Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy na Ukrainie

IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 19:45
Czy ktos ma jakies konkretne wiadomosci na ten temat? Tzn. czy, jak i za ile
mozna tam zdac egzamin? I czy pozniej bez problemow mozna wymienic to prawo
jazdy na polskie?
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Primo Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.mcon.pl 30.09.08, 19:58
      nie polecam dużo naciągaczy, a w efekcie koniec na Policji bo zdasz prawo jazdy
      a otrzymasz podróbkę.
      • Gość: aaa Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 20:19
        Naciagacze to sa w WORD- ach :)
        Wiem, ze sa naciagacze ale chodzi mi o sprawdzone wiadomosci
    • Gość: pewe Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 20:19
      po pierwsze trzeba nauczyć się jeździć, a jak już się nauczysz to zdasz w Polsce.
      • Gość: aaa Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 20:24
        Pewe, zarty sobie robisz? Tzn z tym, ze jak sie nauczysz jezdzic to zdasz w
        Polsce? Pewnie zdasz, tylko za ktorym razem?
        A czemu mam ladowac kase w WORD- y?
        • Gość: pewe Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.toya.net.pl 30.09.08, 20:36
          Wiem, że nie jest łatwo zdać, ja od kilku lat mam prawo jazdy i zdałem za
          pierwszym razem, znam też dużo osób, które zaliczyły pozytywnie przy pierwszym
          podejściu. Znam też przypadki osób, którym kilka podejść wyszło na dobre i sobie
          radzą.
          Po drugie są osoby które za kółko zwyczajnie się nie nadają (nie twierdze, że Ty
          aaa). Jak widzę co na drogach wyrabiają niektórzy "kierowcy" to nóż się w
          kieszeni otwiera.
          Nie wiem jak Ty, ale ja jadąc ulicą nie chciałbym naprzeciw mieć kierowcy, który
          kupił prawo jazdy (nie ważne czy na Ukrainie w Polsce czy w nibylandii)
          • Gość: aaa Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.09.08, 21:48
            Znam tez przypadki, kiedy ktos zdal za pierwszym razem a nie potrafi jezdzic
            bezpiecznie. Znam tez przypadki osob, ktore potrafia jazdzic (bo robia to od
            kilkunastu lat bezwypadkowo) ale stracily prawo jazdy przez punkty za
            przekroczenie predkosci i nie moga zdac go odzyskac mimo kilkukrotnych prob.

> Nie wiem jak Ty, ale ja jadąc ulicą nie chciałbym naprzeciw mieć kierowcy, któr
            > y
            > kupił prawo jazdy (nie ważne czy na Ukrainie w Polsce czy w nibylandii)

Czy ja pytalem o mozliwosc KUPIENIA prawa jazdy?
            No ale to typowe podejscie (czyzby znane z autopsji)
            • Gość: pewe Re: Prawo jazdy na Ukrainie IP: *.mcon.pl 01.10.08, 09:24
              jeżeli faktycznie zdanie prawa jazdy byłoby graniczące z cudem bądź równie
              prawdopodobne co szóstka w totolotka to nie stałbym 20 minut w porannym korku w
              mieście które w 30 minut można przejść piechotą!
              Ta dyskusja do niczego nie prowadzi, więc pozostaje mi życzyć powodzenia na
              egzaminie (gdziekolwiek się odbędzie)
              pozdrawiam
    • Gość: dark jeśli legalne prawo jazdy IP: *.autocom.pl 01.10.08, 08:07
      Jeśli legalne, to nie ma problemu. Zgłaszasz się z ukraińskim prawem jazdy do
      wydziału komunikacji, a tam wymieniają ci na międzynarodowe.
      • Gość: aaa Re: jeśli legalne prawo jazdy IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.10.08, 15:42
        Pewe, jesli ktos pytan forum przemyskim to jeszcze nie znaczy z jest z Przemysla
        i prawo jazdy jest mu konieczne do poruszania sie po nadsanskim grodzie.
        Dark, to ma byc jak najbardziej legalne. Ale pytalem o to, jak sie do tego
        zabrac. Moze ktos wie?
        • Gość: ja Re: jeśli legalne prawo jazdy IP: *.range81-129.btcentralplus.com 02.10.08, 08:41
          swego czasu mialem znajomego co zalatwial na ukrainie kosztowalo to 700 dolarow
          i bylo to dosc dawno 3-4 lata temu. Aktualnie w uk pewien ukrainiec tez mi
          proponowal zlaatwienie prawda na kat B za okolo 1000 funtow a na wszytskie
          kategorie 2100 funtow. Pogonilem go bo to nic pewnego kase zaplacisz a kolesia
          ani prawka nie zobaczysz. Po hoscie widze, ze jestes w uk sprobo tam zdac:) Jest
          latwiej niz w polsce:) Testy po polsku(mowione), symulacja i praktycny egzamin
          na ktorym mozesz zrobic kilkanascie bledow ktore aczkolwiek na polskim egzaminie
          z miejsca cie oblewaja. Moja siostra zdala za pierwsym razem ja tez plauje jak
          mi sie za tydzien nie powiedzie pokaze tutejszym fagasob fucketa i w uk zrobie.
          Jezdzic potrafie.
          • Gość: aaa Re: jeśli legalne prawo jazdy IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.10.08, 13:22
            Wszystkim dziekuje, za dobre rady. wiem, ze mozna zdawac w UK i ze prosciej niz
            w Polsce. wiem tez, ze mozna KUPIC ukrainskie prawo jazdy, tak samo jak litweski
            paszport na przyklad.
            Ale ja przeciez nie o to pytalem, tylko o to czy ktos wie jak wyglada caly
            proces zdania na prawo jazdy na Ukrainie. I jakie sa tego koszty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka