babeczkaa 20.05.04, 09:01 Czeka mnie niedlugo obrona, napiszcie jakie macie doświadczenia, czy ktoś z Was tez niedlugo bedzie sie bronic, a może wlasnie ktos sie obronil....pozdrowionka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miluszka Re: Obrona :) 26.05.04, 17:48 obroniłam się wczoraj. Było ok. Szef komisji zagaił bardzo miło. Tylko jeden pytający był bardziej dociekliwy, ale akurat miałam moc argumentów by odpowiadać na jego pytanie. Najwięcej stresu przysporzył mi proszony obiad dla komisji i rodziny - promotor wołał, zeby ich wszystkich łapac i prowadzić na obiad tymaczsem ludzie, co byli na obronie chcieli ze mną rozmawiać i mi gratulowali - a tymaczasem konisja chodu i porozłaziła się po instytucie! Ale generalnie było sympatycznie - to już finał, więc to, co przykre zwykle się ma za sobą. Odpowiedz Link
babeczkaa Re: Obrona :) 27.05.04, 09:33 Miluszka wielkie gratulacje, rzeczywiscie w takim stresie zajmowanie sie tym lapaniem gosci na obiad jest nieporozumieniem...uffff ja jeszcze pare dni,jestem dobrej myśli,pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego!!! Babeczkaa Odpowiedz Link
miluszka Re: Obrona :) 28.05.04, 10:03 Napisz jak, ci poszło!! Umów się poza tym z kilkoma osobami na pytania, bo podobno niektóre Rady Wydzialów kręcą nosem, kiedy jest mało pytań i nie chcą zatwierdzać doktoratów. U mnie tak było - tylko cztery pytania ( chyba ludzie się wystraszyli, bo publika nawet była) i teraz promotor się boi, ze rada się bedzie czepiac. Odpowiedz Link
babeczkaa Re: Obrona :) 01.06.04, 07:59 Miluszko obrone mam za tydzien ale napewno powiem jak mi pojdzie,dzieki za rady,pozdrawiam Panią dr :) Odpowiedz Link
babeczkaa Miluszko :) 08.06.04, 18:33 juz jestem po obrnie, wlasnie dzis! jestem niezmiernie zadowolona, super uczucie, pozdrawiam wszystkich doktorantów, nie traćcie sił, satysfakcja jest naprawdę wielka :) Odpowiedz Link
miluszka Re: Miluszko :) 15.06.04, 18:24 Gratuluję! A jak tam obiad po doktoracie? A jak pytania z sali - były jakieś? Napisz coś więcej! Odpowiedz Link
babeczkaa Re: Miluszko :) 16.06.04, 09:00 pytania, owszem byly ale czułam się jak ryba w wodzie w moim temacie i nikt nie chciał rozwijać moich odpowiedzi, dodam ze dostalam wyróżnienie! A co do obiadu to zorganizowała wszystko na moją prośbę pani z bufetu na wydziale wiec nie musialam sobie zaprzatac glowy takimi przyziemnymi sprawami, no i potem po radzie wydzialu wreczalam kwiaty calej komisji - taki zwyczaj :) No to miluszko, teraz mamy wakacje? Pozdrawiam serdecznie, Babeczkaa Odpowiedz Link
miluszka Re: Miluszko :) 16.06.04, 09:08 Gratuluje!- Ja co prawda mam wakacje tylko naukowe, bo poza tym mam jeszcze firmę ,dzięki której mam utrzymanie, ale nie narzekam. A co dalej z habilitacją? Planujesz? Odpowiedz Link
babeczkaa Re: Miluszko :) 16.06.04, 17:32 hmmmm......... na razie nie myslalam, chociaz recenzent namawia koniecznie do publikacji pracy, zobaczymy, na razie odpoczywam,pozdrowionka i trzmyaj sie,pa :) Babeczkaa Odpowiedz Link
miluszka Re: Miluszko 17.06.04, 19:06 No jakoś się tak zachęcilam po doktoracie. Na razie nie myślę o tym konkretnie - mam trochę fatalistyczne podejście do życia, ze jak mi jest coś pisane, to możliwości się pojawią. Ja i tak jestem amatorka, bo prace napisałam na religioznawstwie ( Wydz Filozoficzny UJ) z buddyzmu! Chleba z tego na pewno nie bedzie, ale zglębianie tematu mi pasuje. Odpowiedz Link