Dodaj do ulubionych

Cztery wioski do Przemyśla

IP: *.eranet.pl 29.04.08, 14:14
www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080429/AKTUALNOSCI/56267480
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzika Szfil kanick Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 29.04.08, 14:43
      Dobre i te cztery
      • Gość: Imac Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.chello.pl 29.04.08, 20:33
        Szkoda że odpadły Prałkowce i Ostrów
        • Gość: Asa Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 29.04.08, 22:00
          to,że odpadły teraz nie oznacza chyba że nie będą mogły być przylączone nigdy.
          Nie wiem tylko ile czasu musi upłynąć żeby znów zgłosic taka kandydaturę do
          wojewody. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie?
    • Gość: Zdrowy Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:08
      Ciekaw jestem jakimi kryteriami kierował się wojewoda? Panie wojewodo, niech się
      pan nie boi, Przemyśl nie będzie konkurencją dla Rzeszowa nawet po przyłączeniu
      tych pozostałych miejscowości. Kleryków i księży i tak mamy więcej !
      • Gość: darek Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 30.04.08, 18:53
        Hurko i Hureczko?! To chyba zemsta Karapyty. Tam jest dziura budżetowa bez dna dla miasta
        • Gość: gah26 Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 19:22
          Opinia Wojewody to kolejny etap. Ostateczną decyzję podejmuje Rada
          Ministrów. Obecnie Wojewoda prześle wniosek do Ministra Spraw
          Wewnętrznych i Administracji wraz ze swoim wnioskiem.
          Decyzja ostateczna powinna zapaść do 31.07 br.
          Opinia wojewody jest dostępna na stronie Urzędu Wojewódzkiego:
          www.uw.rzeszow.pl i w mojej ocenie jest bardzo dobra dla Miasta i
          wniosku. Myślę, że jest tam kilka wskazówek co władze Miasta powinny
          zrobić dalej.
          Myślę że jeżeli ostateczna decyzja będzie taka jak w opinii Wojewody
          to pod koniec roku rozpoczeniemy procedurę dla kolejnych Sołectw.
          • Gość: darek Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 30.04.08, 19:57
            Cieszy mnie, że rozpoczniecie tylko ja pytam po co? Krówniki, Prałkowce, Ostrów, Nehrybka, Pikulice, owszem, ale Hurko i Hureczko? Po kiego grzyba? Żeby wziąć nowy kredyt na powiększone miasto?
            • Gość: Meku Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 01.05.08, 00:14
              A własnie po to zeby były wreszcie wolne tereny pod budownictwo i
              inwestycje !!! Mam nadzieje rada ministrów podejmie taka sama
              decyzje jak Kopyrta ;]
              • Gość: kuba Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 10:43
                Buszkowice mogły być też włączone. Głupio teraz taka dziura wygląda.
                • Gość: qwe Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 14:44
                  Moim zdaniem najkorzystniejsze dla miasta było by włączenie żurawicy (no nie
                  mówię już 0 Ostrowie i Prałkowcach) ale na to chyba nie ma szans.
                  • Gość: czytelnik Wójt (A)medyki o włączeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 15:07
                    www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080501/AKTUALNOSCI/807847878
        • Gość: Walery Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 78.131.186.* 03.05.08, 08:53
          Akurat,miasto nie ma zamiaru tam inwestować, ma wiele innych problemów
    • Gość: fariat Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 01.05.08, 15:57
      ej fariaty a wie ktos o ile sie zwiekszy liczba mieszkancow po
      przylaczeniu tych 4 wiosek ? bedziemy juz miec te bite 70 tys
      ??
    • Gość: Realista Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 80.55.73.* 01.05.08, 16:30
      I bardzo dobrze!!!!! Pan Wojewoda pięknie potraktował
      Panaprezydenckich cwaniaków i samego Pana Roberta Prezydenta.
      Pokazuje im właściwe miejsce w szeregu i wysyła w buraki ( w pole).
      Jak się zajmą hektarami w szczerym polu, to im dobrze zrobi.Byle
      tylko nie grzebali w innych gminach i sołectwach. Chce im oszczędzić
      kolejnych stoków , wyciągów i rur ślizgowych. Do roboty urzędnicy!
      Czyńcie ziemię sobie poddaną! Niech one zajmą się samym Przemyślem,
      bo do tej pory góno zrobili. A ten aneks innych gmin, to tylko
      zmyłka i ucieczka do przodu, bo czyms się trzeba chwalić.Pa.
      • Gość: Grzenio Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 02.05.08, 09:33
        Realista skończ!
        • imacc Re: Cztery wioski do Przemyśla 03.05.08, 00:00
          Jak widać dobrego samopoczucia Realisty nie jest w stanie zmącić nawet ewidentny
          - jednak sukces - autorów koncepcji, którą tak energicznie zwalczał.
          Przeczytałem opinię wojewody i jest ona rzeczowa, dość przychylna i stosuje
          bardzo jasną argumentację, pozostawiając otwarte wrota na przyszłość. Ale
          Realista tego wcale nie widzi, więc pisze, że oto "panu prezydentowi pokazano
          miejsce w szeregu" i takie tam. Czego to nie zrobi człowiek, żeby się
          pocieszyć... Jeśli ktoś jest stokoholikiem, to nawet poszerzenie miasta potrafi
          powiązać tylko ze stokiem, to już objaw poważnej choroby.
          Histeryczna reakcja wójta z Medyki, według którego młodzieży poszerzenie
          Przemyśla skojarzyło się z zaborami nie skomentuję, bo to po prostu żałosne.
          Teraz władze będą miały okazję się wykazać - zobaczymy jak potraktują
          mieszkańców przyłączonych wiosek, czy pojawią się tam jakiekolwiek miejskie
          inwestycje, to może być w przyszłości zachętą dla innych, albo koronnym
          argumentem na "przeciw". Przypomnę, że poszerzenie Rzeszowa wspierał energicznie
          nawet tamtejszy biskup - nie jestem zwolennikiem mieszania się kościoła do spraw
          świeckich, ale czy to nie mówi wiele o Przemyślu i o Rzeszowie?
    • Gość: Polak z Przemyśla Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 06:39

Dlaczego do Przemyśla dołączają tylko ukraińskie wsie?
      • Gość: xyz Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 07:41
        a nie słyszałeś o operacji SAN
        • Gość: znany Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 195.117.172.* 03.05.08, 14:35
          dobrze że zwrociłeś uwage na San. Wszystkie wioski przyłączane leżą
          po ukraińskiej stroni Sanu. Czyżby wojewoda miał zamiar je
          zurbanizowac na koszt Przemyśla i gdy granica zgodnie z żądaniami
          ukraińcow bedzie na Sanie to korzyśc samostijnej bedzie wieksza? coś
          tu wyrażnie śmierdzi!
          • Gość: darek Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 03.05.08, 14:44
            A do tej pory, poza Buszkowicami, to ile wiosek było po "niemieckiej" stronie Sanu?
            • Gość: znany Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 195.117.172.* 03.05.08, 15:09
              Wiem że był brany pod uwagę Ostrów, Żurawica.Buszkowiczki. Tylko
              Darku chcę Ci zwrócić uwagę na drobny szczegół; samostijna ma się
              opierać o Wisłę a wtedy nasza dyskusja staje się iluzoryczna.
              • Gość: ORESZEK Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.184.* 03.05.08, 21:28
                no i jeden IMAC sie konkretnie wypowiedzial a realiscie to zeby dupe
                miodem sparowal to i tak stok bedzie be! a tak pozatym to martwi
                mnie sprawa obwodnicy ... w tym kierunku TOTALNE ZERO POSTEPOW!!!
                • Gość: Realista Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 80.55.73.* 13.07.08, 23:30
                  No i?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka