwecji.
Wiem, ze Ikea nie buduje sklepów w miastach o liczbie mieszkanców
ponizej 200 tys ale biorac pod uwage rynek za miedza moze to byc
trafna decyzja-jesli wszystko to jest prawda. Moze jest ktos kto ma
jakies wiarygodne wiadomosci w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: frazes Re: Ikea w Przemyslu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 13.11.07, 19:49
      To że teren po Faninie nabył jakiś developer wiem od pewnego czasu. Dochodziły do mnie też informacje jakoby właśnie Ikea wykupiła ów teren. Pożyjom - uwidiom - jak mawiają.
      • Gość: miki Re: Ikea w Przemyslu IP: *.mcon.pl 13.11.07, 21:15
        o ile się nie mylę to tam ma być połączenie nowej obwodnicy z Lwowską a coś ma
        być między Marko a Lwowiakiem.
        • Gość: kkk Re: Ikea w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 21:47
          niestety to tylko plotka, Fanina sie przenosi ale teren jest wykupiony pod
          market a nie Ikeę.
          • Gość: ja Re: Ikea w Przemyslu IP: *.autocom.pl 13.11.07, 22:59
            Ikea napewno nie, w takich miastach Rzeszów, Lublin, Biłystok
            Bydgoszcz niema a co dopiero unas chyba nawet w Lodzie jeszcze
            niema. Gdzies niedawno wyczytalem ze Ikea wlasnie szykuje ofensywe
            na wschod wiec raczej postawia sobie we Lwowie jak juz.... zobaczymy
            ale ja bym sie nie podniecal ze to Ikea
            • Gość: Imac Re: Ikea w Przemyslu IP: *.chello.pl 14.11.07, 03:08
              Ikea w Łodzi nie powstała tylko przez przypadek (afera z gruntami zabrała im
              kilka lat i właśnie teraz się budują)
              Przemyśl jest stanowczo za mały, Ikea z zasady nie buduje w tak małych miastach.
              Tym bardziej, że nic nie szkodzi by niebawem wejść na Ukrainę..
              Więc jest to raczej projekcja marzeń mieszkańców.
              Kolejny market? to ile ich będzie? Co za dużo to nie zdrowo...
              • Gość: Oiu-UK Re: Ikea w Przemyslu IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.11.07, 06:12
                Bez podniety masowe mebelki w przestepnej cenie...
                • Gość: ja Re: Ikea w Przemyslu IP: *.autocom.pl 14.11.07, 08:50
                  racja Imac marketow Ci unas dostatek, teraz czas na WHO i cos w
                  sytlu castoramy, obi...
                  • Gość: derew Re: Ikea w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 15:20
                    Ma być tam tesco ale nie hiper tylko 2 tysięcznik czyli coś dwa razy
                    większe niż tesco na kazanowie
                    • Gość: ja Re: Ikea w Przemyslu IP: *.autocom.pl 14.11.07, 19:44
                      jesli to prawda to kicha taki teren dla teskacz:((((( uuuu, niech
                      zaczynaja te galerie budowac a nie markety ciagle tego juz
                      wystarczajaco w miescie
      • Gość: WS MEDIA Re: Ikea w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 10:13
        Póki co nie ma sklepu IKEA w Przemyślu, ale proponuję zakupy w
        sklepie IKEA Kraków lub Warszawa - Janki z transportem zamówionych
        mebli. Nieograniczony czas spokojnego obejrzenia asortymentu i
        transport od drzwi do drzwi. Zapraszam - szczegóły:
        ale.gratka.pl/ogloszenie/607063_uslugi_transportowe_podkapackie_zakupy.html
    • Gość: frazes Re: Ikea w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 16:23
      Na terenie byłej FANINY będzie budowana CASTORAMA
      www.ekoportal.pl/jetspeed/portal/_ns:YWNhcmRMaXN0c1BvcnRsZXR8YzB8ZDA_/portal/wykaz.psml
      • Gość: tss Re: Ikea w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 19:03
        Cos chyba Ci sie linki pomyliły
      • Gość: frazes Castorama w Przemyślu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.11.07, 20:15
        Dziwne - mi się wyświetla dobrze. W każdym bądź razie jest tam zawarty wniosek o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację przedsięwzięcia pn. "Budowa wielkopowierzchniowego obiektu handlowego branży "Dom i ogród" wraz z zjazdem z drogi publicznej, parkingiem, zagospodarowaniem terenu i przyłączami do sieci uzbrojenia terenu na działkach nr ewidencji gruntów 196/1, 196/2 i częściowo na 196/3 obr. 214 przy ul. Lwowskiej w Przemyślu"
        • Gość: frazes Re: Castorama w Przemyślu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.11.07, 20:45
          Dodam jeszcze że, obok Castoramy powstanie jeszcze inny obiekt wielkopowierzchniowy w związku z tym, że o podobną decyzję środowiskową zwróciła się firma KONCEPT S.A. specjalizująca się w handlu nieruchomościami i budowie obietów handlowych.
        • Gość: Marek Re: Castorama w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 22:13
          No rzeczywiście po dłuższym kombinowaniu z wyszukiwarką Google, znalazłem to:

Otwórzcie: www.google.pl

i wpiszcie to: 196/3 obr. 214 przy ul. Lwowskiej
          piewrszy link kliknijcie jako 'kopia'
    • Gość: tss Re: Ikea w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 22:43
      No ładnie ładnie, gdyby jeszcze budowa ruszyla wiosną bylo by
      jeszcze ładniej. :)
      • Gość: prezes Re: Ikea w Przemyslu IP: *.toya.net.pl 26.11.07, 23:19
        Wniosek o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację
        przedsięwzięcia pn. "Budowa wielkopowierzchniowego obiektu handlowego - GALERIA
        HANDLOWA wraz z zjazdem z drogi publicznej, drogami wewnętrznymi, parkingiem
        podziemnym, zagospodarowaniem terenu i przyłączami do sieci uzbrojenia terenu na
        działkach nr 196/4, 196/5 i częściowo na 196/3 obr. 214 przy ul. Lwowskiej w
        Przemyślu"

- ja tu nic o Castoramie nie widze ??
        • Gość: frazes Re: Ikea w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 08:38
          Te działki akurat chce zagospodarować właśnie ktoś inny jak wcześniej wspominałem
          • Gość: frazes Re: Ikea w Przemyslu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 08:52
            To robimy tak - klikamy w link który podawałem wcześniej, następnie u góry jest zakładka "wyszukiwanie kart w wykazie" i klikamy w nią,otwiera się tabela, klikamy w "pokaż filtr", i tam w opcji "typ karty" zaznaczamy FORMULARZ A, a w opcji "jednostka" - wpisujemy Urząd Miejski w Przemyślu, i klikamy na końcu w "filtruj listę"
            • Gość: prezes Re: Ikea w Przemyslu IP: *.toya.net.pl 27.11.07, 10:49
              dobra strona :) wiele sie można z niej dowiedzieć .A teraz wkleje o castoramie
              dla tych którym sie nie chce szukac .

Wniosek o wydanie decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach zgody na realizację
              przedsięwzięcia pn. "Budowa wielkopowierzchniowego obiektu handlowego branży
              "Dom i ogród" wraz z zjazdem z drogi publicznej, parkingiem, zagospodarowaniem
              terenu i przyłączami do sieci uzbrojenia terenu na działkach nr ewidencji
              gruntów 196/1, 196/2 i częściowo na 196/3 obr. 214 przy ul. Lwowskiej w Przemyślu"
              30-07-2007 CASTORAMA POLSKA Sp. z o. o.
              • Gość: iwan Re: Ikea w Przemyslu IP: 89.100.71.* 27.04.08, 23:22
                Ja słyszałem że ma tam powstać europa 3, arkadia 2 i złote tarasy 7
                przy czym z tego co twierdzi inwestor arkadia ma byc dwa i pół raza
                większa niż ta w warszawie. chyba nikt nie ma wątpliwosci że ikea i
                castorama także tam bedą ?
                • Gość: Syku Re: Ikea w Przemyslu IP: 217.97.167.* 28.04.08, 00:15
                  No to się pośmialismy :)
                • Gość: Tadeusz Re: Ikea w Przemyslu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 08:25
                  Tak tak Iwanek, jutro też pójdziemy do ZOO.
                  • Gość: Iwan Re: Ikea w Przemyslu IP: 89.100.71.* 28.04.08, 18:23
                    Tadeuszku zoo też tam będzie ? Jakże się ciesze, zeby się nam tylko
                    w głowach nie poprzewracało od tego nadmiaru zbytków. Castorama,
                    zoo, Ikea ech... żyć nie umierać w Przemyślu
                    • Gość: Meku Re: Ikea w Przemyslu IP: 217.97.167.* 28.04.08, 19:39
                      Niepodoba się ??? - wypier***
                      • Gość: Jacuś Re: Castorama w Przemyślu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 15:49
                        Co wy ludzie ?
                        w Przemyślu będzie Castorama + Media Markt ! oczywiście na ulicy Lwowskiej !
                        I co do tego to niema wątpliwości bo mój tatuś teraz nadzoruje wyburzanie Faniny
                        i będzie budować te dwa sklepy !!!!!!!!!!!
                        • Gość: czytelnik Re: Castorama w Przemyślu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 17:43
                          Castorama - 100%
                          MM - 0%

Dokładnie to będzie: Castorama i TESCO.
                          • Gość: ad Jacus Re: Castorama w Przemyślu ! IP: *.autocom.pl 10.07.08, 19:59
                            masz zajeb..... Tatusia Jacku, brawa dla Niego moze jakis pomnik
                            może nazwa ulicy imienia Tatusia Jacusia, Przemysl jest mu wdzieczny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka