Dodaj do ulubionych

CHOROBA BLOUNTA!!! PROSZE O INFORMACJE!!!

28.04.05, 10:40
Witam serdecznie i do razu zwracam sie do Was z ogromną prośbą.Wczoraj
stwierdzono chorobe Blounta u mojego 13 miesięcznego synka i jeszcze jesteśmy
przed konsultacjami, ale już lekarze sie przymierzają do operacji.I tu moja
prośba jeśli ktokolwiek z Was miał z tą chorobą jakąkolwiek styczność albo
wie cokolwiek na jej temat albo gdzie szukać informacji to prosze o
kontakt.Też mnie interesują informacje o tym jak sie leczy, bo jeśli to
możliwe to wolałabym uniknąć operacji, a jeśli już to oddać mojego Danielka
pod dobre ręce.Dziękuje za wszelkie informacje i pozdrawiam.Marzena z Legnicy.
Obserwuj wątek
    • ewamonika1 Re: CHOROBA BLOUNTA!!! PROSZE O INFORMACJE!!! 28.04.05, 10:48
      www.google.pl/search?hl=pl&q=choroba+blounta&lr=
      powodzenia, synkowi życzę jak najłagodniejszej postaci choroby i udanego
      leczenia.

e.
      • leksheygyatso Namiary-pomoc-konsultacja!! 29.04.05, 07:11
        WITAM,

w temacie leczenia goleni szpotawych (choroba Blounta) polecam do konsultacji
        bardzo doświadczonego(niestety zapewne b. drogiego choć warto spróbować zapytać
        o wizytę/konsultacje na oddziale opłacaną przez NFZ)

Pana Prof. dr hab. Tomasza Karskiego - kierownika Katedry i Kliniki Ortopedii
        Dziecięcej i Rehabilitacji AM.
        Profesor nowe metody bezoperacyjnego leczenia mięśniowego kręczu szyi u małych
        dzieci. Dzięki jego badaniom zmodyfikowano zasady leczenia goleni szpotawych
        (choroba Blounta) oraz wprowadzono wiele nowych rozwiązań z zakresu operatywy
        wrodzonego zwichnięcia biodra i stóp ekwinalno-szpotawych u dzieci. Profesor T.
        Karski opracował również zasady kompleksowego leczenia dzieci z mózgowym
        porażeniem (MPDz), które zawierają w sobie elementy rehabilitacji ortopedycznej
        (R), aparatowania (A) i leczenia operacyjnego (O). Metoda ta znana jest jako
        RAO. Jest autorem przeszło 300 publikacji w czasopismach medycznych i autorem
        trzech książek. Profesor Tomasz Karski prowadzi niezwykle aktywną współpracę z
        wieloma ośrodkami ortopedycznymi w Europie, jak również z klinikami w Hong
        Kongu, Bombaju, Vancouver, Hawanie i Haifie.
        W roku 2001 opisał dwie grupy etiopatogenetyczne rozwoju skolioz (pierwszą i
        drugą), które są kluczowe dla rokowania. Jest również autorem nowego programu
        leczenia usprawniającego skolioz początkowych. Razem z zespołem Kliniki
        zapoczątkował pionierskie działania profilaktyczne u dzieci zagrożonych
        skoliozami oraz wdrożył system wczesnego screeningu w kierunku wad postawy u
        dzieci 4-6-8-letnich.

Katedra i Klinika Ortopedii i Rehabilitacji Dziecięcej AM

Ulica: Chodźki 2

Kod: 20-093

Miasto: Lublin

Telefon: 081/7415653 e-mail: ortopeda@dsk.lublin.pl

Zyczę wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia dla pociechy
        OM MANI PEME HUNG
        NAMO BODHISATTWA KSITIGARBHA
        NAMO BUDDHA UZDRAWIANIA-TATHAGATA PROMIENIUJĄCEGO LAPIS LAZULI
        pozdrawiam
        lekshey

• arrabeska Re: Namiary-pomoc-konsultacja!! 29.04.05, 09:15
          Witam i od razu serdecznie dziękuje za informacje, bardzo cenne informacje,gdyż
          nie wiadomo czy bym sie w czas dowiedziała o wspomnianym lekarzu, gdyż w
          nasdzym szpitalu większość chirurgów nie patrzy na to czy ma w czymś
          doświadczenie, tylko dawaj kroić, to wydaje sie straszne ale prawdziwe, dlatego
          teraz rozumiesz jak bardzo cenna jest dla mnie ta informacja.Jeśli to możliwe i
          jeśli to nie tajemnica to czy moge wiedzieć skąd wiesz o tym lekarzu? Tu pytam
          z czystej ciekawości.Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.
        • leksheygyatso Re: Namiary-pomoc-konsultacja!!2 29.04.05, 14:20
          Info jest bardzo wiarygodne pochodzi z oficjalnej strony AM w Lublinie.
          pozdrawiam
          p.s. prosze przejrzeć DOKŁADNIE WYNIKI HASŁA NA WYSZUKIWARCE google znajdzie
          Pani tam sporo info o chorobie
          warto popytać w stowarzyszeniach dziecięcych(rodzice wiedzą najlepiej gdzie i
          za ile leczyc się) warto działać szybko,szukac konsultacji renomowanych
          specjalistów(choc jedna droga konsultacja) warto słuchac mądrych ludzi i nie
          wierzyć lokalnym konowałom
          może przyjedzie Pani do warszawy jest tutaj pare poradni ordynatorsko-
          profesorkich?
          Warto napewno szukać wizyty u ww. Profesora napewno poleci też kogoś innego.
          pozdrawiam serdecznie
          O MANI PADME HUNG
          lekshey

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka