Dodaj do ulubionych

Edukacja wg PiS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:54
Od wczoraj Przemyskie Centrum Edukacji Nauczycieli "wzbogaciło" się o nowego
"edukatora". Został nim niejaki brat Adam Łoziński. To nic, że w doradztwie
nie przepracował ani godziny,to nic że nie ma ŻADNYCH kwalifikacji (nawet
najogólniejszego kilkudziesięciogodzinego kursu edukatorskiego), to nic że w
ogóle gość jest niekumaty. Ważne, że działał w Solidarności Nauczycielskiej,
podobnie jak p. dyrektor Wróblewska i jej zastępca pan Piotr Pilch. No i
oczywiście wszyscy ww. są członkami jedynie słusznej partii prawych i
sprawiedliwych. Ludzie w PCEN-ie latami się dokształcają, nierzadko na własny
koszt, a tu szast-prast przychodzi sobie na gotowiznę brat Adam. Czekam teraz
na komentarze dyżurnych PiS-owców tego forum advocata, zenka, armagedona,
niedzwiada. Jaką ściemę zafundują na tę żenadę!
Obserwuj wątek
    • Gość: PZPR Re: Edukacja wg PiS IP: *.centertel.pl 14.01.09, 14:06
      Belferku nic się nie martw! Gość rozwalił większość w radzie to i
      PCEN'owi da radę. Jak rozniesie wszystko to będzie potrzebny ktoś
      nowy, żeby posprzątać!
      • Gość: .zenek Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:15
        nie dość ,że skromny to jeszcze kurtularny.
        Belferek jesteś enewementem zatem w środowisku ,który za główny
        wyznacznik samooceny uznaje ilośc tytułów .
        Nigdy nie oceniałem drugiego człowieka po tym co ma przed
        nazwiskiem ,lecz to co reprezentuje.
        Większość takich jak Ty potrafi tylko krytykować
        • Gość: belferek Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:57
          Do rzeczy synu, do rzeczy. Jakie kwalifikacje oprócz byc członkiem PiS ma brat
          Adam aby zostać konsultantem? Proszę o konkret!
          P.S. Następna, wielce prawdopodobna, odpowiedź zenka:
          " a w Ameryce biją Murzynów".
      • Gość: armagedon Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 15:17
        Cos ci się belferku w "berecie" popieprzyło. Ja pisowiec .. o ku...
        ale jaja. A tak poważnie to ten gość zawsze "łapał" fuchy chociaż ma
        z czego żyć- renta sejmowa i stołek radnego. Czyli oczywista
        oczywistość.pozdrawiam.
        • Gość: belferek Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 16:05
          Sorry stary, bez urazy, coś mi faktycznie porąbało. Wycofuję Cię z tej mało
          zaszczytnej listy i sypię popiół na głowę :-)
    • Gość: obserwator Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 19:46
      Jaka dziwna cisza?
    • Gość: Ciekawy Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:04
      Z tego co wiem, to Pan Łoziński był kiedyś nauczycielem - historykiem, więc
      kwalifikacje pedagogiczne ma! ale to chyba było bardzo dawno a w systemie
      edukacji wiele się zmieniło, no i tak poważny człowiek nie ma chyba zamiaru być
      konsultantem czy edukatorem i w tym wieku "wystawiać" się na ośmieszenie. To
      chodzi chyba o coś innego.
      • Gość: gosc Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:08
        pl.wikipedia.org/wiki/Adam_%C5%81ozi%C5%84ski
        Pisowski beton:-(
        • Gość: abp Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:40
          sam jesteś beton. Gość ma sprecyzowane poglądy, a nie taką
          jajecznice w głowie jak ty
          • Gość: biskup Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:44
            A tak bardziej konkretnie, to jakie on ma poglądy?
          • Gość: xyz Re: Edukacja wg PiS IP: 79.191.2.* 15.01.09, 00:17
            nauczyciel, historyk, a pamiętacie niedawno na sesji miasta postawił wniosek o
            likwidację wszelkich nazw Kazimierz Wielki, twierdząc że to człowiek rozpustny,
            nikczemny i bez godności, chciał zabłysnąć ale to był jego koniec jako szefa
            rady miasta
      • szczi Re: Edukacja wg PiS 14.01.09, 20:09
        Powiem więcej - jest wybitnym historykiem! Nie kto inny jak on wywołał skandal
        związany z nadaniem jakiejś tam szkole imienia Kazimierza Wielkiego...
        • Gość: komisarz Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:26
          Historyk z Wielkich Oczu... hm... Brat Adam to bajkopisarz , twórca utopijnych
          programów edukacyjnych trącających epoką późnego Gierka, to hamulcowy w Radzie
          Miasta, to krasnal polityczny... Dość !!!
        • solist Re: Edukacja wg PiS 19.01.09, 12:02
          Nie trzymam strony Łozinskiego ale co do Kazimierza W. to miał
          rację. Inna sprawa co do patrona. Ale jeżeli zostaje świętym
          Wojciech, który podbierał laski królowi za co ścięto mu głowę to
          komu patron-Kazimierz przeszkadza?
          • Gość: kocur Hegel kiedyś wymyślił celne określenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 13:16
            na takich ludzi - kamerdynerzy historii. Kamerdyner bohatera zna jego ludzkie
            słabostki, wie, że lubi wieczorem wypić, przy jedzeniu zupy siorbie, a w nocy
            miewa towarzystwo pań niezbyt ciężkich obyczajów. Punkt widzenia takiego lokaja
            nie pozwala mu dostrzec nic więcej poza tym co dzieje się w jadalni czy
            sypialni, ale uważa, że dzięki temu ma prawo do dokonywania osądu całego życia
            bohatera.
            Pan Ł. doskonale pasuje do takiego określenia.
      • Gość: xxx Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:42
        Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę!!!!!PCEN otrzymał z WUPu projekt
        systemowy na ok. 6 milionow, a więc niezłe "korytko" i jest tam kilkanascie
        etatów do obsadzenia, no i pani Wróblewska zaczyna obsadzać "swoich", i
        oczywiście nie zważając na to czy ci ludzie znają się na robocie. Nie jest to
        zresztą taka pierwsza akcja tej pani, która jest bardzo oddana swojej partii i
        dla swoich partyjnych kolegów zrobi wszystko. I tym sposobem niszczona jest
        instytucja, która kiedyś miała duże uznanie w środowisku oswiatowym. Ale co to
        kogo obchodzi?
        • Gość: Ciekawy Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:05
          No i proszę, wszystko wiadomo! tak mi się wydawało,że to nie o stawki budżetowe
          tu chodzi lecz o stawki unijne. Teraz mogę zrozumieć decyzję Pana Łozińskiego.
          On wie gdzie i jak się ustawić!
        • Gość: xyz Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:43
          A Platforma niech nadal trzyma cywilizowane standardy w zatrudnianiu.
          • Gość: zyx Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 17:02
            "A Platforma niech nadal trzyma cywilizowane standardy w zatrudnianiu."
            Wolne żarty !!!! (lizus!)
            O tych standardach zatrudnienia od kilku dni mówią prawie wszystkie media. Czy jest jeszcze coś do "wzięcia" w spółkach skarbu państwa, radach nadzorczych, przedsiębiorstwach, urzędach itp?
            Po rocznym "rządzeniu" na pewno nie.
            • Gość: Antoni M. Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:20
              Niestety PO wzięła wszystko. Wycięli wszystkich moich ludzi i całą rodzinkę. A
              tacy byli zdolni! Wredne platformersy
        • Gość: Z boku Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:45
          Czy tu nie ma kto p...... pieścia w stół i zrobić w tym PCENIE porzadek to się
          nadaje do telewizji nie koniecznie tej co popiera takie "układziki"
    • Gość: advocat Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:40
      No cóż... pozostawię tym razem bez komentarza.( nie jestem dyżurnym PiS)
      • Gość: belferek Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:42
        Nie, ależ skąd! Oczywiście, że nie jesteś! A świstak siedzi i zawija sreberka.
    • Gość: ombos Re: Edukacja wg PiS IP: *.tktelekom.pl 14.01.09, 23:58
      chyba ejakulacja wg pis heheh
      • Gość: .zenek Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 13:11
        cyt. < Do rzeczy synu,do rzeczy>
        Ojcze obiecuję ,że nie będę gryzł, popatrzę tylko jak takie pieski
        szarpią się o stołek.
        Belferek myślenie zostawiam takim tuzom inteligencji jak
        Ty,wystarczy przeczytać Twoje literackie i merytoryczne posty by
        stwierdzić jak wielka przepaść nas dzieli
        • Gość: belferek Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 14:11
          Nic o Murzynach? Dziwne? Jeśli nie ma się nic do powiedzenia do rzeczy, mówi się
          do osoby! Taka postawa zwalnia mnie to z oceny twojej inteligencji. Sam ją sobie
          wystawiasz.
          • Gość: .zenek Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 23:41
            > Nic o Murzynach? Dziwne? Jeśli nie ma się nic do powiedzenia do
            rzeczy, mówi się do osoby!>
            belferek napisał(a):
            Aż,strach pomyśleć gdyby taki Belferek na przykład był Prezydentem.
            Jako hobby raz na tydzień latałby do Stanów ,Obhamie przypominać że
            jest Murzynem.
            Ile wody musi w Sanie upłynąć by taki tuz inteligencji zrozumiał ,że
            muszą być ludzie powołani do oczyszczania mózgu z rasistowskich
            poglądów
            • Gość: kocur Jeszcze więcej wody musi upłynąć, IP: 212.160.233.* 16.01.09, 07:00
              żeby różni pół- i ćwierćinteligenci zrozumieli, że użycie w zdaniu
              słowa "Murzyn" nie musi mieć nic wspólnego z rasizmem, zwłaszcza
              jeśli jest cytatem ze starego jak świat dowcipu.
            • Gość: belferek Re: do niejakiego zenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 07:46
              Trudny przypadek! Zabierasz głos nie potrafiąc odczytać ze zrozumieniem
              kierowanych do ciebie kilku zdań. Najlepiej wyjaśnił ci to kocur. Ja zaś
              podtrzymuję w całości swoją opinię.
              • Gość: .zenek Re: do niejakiego Belferka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 11:17
                Jeszcze cięższy przypadek.
                Czasem warto się zastanowić nad pochodzeniem prawdziwego znaczenia
                słowa < Murzyn>
                Słowo to kojarzone jest z czasami niewolnictwa ,gdy czarnoskórzy
                ludzie byli traktowani w sposób wszystkim wiadomo.
                Od tego słowa jest cieńka linia by przeskoczyć na inne nacje
                narodościowe,więc jest to rasizm ,tuzie inteligencji
                • Gość: belferek Re: do niejakiego zenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 11:28
                  Powiedzenie "a w Ameryce biją Murzynów" znane jest od czasów komunizmu.
                  Oznaczało ni mniej, ni więcej tylko odwrócenie uwagi od danego zagadnienia i
                  jego meritium. A to ostatnie pozostaje w tym wątku bez zmian i na nic zda się
                  twoje odwracanie uwagi. Nie zarobisz na premię od prawych i sprawiedliwych. I
                  chociaż raz wypowiedz się do treści wątku, a nie do mnie personalnie.
                  • Gość: .zenek Re: do niejakiego Belferka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 12:55
                    Personalnie byłeś pierwszy.
                    Każdy potrafi z byle powodu krzyknąć lub napisać to hasło,ale po
                    Twojej soczystej dysertacji bez obaw otwieram okna ,wyfruń do
                    Ameryki bić Murzynów
                    • Gość: axod Re: do niejakiego Belferka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 13:33
                      Belferek, zostaw zenka w spokoju. To przypadek kliniczny, więc już
                      go niczego nie nauczysz. Niech trwa w głupocie po wsze czasy.
    • Gość: prokurator Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 18:07
      SZANOWNA PANI "belferek".
      Z TEGO CO WIEM (A WIEM) PAN ŁOZIŃSKI NIE ZOSTAŁ NOWYM EDUKATOREM, KONSULTANTEM, NAUCZYCIELEM-KONSULTANTEM W PCENiE, A NAWET SIĘ O TO NIE UBIEGAŁ.
      PRZYPOMINAM PANI, ŻE PISANIE NIEPRAWDY NA PUBLICZNYCH FORACH, PONIŻANIE I SZKALOWANIE INNYCH JEST KARALNE.

o tym, że w sieci nie jest się anonimowym powinna Pani już wiedzieć.
      • Gość: gosc Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 18:12
        W Przemyślu i tak nie ma żadnej edukacji. Popatrzcie tylko na rankingi szkół.
      • Gość: filip Re: Edukacja wg PiS IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 18:29
        PANIE PROKURATORZE STRASZENIE TEŻ JEST KARALNE
      • Gość: belferek Re: do prokuratora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:16
        Pytanie pierwsze:
        Czy pan Łoziński pracuje w PCEN?
        Pytanie drugie:
        Czy i jakie posiada kwalifikacje do zajmowanego stanowiska?
        Po uzyskaniu odpowiedzi na powyższe pytania zadam trzecie:
        W którym wątku i w którym zdaniu napisałem nieprawdę?
        Jeśli nazwanie kogoś bratem Adamem i niekumatym oznacza szkalowanie i poniżanie
        to przepraszam!
      • Gość: belferek Re:do prokuratora cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 08:43
        Panie prokuratorze! Podtrzymuję swoje pytania. Proszę o pilną odpowiedź, bo
        kolega jobrave się niecierpliwi. Napisał Pan, że wie kim nie został p. Łoziński.
        Więc kim został?
    • Gość: gosc Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:28
      www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=1426
      • jobrave Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy 16.01.09, 03:04
        Nic już z tego nie rozumiem, pracuje ten Łozinski w PCEN, czy nie?
        Jeśli nie pracuje, to Bogu dzęki, to zanczy, że Opatrzność czuwa nad
        PCEN. Pan eks-senator Łoziński jest przede wszystkim zawodowym
        katolikiem, a to w Przemyślu jest najważniejszym kryterium, jesli
        chodzi o zatrudnianie na dobrze płatnych stanowiskach we wszelkich
        instytucjach związnych z samorządem, uważam więc, że przy tego
        ordzaju kalifikacjach "Łoza" może byc nie tylko konsultantem PCEN,
        ale równiez dyrektorem MZK, czy MPEC.
        • Gość: armagedon Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 08:29
          jobrave.!! Łoza był posłem, a senatorem był inny słynny nauczyciel
          historii niejaki Kowalsky
          • Gość: jasnowidz Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.09, 15:51
            wiem kim jest belferek! zazdrości Łozińskiemu , bo on sam za 10 zł goniłby kozy
            do Pacanowa i bierze wszystkie fuchy( w tej samej branży) jak leci,jest pazerny,
            zawistny; prezydentem kiedyś też próbował zostać i pewnie jeszcze spróbuje
            • Gość: znany Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy IP: 213.25.24.* 16.01.09, 16:11
              W końcu zenek górą. Udało mu sie jak zwykle odwrócić uwagę od
              meritum. A tak na marginesie; w tym bagienku zwanym władza jest
              normą łapanie fuch i dobieranie się do kasy.Dla jednych a zwłszcza
              tych co mają taką możliwość jest to rzecz zwyczajna i oczywista.
              Każdego kto ma inne zdanie uważają za wredziacha i oblecha.
              Współczuję zenkowi. Bo ile on się biedak musi namęczyć aby udowodnić
              że pazerność to zaleta.
              • temid Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy 16.01.09, 18:14
                Mam wątpliwości, czy dożyję chwili, gdy w Przemyslu zacznie liczyć
                sie merytoryczne przygotowanie do wykonywanego zawodu, a nie
                przynalaeżnosc do PiS o czym świadczy szeroko komentowane nowe
                stanowisko dla w/w?
                • Gość: jobrave Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy IP: *.zone2.bethere.co.uk 16.01.09, 21:44
                  Zgadzam się z Temidem. Wszelkie spekulacje na temat stanowisk kierowniczych w
                  instytucjach samorządowych w Przemyślu, począwszy od prezedenta. Z w/w powodów
                  wszelkie prognozy będą jedynie dywagacjami, jednym słowem nie mają sensu, bo
                  długo jeszcze wszystkie te funkcje będą obsadzane ludźmi z PiS, dlatego tez
                  wszelkiem wątki zaczynające się od słow: "Kto będzie prezydentem, prezesem,
                  naczelnikiem, kierownikiem itp. mozna sobie darować.
                  • Gość: znany Re: Zniszczyć poszukiwaczy prawdy IP: 213.25.24.* 17.01.09, 12:58
                    Jaka ma być rzeczywistośc jeżeli siła przewodnia wyrażnie ma w
                    nazwie pełniąca obowiązki /PO/? to PO oznacza tymczasowość i
                    niepewność. A w takich sytuacjach pozostaje jedno; wykorzystać
                    prędko okazję i się nachapać.
      • Gość: abc Panie Adamie gratuluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 03:15
        Mam nadzieję, że wreszcie to skostniałe belferowskie towarzycho wemie się do pracy i nauki. Taki drobny epizodzik a tyle gadania nono.
        • Gość: belferek Re: Panie Adamie gratuluję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 10:13
          Wreszcie się doczekałem. Takie nominacje wg PiS to drobny epizodzik. Mają rację
          Ci którzy pisali nieco wcześniej, że w Przemyślu jedynymi kryteriami przy
          wszelkich naborach są przynależność do PiS i wybitne rozmodlenie. A ja głupi
          myślałem że co innego.
          • jobrave Re: Panie Adamie gratuluję 18.01.09, 15:18
            Nie potępiałbym wszystkich ludzi PiS i z PiS, bo wbrew pozorom nie
            brakuje tam ludzi mądrych i przyzwoitych, niekoniecznie musi to
            dotyczyć bylego posła Ł. Bez wględu na to, ćzy wątek założony przez
            Belferka jest skutkiem jego jego osobistej urazy -jak twierdzi
            Jasnowidz, czy nie, faktem jest, że mamy w Przemyślu do czynienia ze
            swoistym fenomenm - bez względu na wyniki wyborów w Przemyślu
            rządził, rządzić i będzie rządził PiS. Uważam, że warto byłoby
            zastanowić się nad przyczynami tego zjawiska, bo dotyczy ono
            praktycznie każdej sfery zycia w Przemyślu. Przy okazji: dziwi mie
            jeszcze jedna rzecz, dlaczego ludzie w sumie niegłupi nie odusną na
            bok wszelkich kwestii ideologicznych i nie zaczną wspólnie pracować
            dal dobra miasta, przecież w tym celu zostali wybrani.
            • Gość: Fanka Re: Panie Adamie gratuluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:28
              Przeczysz sam sobie Jobrave;-)
              Gdyby byli niegłupi i przyzwoici, jak piszesz , właśnie tak by postępowali.
              • Gość: jobrave Re: Panie Adamie gratuluję IP: 89.195.134.* 18.01.09, 15:43
                Nie sądzę, żebym sam sobie przeczył, w każdej partii są różni ludzie,
                głupi i nie, przyzwoici i nieprzyzwoici, podobnie jak wśró Niemców
                Eskmosów, Ukraińćów, Marokańczyków czy innych nacji. To "oczywista
                oczywistość".
                • Gość: Fanka Re: Panie Adamie gratuluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:46
                  PIS jest najwyraźniej ewenementem w tej materii;-)
                  • Gość: jobrave Re: Panie Adamie gratuluję IP: 89.195.134.* 18.01.09, 15:57
                    Gdybym nie znał kilku, zgodziłbym się z Tobą bez wahania.
                    • Gość: Fanka Re: Panie Adamie gratuluję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 16:04
                      Najwyraźniej nie mamy żadnych wspólnych znajomych;-)
                      A poważnie, sorry, ale nie uchwyciłeś sensu mojej wypowiedzi.
                      Ja nie deprecjonowałam w niej jakiś nielicznych "sprawiedliwych", ale chciałam
                      Ci uświadomić, że naprawdę mądry i porządny człowiek działał by tak, jak
                      napisałeś, ponad podziałami.
            • Gość: belferek Re: Panie Adamie gratuluję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:53
              Łoziński ani mi brat, ani swat. Opisałem przemysko-pisowski standard nominowania
              swojaków i tyle.
              • Gość: jobrave Re: Panie Adamie gratuluję IP: 89.195.134.* 18.01.09, 18:21
                Szonowna (y)Fanko, ja nie uuchwyciłem sensu Twojej wypowiedzi, a Ty
                skoncentrowałaś (eś), na mniej istotnej części mojej wypowiedzi. Nie
                wykluczam, że tych kilku mądrych z PiS, których znam są jednak głupi,
                oznacza to, że jestem równiez głupi, czego wcale nie kwestionuję,
                bardziej jenak istotne jest to dlaczego osoby różnych opcji nie chcą
                się dogadać w sprawach istotnych dla miasta? Co stoi na przeszkodzie,
                cóż to za ciemne siły decydują, że wszystko zgarnia PiS? Może to w
                Przemyślu działa ten słynny "szary układ", czy jakis brydżowy mebel,
                którego nie mogły odnaleźć słuzby specjalne I Rzeczposplitej Wolski?
                I to jest najważniejsze, a nie to, czy w mojej opinii w PiS są sami
                głupcy, czy jednak niekoniecznie.
                • Gość: Fanka Re:Szanowny Jobrave IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 18:54
                  Skoncentrowałam się dokładnie na tym samym, co postulowałeś, czyli na zgodnej
                  współpracy ponad podziałami partyjnymi dla dobra ogółu naszej starzejącej się ,
                  niestety społeczności.
                  Szkoda, że tak trudno się zrozumieć, nawet na forum:)
                  Cóż dopiero na Wielkiej Radzie pod Wezwaniem....
                  • Gość: jobrave Re:Szanowny Jobrave IP: 89.195.134.* 18.01.09, 19:26
                    Choć nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, przynajmnie
                    wtakim stopniu, jak Wielcy Bracia Dwaj, to jednak w przypadku
                    Przemyśla, zaczynam sie zastanawiać, czy nie jest to wyjątek
                    poświadczający regułę (tzn., że dzieje nie są skutkiem spisków),
                    pomijając więc niekorzystne położenie miasta, które je marginalizuje,
                    musza jednak istniec jakieś siły (coś na kształt organizacji
                    mafijnej), którym to odpowiada. Kto to może być i dlaczego mu (im) na
                    tym zależy? Zachęcam do poważnej dyskusji, w tym lub innym wątku. Co
                    do Fanki - zbyt częste kąpiele w gorącej wodzie sprawiły, ze w
                    kwestii dotyczącej Ciebie zareagowałem nieco bez zastanowienia.
                    • Gość: Fanka Re:Szanowny Jobrave IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 19:41
                      Spiskowa teoria dziejów jest faktem. Poczytaj o działalności Iluminatów , albo
                      posłuchaj wykładów Sverdlowa ( wnuk TEGO Swierdłowa:)
                      Położenie Przemyśla od wieków sprzyjało jego rozwojowi i dziś mogło by nam
                      wszystkim pomóc utrzymać korzystny bilans finansowy , gdyby nie chore ambicje
                      Rzeszowa i zafundowanie sobie Korczowej.

P.S. Doradzam zimny prysznic od czasu do czasu;)
                      • jobrave Re:Szanowny Jobrave 18.01.09, 20:39
                        Mógłbym co prawda, przedstawić kontrargumenty, jeśli chodzi o STD, ze
                        strony autroytetów, co najmniej równych rangą Swiedłowowi (że nie
                        wspomnę o sobie), ale nie w tym rzecz. Położenie Przemyśla
                        rzeczywiście sprzyjało jego rozwojowi, ale tak to w historii róznych
                        miast i regionów bywa, że raz ich położenie czemuś sprzyja, a raz
                        nie. Gdyby Austriacy swego czasu nie zainwestowali w twierdzę,
                        Przemyśl byłby dziś mieściną wielkości Łęczycy, która kiedyś była
                        bardzo ważnym ośrodkiem, Biecza, albo Sandomierza (trochę większego).
                        Przed II wojną światową Przemyśl znalazł się w cieniu Lwowa i już
                        wtedy niewiele miał do zaoferowania. Po wojnie cień zaczał padać z
                        zachodu i teraz liczy sie trzykortnie większy Rzeszów, w którym jst
                        wszystko. Nie przeceniałbym wartości Medyki i bliskości autostrady
                        (któa i tak będzie przebiegać stosunkowo blisko), uważam, że miasto
                        nie uniknie degradacji, bo nikt tam się nie chce pchać, zresztą niech
                        mi ktos powie po co?. Nie ma lotniska, zero snesownej infrastruktury,
                        czyli brak wszystkiego co ma Rzeszów, Przemyślowi brak równiez
                        zaplecza intelaktualnego, gdybyśmy mieli przynajmniej nadmiar
                        specjalistów od IT, mozna by było myśleć o jakiejś "dolince
                        krzemowej", a tu nic, zagłębiem turystycznym też nie będziemy, choć
                        tu sytuację można nieco poprawić. Gdyby nie było Rzeszowa należałoby
                        go wymyslić, bo Przemyśl jest za blisko granicy, co wbrew pozorom
                        wcale nie jest jakimś wielkim atutem, zresztą pokaż mi choć jedno z
                        Polsich miast, które zyskało na "przygraniczności" czy to na
                        Wschodzie, na południu Polski cz na jej zachodzie.
                        • Gość: znany Re:Szanowny Jobrave IP: 213.25.24.* 19.01.09, 11:29
                          Szczecin!!!
    • Gość: belferek Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 16:14
      Łoziński pracował w PCEN ponoć cały tydzień. Już nie pracuje i podobno
      przyczyniły się do tego wpisy w tym wątku. Oto i siła forum he,he,he.
      • Gość: Fanka Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 17:25
        Ej, przesadzasz.....;)
        • Gość: belferek Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 19:08
          Zastrzegłem, że prawdopodobnie. Takie głosy jednak słyszałem.
          • Gość: Fanka Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 19:12
            Nie żartuj...forum, podobnie jak rzymskie, pełni rolę społecznego wentylu
            bezpieczeństwa, na zasadzie "psy szczekają, a karawana..." robi swoje;)
            • Gość: belferek Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.09, 20:02
              Ale fakt pozostaje faktem, tydzień pracował i mu podziękowali. Może faktycznie,
              jak w przypadku Rynku, możni tego świata zaczynają się liczyć z głosem
              maluczkich :-)
              • Gość: Fanka Re: Edukacja wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 20:11
                Głos maluczkich liczy się jedynie w urnie.
                Nie twórz utopijnych wizji, Belferek, unikniesz rozczarowania;)
                • Gość: angol Re: Edukacja wg PiS IP: *.cable.ubr06.smal.blueyonder.co.uk 08.02.09, 11:40
                  Adaśku Łoziński, to nie bele kto, proszę P.T. Publiczności. To mąż numer 44
                  (nomen omen), bo na takim miejscu jest wpisany na liście członków obywatelskiego
                  komitetu, który zgłosił kandydaturę Lecha K. na prezydenta. Notabene, jest tam
                  jeszcze jeden przemyski akcent: tow. Anna Ekiert (kiedyś sojusznicze SD,
                  ostatnio sztab wyborczy u Członka)
                  • Gość: armagedon Re: Edukacja wg PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 08:52
                    nie ma się co dziwić.Bo PIS to PZPR bis. Jedynie słuszna, nieomylna
                    i uczciwa partia. Prezes ma zawsze rację tak jak pierwszy sekretarz
                    PZPR. Otaczają go oczywiście partyjniacy- klakierzy. Co pierwszy
                    powie to jest święte i prawdziwe. Oczywista oczywistość
                    • makbet10 Re: Edukacja wg PiS 18.02.09, 19:06
                      Witam. Oferty edukacyjne. Być może kogoś zainteresuje.

www.ofertypromocje.pl/edukacja_szkolenia.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka