Gość: aaa IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 19:45 Czy ktos ma jakies konkretne wiadomosci na ten temat? Tzn. czy, jak i za ile mozna tam zdac egzamin? I czy pozniej bez problemow mozna wymienic to prawo jazdy na polskie? Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Primo Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.mcon.pl 30.09.08, 19:58 nie polecam dużo naciągaczy, a w efekcie koniec na Policji bo zdasz prawo jazdy a otrzymasz podróbkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 20:19 Naciagacze to sa w WORD- ach :) Wiem, ze sa naciagacze ale chodzi mi o sprawdzone wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewe Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 20:19 po pierwsze trzeba nauczyć się jeździć, a jak już się nauczysz to zdasz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 20:24 Pewe, zarty sobie robisz? Tzn z tym, ze jak sie nauczysz jezdzic to zdasz w Polsce? Pewnie zdasz, tylko za ktorym razem? A czemu mam ladowac kase w WORD- y? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewe Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 20:36 Wiem, że nie jest łatwo zdać, ja od kilku lat mam prawo jazdy i zdałem za pierwszym razem, znam też dużo osób, które zaliczyły pozytywnie przy pierwszym podejściu. Znam też przypadki osób, którym kilka podejść wyszło na dobre i sobie radzą. Po drugie są osoby które za kółko zwyczajnie się nie nadają (nie twierdze, że Ty aaa). Jak widzę co na drogach wyrabiają niektórzy "kierowcy" to nóż się w kieszeni otwiera. Nie wiem jak Ty, ale ja jadąc ulicą nie chciałbym naprzeciw mieć kierowcy, który kupił prawo jazdy (nie ważne czy na Ukrainie w Polsce czy w nibylandii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 21:48 Znam tez przypadki, kiedy ktos zdal za pierwszym razem a nie potrafi jezdzic bezpiecznie. Znam tez przypadki osob, ktore potrafia jazdzic (bo robia to od kilkunastu lat bezwypadkowo) ale stracily prawo jazdy przez punkty za przekroczenie predkosci i nie moga zdac go odzyskac mimo kilkukrotnych prob. > Nie wiem jak Ty, ale ja jadąc ulicą nie chciałbym naprzeciw mieć kierowcy, któr > y > kupił prawo jazdy (nie ważne czy na Ukrainie w Polsce czy w nibylandii) Czy ja pytalem o mozliwosc KUPIENIA prawa jazdy? No ale to typowe podejscie (czyzby znane z autopsji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewe Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.mcon.pl 01.10.08, 09:24 jeżeli faktycznie zdanie prawa jazdy byłoby graniczące z cudem bądź równie prawdopodobne co szóstka w totolotka to nie stałbym 20 minut w porannym korku w mieście które w 30 minut można przejść piechotą! Ta dyskusja do niczego nie prowadzi, więc pozostaje mi życzyć powodzenia na egzaminie (gdziekolwiek się odbędzie) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark jeśli legalne prawo jazdy IP: *.autocom.pl 01.10.08, 08:07 Jeśli legalne, to nie ma problemu. Zgłaszasz się z ukraińskim prawem jazdy do wydziału komunikacji, a tam wymieniają ci na międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: jeśli legalne prawo jazdy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.10.08, 15:42 Pewe, jesli ktos pytan forum przemyskim to jeszcze nie znaczy z jest z Przemysla i prawo jazdy jest mu konieczne do poruszania sie po nadsanskim grodzie. Dark, to ma byc jak najbardziej legalne. Ale pytalem o to, jak sie do tego zabrac. Moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jeśli legalne prawo jazdy IP: *.range81-129.btcentralplus.com 02.10.08, 08:41 swego czasu mialem znajomego co zalatwial na ukrainie kosztowalo to 700 dolarow i bylo to dosc dawno 3-4 lata temu. Aktualnie w uk pewien ukrainiec tez mi proponowal zlaatwienie prawda na kat B za okolo 1000 funtow a na wszytskie kategorie 2100 funtow. Pogonilem go bo to nic pewnego kase zaplacisz a kolesia ani prawka nie zobaczysz. Po hoscie widze, ze jestes w uk sprobo tam zdac:) Jest latwiej niz w polsce:) Testy po polsku(mowione), symulacja i praktycny egzamin na ktorym mozesz zrobic kilkanascie bledow ktore aczkolwiek na polskim egzaminie z miejsca cie oblewaja. Moja siostra zdala za pierwsym razem ja tez plauje jak mi sie za tydzien nie powiedzie pokaze tutejszym fagasob fucketa i w uk zrobie. Jezdzic potrafie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: jeśli legalne prawo jazdy IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.10.08, 13:22 Wszystkim dziekuje, za dobre rady. wiem, ze mozna zdawac w UK i ze prosciej niz w Polsce. wiem tez, ze mozna KUPIC ukrainskie prawo jazdy, tak samo jak litweski paszport na przyklad. Ale ja przeciez nie o to pytalem, tylko o to czy ktos wie jak wyglada caly proces zdania na prawo jazdy na Ukrainie. I jakie sa tego koszty. Odpowiedz Link Zgłoś