Gość: Tadeusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 09:18 Wczoraj punkt 19:30: img371.imageshack.us/my.php?image=tvpwiadopg4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prezes Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.toya.net.pl 21.07.08, 10:04 materiał najprawdopodobniej przesłała tvp Rzeszów - oczywiście podpis nie dziwi, bo przecież Podkarpacie to tylko Rzeszów....twierdza Rzeszów, zamek w Krasiczynie koło Rzeszowa,arboretum w Bolestraszycach kolo Rzeszowa, jezioro solińskie kolo Rzeszowa...żenada Ciekawe, czy jakiś urzędnik napisze maila z prośbą o sprostowanie do tvp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 10:42 Jest dokładnie tak jak pisze prezes. Niestety Strategia Rozwoju Turystyki dla Przemyśla na lata 2008 -2015, opracowana przez PART za ciężka kasę (nie wiem dlaczego Realista jeszcze tego nie rozlicza?) leży gdzieś zakurzona w szufladzie. Prawdopodobnie nikt w UM nie ma pojęcia jak się zabrać do jej realizacji... bo poza zorganizowaniem kilku spotkań oraz powieszeniem flag z nowym logo na rynku niewiele się w temacie dzieje. Przecież nie wystarczy zorganizować kilka imprez na Zamku i "rozreklamować" je w ŻP i na kilku bannerach w mieście, chodzi głównie o to by o tych wszystkich atrakcjach dowiedzieli się ludzie z innych miast, regionów, krajów (chyba się zagalopowałem ;)) Ale jak się mają dowiedzieć skoro w np. w którymś z czerwcowych wydań serwisu w TVP INFO, w ok 10 min. materiale dotyczącym atrakcji turystycznych Podkarpacia ani razu nie pojawiło się słowo Przemyśl nie mówiąc już o materiale filmowym. Za to sporo było o Bieszczadach, Krasiczynie, Sanoku, Łańcucie no i oczywiście najwięcej o prawdziwej perle podkarpacia - pękającym od zabytków Rzeszowie, z jego podziemnymi trasami na czele. Nóż się qrva w kieszeni otwiera panie prezydencie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKA Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 10:42 Zapomniałeś jeszcze o Żurawicy koło Rzeszowa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmm Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 22.07.08, 21:56 Wcale nie zapomniał. Jest Przemyśl k. Żurawicy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 11:00 Były czasy, że jeśli już się pojawiała informacja o Przemyślu w mediach, to głównie z powodu świąt prawosławnych lub jakiś scysji wokół mniejszości ukraińskich, ewentualnie afer związanych z celnikami. Teraz nie ma już nawet tego. A może ktoś wie czy w UM jest chociaż jedna osoba odpowiedzialna za działania PR, kontakty z mediami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Przemysl - skyscrapercity IP: *.toya.net.pl 21.07.08, 11:08 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=652183 www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=654585 warto sobie poczytać opinie forumowiczów o naszym mieście .Oczywiście poszukajcie sobie innych wątków o Przemyślu na tym forum do którego dałem link, te dwa, które podałem są najnowszym fotorelacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
darino jeszcze usłyszymy ... 21.07.08, 11:55 Dalej będziemy słyszeć o aferach z celnikami i sporach z mniejszością ukraińską, więc sława Przemyśla nie zaginie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 13:10 a kto w Um wie co to PR, i po co kontakt z miediami ( chyba, jak trzeba napisać peany na rzecz prezia i jego przydupasów Odpowiedz Link Zgłoś
imacc Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes 21.07.08, 14:44 Prawda, tylko że w większości przypadków wina leży po stronie... organizatorów. Pamiętam, jak ok. dwa lata temu zadzwoniłem wściekły do G.W oddział Rzeszów z pytaniem dlaczego prawie w ogóle nie ma informacji o wystawach i innych wydarzeniach kulturalnych z Przemyśla na stronach gdzie są informacje kulturalne z regionu. Pani z redakcji odpowiedziała mi "ale my prawie w ogóle nie dostajemy informacji z Przemyśla". I skapitulowałem. W Przemyślu organizowało się wystawę czy koncert, a informacja medialna szła co najwyżej do "Życia Podkarpackiego". A potem były żale, że "Rzeszów nas ignoruje"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 15:00 Dokładnie tak to już jest, że od kilkunastu lat mamy tzw. wolny rynek na którym jeśli chce się coś sprzedać (np produkt turystyczny) to trzeba o tym klientów łaskawie poinformować co najmniej, nie mówiąc już o bardziej skomplikowanych akcjach typu reklama. Do takiej informacji służy stanowisko rzecznika prasowego na przykład czy specjalisty ds. PR, itp... Ja jednak czuję, że te zmiany jeszcze do naszego magistratu nie dotarły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-znany Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 16:29 Ludzie ! Dajcie se na wstrzymanie! Pan Choma i s-ka winni są wielu zaniedbań w tym mieście, ale to, że jakiś palant redaktorek z warsiawy ( rodem z Pcimia lub innego grajdoła) ma w dupie widzów i rzetelność informacji to chyba jednak nie jego wina. Zamiast ujadać na tym forum,wyraźcie swe oburzenie na ich "wspaniałych" portalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.chello.pl 21.07.08, 19:34 Rozmawiamy o zjawisku, bardziej ogólnie. A prawda jest taka, że jak się chce mieć wzmianki w prasie, to trzeba tę prasę bombardować informacjami, a nie czekać aż "przyjadą i się zapytają". Samo zdarzenie, które stało się pretekstem do powstania tego wątku nie wydarzyło się przecież w skutek zaniedbań, tylko jest przykładem skrajnej amatorszczyzny dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.08, 19:47 po pierwsze, nikt tu nie ujada. Po drugie, po to jest forum by dyskutować na różne tematy, dotyczące - w przypadku tego forum - Przemyśla. A po trzecie jak ktoś nie chce, to może omijać dany wątek lub nie zaglądać w ogóle na forum. A przechodząc do tematu, to fakt, że rzetelność dziennikarska w naszym kraju maleje wprost proporcjonalnie do rozrastania się mediów, bo niby skąd się mają brać ci dziennikarze? Jednak w przypadku akurat tego "newsa" nie obwiniał bym raczej "palanta redaktorka z warsiawy" ponieważ takie materiały są przygotowywane najczęściej przez ośrodki regionalne czyli tv rzeszów w tym wypadku, a tu to chyba nie ma mowy o ignorancji czy przypadkowej pomyłce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-znany Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 18:05 No masz. Znowu te wstrętne rzeszowiaki gnębią prastary gród Przemysława. Jak by nie ten Rzeszów, to Przemyśl panie byłby ho!ho! Od trzydziestu paru lat wysłuchuję tego od rodowitych tajojków! Ludzie kochani z przepięknego i mojego ( mimo ,żem rodem skądinąd) miasta! Zmieńcie wreszcie tę swoją zaściankową mentalność, to może wtedy uda się też zmienić na lepsze to miasto. Ono na to zasługuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.08, 21:11 No cóż, niektórzy słyszą to co chcą usłyszeć i czytają to co chcą przeczytać.... Jak wynika jednak z większości postów w tym wątku to nie "wstretne rzeszowiaki nas gnębią" tylko raczej my (a dokładnie osoby odpowiedzialne) nie potrafimy działać, i nie chodzi tu tylko o turystykę, równie dobrym przykładem mogą być działania wokół strefy przemysłowej i negocjacje z polskim bazaltem. A rzeszów? Rzeszów dział bardzo konsekwentnie i nie ma się co dziwić, że przy braku aktywności ze strony władz przemyskich, promuje to co ma....i nawet to czego nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.08, 21:12 PS. z poniższym akurat się zgadzam ;) "Zmieńcie wreszcie tę swoją zaściankową mentalność, to może wtedy uda się też zmienić na lepsze to miasto. Ono na to zasługuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 21:56 Mentalności tak łatwo się nie zmienia. Po pierwsze klasyczna przypadłość Przemyślaków to: Nie widzę jeśli dzieje się coś dobrego. A jeśli jednak dzieje się dobrze, to co z tego, bo gdzie indziej też się dzieje dobrze. My nie mamy na nic wpływu, bo tylko urzędnicy mają wpływ na wszystko. Sami nie piszemy o swoim mieście dobrze, bo niech oni nie myślą, że się ich chwali. To nie my jesteśmy odpowiedzialni za ten cały bałagan, to oni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcyprezes Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 11:08 a Tobie rączki wykrzywiło? dlaczego sam nie napiszesz albo nie zadzownisz do tvp? ujadasz anonimowo na forum, to może sam rusz d... i zjedź tvp w imieniu nas wszystkich? mi sie nie chce, ale przynajmniej nie udaje jak mi Przemyśl leży na sercu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 23:56 tak bardzo nie przejmowalbym sie tym smutnym faktem w Polsce jest co najmniej 5 par takich miast, jak Przemysl i Rzeszow co sie nie lubia - np. Torun-Bydgoszcz, albo Kielce-Radom zreszta i my mozemy sie posmiac z Rzeszowa - tacy z nich gospodarze a z RyaneAirem dogadac sie nie potrafia zreszta popatrzcie na ilosc ogloszen typu Sprzedam Mieszkanie - patrzac na Rzeszow mam wrazenie ze polowa jego mieszkancow chce wyjechac ze STOLYCY WOJEWODZTWA Odpowiedz Link Zgłoś
umpa_umpa_umpa Odnośnie Tatarskiej Góry... 23.07.08, 18:01 Nazwa Tatarska Góra istnieje, lecz co innego oznacza... pl.wikipedia.org/wiki/RTCN_Tatarska_Góra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrówka z Rz. Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes IP: 89.100.71.* 24.07.08, 15:55 Prokurator pozwolisz że odniose sie kilku bzdurnych zawartych w Twoim poscie: Jako mieszkaniec Rzeszowa nigdy nie spotkałem sie z takimi opiniami ze ktoś w Rzeszowie nie lubi Przemyśla czy też jego mieszkańców. Dowiedziałem sie o tym (ze to przemyślanien nie lubia - choc pewnie blizsze prawdy byłoby stwierdzenie maja nieuzasadniony zal do Rzeszowa) dopiero gdy zacząłem czytywac przemyskie forum GW. Myśle porównanie do sytuacji Bydgoszczy i Torunia jest tu zupełnie chybione. Kolejne: Jezeli znasz sprawe ryanair - zreszta napewno wszyscy ja znaja to doskonale wiesz jak ta firma postapiła i władze ani regionu ani czy też jak to ujałes 'gospodarze' nie maja na to zadnego wpływu. A smiac sie nie ma z czego bo stracimy na tym wszyscy zarówno mieszkancy Rzeszowa jak i Przemyśla i reszty regionu. A co do ogłoszen o sprzedaży mieszkan w Rzeszowie to proponowałbym zajrzeć do tego miasta któregoś pieknego i zobaczyc jaka ilość blokow i nowych osiedli mieszkaniowych tu powstaje sądze ze te liczby co najmniej na zero sie bilansuja poruszona Przez Was sprawa 'góry tatarskiej' to naprawde nie nasza wina (zreszta o ile sie nie myle to w Przemyslu tez takowej nie ma tylko Kopiec Tatarski) wystosujcie list z pretensjami do TVP czy tam gdzie uda wam sie rzetelnie znalezc winnych. Wylewanie zali pod adresem Rzeszowa i rzeszowian w takiej sytuacji mozna sobie chyba darowac (ja tu widze raczej wychodzace kompleksy) bo sadze ze jesli chodzi o Przemysl to znalazlo by sie chybawiecej powodow do krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
umpa_umpa_umpa Re: Wiadomości 20.08.08 - Tatarska Góra koło Rzes 24.07.08, 16:50 Gość portalu: pozdrówka z Rz. napisał(a): > > poruszona Przez Was sprawa 'góry tatarskiej' to naprawde nie nasza > wina (zreszta o ile sie nie myle to w Przemyslu tez takowej nie ma > tylko Kopiec Tatarski) wystosujcie list z pretensjami do TVP czy tam > gdzie uda wam sie rzetelnie znalezc winnych. Jest, ale to nie to samo, co Kopiec Tatarski! Tatarska Góra to nazwa radiowo-telewizyjnego ośrodka nadawczego, który znajduje się w pobliżu Kopca Tatarskiego. W poprzednim poście podałam zresztą link do artykułu o tej Tatarskiej Górze na wikipedii. Co do meritum, ja się muszę zgodzić z rzeszowianinem. Robicie aferę z niczego! Zwykła wpadka w telewizji. Gorsze wpadki w telewizji już były, tylko ta dotknęła akurat Przemyśla. Pretensje trza mieć do telewizji, a nie do Rzeszowa i jego mieszkańców. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś