Gość: Autor IP: *.eranet.pl 29.04.08, 14:14 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080429/AKTUALNOSCI/56267480 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzika Szfil kanick Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 29.04.08, 14:43 Dobre i te cztery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.chello.pl 29.04.08, 20:33 Szkoda że odpadły Prałkowce i Ostrów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asa Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 29.04.08, 22:00 to,że odpadły teraz nie oznacza chyba że nie będą mogły być przylączone nigdy. Nie wiem tylko ile czasu musi upłynąć żeby znów zgłosic taka kandydaturę do wojewody. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrowy Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:08 Ciekaw jestem jakimi kryteriami kierował się wojewoda? Panie wojewodo, niech się pan nie boi, Przemyśl nie będzie konkurencją dla Rzeszowa nawet po przyłączeniu tych pozostałych miejscowości. Kleryków i księży i tak mamy więcej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 30.04.08, 18:53 Hurko i Hureczko?! To chyba zemsta Karapyty. Tam jest dziura budżetowa bez dna dla miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gah26 Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 19:22 Opinia Wojewody to kolejny etap. Ostateczną decyzję podejmuje Rada Ministrów. Obecnie Wojewoda prześle wniosek do Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji wraz ze swoim wnioskiem. Decyzja ostateczna powinna zapaść do 31.07 br. Opinia wojewody jest dostępna na stronie Urzędu Wojewódzkiego: www.uw.rzeszow.pl i w mojej ocenie jest bardzo dobra dla Miasta i wniosku. Myślę, że jest tam kilka wskazówek co władze Miasta powinny zrobić dalej. Myślę że jeżeli ostateczna decyzja będzie taka jak w opinii Wojewody to pod koniec roku rozpoczeniemy procedurę dla kolejnych Sołectw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 30.04.08, 19:57 Cieszy mnie, że rozpoczniecie tylko ja pytam po co? Krówniki, Prałkowce, Ostrów, Nehrybka, Pikulice, owszem, ale Hurko i Hureczko? Po kiego grzyba? Żeby wziąć nowy kredyt na powiększone miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meku Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 01.05.08, 00:14 A własnie po to zeby były wreszcie wolne tereny pod budownictwo i inwestycje !!! Mam nadzieje rada ministrów podejmie taka sama decyzje jak Kopyrta ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 10:43 Buszkowice mogły być też włączone. Głupio teraz taka dziura wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 14:44 Moim zdaniem najkorzystniejsze dla miasta było by włączenie żurawicy (no nie mówię już 0 Ostrowie i Prałkowcach) ale na to chyba nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Wójt (A)medyki o włączeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 15:07 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080501/AKTUALNOSCI/807847878 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walery Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 78.131.186.* 03.05.08, 08:53 Akurat,miasto nie ma zamiaru tam inwestować, ma wiele innych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fariat Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 01.05.08, 15:57 ej fariaty a wie ktos o ile sie zwiekszy liczba mieszkancow po przylaczeniu tych 4 wiosek ? bedziemy juz miec te bite 70 tys ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 80.55.73.* 01.05.08, 16:30 I bardzo dobrze!!!!! Pan Wojewoda pięknie potraktował Panaprezydenckich cwaniaków i samego Pana Roberta Prezydenta. Pokazuje im właściwe miejsce w szeregu i wysyła w buraki ( w pole). Jak się zajmą hektarami w szczerym polu, to im dobrze zrobi.Byle tylko nie grzebali w innych gminach i sołectwach. Chce im oszczędzić kolejnych stoków , wyciągów i rur ślizgowych. Do roboty urzędnicy! Czyńcie ziemię sobie poddaną! Niech one zajmą się samym Przemyślem, bo do tej pory góno zrobili. A ten aneks innych gmin, to tylko zmyłka i ucieczka do przodu, bo czyms się trzeba chwalić.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzenio Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.167.* 02.05.08, 09:33 Realista skończ! Odpowiedz Link Zgłoś
imacc Re: Cztery wioski do Przemyśla 03.05.08, 00:00 Jak widać dobrego samopoczucia Realisty nie jest w stanie zmącić nawet ewidentny - jednak sukces - autorów koncepcji, którą tak energicznie zwalczał. Przeczytałem opinię wojewody i jest ona rzeczowa, dość przychylna i stosuje bardzo jasną argumentację, pozostawiając otwarte wrota na przyszłość. Ale Realista tego wcale nie widzi, więc pisze, że oto "panu prezydentowi pokazano miejsce w szeregu" i takie tam. Czego to nie zrobi człowiek, żeby się pocieszyć... Jeśli ktoś jest stokoholikiem, to nawet poszerzenie miasta potrafi powiązać tylko ze stokiem, to już objaw poważnej choroby. Histeryczna reakcja wójta z Medyki, według którego młodzieży poszerzenie Przemyśla skojarzyło się z zaborami nie skomentuję, bo to po prostu żałosne. Teraz władze będą miały okazję się wykazać - zobaczymy jak potraktują mieszkańców przyłączonych wiosek, czy pojawią się tam jakiekolwiek miejskie inwestycje, to może być w przyszłości zachętą dla innych, albo koronnym argumentem na "przeciw". Przypomnę, że poszerzenie Rzeszowa wspierał energicznie nawet tamtejszy biskup - nie jestem zwolennikiem mieszania się kościoła do spraw świeckich, ale czy to nie mówi wiele o Przemyślu i o Rzeszowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Przemyśla Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 06:39 Dlaczego do Przemyśla dołączają tylko ukraińskie wsie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.08, 07:41 a nie słyszałeś o operacji SAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 195.117.172.* 03.05.08, 14:35 dobrze że zwrociłeś uwage na San. Wszystkie wioski przyłączane leżą po ukraińskiej stroni Sanu. Czyżby wojewoda miał zamiar je zurbanizowac na koszt Przemyśla i gdy granica zgodnie z żądaniami ukraińcow bedzie na Sanie to korzyśc samostijnej bedzie wieksza? coś tu wyrażnie śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: *.ptvk.pl 03.05.08, 14:44 A do tej pory, poza Buszkowicami, to ile wiosek było po "niemieckiej" stronie Sanu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 195.117.172.* 03.05.08, 15:09 Wiem że był brany pod uwagę Ostrów, Żurawica.Buszkowiczki. Tylko Darku chcę Ci zwrócić uwagę na drobny szczegół; samostijna ma się opierać o Wisłę a wtedy nasza dyskusja staje się iluzoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORESZEK Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 217.97.184.* 03.05.08, 21:28 no i jeden IMAC sie konkretnie wypowiedzial a realiscie to zeby dupe miodem sparowal to i tak stok bedzie be! a tak pozatym to martwi mnie sprawa obwodnicy ... w tym kierunku TOTALNE ZERO POSTEPOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Cztery wioski do Przemyśla IP: 80.55.73.* 13.07.08, 23:30 No i? Odpowiedz Link Zgłoś