Dodaj do ulubionych

Po co nam straż miejska?????????

IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.08, 16:53
Przez cały tydzień wożą się lub spacerują po najmniej newralgicznych punktach
miasta, gdzie nic szczególnego się nie dzieje.... A nawet gdy coś
niepokojącego się dzieje to udają że nie widzą albo twierdzą że to sprawa
policji... A w sobotę wystarczy że przejadą się przez ul. Sportową ( wzdłuż
zielonego rynku )i pozbierają mandaty od nieprawidłowo parkujących ( a jest
ich sporo!!!).I po tygodniu NIERÓBSTWA zbierają ładne żniwo !!!! Czy od tego
jest straż miejska ???
Obserwuj wątek
    • Gość: przemyślanin Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.mcon.pl 26.10.08, 11:48
      Jeżeli widziałeś że nie podejmują czynności to złóż skargę do ich
      szefa a nie pisz bzdur o mandatach itp.rzeczach bo to są ogólniki i
      tak można mówić o każdej służbie.
      • Gość: Robcio Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 12:21
        Skarga nic nie da RCH jest kolegą z podwórka obecnego komendanta.
        Więc jak ty sobie to wyobrażasz aby koledze zwrócić uwagę. Nic nie
        robią nawet już nie widać patroli. Gdzie konie które zapowiadał
        komendant. Akcja 'Kundel" propaganda w wyniki zero. Nie zapominajcie
        że straż istnieje 17 lat i takie akcje to jedna wielka bzdura.
        Problem ten dawno powinien być rozwiązany. Trzeba tych ludzi pogonić
        do roboty.
        • Gość: Edek Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.10.08, 02:23
          Taka robota ze mozna sobie pograc w chooja, pan prezydent gra to dlaczego
          straznik nie???
          NIe rozumie tego??
        • Gość: mieszkaniec Re: Po co nam straż miejska????????? IP: 82.160.30.* 26.11.08, 01:20
          żeby pognać ich do roboty trzeba co niektórych wysłać najpierw do szkół żeby
          potrafili należycie jakąkolwiek robotę wykonywać..
    • Gość: wiki Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 13:22
      zabronic , mandatów na sportowej i wezma sie dom roboty
      • Gość: straznik były Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 19:32
        straż jest od reprezentacji i reklamy bo do żadnych interwencji się nie nadają.
        Jak coś się dzieje to po prosty się boją, ja po zgłoszeniu na patrol czekałem 2
        godz !!!!!!!!
        • Gość: ja Re: Po co nam straż miejska????????? IP: 213.25.24.* 17.11.08, 04:27
          A powiedz dlaczego nie jestes juz straznikiem? tego juz nie warto
          mowic.
          wszyscy macie tyle do powiedzenia a pzynajmniej wiecie jakie
          obowiaski ma sm? to poczytajcie bo daje glowe sciac ze w tym
          momencie nikt z was a przynajmniej 95% nie wie.
          • Gość: ppp Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.mcon.pl 17.11.08, 08:25
            "obowiąsków" nie ma żadnych
          • solist Re: Po co nam straż miejska????????? 17.11.08, 09:31
            Pamiętam interwencję Straży Miejskiej i policji tuż nad Liberę i
            zarazem koło siedziby SM. Wstyd i hańba! Policja ma dużo pracy i
            mało ludzi, ale w straży pracuje na tyle osób żeby podobną zadymę
            spacyfikować w kilka minut, a tymczasem była kupa śmiechu. Tak samo
            jak z biednego strażniczka, który ze strachem nosa wyściubił z
            urzędu żeby zobaczyć co się dzieje. Widowisko na sto dwa
            • Gość: ppp Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.mcon.pl 17.11.08, 09:47
              dwa razy w życiu zadzwoniłem na SM i dwa razy odesłali mnie na 997, a zgłoszenia
              dotyczyły zadań SM!!!
              • Gość: Jur@ Re:W SM są same odpady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 11:13
                które nie miały szans na przyjęcie w szeregi policyjne.
                • Gość: gość Re:W SM są same odpady... IP: *.mcon.pl 17.11.08, 20:47
                  czy ktoś wie ile rocznie kosztuje podatników Straż Miejska,
                  można by połowę tej kwoty przeznaczyć na etaty w Policji, może
                  kryzys zmusi do myslenia . Przemyśl to w sumie małe miasto a
                  wydatki rozdmuchane .Należy juz pilnie szukać oszczędności bo
                  wpływy do kasy miasta będą mniejsze. Czas na ekonomiczne
                  myślenie ,polikwidować jednostki które nie są niezbędne. Należy
                  brać przykład z miast które mają podobną ilość mieszkańców i
                  zbliżone dochody.
                  • Gość: darek Re:W SM są same odpady... IP: *.ptvk.pl 17.11.08, 22:00
                    NIedługo odchudzą bo na odchodnym Prezio pierdzielnie pomniczek TW Biskupowi, a kasa miejska pustkami świeci
                    • Gość: znany Re:W SM są same odpady... IP: 213.25.24.* 18.11.08, 10:48
                      Myślę że pytanie jest żle postawione. Powinno być: po co
                      magistratowi straż miejska.
    • Gość: grzes Re: Po co nam straż miejska????????? IP: 78.131.185.* 22.11.08, 10:20
      Mieszkam na 22-stycznia, wielokrotnie widziałem wieczorami z własnego okna
      ustawki pseudokibiców, jak stwierdzałem, że może rozwinąć się z tego "poważna
      bijatyka" to nie z uwagi na bezpieczeństwo tych pseudokibiców tylko w obawie o
      swój zaparkowany samochód dzwoniłem po SM aby zainterweniowali - niestety
      panowie nigdy nie zdążyli na czas, myślałem że może jest ich mało, albo nie mają
      czym przyjechać - lecz moje wątpliwości zostały rozwiane podczas tegorocznej
      wystawy psów w Przemyślu - gdzie całe watahy SM polowały na przyjezdnych z
      bloczkami mandatowymi - no wiadomo przyjezdny chciałby pooglądać wystawę psów -
      myśli, że to bilet wstępu i chętnie weźmie jeden - no i SM jest zadowolony i
      jego przełożony z uzyskanego wyniku - lecz patrząc na to z boku - jakie to jest
      małomiasteczkowe i jaką negatywną reklamę dla tego naszego grajdołka to robi -
      tragedia.
      Od tego czasu zacząłem szukać SM, obserwować gdzie są najczęściej - i oto moje
      spostrzeżenia:
      - okolice Urzędu Pracy w godzinach otwarcia i około godz. 18 (gdy ludzie ze
      sklepów wracają po swoje samochody zaparkowane w tej okolicy),
      - okolice bazaru w dzień "targowy",
      - okolice dworca PKS - wtedy gdy najwięcej samochodów.

Jeżeli ktoś zauważył jeszcze zwiększoną aktywność SM to niech napisze, zrobimy z
      tego mapę aktywności SM.

Moim zdaniem, to nie tylko wina SM i Komendanta SM - oni biedni nie mają tylko
      wyobraźni - nie potrafią przeczytać ustawy o SM i dopasować się do stawianych
      przed SM zadań - oni tylko doczytali i zatrzymali się na mandatach za parkowanie
      - a ustawę trzyma komendant w szafie i nie pokazuje, żeby nie zepsuć !!

Lecz największym problemem SM w Przemyślu jest to - że światli ludzie z UM nie
      potrafią właściwie zadaniować a następnie rozliczyć Komendanta SM - i tu
      wychodzi właśnie "to podwórko".

Następnym razem jak będziecie wzywali SM to proście o nazwisko funkcjonariusza -
      a skargi na ich działanie to nie przez fora internetowe (bo tu tylko wylewanie
      żalów) lecz na piśmie - i to ich może nauczy czytania ze zrozumieniem !!!
      Pozdrawiam Forumowiczów
      • solist Re: Po co nam straż miejska????????? 22.11.08, 11:43
        Straż Miejska jest tylko tam gdzie później można pochwalić się wynikimami. Do mapy występowania zmożonej aktywności SM dodam park miejski w weekend gdzie trwa promocja na nocleg w wytrzeźwiałce. Widziałem przypadki gdy strażnicy podchodzili od tyłu do zataczającego się gościa (lub takiego, który powinien się zataczać żeby prowizja podskoczyła) i na siłę, bez słów wpychali do kabaryny. Jest jeden ze strażników, który prowokuje zachowania ludzi, widziałem to nawet pod urzędem miejskim. Tego samego gościa widziałem w akcji, której świadkiem byłem od samego początku, gdy wrzucił gościa do kabaryny mimo, że tamten nic nie zrobił. Poza tym, że kiedyś miał z nim na pieńku. Straż Miejska, i to w zaskakujących ilościach, jest widoczna przy okazji imprez robionych przez UM w rynku. Na wakacjach, na podobnej imprezie, widziałem strażników w ilościach zatrważających, a o dziwo twarze wielu z nich widziałem po raz pierwszy. Nigdy, a dużo przemieszczam się po mieście i urzędach, tych twarzy wcześniej nie widziałem. Zatem, albo biorą kasę za gotowość bojową, albo pracują za biurkiem. Więc nie można powiedzieć, że ich praca jest w jakimś stopniu potrzebna Przemyślakom. A co do skarg, to tak długo jak będzie Choma tak długo będzie szef SM i tak długo będziemy oglądać opierdactwo tych służb. A tak, swoją drogą, to jak tam sprawa z kupą rzekomo zrobioną przez psa, który nie jadł dwa dni? W pierwszej instancji SM wygrała, a w odwołaniu?
        • Gość: miejscowy Re: Po co nam straż miejska????????? IP: 78.131.185.* 18.03.09, 11:45
          oj ludzie jak mało wy wiecie, po pierwsze straż bywa tam gdzie im każą, czy
          myślicie że taki zwykły inspektorek ma tam coś do gadania? A wysyla ich nie kto
          inny jak wasi kochani radni których wybraliście sami, wasz kochany prezydent
          którego też wybraliście sami i wasi kochani sąsiedzi, którym nie podoba się
          wasze auto zaparkowane pod ich oknem lub wasz pies sikający na ich
          kwiatki.Jestem byłym pracownikiem izby wytrzeźwień i zdziwilibyście się jakie
          wyniki robi straż przy tej ilości osób w porównaniu do policji to są konkretne
          liczby a nie jakieś domysły.Dziwicie się czemu nie broni waszego auta przed
          kibicami? A to dlatego że w tym czasie pilnuje jakiejś pijanej rozjuszonej bandy
          psełdokiboli, coby sobie chłopaki krzywdy nie zrobili. A czyje to dzieci? Kto je
          wychowuje? Ci sami co wybrali prezydenta, radę miasta,więc czyja to wina? A co
          do mandatów to oni je dają za darmo od tak sobie co? Ludzie zastanówcie się
          trochę nad tym co piszecie, raz dzwonicie o ich interwencję, ale kiedy was
          dotyczy bo źle zaparkujecie auto to już "straż BEE"
        • Gość: miejscowy Re: Po co nam straż miejska????????? IP: 78.131.185.* 18.03.09, 11:45
          oj ludzie jak mało wy wiecie, po pierwsze straż bywa tam gdzie im każą, czy
          myślicie że taki zwykły inspektorek ma tam coś do gadania? A wysyla ich nie kto
          inny jak wasi kochani radni których wybraliście sami, wasz kochany prezydent
          którego też wybraliście sami i wasi kochani sąsiedzi, którym nie podoba się
          wasze auto zaparkowane pod ich oknem lub wasz pies sikający na ich
          kwiatki.Jestem byłym pracownikiem izby wytrzeźwień i zdziwilibyście się jakie
          wyniki robi straż przy tej ilości osób w porównaniu do policji to są konkretne
          liczby a nie jakieś domysły.Dziwicie się czemu nie broni waszego auta przed
          kibicami? A to dlatego że w tym czasie pilnuje jakiejś pijanej rozjuszonej bandy
          pseudokiboli, coby sobie chłopaki krzywdy nie zrobili. A czyje to dzieci? Kto je
          wychowuje? Ci sami co wybrali prezydenta, radę miasta,więc czyja to wina? A co
          do mandatów to oni je dają za darmo od tak sobie co? Ludzie zastanówcie się
          trochę nad tym co piszecie, raz dzwonicie o ich interwencję, ale kiedy was
          dotyczy bo źle zaparkujecie auto to już "straż BEE"
          • Gość: magiator Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 13:35
            zrezygnować ze straży miejskiej dać kilka etatów dla policji a w magistracie
            niech np bedzie jakaś agencja ochrony
            • Gość: xyz Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.mcon.pl 18.03.09, 20:02
              Ekonomia czyt. kryzys wymusi pewne decyzje , nawet te
              niepopularne.Jeśli w kasie miasta nie będzie gotówki a radni nie
              pozwolą na nowe kredyty/ zresztą nie w trosce o miasto, tylko
              dlatego aby zaszkodzić prezydentowi/, to wówczas nie będzie innej
              drogi jak oszczędzanie tj. np likwidacja strazy miejskiej ,izby
              wytrzeżwień ,schroniska dla psów itp. Bezpieczeństwo ustawowo leży w
              gesti Policji a psami moga zająć się stowarzyszenia - społecznicy.
              Czas pokaże.
          • Gość: darek Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.ptvk.pl 18.03.09, 23:13
            Właśnie o izbę wytzreźwień to m. in. chodzi. Taka jest rola straży miejskiej żeby zapełniać wytrzeźwiałki na siłę?
    • Gość: dllluuu 200 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 15:18
      grajo100.pl/?t=21188829
      • Gość: mieszkaniec Re: 200 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 16:32
        podobała mi się akcja w dzisiejszych Super Nowościach. Chodziło o
        jakieś osiedle gdzie był źle ustawiony znak "parking". Jak wszędzie
        w Przemyślu, bo prezydent ma to gdzieś, brakuje miejsc parkingowych,
        więc mieszkańcy stawiali tam samochody.

Co robili strażnicy. Zamiast pomyśleć, jak załatwić sprawę, dla
        dobra mieszkańców, to niepokoili lokatorów upomnieniami. Pomyślał za
        nich dziennikarz Super Nowości, po interwencji znak ustawiono
        poprawnie, przybyło kilka miejsc parkingowych ale naszym panom
        strażnikom odpadła fajna fucha i łatwa fucha.

Jak się pomyśli to się da. Szkoda tylko, że za sowiecie opłacanych
        strażników miejskich (z Twoich i moich podatków) musiał pomyśleć
        dziennikarz.

Chyba we Włoszech wybuchła afera ze zbyt szybko zapalającym się
        czerwonym światłem na skrzyżowanich. Wyszło na to, że sprawa była
        ustawiana, aby ktoś zarobił na mandatach.

Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy. Pewnie wkrótce dowiemy się,
        zę i z tą nadgorliwością strażników za parkowanie też jest zwiażane
        drugie dno.
    • Gość: dziwne Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 08:53
      karają kierowców za parkowanie ale w ogóle nie zwracaja uwagi na samochody
      kóre sprawiaja prawdzie zagrożenie jak choćby parkowanie w obrebie skrzyzowań i
      przejsc dla pieszych - gdzie wyjeżdzając w ciemno naprawdę sporo się ryzykuje.
      To mają głeboko w d.pie. Niedalej jak wczoraj widziałem jak czarny wypisywał
      mandat za parkowanie w zatoczce a zupełnie nie obchodził go kierowca który
      zaparkował ze 20 m dalej(pod szpakiem przy samym wyjezdzie z kraszewskiego na 3
      maja)i kompletnie zasłonił widoczność wyjeżdzającym z boku jak i jadącym głowna
      którzy nie widzieli że ktos im może nagle wyjechać. Takie parkowania są nagminne
      i ani policji ani strazy to nie przeszkadza.
      • Gość: zuza Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.ptvk.pl 19.03.09, 19:04
        Najbardziej dziwi mnie to, że codziennie (na os Kmiecie) nie daleko blaszaka
        wzdłuż ulicy stoją zaparkowane auta. A te pawiany przejeżdżają tamtędy
        codziennie i nic z tego sobie nie robią. Czym ta ulica się różni od innych?
      • Gość: pe Re: Po co nam straż miejska????????? IP: 79.139.112.* 25.08.09, 08:31
        To normalne w tym miejscu, nie chodzi o zagrożenie tylko o to żeby mandat
        wlepić, albo czepią się gościa co ogórkami handluje, a skrzyżowanie zastawione.
        Nie chodzi o bezpieczeństwo ale o czysty biznes!!! Mają kilka ulubionych miejsc
        gdzie na godzinę przyjedzie kilku klientów i to wystarczy. Niedawno byłem
        świadkiem zakłócania porządku przez kilku młodzieńców pod wpływem, podjechały
        skuterki miejskie, zostali zmieszani z błotem i pokornie odjechali, więc pytam
        po co nam taka straż miejska???
        A już wożenie d..y w radiowozach policyjnych to już szczyt, po co zbędnym
        balastem obciążać tył radiowozu? Żeby więcej palił? Przecież taki strażnik i tak
        tam robi za statystę.
    • darino straż miejska ????????? 22.08.09, 19:07
      Przed chwilą obserwowałem sobie panów pijących piwo przed sklepem
      naprzecie dworca PKS. Stoi już przed nimi kilka butelek. Przejechały
      dwa patrole, obserwując pijących, żadnej interwencji nie było ...
      • Gość: obserwator Re: straż miejska ????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.09, 07:59
        a po ciul mają reagować? Teraz, kiedy mają nową zabawkę fotoradar?
        Ciepło, miło w samochodzie, można pogadać, a potem wyskoczyć na
        miasto i połapać źle zaparkowane auta. Gwarancja "sukcesu" jest
        zawsze, dopóki miastem będą rządzić ci, co rządzą. Stok, kościółek
        pierdyknąć, byle tylko nie budować nic, co poprawia komfort życia
        mieszkańców. Choćby parkingi.

Najgorsze jest to, że i VIP-owskich miejsc, czyli tych na zakazie
        koło magistratu, też już brakuje. Kto pierwszy ten lepszy :)
    • Gość: przemy Re: Po co nam straż miejska????????? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.08.09, 06:16
      Ano po to,że pociotki przemyskich oficjeli też jakąś godną robotę
      muszą mieć przeciez nie mogą zamiatać chodników czy wykładać twarów
      w tesco na półki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka