Dodaj do ulubionych

Kaczory & Putin

03.09.08, 09:17
W Rosji piszą nową interpretację mordów w m.in. Katyniu, a w Polsce
PiS pisze własną interpretację ruchu opozycyjnego w Polsce. Pytanie,
czy bandzior Putin jest gorszy czy pseudomoralne Kaczory, którzy
prezentują bezpardonowy makiawelizm w pełnym wydaniu.
Wstyd, zwłaszcza, że w historię Polski chcą wpisać się osoby
(Kaczory), o których Polska w tamtym czasie niewiele słyszała.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5654808,Wolne_Zwiazki__ino_nasze.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Kostek Re: Kaczory & Putin IP: 213.25.24.* 03.09.08, 13:27
      Ja bym specjalnie nie posiłkował się Gazetą Wyborczą przy pisaniu takich sądów,
      bo wiem, że nie darzy ona szczególną sympatią braci Kaczyńskich jak i całego
      PISu, a zawsze staje w obroni ludzi, którzy przy okrągłym stole oddali Polskę w
      depozyt komunistom.
      • Gość: jobrave Re: Kaczory & Putin IP: *.zone2.bethere.co.uk 03.09.08, 15:24
        ja bym z kolei chciał zwrócić uwagę, że bracia Kaczyńscy bardzo aktywnie
        uczestniczyli w tym "oddawaniu Polski w depozyt komunistom",ponieważ brali
        udział w obradach, z czego się póxniej mętnie tłumaczyli (polecam "wywiad-rzekę"
        z J.Kaczyńskim z Teresą Torańską). Co do informacji, o tym, że w Rosji powstał
        pomysł pisania nowej historii, m.in na temat Katynia, to "GW" podała źródła
        czyli media rosyjskie. Wracając do tematu pierwszego - skoro GW nie lubi
        Kaczyńskich, a jednocześnie "broni ludzi, którzy przy okrągłym stole oddali
        Polskę w depozyt komunistom", to znaczy, ze jednak Kaczyńskich lubi skoro ich
        broni...
        • Gość: darek Re: Kaczory & Putin IP: *.ptvk.pl 03.09.08, 17:28
          To jest właśnie Kacza, czyli pokrętna logika. W tamtych czasach wyzwalali Polskę pisząc "wolnościowe prace magisterskie i doktorskie". Prawdopodobne jest, że gdyby Ziobro był dłużej przy władzy to wraz ze swoją bezpieką nakazałby pisać nową historię, w której Kaczory byłyby twórcą pierwszej Konstytucji na świecie, pierwszych kodeksów prawa, pierwszej i jedynej myśli filozoficznej, odkrywcami Ameryki, fundatorami nagród Nobla i twórcami ludzkiej rasy. Bóg ponoć stworzył kobietę i mężczyznę, ponoć bo za Bogiem stał nie byle kto.
          • Gość: Blady Bronek Re: Kaczory & Putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 20:05
            Można by powiedzieć, że kto sieje wiatr, ten z reguły zbiera burzę.
            Czasami trwa to bardzo długo, jednak po kilku czy nawet kilkunastu
            latach czasami przeradza się nawet w tornado. Krokodyle łzy GW nad
            selektywnym przedstawianiem historii WZZ czy też Solidarności przez
            PiS, poprzez pominięcie czołowych postaci tamtych czasów, jak dla
            mnie wyglądają po prostu na niebywałą hipokryzję i zastraszająco
            krótką pamięć. Oczywiście, żeby nie było żadnych wątpliwości,
            uważam, że dyskutoanie o rodzących się pod koniec lat 70 wolnym
            ruchu związkowym z pominięciem takich ludzi jak Jan Lityński, Bogdan
            Borusewicz, Bogdan Lis, czy w końcu Lech Wałęsa, to jak próba
            przedstawienia historii ZSRR z próbą pominięcia Lenina, Stalina,
            Trockiego, Bucharina, Mołotowa, Kalinina itd. Jak dla mnie to
            historyczna dezynwoltura i nie ma wogóle o czym rozmawiać. Tyle
            tylko, że zdaje się nie kto inny jak właśnie Gazeta Wyborcza
            rozpoczęła kilkanaście lat temu selekcjonowanie działaczy
            Solidarności, dzieląc ich wg wyznawanych idei, na tych słusznych,
            których rolę w tamtym czasie należy opisywać i wychwalać, oraz tych
            nieprawomyślnych, których udział w wydarzeniach tamtego okresu
            lepiej pominąć milczeniem. W pełni się zgadzam tutaj z tym, co
            napisał Piotr Semka
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5654808,Wolne_Zwiazki__ino_nasze.html

Jeszcze tylko kilka słów do Darka. Są naturalne różnice poglądów.
            Jest spór polityczny, czasami nawet bardzo ostry. Istnieje
            polityczna walka. Coraz bardziej skłaniam się do poglądu, że
            wszystkie te czynniki powodują po pewnym czasie u jakiegoś procenta
            obserwatorów i uczestników politycznego sporu zjawisko
            sfanatyzowania i zaczadzenia, co nie pozwala tym osobom spojrzeć z
            minimalną chociażby dozą trzeźwości na sytuację i toczący się spór.
            Nie ma takiego idiotyzmu, takiej kalumni, takich durnot i
            bezsensownego zarzutu, który by nie uznali za godny poparcia, pod
            jednym wszakże warunkiem, że uderza w drugą stronę politycznego
            sporu.
            • Gość: darek Re: Kaczory & Putin IP: *.ptvk.pl 03.09.08, 22:36
              Wiem, że temat Bóg w jakiejkolwiek postaci powoduje odruch obronny u wiekszości Polaków bez względu na wielkość litery i ja nie jestem delikatny w tej materii dlatego bo materii tutaj po prostu nie ma. (Jeżeli dobrze czytam poza wierszami?).
              Jeżeli ludzie są święcie do czegoś przekonani - Ziobro do tego, że walczył z mafią mleczno-serową winną utraty zęba gdy spadał na głowę z drzewa we wczesnym dzieciństwie, Wasserman do tego, że napowietrzna rura gazowa miała mu służyć do inhalacji podczas zimy, Macierewicz do tego, że nie musi brać już prochów, a Kaczory do tego, że jest tylko jedna słuszna strona, po której tylko oni stoją, a jak nigdy nie stali to "się zrobi, że stali" - to należy to obnarzyć i wykpić do sznorówek w sandałach. Dlaczego? Dlatego, ze ludzie słuchają i zaczynają wierzyć w to co słyszą, a nikt nie ma wiekszej siły przekonania niż wariat (patrz np. Hitler). Nic nie jest prawdziwe i nic nie jest poważne, tak jak nic nie jest fałszywe i nic nie jest niepoważne. To właśnie ta siła powagi i przekonania powinna dać ludziom ostrzeżenie z kim ma się do czynienia. Niedużo brakowało w Polsce do wprowadzenia całkowitej cenzury, zamachu stanu i tyranii. Chyba było widać do czego zmierzali Ziobro z Kaczyńskimi? A tutaj, ludzie, którzy uzurpują sobie prawo do wyłączności na prawdę są po prostu oszustami. I należy to mówić otwarcie, bez skrupółów po to żeby inni wiedzieli i nie dali sie nabrać. Nabrano się na komunizm, nabrano się na antykomunizm, na faszyzm. Dlatego, że nikt nie uczy odróżniania fałszywych proroków. Jak słyszę, że "wykład wygłosi Antoni Macierewicz (poseł PiS, likwidator WSI)" to mnie krew zalewa! I większy szacunek u mnie wzbudza sprzedawca jabłek na bazarze niż facet z chaosem w psychice.
              • Gość: Blady Bronek Re: Kaczory & Putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 23:33
                "Niedużo brakowało w Polsce do wprowadzenia całkowitej cenzury,
                zamachu stanu i tyranii. Chyba było widać do czego zmierzali Ziobro
                z Kaczyńskimi?"
                No właśnie. Nic dodać, nic ująć. Ani pół przecinka...
                • Gość: darek Re: Kaczory & Putin IP: *.ptvk.pl 04.09.08, 00:54
                  Tak jest. Powinna byc kropka i przecinek. Ziobro tak bardzo kochał swoich kolegów, że nagrywał ich na dyktafon. I taki standard wprowadził do polityki. Przecinek powinno postawić się, choć Jarosław postawił kropkę, pomiędzy zakazem współpracy z Samoobroną, a wspólpracą z Samoobroną. Tak jest, odgrzewane kotlety nie smakują, ale są tak samo prawdziwe. Tak samo prawdziwe jak komuszkoprokuratorki a'la Wasserman i inne.
                  Ale, viva PiSopatrioci!
              • Gość: do Darka do Darka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 00:01
                Obnażyc i sznurówek,skrupuły też, tak na wstępie. Nigdy nie
                czułem,że grozi mi jakakolwiek cenzura , natomiast czytając Gazetę
                Wybiórczą czułem się indoktrynowany i manipulowany. Są gorsi od
                Maciarewicza i ty mówisz ich językiem. Co masz przeciwko likwidacji
                WSI? Nawet PO popiera, ale przecież "ynteligentnie" nakazuje robic
                z Maciarewicza oszołoma. I oszołomy sie nabierają, jak widać.
                • Gość: darek Re: do Darka IP: *.ptvk.pl 04.09.08, 00:46
                  Do likwidacji WSI nie mam nic poza sposobami jej przeprowadzania. Takie rzeczy robi się pod czarną zasłoną. Druga sprawa, że nie ma dla mnie znaczenia czy skur_ysyństwo nazywa się WSI czy CBA. Oprócz wybiórczej są i inne portale i jakimś dziwnym trafem informacje pokrywają się. Czy wybiórcza kłamie np. na temat wiecówki Kaczora w Gruzji? Mania wielkości musiała się przejawić również poza granicami Polski. Co do manipulacji przez media to zgadzam się z tobą. Taka manipulacja ma miejsce. I dotyczy Wyborczej, Supernowości, Życia Podkarpackiego itd. Mam takie pytanie: skąd wiesz, że PO nakazuje "yntelygentnie" robić z Macierewicza oszołoma? Z mediów? Ciekawe ... Ja twierdzę, że jest oszołomem, choć to mało powiedziane, z portretu osobowościowego i zachowania. A media nie mają tu nic do rzeczy. Natomiast na temat indoktrynowania cię przez Wyborczą, to z całym szacunkiem, ale nie wiem o co ci chodzi.
                • solist Re: do Darka 04.09.08, 12:26
                  Przy okazji likwidacji służb partia Kaczyńskich nie zlikwidowała czasem stoczni?
                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5658994,J_Kaczynskiemu_grozi_Trybunal_Stanu.html
    • Gość: Drake Kim są Kaczyńscy... fakty, mity i wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 00:49
      www.raportnowaka.pl/news.php?typ=news&id=320
    • Gość: last.zielony Re: Kaczory & Putin IP: *.toya.net.pl 04.09.08, 08:23
      Histora ma to do siebie,że jest na nowo oceniana przez każde
      następne pokolenia.Jak następne pokolenia ocenią kaczorów....aż boję
      się pomyślec:)
      • Gość: darek Re: Kaczory & Putin IP: *.ptvk.pl 04.09.08, 09:20
        Ano tak. że będą pomniki a kto wie czy nie staną sie świetymi szybciej niż Jan Paweł II. Myślę, że dowody na ich cuda są już zbierane.
        • Gość: znzny Re: Kaczory & Putin IP: 213.25.24.* 04.09.08, 18:45
          To co się wyprawia z historią najnowszą to jest normalnościa po
          każdym przełomie. Chodzi tu o zwyczajną legitymizacją aktualnego
          reżimu. Będący aktualnie u władzy gotowi są głosić każde bzdury a
          nawet powoływać się na cuda i pomazaństwo Boże. bo dla nich
          najważniejsze są korzenie. Nieważne że fałszywe czy prawdziwe. Ważne
          aby je tak przedstawić aby wyglądały wiarogodnie. Dlatego pijarowcy
          to są ludzie na wagę złota. Mam nadzieję że my się nie damy.
          Pozostańmy zdroworozsądkowymi realistami.
          • Gość: znany Re: Kaczory & Putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 19:18
            sory ale sie spiesze i stad ta pomylka w nicku :) ojej widze, ze
            złosliwy chochlik wiele bledow wsadzil w mjego posta!!!
            > To co się wyprawia z historią najnowszą to jest normalnościa po
            > każdym przełomie.
            Oczywiscie mialem na mysli przelomy Dunajca,
            Będący aktualnie u władzy gotowi są głosić każde bzdury a
            > nawet powoływać się na cuda i pomazaństwo Boże.\
            Oczywiscie bedacy nieaktualnie przy wladzy równiez

Nieważne że fałszywe czy prawdziwe. Ważne
            > aby je tak przedstawić aby wyglądały wiarogodnie

oczywiscie te prawdziwe korzenie beda wygladały na mniej wiarygodne

no to nara i pochwa
    • Gość: darek Do patriotów z PiS: IP: *.ptvk.pl 06.09.08, 11:44
      Viva PiS i ich gadka szmatka:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5666406,Tajne_spotkania_Kaczynskiego_z_Kwasniewskim.html
      • Gość: Jur@ Re: Do patriotów z PiS: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.08, 18:09
        wart pac pałaca
        • solist Re: Do patriotów z PiS: 06.09.08, 19:26
          He, he, widać, że nie tylko Wałęsa rozmawiał z komuszkami. Ciekawe jakim kłamstwem uraczą teraz Kaczy łgarze społeczeństwo? Może takim:
          1. Spotkałem się kilkakrotnie z Kwaśniewskim bo on zabiegał o to spotkanie. Chciał się wybielić
          2. Nigdy nie spotykałem się z Kwasniewskim tak jak nigdy nie współpracowałem z Samoobroną. Ja ich tylko chciałem pozamykać!
          3. Kwaśniewski roznosił karmę dla kotów i chciałem pomóc bratu w utrzymaniu rodziny
          4. Kwaśniewski bał się mnie i przyniósł mi wszystkie papiery na mój temat.

Ciekawe jaką wykładnię dostaną teraz sympatycy hipokrytów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka