Dodaj do ulubionych

poidaktylia

20.05.05, 14:23
Dzien dobry, moj synek urodzil sie z dodatkowym paluszkiem u lewej raczki.
Juz niedlugo zabieg. maly ma 3 miesiace. Prosze o kontakt mamy z podobnym
problemem
A
Obserwuj wątek
    • borowka78 Re: poidaktylia 20.05.05, 14:25
      POLIDAKTYLIA
      • agafa30 Re: poidaktylia 20.05.05, 14:36
        moja córeczka urodziłą się z dodatkowym kciukiem u prawej rączki. Pielęgniarki
        mówiły, że to częsty przypadek i że jest to tylko kosmetyczny zabieg usunięcia
        paluszka. Powiedziały też, że może być to jednocześnie "informacja" o jakiś
        wadach wewnątrz organizmu. Niestety kilka minut po porodzie moja córeczka
        zaczęła mieć problemy z oddychaniem, okazało się że jest to wada serca- miała
        dziurkę, nadciśnienie płucne, przetrwałe krążenie płodowe, nieprawidłowy spływ
        żył... operacja ....umarła w 7 dniu życia. Ale widzę, że u Ciebie jest tylko
        problem dodatkowego paluszka, więc nie masz się czym martwić, słyszałam o
        takich przypadkach, usuwają tylko paluszek i później już nie ma po nim śladu.
        Życzę wszystkiego dobrego. Pozdrawiam.
        • olamaja Re: poidaktylia 20.05.05, 15:08
          Brat cioteczny mojego męża miał dodatkowy palec u nogi. To był zabieg. Teraz
          jest zdrowym 32-letnim mężczyzną i sam ma zdrowego synka.
    • wotex Re: poidaktylia 20.05.05, 19:56
      nie martw się, jeżeli Twoje dziecko ma paluszek bez kostek, to będzie to tylko
      drobny zabieg podwiązania worka skórnego. Moja córeczka miała takie paluszki u
      obu rączek - usunięto je w 2 miesiącu życia. Agatka ma jeszcze dodatkowe
      paluszki u stópek, i te zostały nie usunięte, bo ona i tak nie chodzi, wiec nie
      chcemy jej narażać na niepotrzebny ból pooperacyjny ( bo chyba taki jednak
      jest ) pozdrawiam, mama Agatki
    • lomzanka Re: poidaktylia 20.05.05, 20:24
      moja Emilcia miała po dodatkowym paluszku u każdej stópki. Wyrastały one z
      najmniejszych paluszków. Jak miała osiem miesięcy zostały one usunięte. Nie ma
      żadnych śladów po tym zabiegu a Mała ma się wspaniale. Pozdrawiam ciepło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka