Dodaj do ulubionych

Salmonella w Przemyślu

IP: *.ptvk.pl 13.06.09, 20:04
Od kilkunastu, do kilkudziesięciu osób zatruło się salmonellą (ilość
osób nie jest jescze dokładnie znana). Szpital zakaźny w Przemyślu
jest pełny.
Osoby które w dniu 11 czerwca (Boże Ciało) zjadły lody waniliowe, w
lodziarni na Placu Legionów na przeciw dworca w Przemyślu, zatruły
się salmonellą.
Ciekawę czy całą sprawę spróbują zatuszowaać, bowiem
współwłaścicielka ma duże znajomości w sanepidzie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 23:50
      Cóż za wspaniała wiadomość! Kolejny Szpital w naszym Mieście...
      ;) Dotychczas był jeden Wojewódzki, jeden Wojskowy, teraz mamy i
      Zakaźny. Hura.

Ps. Może i piszesz prawdę o tej salmonelli, ale coś tak mi się
      wydaje, że możesz też być zwykłą szują, która nie lubi
      współwłaścicielki, czy kogo tam jeszcze w tym lokalu...
      Bo gdybyś chciał(a) tylko poinformować/przestrzec ludzi, to nie
      byłoby chyba tego wpisu: "Ciekawę czy całą sprawę spróbują
      zatuszowaać, bowiem współwłaścicielka ma duże znajomości w
      sanepidzie!!".
      • ankol22 Re: Salmonella w Przemyślu 14.06.09, 08:12
        Myslałem Jolu,że wiesz o tym,że na ul.Rogozińskiego jest Oddział Zakaźny po
        byłym Szpitalu...Więc nie naśmiewaj sie z innych,bo to Ty masz niepełną
        wiedzę...Pozdrawiam.
        • Gość: aaa Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.brnt.cable.ntl.com 14.06.09, 08:21
          Jednak oddzial zakazny szpitala a szpital zakazny to dwie rozne rzeczy
        • Gość: Jola Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 08:31
          Myślałam Ankolu22, że wszyscy wiedzą co oznacza: ;)
          Poza tym Oddział nie równa się Szpitalowi (potrafisz odróżnić te
          dwie rzeczy?).
          Przyczynę mojego sarkastyznego wpisu o "kolejnym Szpitalu" można
          wyczytać z dalszej części tamtego posta.

Jeżeli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, Ankolu22, raczej nie
          powinieneś zabierać głosu... Pozdrawiam.
          • Gość: ankol22 Re: Salmonella w Przemyślu IP: 213.25.24.* 14.06.09, 09:00
            Jasne Jolu,że Szpital,to nie to samo,co Oddział.Doskonale wiem o tym.Tylko,że
            tematem tego wątku nie była Administracja Służby Zdrowia tylko jakaś
            Salmonella.Dlatego uważam,że czepianie sie kogoś o nazewnictwo jest odbieganiem
            od tematu.Życze Ci więcej tolerancji-chociażby dla mnie.
            Pozdrawiam Cie.
            • Gość: aaa Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.brnt.cable.ntl.com 14.06.09, 09:37
              Mylisz administracje ze schematem organizacyjnym
    • Gość: gość Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.09, 07:56
      Jeżeli to prawda to idę na badania. Od piątku mam objawy salmonelli, a nie
      zatrucia jak się leczę.
      • Gość: ..............nta Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 09:56
        nie odwracaj kota ogonem jola !!!!! salmonella jest i złapały ją osoby ( znam
        6- osobową rodzinę która wylądowała w szpitalu ) które jadły lody w miejscu
        wskazanym przez aaa
        • Gość: gość Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.09, 10:07
          to prawda dowiedziałem się że jest, moja znajoma też choruje od piątku po gałce
          waniliowych... wątpię w dziwny zbieg okoliczności
          • Gość: Jola Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 10:34
            Nigdzie nie napisałam, że to nieprawda z tą salmonellą.
            Uderzyły mnie tylko wycieczki osobiste we wpisie zaczynającym
            wątek: "Ciekawę czy całą sprawę spróbują
            zatuszowaać, bowiem współwłaścicielka ma duże znajomości w
            sanepidzie!!". Nie jest ważne co z chorymi ludźmi, jak się czują,
            czy z tego wyjdą... Ważne jest, żeby właścicielowi dop...
            Jest to tak wkurzające i niestety takie przemyskie, że nie
            wytrzymałam i się przyczepiłam!
            Wszystkim chorym natomiast życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
            Pozdrawiam też Ankola22. :)
            • Gość: gość Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.09, 10:42
              nie tylko przemyskie, to takie polskie
              • bwm9 Re: Salmonella w Przemyślu 14.06.09, 15:12
                Wątek o Salmonelli, czyli o brudzie w miejscu gdzie produkuje się żywność, czyli o braku prawidłowych rygorów w transporcie, przechowywaniu i obróbce produktów spożywczych. Tymczasem dyskutanci bla, bla bla o niczym a problem jest poważny, bo w Wojewódzkim Szpitalu w Przemyślu będzie się wozić śniadania, obiady i kolacje ludziom chorym z firmy zewnętrznej może z Lubaczowa lub Rzeszowa czy będzie to lepsze jedzenie dla ludzi chorych nie sądzę a czy taniej wątpię, choć wyliczenia są imponujące w koszty wsadzono wiele składników niemających nic wspólnego z kuchnią szpitalną. Do pierwszej Salmonelli w Przemyskim szpitalu.
            • Gość: wlad77 Re: Salmonella w Przemyślu IP: 79.139.109.* 17.06.09, 23:23
              Jolka. Ty chyba jesteś z rodziny właścicielki lodziarni, bo piszesz takie bzdety
              jak głupia c..a. Pozdrawiam
    • Gość: aa Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.ptvk.pl 14.06.09, 15:46
      Szpital, oddział kogo to obchodzi?? Ważne jest, że ponad dwadzieścia
      osób, które jadły tam lody, leży na oddziale.(cały czas przyjmowane
      są nowe). Dziwne, że do tej pory w mediach jest o tym cisza!?
      Dziwne...
      • Gość: zdziwiony Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 18:15
        No popatrzcie! Już 20 osób ma sraczkę, a żaden gryzipiórek o tym nie pisze ?!
        Dziwne, zaprawdę dziwne!!!
        • Gość: gość Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 14.06.09, 18:18
          żeby tylko sraczkę...
          • Gość: witek Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:24
            nie 22 osoby jest już 32 osoby chore brakuje miejsc na oddziale dorośli są
            odsyłani do Sanoka choruje bardzo dużo dzieci są w kiepskim stanie a nikt tego
            nie nagłaśnia i tu się dziwie bo na placu legionów wiele osób jadło lody i
            jechali pociągami i autobusami bo to dworzec tak że sprawa jest poważna sądząc
            po tym jak przebiega choroba i ciężki stan pacjentów to lodziarnia musiała byc
            siedliskiem zarazy .
            • Gość: p32 Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:38
              To jak to możliwe że ta sama właścicielka ma otwartą drugą lodziarnie przy Placu
              Berka Joselewicza a kamiennym mostem i w najlepsze sprzedaje lody dlaczego
              sanepid nie zamkną jej tego punktu wczoraj.Dziś widziałem tam kolejkę po lody to
              skandal Przemyśl to małe miasto co nie wiedział że trzeba zamknąć i skontrolować
              oba.Przecież nie jest możliwe żeby właścicielka nie poinformowała sanepidu że ma
              więcej lodziarni bo to nie przyzwoite tam na zakanzym cierpią małe dzieci
              Właścicielka powinna sama poprosić o kontrole w swoich zakładach i ich nie
              otwierać .Forsa to nie wszystko To jest po Przemysku srał pies dzieci liczy się
              forsa
              • Gość: jola Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 20:41
                gdy jest 15 chorych to już epidemia odpowiednie służby powinny reagować od razu
                • Gość: aaa Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.ptvk.pl 14.06.09, 20:45
                  Na samym początku napisałem, że współwłaścicielka lodziarni ma duże
                  znajomości w sanepidzie!! Miałem rację!! W Przemyślu liczą się
                  znajomości i pieniądze!!
                  Tam cierpią małe dzieci!!
                  • Gość: Asia Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.tktelekom.pl 14.06.09, 20:57
                    Nie w Przemyślu tylko w kapitalizmie liczy się tylko pieniądz a SANEPID to nie ten z PRL dziś jeszcze inspektor po kontroli w jakimś zakładzie nie dojdzie do pracy a już jest interwencja wysoko postawionych, aby zmienił protokół.
                    • Gość: PB12 Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 22:39
                      Przecieram oczy to chyba sen .to się dzieje na prawdę?
                      • Gość: a13 Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.ptvk.pl 15.06.09, 00:02
                        Potwierdziło się najgorsze, są już wyniki badań. Wszystkie osoby
                        przebywające na oddziale, które zjadły lody, mają salmonelle:(
                        • Gość: t-r Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 12:20
                          Nowiny już trąbią
                          • kocur_zalogowany JUŻ 15.06.09, 12:24
                            :)
                            • Gość: zachwycony Re: JUŻ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:18
                              Brawo! brawo! Mamy Przemyśl nie tylko w nowinach, ale i na portalu
                              gazety! Może i w tiwi o NAS powiedzą?! Cieszmy się i radujmy, dumni
                              mieszkańcy grodu Przemysława!
                              • Gość: sprostowanie Re: JUŻ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:43
                                rmf juz też trabił ;D
                                • Gość: jp22 Re: JUŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 14:15
                                  Ale lody przy kamiennym moście nadal działaja bo sa na kogo innego.
                                  Tajemnica poliszynela jest że to lody tej samej osoby ta pani nie ma
                                  wstydu dla przyzwoitosci by zamkneła i poprosiła o kontrol.
                                  • kocur_zalogowany Gdzie jest błąd w zdaniu 15.06.09, 14:20
                                    "Do autobusu weszła kontrol"?
                                    Odp. Powinno być "Do autobusu wszedł kontrol", bo kontrol jest
                                    rodzaju męskiego.
                                    • Gość: ciekawy Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 19:43
                                      A ta pani co nie ma wstydu to skąd ma lody? Sama je robi?
                                    • solist Re: Gdzie jest błąd w zdaniu 15.06.09, 19:59
                                      Znowu głupie zabawy językowe? I po co to komu w tym momencie? Teraz należy wywołać do tablicy Sanepid z zapytaniem dlaczego nie nakazał zamknięcia lodziarni? Zapewne odpowiedź będzie taka, że sanepidu nikt nie raczył zawiadomić. Że sanepid nie ma żadnych interesów z właścicielką itd. Pamiętam jeszcze jak parę lat temu gnębił sanepid właścicielkę pewnej knajpki, aż w końcu knajpka przestała istnieć, bo ciągłe kontrole doprowadzały właścicielkę do szału. Nie miała żadnych znajomości w tej firmie. Czy szpital powiadomił sanepid? Bo w tym przypadku myślę, że na 100 % tak.
                                      • Gość: gość Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.toya.net.pl 15.06.09, 20:19
                                        jeżeli wierzyć Panu z sanepidu to dostali informację w piątek, po czym
                                        prawdopodobnie kontynuowali świętowanie długiego weekendu, a z sanepidu nie
                                        poszedł żaden sygnał ostrzegawczy. Gdyby nie to forum...
                                      • Gość: Zoltan Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 20:24
                                        A czytać to Ty umiesz, krzykaczu?
                                        "Wywołaj do tablicy" swój mózg, cofnij się parę postów, kliknij w
                                        link pt."Nowiny już trąbią" i nie jojcz bez sensu.

• Gość: do joli Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 10:02
                                          Nie jestem szują ani konkurencją,należę do rodziny dziecka ,ktore się zatruło,
                                          Szują jest pani wlaścicielka lodziarni ,ktora narazila na cierpienie biedne dzieci,
                                          Jest pani pani Jolu zorientowana w temacie ,bo ja nie wiem ,że w tej lodziarni
                                          dzialala spółka.
                                          Nie ma żadnego usprawiedliwinia na nienażartych na pieniądze biznesmenów,miasto
                                          małe i wiem nieoficjalnie od pracownicy ,że zostały podtopione lody z
                                          poprzedniago dnia ktore się wymieszalo z nowymi ,bo k....,m...... szkoda było
                                          wyrzucić,
                                          Bedziemy skarzyć tą panią dlatego zbieramy wszystkie informacje,bo nie liczymy
                                          na odpowiedzialne organy.
                                          A swoja drogą dlaczego nie zostala zamknięta druga lodziarnia tej pani przy
                                          manhatanie? ta z lodami z automatu?
                                          Jak ktoś się zabiera za gastronomię to jego zakichany interes dbać o to by nie
                                          dopuścić do takich sytuacjii to złoty interes ,a ta pazerność jest
                                          przerażająca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                          • Gość: dorota 50 Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 10:48
                                            Chodzę do biura koło lodziarni przy PKP.
                                            Nigdy tam nie kupiłam lodów bo widzę jaki brud przy ich kubłach na śmieci z tyłu
                                            kilka metrów za lodami.
                                            Walają się niezliczone skorupki z jajek.
                                            Przeszli samych siebie na chodniku myli pojemniki z lodów po zatruciu,gdybym
                                            wcześniej się dowiedziała zawiadomiłabym sanepid,bez zatrucia takie mycie to
                                            skandal.
                                            Bardzo współczuję rodzicom chorych dzieci sama mam dziecko i wiem co to znaczy.
                                            • Gość: Alek Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:57
                                              Moim zdaniem taka osoba powinna dostac ogromna grzywne.I zakaz
                                              prowadzenia jakich kolwiek interesów związanych z żywnoscią.W
                                              krajach cywilizowanych taka pani po procesach była by bankrutem.
                                              • Gość: Alek Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:04
                                                Na miejscu poszkodowanych nie odpuscił bym i doprowadził do
                                                procesu .Dzis to proste czas stac sie normalnym krajem .Jest dzis
                                                tylu dobrych adwokatów a sprawa jest prosta .Dzis już nie komuna nie
                                                da sie tego zamieść pod dywan.A pieniądze na leczenie i naprawe
                                                cierpień zawsze się przydadzą.
                                                • Gość: emeryt Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 13:15
                                                  Popieram Alku! i wcale sie nie dziwię ,że we Fiorze właściciel zamontował przy
                                                  umywalce przy wyjściu z ubikacji kamery.
                                                  Moja znajoma tam pracowała i była na to zła.Teraz po tym zdarzeniu popieram
                                                  szefa Fiore tak trzymać i tylko tam jeść lody.
                                                  • Gość: Alek Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 15:24
                                                    Doszły do mnie słuchy że właścicielka zamiast robic lody z proszku
                                                    robiła je z własnych jaj co wychodzi taniej ale chytrość nie popłaca
                                                    i powinna byc ukarana.A co z lodami na manhatanie ta bsama
                                                    właścicielka lody te same produkcja ta sama na papierze inny
                                                    właściciel to hucpa
                                                  • Gość: poszkodowana Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 15:46
                                                    Dzwoniłam do p.dyrektora sanepidu powiedział ,że na rybim placu lodziarnia
                                                    nalezy do innego podmiotu gospodarczego,chociaż cale miasto wie ,że to druga
                                                    lodziarnia tej pani.
                                                  • Gość: mama Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:03
                                                    Ale kontrole można przeprowadzić.Dla dobra mieszkańców
                                                  • Gość: mama Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:05
                                                    A czy ktoś wie czy Bar przy dworcu z plackami należący do tej samej
                                                    właścicielki jest zamkniety .Bo jeśli nie to byłby skandal
                                                  • Gość: Agnieszka do mamy IP: 78.147.251.* 17.06.09, 00:25
                                                    A dlaczego bar z plackami mialby byc zamkniety - placki to nie lody
                                                    waniliowe.
                                                    Bardzo smutne jest to, ze tyle osob sie zatrulo. Wspolczuje chorym i
                                                    ich rodzinom. Ale wspolczuje rowniez i wlascicielce - gdybyscie
                                                    mogli to byscie ja ukamienowali (troche tez i z zazdrosci, bo ma
                                                    placki, bo ma druga lodziarnie). Przeciez ona nie chciala nikogo
                                                    otru!!! Nikt tez nie wie jak bylo naprawde. Jaka macie pewnosc czy
                                                    pracownica, ktora informuje 'Goscia: do Joli' jest wiarygodnym
                                                    zrodlem? A moze to jakis z produktow byl zakazony? Tego przeciez nie
                                                    widac na oko.
                                                    Jadalam tam lody wiele razy, zawsze bylby smaczne i nigdy nie
                                                    chorowalam. Bardzo mi przykro za to co sie stalo, ze tyle osob jest
                                                    chorych. Zycze im szybkiego powrotu do zdrowia. Przykro mi rowniez z
                                                    tego powodu, ze wlascicielka dostale tyle przyslowiowych nozy w
                                                    plecy.
                                                  • Gość: piłat do mamy .... IP: 188.33.13.* 17.06.09, 08:54
                                                    Zazdrość i zawiść.
                                                    Uważaj żeby Ci Twój jad do jedzenia nie spłynął.. ;/;/
                                                    Ludzi zazdrosnych można zrozumieć, nawet tolerować, a czasami również
                                                    im współczuć. A zawistnych i obłudnych należy demaskować..
                                                    Właściciel prowadzi lody nie od dziś, tylko długie lata, przyczyna
                                                    zakażenia nie została jeszcze wykryra, podwody mogły być różne. Ale
                                                    najlepiej jechać po biednej babie, która się w życiu czegoś
                                                    dobrobiła, jak sądzę cieżką pracą.. ale zawalmy ją kamieniami!
                                                    Przecież to już tysięczny raz kiedy coś tam się stało!! jasne;/ to
                                                    takie nasze. żygać się chce.
                                                    Naprawdę współczuję chorym, rozumiem jak mogą cierpieć. Ale przecież
                                                    nikt nie zrobił tego celowo!
                                                    A wycieczki osobiste i czepianie się rzeczy nie zwiazanych
                                                    bezpośrednio z tematem jest wysoce żałosne !!
                                                    Chyba pseudo-zajebiści znajomi się odzywają..
                                                    Tego też współczuję właścicielce..
                                                    Ludzie są podli. sama się o tym nie raz przekonałam.
                                                    Jak jest super, twardo idą za toba, a jak noga ci sie powinie to cię
                                                    skopią jeszcze. Wielka nauczka na przyszłość...
                                                    Życze wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.
                                                  • Gość: starski Re: do mamy .... IP: *.cable.ubr13.croy.blueyonder.co.uk 17.06.09, 10:17
                                                    "Pilat", "Agnieszka"- dzieki za te wpisy. Pozwalaja wierzyc, ze jeszcze nie
                                                    wszyscy "skundleli".Chorym szybkiego powrotu do zdrowia, zawistnikom odwagi-jak
                                                    krytykujecie kogos konkretnego ujawnijcie swoja tozsamosc- bedzie fair, a nam
                                                    wszystkim aby powody tego nieszczesnego zatrucia zostaly szybko i rzetelnie
                                                    wyjasnione.
                                                  • Gość: Mama Re: do mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 10:26
                                                    Po wczorajszym komunikacie inspektora mam jeszcze gorsze zdanie o
                                                    własciciele
                                                  • Gość: ja Re: do mamy IP: 94.254.196.* 17.06.09, 11:57
                                                    mamo, a czemu nie powiesz jej tego w twarz?
                                                  • Gość: Mama Re: do mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 15:28
                                                    Nie wiem kto jest włascicielem tej wspaniałej budki z lodami .ALE
                                                    WIEM ŻE WCZORAJ WOJEWÓDZKI INSPEKTOR SANITARNY W TELEWIZJI RZESZÓW
                                                    POWIEDZIAŁ CYTUJE WZAKŁADZIE RAŻĄCO NIE PRZESTRZEGANO PODSTAWOWYCH
                                                    ZASAD CHIGIENY SALMONELLA BYŁA W LODACH I PRODUKTACH DO ICH
                                                    PRODUKCJI A NA MASZYNACH BYŁY BAKTERIE KOLI.Pozdrawiam wspaniałych
                                                  • Gość: gość Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.toya.net.pl 16.06.09, 20:54
                                                    Pana dyrektora to bym nie słuchał, kręci od samego początku. Od piątku wiedział
                                                    i nic nie robił. Na szczęście nie udało się zamieść pod dywan.
                                                    Sanepid udawał, że nic się nie dzieje do czasu, aż się zrobił szum w mediach.
                                                  • Gość: mocno zdziwiony Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 19:08
                                                    No ta pani to naprawdę wstydu nie ma! Nie dość, że robi lody, to jeszcze z
                                                    własnych jaj!
                                                  • Gość: jarek Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 10:35

Dobrze że ludziie nie zarazili sie bakteriami koli które znaleziono
                                                    na brudnych maszymach a salmonella była we wszystkim . Na zakaznym
                                                    leży dziecko chore na malformacje jelit które miało byc w Warszawie
                                                    na chemi Inne małe dzieci miały jechac na kolonie obozy .NIech
                                                    włascicielka pokryje koszty leczenia jak sie prowadzi biznes to
                                                    trzeba za niego odpowiadac i nponosic konsekwecje .Namawiam na
                                                    opozew zbiorowy o zadośćczynienie chorym.
                                                  • Gość: do pilata Re: Gdzie jest błąd w zdaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 17:22
                                                    co pani właścicielka lodziarni odpaliła Ci coś ,żeby jej bronić.
                                                    to skandal ,biedactwo kobieta biznesu ciężko pracująca a nie potrafi dopilnować
                                                    porządku w swojej wytwórni,za dużo interesow może nie daje rady,to niech
                                                    przystopuje w tej gonitwie za forsą.
                                                    mam swój biznes i w nosie jej pieniądze,i osobiście ponieważ mam małe dziecko i
                                                    bardzo współczuję chorym dzieciom pójdę świadczyć o niefrasobliwości albo
                                                    glupocie tej pani,jak to w poniedziałek wywalila sprzęt z lodziarni na chodnik,a
                                                    pracownice go myły,tamtędy też chodziły male dzieci tylko ja jeszcze nie
                                                    slyszalam o tym zatruciu.
                                                    sanepid w telewizji Rzeszow mowił że brud był karygodny.
                                                    dobrze że nadeszly czasy takie że można skarżyć nieuczciwych czy nieudolnych
                                                    biznesmenów narazających ludzi na cierpienie.
        • Gość: wlad77 Re: Salmonella w Przemyślu IP: 79.139.109.* 17.06.09, 23:28
          Życzę Ci gościu zdziwiony, żebyś dostał takiej sraczki jak te wszystkie osoby na
          oddziale zakaźnym. Pozdrawiam
    • kocur_zalogowany Ale co by nie mówić 17.06.09, 17:37
      teraz ludzie jacyś chorowici tacy. W dzieciństwie przez całe lato żłopało się gruźliczankę, setki osób piły to z jednej szklanki (teoretycznie mytej, jeśli myciem nazwać oblanie jej wodą) i nikomu nic nie było.
      A ciekawy jestem jaki byłby raport sanepidu np z pierwszej z brzegu chińskiej restauracji.
      • Gość: do wszystkich Re: Ale co by nie mówić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 19:33
        Ludzie na litość Boską tu nie chodzi o zazdrość ,ani nie zdrową
        konkurencję,zrozumcie tych biednych rodziców,którzy odchodzą od zmysłow w trosce
        o swoje dzieci,i piszą nie zawsze sprawiedliwie.
        • Gość: pe Re: Ale co by nie mówić IP: *.toya.net.pl 17.06.09, 19:46
          Sprawiedliwie, nie sprawiedliwie, piszą jak jest.
          Salmonella jest? Jest. Bakterie coli są? Są.
          To są fakty, dowody, a sprawiedliwość orzeknie sąd.
          • Gość: darek Re: Ale co by nie mówić IP: *.ptvk.pl 17.06.09, 19:55
            I to są konkrety
            • Gość: lodziarz Re: Ale co by nie mówić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 21:02
              Do salmonelli i coli dorzuciłbym jeszcze jeden konkret, a mianowicie sraczkę, tę
              rzeczywistą, spowodowaną salmonellą i tą w tym wątku. Proponuję węgielek na
              wstrzymanie ( dla tych na forum),tym w szpitalu szczerze współczuję.
              • Gość: pe Re: Ale co by nie mówić IP: *.toya.net.pl 17.06.09, 21:59
                Moją sraczkę na forum spowodowała sraczka mojej rodziny spowodowana salmonellą.
                Na szczęście w szpitalu czują się lepiej.
                • Gość: Bobson Re: Ale co by nie mówić IP: 94.254.128.* 18.06.09, 09:15
                  właściciel winny czy nie, jest już skończony
    • Gość: ja Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 23:08
      jedno jest pewne - lodow to ja nigdy w tych budkach nie bede kupowac
      i podejzewam, ze wiele innych , ktorzy o historii dowiedzieli sie z
      gazet czy tv. wlasciciel winny czy nie jest juz skonczony
      • Gość: wlad77 Re: Salmonella w Przemyślu IP: 79.139.109.* 17.06.09, 23:48
        Masz kolego rację. Zero lodów z budek.
      • Gość: Jola Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 00:00
        Po dłuższej przerwie przeczytałam posty. To smutne, że miałam rację.
        Wyjątkowo obrzydliwi, zawistni ludzie mieszkają w tym pięknym
        mieście. Większość z wypowiadających się na forum ma głęboko w d...
        biedulków zatrutych salmonellą. Liczy się tylko zgnojenie
        właściciela lodziarni. Kogoś, kto sobie troche lepiej poradził w
        życiu, coś osiągnął, kto ma pieniądze. Nieważne przy tym, czy
        uczciwie zarobione, czy nie. On ma, my nie, więc do piachu z
        dziadem... Obrzydlistwo.
        Ps1. Jak już pisałam wcześniej - życzę wszystkim chorym jak
        najszybszego powrotu do zdrowia!!!
        Ps2. Nie znam właściciela tej lodziarni. Być może jest uczciwy, być
        może jest nieuczciwy.
        Nie mam zielonego pojęcia. Nie o tym piszę w swoich postach.
        Ps3. Jeżeli ktoś z sanepidu, czy innego tam urzędu, chciał zataić
        sprawę i przez to lodziarnia działała, sprzedając "zatrute" lody,
        powinien za to odpowiedzieć przed sądem.
        Ps4. Jeżeli rzeczywiście w lodziarni jest "syf i malaria", to należy
        ją zamknąć.
        Dobranoc.
        • Gość: ja Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.09, 07:45
          Brawo !
        • Gość: pe Re: Salmonella w Przemyślu IP: 79.139.112.* 18.06.09, 08:45
          Lepiej poradził? Czy nie poradził? Właściciel jest odpowiedzialny za kontrole i
          utrzymanie higieny w swoim zakładzie. Nie przeszkadza mi, że ktoś odnosi sukcesy
          i zarabia pieniądze, tylko to w jaki sposób to robi. Tak trudno utrzymać
          czystość, kupić specjalne środki do utrzymania higieny? To nie kosztuje wiele,
          tylko trochę chęci. Po tym co powiedział sanepid trudno przypuszczać, że tam
          ktoś dbał o czystość. Przy produkcji żywności wystarczy mieć trochę wyobraźni,
          żeby to przewidzieć.
          • Gość: pysio Re: Salmonella w Przemyślu IP: 213.25.24.* 18.06.09, 15:21
            Przeczytalem kilka charakterystycznych postow i nie mialem zamiaru dyskutowac w
            tym temacie.Lodziarka miala pecha.Gdybyscie mieli pojecie jakie paskudztwa nam
            sprzedaja i w jakich warunkach je produkuja to sklepy by padly. Wczoraj np.
            kupilem serek po przyjsciu do domu spojrzalem na date waznosci . A tam jak byk o
            dwa dni przedawniona.Nie o tm jednak.Lecz o mentalnosci . Padl tu zarzut
            charakterystyczny dla dorobkiewiczow o zazdrosci.Dlaczego kazdy kto zarobi jakis
            grosz ma zaraz obsesje ze wszyscy wokol mu zazdroszcza?Ze czychaja na jego kase
            i chetnie by go pognebili?Moze tak jest wsrod nowobogackich ? Wsrod moich
            znajomych przewaza raczej podziw ze komus sie chcialo i ma kiepele do interesow
            i raczej nikt im nie zazdrosci.Gorsi od tej lodziarki ci co swiadomie sprzedaja
            przesolone wedliny. podrabiaja date waznosci i tak sypia do jedzenia chemie ze
            tylko po nazwie mozna poznac ze to ma byc co innego? Jest to powolne meczenie i
            skazywanie na okrutne choroby ludzi ktorzy nie sa pouczani o skutkach takiego
            odzywiania.
            • Gość: darek Re: Salmonella w Przemyślu IP: *.ptvk.pl 18.06.09, 16:59
              A czym różni się przesalanie wędlin, sypanie chemii do żarcia od syfu w lodziarni? Bo nie widzę różnicy. Syf to syf, a w wątku jest mowa o ludziach i dzieciach, którym lody z takiego syfu sprzedawano. Z tego powodu nie zamierzam przestać jeść lodów z automatów bo bardzo je lubię, ale gdyby mój dzieciak zatruł się salmonellą w takiej lodziarni, a tym bardziej gdybym opłacił mu wcześniej wakacje, na które by nie pojechał to bym poszedł do sądu. Ktoś napisał wyżej o konszachtach z sanepidem. I słusznie. Bo takie były, są i jeszcze będą. I ktoś kto zaczyna biznes, a tym bardziej robi starym wyjadaczon konkurencję to doskonale zna temat upierdliwych wizyt, straszenia bądź łaszenia się inspektorów. Napisano też powyżej zdanie o chorym dziecku. Jakieś argumenty przeciwko temu żeby właściciela i szefów sanepidu skasować na amen? Bo ja nie mam.
              • bwm9 Re: Salmonella w Przemyślu 18.06.09, 17:41
                Podobno wolny rynek miał być panaceum na wszystko także na nieuczciwych właścicieli lodziarni. Coraz częściej okazuje się jednak, że wszystko to była propaganda mająca na celu własne interesy garstki cwaniaków na czele z Wałęsą.
                • kocur_zalogowany Wolny rynek, wolnym rynkiem 18.06.09, 18:53
                  ale wstąpiliśmy do NATO, do UE, a tu dalej pracownica wychodzi z kibla i rąk nie
                  myje, a ludzie się trują.
                  • Gość: pysio Re: Wolny rynek, wolnym rynkiem IP: 213.25.24.* 18.06.09, 19:10
                    U nas w kraju wiele instytucji kontrolnych sluzy do uwalenia a nie do normalnej
                    kontroli. Z tym sie chyba kazdy zgodzi.Unas mozna zyc bez glowy ale bez plecow
                    sie nie da.
                    • solist Re: Wolny rynek, wolnym rynkiem 18.06.09, 23:09
                      Naprawdę szkoda gadać. Jest brud, salonella, pałeczki coli, szpital, a teraz będą określone skutki. I nikt tu nie nastawia się negatywnie do przedsiębiorców, byle swój interes prowadzili w kierunku zarówno swoim jak i interesów konsumenta. A Sanepid ma niestety negatywną.
                      • Gość: fuj Re: Wolny rynek, wolnym rynkiem IP: *.net 19.06.09, 00:07
                        Bakterie coli wystepuja w KALE ludzkim i zostaly one przeniesione na nieumytych
                        rekach na te wszytkie maszyny!!!
                        Wogole to jest dla mnie niepojete jak mozna nie myc rak po wyjsciu z toalety...
                        • Gość: pysio Re: Wolny rynek, wolnym rynkiem IP: 213.25.24.* 19.06.09, 07:14
                          Za komuny krążył taki kawał w rzeżni; Teraz sprzątamy i robimy
                          kaszankę.Mentalność trudno zmienić i trzeba cholernej cierpliwości by ją
                          zmieniać.Przy pomocy kar nie osiąga się takich wyników jak przy uświadomionym
                          działaniu.Teraz idzie lato a z nim nowe zagrożenia. Jeśli producenci liczą na
                          łut szczęścia czy chody w sanepidzie to mogą się srodze przeliczyć.Ich
                          działalność "gospodarcza" ma trwać długo. A z rachunku prawdopodobieństwa wynika
                          jedno ; im dłuższy okres - tym zajście zdarzenia jest większe.
                          • Gość: darek Re: Wolny rynek, wolnym rynkiem IP: *.ptvk.pl 20.06.09, 11:13
                            Czy źle wczoraj widziałem, czy lodziarnia koło dworca czynna?
                            • Gość: mieszkanka Re: Wolny rynek, wolnym rynkiem IP: *.ptvk.pl 20.06.09, 11:25
                              j a twierdzę, że kupowanie lodów w tych pseudo-lodziarniach to w ogole jest pomyłka. bo: są bez smaku, są drogie. wystarczy je porównać do Fiore czy nawe zwykłych lodów w sklepie, no i przegrywaja z kretesem. dlatego omijam takie miejsca szerokim łukiem . życzę wszystkim chorym szybkiego powrotu do zdrowia, a tym paniom z placu legionow nogi z tyłka powyrywać za te biedne chore dzieci.
                              • Gość: pysio Re: Wolny rynek, wolnym rynkiem IP: 213.25.24.* 20.06.09, 11:40
                                Jeśli powyrywać to tym z sanepidu! Zachowania producentów są do
                                przewidzenia i nietrudno się domyśleć że nastawione na maksymalny
                                zysk. To sanepid bierze pieniądze z naszych podatków aby temperować
                                zapędy biznesu. Jeśli tam pracują uczciwi to takie sytuacje nie mogą
                                mieć miejsca.
                                • kocur_zalogowany Ludzie spokojnie 20.06.09, 12:52
                                  Było ponad tydzień temu zatrucie. Właściciel firmy pewnie za to odpowie. Ale z
                                  jakiego powodu ma być zniszczona firma? Urządzenia i pomieszczenia zostały
                                  oczyszczone, surowce będą inne - dlaczego lodziarnia nie może działać?
                                  Zagłosujcie nogami - nikt nie każe wam kupować tam lodów. A jeśli inni mają
                                  ochotę, to dlaczego nie maja do tego prawa?
                                  Skąd w tym katolickim kraju taka żądza zemsty? Kara ma być za przewinienie, ale
                                  to nie oznacza dożywotniego potępienia. Czy właściciel lodziarni ma umrzeć z
                                  głodu dlatego, że kogoś nieumyślnie skrzywdził?

• Gość: Mama Re: Ludzie spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 13:20
                                    Jak by ten właściciel był przyzwoity to by odwiedził dzieci na
                                    oddziale.Zapytał o ich zdrowie potrzeby kupił wode mineralną po
                                    zabawce to byłby ładny gest i świadczył o klasie i o tym że pieniądz
                                    nie jest najważniejszy
                                    • kocur_zalogowany Ty może odebrałabyś to jako 20.06.09, 13:39
                                      miły gest, ale sądząc po treści innych, dotychczasowych wpisów zaraz by się
                                      ukazały komentarze w stylu: "Kanalia myśli, że przymilaniem się i zabawkami
                                      załatwi sprawę".

• Gość: pysio Re: Ty może odebrałabyś to jako IP: 213.25.24.* 20.06.09, 14:08
                                        Napewno jakieś ludzkie odruchy ze strony lodziarza są pożądane.
                                        Sanepid też powinien się uderzyć we własne piersi. A władze które
                                        odpowiadają za to co się dzieje w ich mieście też mogłyby w jakis
                                        sposób zareagować.W mediach z kolei potraktowano tą sprawę jako
                                        ciekawostkę i nie napiętnowano winnych. W kraju gdzie najważniejszym
                                        miernikiem jest pieniądz i chody nie należy spodziewać się innych
                                        reakcji.
                                  • Gość: pielegniarka Re: Ludzie spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 17:03
                                    Nie martw się właścicielka z głodu nie umrze otworzy drugi nieudolny interes oby
                                    tylko nie truła ludzi.
                                    Nie truj z tym katolickim krajem i milosierdziem.
                                    Wiesz ile tragedii ludzkich wydarzyło się przez te 10 dni.
                                    Zatrute osoby pracujące przy żywności stracą pracę,dzieci nie pojechaly na
                                    kolonie ,a rodzice stracą pieniądze,dziecko ,ktore chorowało na ciężką chorobę
                                    ,ktorego stan byl najgorszy ledwo wyszło z tego.Dzieci chorych ,ktorzy
                                    przebywali w szpitalu nie mogą chodzić do przedszkola ,nie wszyscy mają babcie
                                    ,a oboje pracują.
                                    Dodatkowo chorzy mieli inne zobowiązania z ktorych się nie wywiązali moga
                                    stracić pracę,też pracują u prywaciarzy typu tej pani ,ktorych mało obchodzą
                                    choroby zostaną zwolnieni i nikt się z nimi nie będzie ciackać.
                                    Więc kocur zalogowany z tym swoim miłosierdzie wal do kościoła,albo do naszej
                                    pani lodziarki poczęstuje cię w nagrodę pysznymi lodami,tymi ktore ma jeszcze
                                    przy muzeum na rogu przy Jagielońskiej
                                    • Gość: pysio Re: Ludzie spokojnie IP: 213.25.24.* 20.06.09, 17:30
                                      Każda taka tragedia jest krzykiem że system zawiódł.W takim przypadku powinno
                                      się podjąć działania na rzecz poprawy tegoż. Ale my tu mamy wolny kraj i tu
                                      wolno wszystko. Zwłaszcza władzy i dorobkiewiczom.Budujemy kapitalizm i takiego
                                      systemu będziemy bronić jak ojczyzny.W zw. z powyższym sprawa po pewnym czasie
                                      przebrzmi i wszystko wróci do normy aż do następnego przypadku.
                                    • Gość: chyr39 Re: Ludzie spokojnie IP: 94.254.135.* 20.06.09, 18:03
                                      piszemy : jagiellońskiej !! - pani niedouczona pielęgniareczko..
                                      wszyscy stracą pracę! ty pierwsza.

a ty wal z listą skarg i zażaleń do siebie na oddział.. idz leczyc
                                      zaburzenia. kolejna która wyżej sr* niż d*upę ma.
                                      • Gość: pysio Re: Ludzie spokojnie IP: 213.25.24.* 20.06.09, 18:22
                                        Ty chyr masz chyba chyzia? Coś się tak wściekł?Kobieta na własne
                                        oczy widziała tragedię tych ludzi i jest wstrząśnięta tym widokiem.
                                        • Gość: PIOTR Re: Ludzie spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 19:03
                                          TA SPRAWA NADAJE SIĘ TYLKO DO SĄDU.BĘDZIE TO PRZESTROGA DLA INNYCH
                                          DOROBKIEWICZÓW BY BYĆ ODPOWIEDZIALNYM ZA TO CO SIĘ ROBI.MYŚLEĆ O INNYCH A NIE
                                          TYLKO O FORSIE.TAK JAK NA ŚWIECIE WYSOKIE ODSZKODOWANIE(W TYM PRZYPADKU
                                          PEWNE)SPOWODUJE ŻE TAKIE MIEJSCA NIE BĘDĄ SIEDLISKIEM ZARAZY.NIKOGO NIE BĘDZIE
                                          STAĆ NA TO BY MIEĆ LUDZI GDZIEŚ I NIE DBAĆ O ICH ZDROWIE.A TAK PRZY OKAZJI JEŚLI
                                          WSZYSCY OBROŃCY KATOLICY WSPÓŁCZUJĄ CHORYM TO PROPONUJE BY WŁAŚCICIEL ZAPŁACIŁ
                                          WYSOKI DATEK NA PRZEDSZKOLE PROWADZONE PRZEZ SIOSTRY ZAKONNE (ZNAKOMITE Z RESZTA
                                          )I TO BĘDZIE CHWALEBNE
    • kocur_zalogowany Proponuję przeczytać to: 24.06.09, 14:39
      www.pressmedia.com.pl/sn/index2.php?option=com_content&task=view&id=8231&Itemid=40&sp=0&spp=0&pop=1&page=
      0
      a później przemyśleć wpisy na temat moralności właścicielki, jej
      pogoni za zyskiem itd.
      • Gość: Piotr Re: Proponuję przeczytać to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:19
        A koli grzyb na podłodze salmonella w smietanie w jajach( cyt pana
        Sidora)totalny bród to wina krasnoludków.Szkoda gadac
        • Gość: Piotr Re: Proponuję przeczytać to: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:21
          Dziwne ze wczesniej w telewizji sanepid twierdził co innego.Z kad ta
          nagła zmiana cos nie tak.To typowe dla naszego małego piekła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka