Gość: Majka IP: 62.111.208.* 10.08.03, 17:53 Jak wam sie podoba imie- INES -??Ale szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ev Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 19:30 Dla polskiej dziewczynki ? NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 20:54 Jakieś takie egzotyczne,chyba meksykańskie?Jeśli dla twojej córki-to nie rób jej krzywdy.Jest tyle pięknych polskich imion,naprawdę jest w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!promilek Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.ultimo.masq 11.08.03, 21:20 Np K U N E G U N D A !!!!!!!!promilek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 21:40 to po naszemu zdaje się Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!promilek Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.ultimo.masq 11.08.03, 21:41 O ty niekontaktowalny ! ! ! !!!!!!!!promilek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 01:30 mnie się osobiście to imię kojarzy z piosenką "czarna Inez" zespołu 1,2,3 Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Ines????????????? 17.08.03, 02:24 Ines czy też Inez klasyfikuje sie gdzieś pomiędzy Domicelą, a Arielem. :))) Ludzie nie utrudniajcie życia swym dzieciom! Mało jest tradycyjnych imion? Teraz w Przemyślu co drugi chłopiec w wieku ok. 2 lat to Kacper. Ślicznie! Jak dorośnie może znajdzie dwóch kolegów- imienników Trzech Króli. Kiedyś często nazywali się tak fornale. - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.vt.pl 18.08.03, 12:19 To jest też kwestia dopasowania imienia do nazwiska. Podam ci przykłady moich koleżanek ze studiów: Inez Cebula, Koryna Kupka, oraz dwie sliczne bliźniaczki: Mercedes i Dolores Kopytko (na usprawiedliwienie bliźniaczek: mamusia jest autentyczną Hiszpanką. W Przemyslu znam takie rodzeństwo (dzieci w wieku 7-11 lat): Jessica i Demeter, oraz chłopcy Dexter i Mario. Ich tatuś twierdzi, że imię Jessica ma rodowód biblijny (od proroka Jesse). Sama widzisz - różne sa mody. Osobiście wolę Zosie i Anielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynika Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 11:40 Mnie sie nie podoba, kojarzy mi sie z ksywkami prostytutek, przepraszam wszystkie dziewczyni noszace to imie ,to nie wasza wina!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 11:43 Dzięki wam ,piszcie jeszcze, a może macie jakie swoje propozycje imion dla dziewczynki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.vt.pl 03.09.03, 12:25 Mnie sie podoba Anielka - o czym juz wspominalam ( to zresztą drugie imię mojej corki) i Adela. Fajnie brzmi Malwina i Jagoda. Z imionami to jest tak, że to rodzice wybierają je dzieciom. Dorosna i moga być niezadowolone. Może np. Inez zapragnie być Gosią. ale z drugiej strony... Przypomniala mi sie historia Ani z Zielonego Wzgórza - miała takie zwykłe, popularne, tradycyjne imię i... chciała je zmienić na imię Pulcheria! Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Czy wam sieE podoba????????????? 03.09.03, 15:40 Przerabiałem ten temat osiem lat temu i po walkach z księgami imion i kalendarzami, łamiąc wszelkie kanony(zrozpaczona teściowa) moja pociecha jest straszecznie dumna, że ma tak samo na imię jak jej mama. Zwyczajnie jest Małgosia i Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wook Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 15:13 och ssaczku! jakie to proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: Czy wam sieE podoba????????????? 04.09.03, 15:38 A wiesz, jakie bezpieczne, wszystkie kobietki o jednym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Czy wam sieE podoba????????????? 04.09.03, 20:19 pewnie, haha nawet w euforii nie można się pomylić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: tradycja! IP: *.vt.pl 05.09.03, 15:15 "Jest takie jedno dobre imię dla dziewczynki: Tradycja! O proszę, tu napisali: w Gdańsku narodziła się nowa świecka tradycja. Po ceremonii w Pałacu Ślubów młoda para udała sie do Rady Zakładowej...itd. - To w związkach Zawodowych im się urodziła? (...). Tradycja, chodź tu, bo nóżki zamoczysz!" Dialogi wybrane z mojej ulubionej komedii St. Barei pt. MIŚ. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 02:41 Barrrdzo ladne imie nawet znam bardzo gajna dziewczyne z Przemysla o tym imieniu :) POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH INEK!! :*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta4 Re: Czy wam sieE podoba????????????? 08.09.03, 21:56 INES - w berberyjskim narzeczu znaczy "Powiedz mu" Jak juz bardzo chcesz arabskie to sa jeszcze Wissam,Taus,Hassana,Farida....Oussama.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.vt.pl 09.09.03, 09:55 Oussama - bardzo ładnie. A na drugie Binladen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neska Re: Czy wam sieE podoba????????????? IP: *.pul.tke.pl 08.09.03, 22:11 moja piękna kotka ma tak na imię. bardzo mi się podoba, Ines chyba też Odpowiedz Link Zgłoś