edycia11 Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 18.08.05, 10:14 Oto myśl,którą ostatnio znalazłam i bardzo mi sie spodobała. "Wyprostuj sie,nie rezygnuj.Nie ciężar Cie przygniata, ale sposób,w jaki go niesiesz". oraz wers z Księgi Psalmów: "Bliski jest Pan tym,których serce jest złamane'. i cos o Nas wszystkich: "Niczym rzadki wirus, mądrość daje o sobie znać w najmniej oczekiwanych chwilach, a najbardziej podatni bywają na nia ludzie zdolni do współodczuwania z innymi, ludzie, którzy potrafią rozumieć". Alan Alda Dziękuję Odpowiedz Link
agataxk Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 25.08.05, 11:42 www.ewa.bicom.pl/exmisie/pozegnanie.htm Odpowiedz Link
s.a.m.m.y Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 25.08.05, 14:55 Odpoczywaj w pokoju Jakby nic się nie działo Jakby właśnie w tym miejscu Zatrzymał się czas. I niech kwiaty schną, więdną W umieraniu jest piękno Najtrudniejszej z tajemnic Najsmutniejszej ze spraw. Ale jest jeszcze pamięć Wdzięczna pamięć o Tobie Co nie więdnie jak kwiaty Nie obsycha jak łzy Pamięć trwalsza niż kamień, Który dzisiaj położą. I jest żal. Żal serdeczny po Tobie. Adam Maciejasz Odpowiedz Link
i.n.f.i.n.i.t.y Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 20.09.05, 13:55 i do góry by wąteczek nie zaginął Odpowiedz Link
edycia11 Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 20.09.05, 19:43 Ten wiersz napisała moja bliska koleżanka.Myślę,że powinien tu być. Jesień do mnie przyszła - znowu Przyniosła jarzębinowy bukiet, Tę nostalgię,którą lubię, Blusowe smutki, które koją moje sny. Jesień - kobieta Juz po porodzie - dorodne jabłka, śliwki z kapiącą słodyczą Tak mi bliska Jesień - przyjaciółka Znowu sobie pogadamy, Pożalimy się na dzieci, Które się nam rozbiegły. Jesień - matka I ja i ona wszystko przetrzymamy: Zimę nas okalającą, Chłód i obcość, którą nam podrzucą Mróz bezwględnych cudzych racji. Jesień żniwna,dobrodajna. Odpowiedz Link
angieblue26 Dla Mam Nienarodzonych Aniolkow... 10.10.05, 16:59 Dzisiaj znalazlam, na internetowej stronie, piekny wiersz dla Mam oplakujacych swoje nienarodzone dzieci : "AN ANGEL NEVER DIES Don't let them say I wasn't born, That something stopped my heart. I felt each tender squeeze you gave, I loved you from the start. Although my body you can't hold, It doesn't mean I am gone. This world was worthy, not of me, God chose that I move on. I know the pain that drowns your soul, what you are forced to face. You have my word, I'll fill your arms, Someday we will embrace. You'll hear that it was:"meant to be, God doesn't make mistakes." But that won't soften your worst blow, Or make your heart not ache. I'm watching over all you do, Another child you'll bear. Believe me when I say to you, I am always there. There will come a time, I promise you when you will hold my hand, stroke my face and kiss my lips, And then you'll understand. Although I never breathed your air, or gazed into your eyes. That doesn't mean I never "was", An Angel never dies! " Moze pomozecie mi ladnie przetlumaczyc go na jezyk polski ? Nie chce kaleczyc go nieporadnym,domowym przekladem... Ola Odpowiedz Link
aomega Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 10.10.05, 17:27 sł.J.Cygan ,spiew R.Rynkowski "Jawa" Ci, co odchodzą, Wciąż z nami są. I żyją sobie Obok nas. Patrzą z miłością Na nasze dni I Czasem się śmieją Przez łzy. Co tu jest jawą, co snem, Kto tu istnieje, kto nie7 A może nas, tu nie ma nas, A oni są. Co tu jest prawdą, co nie, Po której stronie jest sens Bo jeśli tam, po co jest Ten nasz świat Ci, co odchodzą Wciąż z nami są. Czujesz ich pomoc, Gdy jest źle. Więc gdy z ciemnością Rozmawiasz, to... Oni Cię widzą, Oni są. Co tu jest jawą, co snem.., Odpowiedz Link
i.n.f.i.n.i.t.y Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 18.10.05, 14:36 "Bose aniołki siedza na chmurkach, A każdy lekko jak piórko fruwa I każdy czuwa, cichutko czuwa... Nad tatą, który płakać nie umie, nad siostrą, która nic nie rozumie, Nad dziadkiem, babacią smutną czasami i swoją mamą - osnutą łzami. I każdy woła cicho z daleka: mamo już nie płacz, mamo ja czekam..." Odpowiedz Link
i.n.f.i.n.i.t.y Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 18.10.05, 15:08 Nienawidzę tego dnia Jak grom z nieba spadło To wszystko na raz spadło to na nas W kilka minut obróciło się to w nicość Taka pustka, tylko płacz pozostał W ustach gorzki smak Wąski żal, miało być skarb, miało być naj A teraz pozostałaś w snach, pozostałem sam Miałaś mieć to wszystko, życie niby tylko A to aż tak dużo, aż brzmi to płytko Nie poczułaś jednego oddechu Nie widziałaś śmiechu, na twarzy uśmiechu Grzechu żadnego nie było, To wszystko ułożyło się wbrew zasadom Wbrew regułom, nie ma sensu I zmyło się twe życie Nikt na tym nie zyskał Nikt nie znalazł się na szczycie W duszy krzyczę Nikomu nie życzę być teraz tutaj I widzieć to jak ktoś odchodzi Jak odchodzi serca bicie Daję Ci teraz to, co mam Jesteś gdzieś tam w górze wśród gwiazd Cicho siedzisz sobie tam Wiem, bo widzę Cię w mych snach I nic nie pozostało po Tobie Nawet zdjęcia nie mam Tylko widzę Ciebie w głowie Noszę Ciebie w sobie Wiesz dobrze o tym, bo otulasz mnie skrzydłami Chodzisz na ziemi z aniołami, patrzysz na nas Na ludzi z problemami, oczyma widzę Jak żal mi teraz Pusto bez nas, tylko się nie przeraź Ścieram te smutki, nic nie schodzi Zakrzepło we mnie, czekam aż w końcu przejdzie To wszystko, jak lata się sypią Miało być z Tobą, o dziwo nikną i nie wrócą Jak zawsze szepczesz mi do ucha Delikatnie mówisz a ja słucham Szkoda tylko, że on nie słuchał Dmuchał w twe życie, aż złamał, teraz cisza głucha Wieczorem siedzę i patrzę w niebo Jak uśmiech Twój kreślę linię Po gwiazdach pada deszcz i moknę W nadziei, że kiedyś poznam Twój uśmiech Że poznam Twój anielski szept Daję Ci teraz to, co mam Jesteś gdzieś tam w górze wśród gwiazd Cicho siedzisz sobie tam Wiem, bo widzę Cię w mych snach Odpowiedz Link
i.n.f.i.n.i.t.y Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 04.11.05, 12:02 Arka Noego - Na Drugi Brzeg Tak jest mało czasu mało dni serce bije tylko kilka chwil Niespokojne czeka wierci się kiedy w końcu Ty przytulisz je Tak jest mało czasu mało dni serce bije tylko kilka chwil Nie wiem czy Cię poznam ale wiem że na pewno Ty rozpoznasz mnie Zabierzesz mnie na drugi brzeg Za Tobą będę do nieba biegł Nie jest wcale ciężko kiedy wiem że na końcu drogi spotkam Cię Chociaż było tyle trudnych dni codziennie bliżej nieba - warto żyć! Tak jest mało czasu mało dni serce bije tylko kilka chwil Nie wiem czy Cię poznam ale wiem że na pewno Ty rozpoznasz mnie Zabierzesz mnie na drugi brzeg Za Tobą będę do nieba biegł Mijają godziny mija czas szukam Cię na niebie pośród gwiazd Nie wiem czy Cię poznam ale wiem że na pewno Ty rozpoznasz mnie Zabierzesz mnie na drugi brzeg Za Tobą będę do nieba biegł Odpowiedz Link
blueaggie Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 04.11.05, 15:50 NIE LĘKAJ SIĘ. Nie lękaj się, bo wykupiłem cię, Wezwałem Cię po imieniu. Nie lękaj się, bo wykupiłem cię, Tyś moim jest. Gdy pójdziesz przez wody Ja będę z Tobą, Gdy pójdziesz przez rzeki nie zatopią Cię, Gdy pójdziesz przez ogień nie strawi Cię płomień, Albowiem, Ja jestem Pan twój i Bóg. /x2 Odpowiedz Link
vitalia Re: A ja będę Twym aniołem,, 04.11.05, 17:17 Śpij i zamknij oczy śnij - śnij Śpij i zamknij oczy śnij - śnij A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie Jak, wytłumaczyć Tobie mam Że jesteś wszystkim, tym co mam Tym co jest dobre i co złe Uwierz tak bardzo ...... Śpij i zamknij oczy śnij - śnij Śpij i zamknij oczy śnij - śnij A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie Jak, wytłumaczyć Tobie mam Że jesteś wszystkim, tym co mam Tym co jest dobre i co złe Uwierz tak bardzo Kocham Cię Jak, wytłumaczyć Tobie mam Że jesteś wszystkim, tym co mam Tym co jest dobre i co złe Uwierz tak bardzo Kocham Cię A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie A ja będę twym aniołem Twą radością, smutkiem, żalem Będę gwiazdą na twym niebie Będę zawsze obok Ciebie Twym aniołem, twym aniołem Twym aniołem, twym aniołem Odpowiedz Link
ihaha6 kołysanka 15.11.05, 20:50 Jest taka piosenka polskiej grupy "Akurat", piękna. Dla mnie smutna, kto mnie czyta ten zrozumie... płaczę za każdym razem, kołysanka dla mojego Doriana i innych Aniołków... tytuł "Pa pa pa " Jest już bardzo późno Pora już spać Jutro do przedszkola Będę musiał wstać Jestem tak szczęsliwy Bo w dzisiejszym dniu Sam zawiązałem Na kokardkę but Kiedy o tym myślę Nie chce mi się spać A księżyc opowiada mi najpiękniejsze w jego życiu sny Na suficie dobrze widzę je Są takie kolorowe Jest już bardzo późno Chcę jeszcze spać Zaraz do przedszkola Będę musiał wstać Jedno co mnie cieszy To radosna myśl Sam zawiażę buty I podreptam w nich Kiedy o tym myślę Nie chce mi się spać A słońce opowiada mi najcieplejsze w jego życiu dni Na błękicie dobrze widzę je Są takie kolorowe Pa, pa, pa... Można ściągnąć sobie...muzyka czyni ją jeszcze piękniejszą. A. matka 3 Aniołów Odpowiedz Link
zona_mi WYSTARCZY UWIERZYĆ 21.11.05, 23:13 Gdy jesteś sam, gdy ciemność wokół Darzy lękiem i zwątpieniem biorąc pokój. Gdy pada strach – musisz uwierzyć! Rozejrzyj się, tam tylu ludzi Piękny sen o wielkim cudzie nieustannie śni, Chcąc w życiu coś zmienić. Jeśli chcesz, sprawisz, że nie sen Lecz życie cudem się stanie! Pokój dziel, między tych, co śnią A cud nie ustanie! Nie lękaj się, wyciągnij dłonie! Gdy spotkasz miłość głośno wołaj, wołaj do niej! Podaj dłoń. Rozglądaj się, dostrzegaj ludzi Tych wszystkich, którzy w nieustannym życia trudzie Ważą jego los W nadziei, że sen się spełni. Jeśli chcesz, sprawisz, że ten cud Radością życia się stanie! Miłość dziel, między tych, co śnią A cud nie ustanie! Wystarczy uwierzyć! Wystarczy mocno wierzyć, Wystarczy zaufać! Wystarczy uwierzyć! Wystarczy mocno wierzyć, Wystarczy zaufać! I nie bój się żyć... Tekst i muzyka: Paweł Chustak STRÓŻE PORANKA Odpowiedz Link
gruchotka Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 13.12.05, 17:00 Dearest Mommy, When you wonder the meaning of life and love Know that I am with you Close your eyes and feel me kissing you In the gentle breeze across your cheek When you begin to doubt that you shall ever see me again Quiet your mind and hear me I am in the whisper of the heavens Speaking of your love When you lose your identity When you question who you are Where you are going Open your heart and see me I am the twinkle in the stars Smiling down upon you Lighting the path for your journey When you awaken each morning Not remembering your dreams But feeling content and serene Know that I was with you Filling your night with thoughts of me When you linger in the remnant pain Wholeness seeming so unfamiliar Think of me and know that I am with you Touching you through the shared tears of a gentle friend Easing the pain As the sunrise illuminates the desert sky In that breathtaking glory, awaken your spirit Think of our time together, all too brief, but ever brilliant When you were certain of your destiny Know that God created that moment in time, just for us. Dearest Mommy, I am with you always By Joanne Cacciatore Odpowiedz Link
vinga_o Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 27.12.05, 11:27 Szymon Wydra & Carpe Diem „Bezczas” Chłód i cień, już czas na sen, Zachód słońca żegna dzień I scichł twój szept, twój wzrok też zgasł, Wokół tylko cisza Znów jest zmierzch, bez gwiazd, wśród łez Każda myśl to cierń, bo los z nas drwi, drwi z nas co dzień Gdzieś we mgle gubię drogi swe, nie odnajdę się A w tych snach twoja śmierć, mój strach Nie chcę dłużej tak Mur bez bram, ja tu, ty tam, gdzieś po drugiej stronie nieba Pięć twych zdjęć i list, w nim wiersz, ciebie nie ma Wciąż tak trwam, z pustką sam na sam, w beznadziei trwam Jak mam żyć, nie ma sensu nic, chcę do ciebie iść Wciąż tak trwam, z pustką sam na sam pośród wspomnień trwam Jak mam żyć, nie ma sensu nic, chcę do ciebie iść Prę we mgle, gubię drogi swe, nie odnajde się A w tych snach twoja śmierć mój strach Nie chcę dłużej tak Odpowiedz Link
vinga_o Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 27.12.05, 11:34 Urszula "Dziś już wiem" Kiedy zamiera wokół nas, w ciszę zaklęty świt I ten sam obcy czas Puste dni Gdy ci zabiera kogoś czas, rozpaczą sięgasz gwiazd A gdzieś tam, obcy świat Pusty dom Dziś już wiem, będziesz zawsze blisko mnie I wierzę w dobry czas Kiedy ból odejdzie sam Jak ciebie teraz kochać mam, jak cię nie kochać mam Taki sam bliski, lecz inny tak Dziś już wiem, jesteś zawsze blisko mnie A w sercu oddech gwiazd I anioły w moich snach Dziś już wiem, będziesz zawsze blisko mnie I wierzę w dobry czas Ból odejdzie sam, odejdzie na dobre Dziś już wiem, jesteś zawsze blisko mnie A w sercu oddech gwiazd I anioły w moich snach Odpowiedz Link
ela2225 Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 06.01.06, 19:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25134&w=34243036Piękny Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link
ela2225 Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 06.01.06, 20:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25134&w=34243036 Teraz powinno być ok Odpowiedz Link
mraw Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 07.01.06, 14:19 "Śmierć nie jest końcem wszystkiego. Przeszedłem tylko do sąsiedniego pokoju... Nadal jestem sobą... I dla siebie jesteśmy tym samym, czym byliśmy przedtem. Zatem nazywaj mnie wciąż moim imieniem, mów do mnie, jak zawsze... Nie zmieniaj tonu głosu, nie rób poważnej i smutnej miny. Śmiej się, tak jak dawniej robiliśmy to razem... Uśmiechaj się, myśl o mnie, módl się za mnie... Niech moje imię będzie wciąż wymawiane, ale tak, jak było zawsze - zwyczajnie i bez oznak zmieszania. Życie przecież oznacza to samo, co przedtem, jest tym samym, czym zawsze było... Żadna nić nie została przerwana... Dlaczego więc miałbym być nieobecny w twoich myślach tylko dlatego, że nie możesz mnie zobaczyć? Czekam na ciebie bardzo blisko... Tuż-tuż... Po drugiej stronie drogi. ..." Odpowiedz Link
martka.b Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 11.01.06, 21:44 Daję link, bo nie wiem, czy moge zacytować ten piękny wiersz, który tak chwycił mnie za serce.. www.katolik.pl/forum/read.php?f=1&i=84070&t=84013 Odpowiedz Link
martka.b Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 11.01.06, 21:46 www.katolik.pl/forum/read.php?f=1&i=84070&t=84013 jeszcze raz bo źle sie wkleiło - chodzi mi o post Katarzyny Odpowiedz Link
ela2225 Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI -Anioł 16.01.06, 10:08 wiersze.webd.pl/texty/52.txt Odpowiedz Link
kammaj1 dla Judytki 16.01.06, 21:24 nie była moim dzieckiem, ale chodziła na moje zajęcia... miała 12 lat kiedy zginęła tragicznie i został mi po niej dudniący w głowie śmiech... za to, że była... Przysięga "Jej oddech przed chwilką ucichł na zawsze... i ból tak ogromny ciężarem swym miażdży Jej bliskich cienie, które przysięgły miłość dozgonną Tu, nad jej grobem nie powiem Bogu, że sprawiedliwy, choć pragnę wierzyć, że tak być musi, lecz nie potrafię!!! Może za wcześnie? może czas uleczy sączącą ranę na moim sercu... Tymczasem: nie płacz! już nie pomoże potok łez twoich, strumień rozpaczy, trzeba nam stąpać po ziemskiej drodze, choż z duszą w chmurach: przy Niej, z Nią, dla Niej Wierzę, że widzisz, że myślisz, jesteś Tą rosą, śłońcem, ptakiem, powietrzem... na każdym kroku, zawsze i wszędzie moje zranione serce przy Twoim będzie!!!" tylko tak mogę Ci powiedzieć, że nawet po latach: jestem, kocham, pamiętam Judytko!!! Odpowiedz Link
kammaj1 ciągle wierzę, że tak będzie 16.01.06, 21:30 „Nie płacz, ja wrócę...” Któregoś dnia wzniosę się wysoko, wzbiję się tak lekko, płynnie ku obłokom, nie dosięgnie mnie Twój krzyk, płacz, całe zło ziemi, ja będę wysoko, w podmuchach nicości, tam będę między swoimi... Nie płacz, ja wrócę, nie będę Ikarem, moje marzenia nie stopią się w słońcu, spotkamy się jeszcze, za sklepieniem tęczy, przecież obiecałam ! tam, na świata końcu... Odpowiedz Link
kammaj1 Niech się stanie cud! 16.01.06, 21:33 Niech się stanie cud... Niech stanie się cud, o nic Cię nie proszę !: cofnij niszczycielską machinę wydarzeń, skieruj złego losu szpony pościerane w inną świata stronę... uchroń Jej niewinność, uchroń śmiech radosny, spraw, by doczekała jesieni...i wiosny... ... a gdy dzień słoneczny rozświetli Jej włosy, serce znów zawoła życiem Wniebogłosy ! Powiesz: błędem było zabierać do siebie, bo, cóż Ona pocznie bez przyjaciół ... , w niebie ? Staruszku Kochany ześlij Ją z powrotem !, wszystkie swoje plany poprzenoś ... na potem... Niech się stanie cud, o nic Cię nie proszę !, nim łzami rzewnymi grób cały Jej zroszę... ( ku pamięci J.U., która zbyt wcześnie odeszła... ) Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Niech się stanie cud! 18.01.06, 15:42 Cześć mamo, tu ja Twój Aniołek Sprawdzam, co słychać Wiem, smutno Ci beze mnie Mamusiu, mi też jest smutno Miejsce, w którym jestem jest piękne Mam cudowny widok Zwłaszcza, kiedy tak siedzę I patrzę na Ciebie Codziennie patrzę w dół i widzę Twoje uczucia Uwielbiam kiedy się śmiejsz i wiem, że czasami marszczysz brwi Wiesz, co Mam pewne zadanie Bóg zachował je dla mnie Twojej małej córeczki Codziennie czuwam nad Tobą I chronię przed światem Pomimo, że mnie nie widzisz I wiem, że z tym Ci cięzko Zobaczysz rezultaty tej pracy którą mi Bóg powierzył Odpowiedz Link
i.n.f.i.n.i.t.y Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 27.01.06, 14:26 Kelly Family - "An angel" I wish I had your pair of wings. Had them last night in my dreams I was chasing butterflies Till the sunrise broke my eyes. Tonight the sky has glued my eyes Cause what they see's an angel hive I've got to touch that magic sky And greet the angels in their hives. Sometimes I wish I were an angel Sometimes I wish I were you. (2x) All the sweet honey from above Pour it all over me sweet love And while you're flying around my head Your honey kisses keep me fed. I wish I had a pair of wings Just like last night in my dreams. I was lost in paradise I wish I d never opened my eyes. Sometimes... But there's danger in the air Tryin' so hard to be unfair. Danger's in the air Tryin' so hard to give up a scare. But we are not afraid! Sometimes... I wish I were you Oh, I wish I were you. Odpowiedz Link
aania25 Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 28.03.06, 23:20 Dolaczam sie i ja. Nie wiem czy ten kawaleczek wiersza jest kompletny czy nie. Widzialam go kiedys na internecie i zamiescilam na wirtualnym grobie u mojego Aniolka. Bose aniołki siedza na chmurkach, A kazdy lekko jak piórko fruwa I każdy czuwa, cichutko czuwa Nad tatą, który płakać nie umie, nad siostrą, która nic nie rozumie, Nad dziadkiem, babcią smutną czasami i swoją mamą -osnutą łzami I każdy woła cicho z daleka: mamo już nie płacz, mamo ja czekam..." Ania-mama Asi i Aniolka (ur.zm 21.05.05) Odpowiedz Link
aania25 Bose Aniolki... 30.06.06, 17:25 Bose aniołki siedza na chmurkach, A kazdy lekko jak piórko fruwa I każdy czuwa, cichutko czuwa Nad tatą, który płakać nie umie, nad siostrą, która nic nie rozumie, Nad dziadkiem, babcią smutną czasami i swoją mamą -osnutą łzami I każdy woła cicho z daleka: mamo już nie płacz, mamo ja czekam..." www.zaduszki.com/pamieci.php?mode=view&id=992 Odpowiedz Link
mala9943 wiersze... 05.07.06, 14:14 W.H. Auden Funeral Blues Niech staną zegary Zamilkną telefony Dajcie psu kość Niech nie szczeka, niech śpi najedzony. Niech milczą fortepiany I w miękkiej werbli ciszy Wynieście trumnę Niech przyjdą żałobnicy Niech głośno łkając samolot pod chmury się wzbije I kreśli na niebie napis "On nie żyje!" Włóżcie żałobne wstążki na białe szyje gołębi ulicznych Policjanci na skrzyżowaniach niech noszą czarne rękawiczki. W nim miałem moją północ, południe i zachód i wschód Niedzielny odpoczynek i codzienny trud. Jasność dnia i mrok nocy, moje słowa i śpiew Miłość, myślałem, będzie trwała wiecznie, Myliłem się, Nie potrzeba już gwiazd - zgaście wszystkie - do końca Zdejmijcie z nieba Księżyc i rozmontujcie słońce Wylejcie wodę z morza, odbierzcie drzewom cień Teraz już nigdy na nic nie przydadzą się. Odpowiedz Link
magapi Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 31.07.06, 18:13 Nadzieją byłaś dla nas najwiekszą na drogi małzeńskiej szlak Radością dla siostry Pieszczotą dla dziadków Lecz smierci nadleciał ptak Rozciągnął swe skrzydła zachłannie zaskrzeczał Gdy ujrzał twe serce zawinął je ciasno i w ciemność uleciał Nie dotknę cię nigdy do snu nie ukołyszę usmiechu nie dojrzę płaczu nie usłyszę Bedziesz gdzieś szczesliwa Będziesz Bogu służyć Będziesz mądra,zgodna Będziesz patrzeć z góry Taka cudownie łagodna Będziesz zawsze zdrowa Zawsze usmiechnięta, Zabawiona,leciutka Taka słodka królewna Twoje włoski aniołki w warkoczyki uplotą a ja będę codziennie szła do ciebie piechotą Będę biegła,szalała i ze szczęscia omdlała... dojdę do ciebie okruszku Dojdę drogą ciernistą Będę wtedy cie tulić będę piersią karmiła Będę sercem cie grzała dotykiem pieściła... Zanim jednak cię znajdę Minie czasu chwileczka... Mama Nadusi Aniołka(2.05.2006.-25.06.2006) Odpowiedz Link
iorek Nadzieja, że nie ma nieistnienia. 01.08.06, 23:33 Tekst piosenki mojej ukochanej Ani Jopek, napisany przez Marcina Kydryńskiego: Jak myślisz, czy tam, za ostatnią już ciszą, Tam, skąd się listów nie pisze Nasze czułe dusze dwie znowu rozpoznają się I czy spotkają się? Czy dusze znają mowę dotyku? Czy wymieniają spojrzenia? Czy mijają się w milczeniu, Czy w nieznanym nam języku rozumieją się? Szczęśliwi w niewiedzy znajdą pocieszenie. Jak dobrze mi z nadzieją że nie ma nieistnienia. Czy dusze są tu, obok nas, jak powietrze? Czy są odległe, jak gwiazdy? Czy unoszą się na wietrze Albo cicho wiją gniazda z przedwieczornej mgły? Szczęśliwi w niewiedzy znajdą pocieszenie. Jak dobrze mi z nadzieją że nie ma nieistnienia. Czy myślisz, że tam niskie lipcowe słońce Da swego ciepła nam więcej? I czy dusze nasze na rozgadanej wonnej łące będą mogły trzymać się za ręce? Odpowiedz Link
ewamonika1 Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 22.11.06, 12:11 „Ostatni bieg Basi” słowa Zbigniew Preisner W naszym ludzkim bólu, W zdumieniu odejścia Spróbuj chwycić szczęście Ciepłem tamtych rąk. Niecierpliwość spojrzeń Minionych niestety Ujrzeć marność dążeń Jak dobiec do mety. Gdzie dzisiaj ty, tam będę ja, U ciebie mgły i u nas mgła, Za tobą kres, przede mną dal Tak ciebie żal, Tak nagle żal Nie będziesz samotny Człowieku, bo my Przecież się spotkamy Połączeni w sny Kto chce przetrwać życie Musi – Boże wielki Startując o świcie Kończyć metą męki Za którą ty, przed którą ja U ciebie mgły i u nas mgła Za tobą kres, przede mną dal Jak ciebie żal, Jak bardzo żal. Za którą ty, przed którą ja U ciebie mgły i u nas mgła Za tobą kres, przede mną dal Jak ciebie żal, Jak nam nas żal… ps. jest to tekst piosenki śpiewanej przez Hannę Banaszak. Odpowiedz Link
iwonaiza Re: WIERSZE, PIOSENKI, MYŚLI 28.11.06, 18:47 ,, Bóg niczego innego nie pragnie jak tyko naszego dobra i naszej radości. " św. Aniela Merici Odpowiedz Link