rilian 15.05.05, 20:43 Ponieważ odczytując tytuł wątku założonego przez autumnę, zazwyczaj mój mózg przekodowuje go jako zdanie widoczne powyżej (czy to już do leczenia?), zaryzykuję postawieniem takiego właśnie pytania. Co o tym sądzicie? ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krysiulka Re: co byście powiedzieli na "pomnik doktoranta"? 15.05.05, 22:45 rilian napisał(a): > Ponieważ odczytując tytuł wątku założonego przez autumnę, zazwyczaj mój mózg > przekodowuje go jako zdanie widoczne powyżej (czy to już do leczenia?), > zaryzykuję postawieniem takiego właśnie pytania. Co o tym sądzicie? ;) Jestem za. Masz godne miejsce i namiar na sponsora i godziwego projektanta? Pozdrówka :)))) Krysia Odpowiedz Link
coalla Re: "pomnik doktoranta"? - lokalizacja 16.05.05, 00:27 no ja obawiam się, że o miejsce pomnika powstałby spór.... tyle możliwych lokalizacji ile naszych miejscowości ;) widzę dwa rozwiązania: - albo będzie to coś na tyle nie dużego, że będziemy sobie ten pomnik przekazywac rotacyjnie - albo ustawimy go w miejscu dalekim dla każdego i w tym miejscu będziemy spotykać się na dorocznych pielgrzymkach a może, niech to będzie nie tyle pomnik, co jakaś figura do samodzielnego złożenia, jak z klocków lego, dystrybucja wg spisu doktorantów ;) Odpowiedz Link
rilian Re: "pomnik doktoranta"? - lokalizacja 16.05.05, 07:47 z tym czymś do samodzielnego złożenia to może i jest pomysł... ;) Odpowiedz Link
euraszek Re: "pomnik doktoranta"? - po obronie 16.05.05, 10:23 jak uda mi sie napisać ta prace sama sobie taki postawie(czyli za jakies trzy lata)....bede w rocznice moejej obrony sama sobie kwaity zanosić!!! Odpowiedz Link
biatka1 Re: co byście powiedzieli na "pomnik doktoranta"? 16.05.05, 11:07 To moze i postdoktoranta tez? Zeby bylo gdzie sie spotykac po obronie;) Taki pomnik polskiego naukowca:)Pomysl podoba mi sie - tylko kto bedzie pozowac? Pozdrawiam B Odpowiedz Link
rilian no nieźle, co jeszcze? 16.05.05, 11:47 - stosy papierów pod nogami - koniecznie siedzacy przed komputerem, a może - stojący okrakiem na dwóch blokach kamiennych z alegorami chleba i prawdy? - jakieś inne figury symboliczne? Odpowiedz Link
biatka1 Re: moja wizja... 16.05.05, 11:51 :) do tego metnego wzroku jeszcze doprawilabym worki pod oczyma z niewyspania:) Odpowiedz Link
biatka1 Re: moja wizja... 16.05.05, 11:54 A moze jeszcze ubranie zebraka?:) Zebrze o chleb, żebrze o wiedze, o prawde;) Odpowiedz Link
autumna Re: moja wizja... 16.05.05, 12:00 A z boku puszka lub kapelusz na datki... I kartonik z napisem "zbieram na badania naukowe"... bo doktorant to postać szlachetna, ot, skóreczką chleba się wyżywi - a funduszy jest spragniony jeno dla poszerzania wiedzy, aby ludzkość ku lepszemu zmierzała Kto z Was ma zdolności plastyczne???? Odpowiedz Link
biatka1 Re: moja wizja... 16.05.05, 12:06 o tak - koniecznie kapelusz lub puszka po piwie (albo butelka po winie?) na datki;) z odpowiednim napisem Odpowiedz Link
biatka1 Re: moja wizja... 16.05.05, 12:04 A wyraz twarzy niech moze wyraza i zdumienie (na skutek nowych odkryc)i euforie (ze szczecia);) Bo doktorant to czlowiek szczesliwy przeciez;) Odpowiedz Link
coalla Re: moja wizja... 16.05.05, 12:10 i niech napis też będzie rzucany ja wyzwanie tym co będą pieniądze rzucać(że to niby satysfakcja taka) "za to mam nad Wami przewagę intelektualną!" i generalnie niech skarbonka na pomniku bedzie na pewnej wysokości jednak (że niby my po pieniądze schylać się nie będziemy) żeby ludzi litościwi musieli wysiadać ze swoich volvo czy subaru, a nawet na palcach stawać, bo do pięt nam nie dorastają ;) Odpowiedz Link
skrzydlaczek Re: moja wizja... 16.05.05, 13:07 O kurcze, ale sie powielilam :((( Taki mamy sprzet gupi na Wydziale... Odpowiedz Link
skrzydlaczek Re: moja wizja... 16.05.05, 13:07 O kurcze, ale sie powielilam :(( To nie megalomania, to sprzet wydzialowy.... Odpowiedz Link
coalla Re: echo 16.05.05, 13:10 > O kurcze, ale sie powielilam :(( To nie megalomania, to sprzet wydzialowy.... nie, no czemu?! po prostu masz nie tyle doniosły co nosny głos, a jako skrzydlaczek jesteś zapewne trochę elfem więc echo jak najbardziej też Ci pasuje :) Odpowiedz Link
biatka1 Usciski;) 16.05.05, 18:36 Hehehe, poczekaj, poczekaj, a moze pomnik doktoranta bedziesz mogl sciskac niebawem;) Odpowiedz Link
kassia26 model 17.05.05, 09:08 Ja mogę dzisiaj pozować, spełniam wszystkie kryteria: worki pod oczami, mętny wzrok, super nie wyspana, ubranie... no więc trochę zaspałam więc założyłam co było pod ręką... mam nadzieję, że czyste... okulary się znajdą, kubek mam:) jeszcze z kawą ale za chwilę wypiję więc może być przeznaczony do innych celów:) jeśli oczy same mi się nie zamkną to obiecuję patrzeć na wszystkich z góry...I pomyśleć, że to nie koniecznie praca naukowa daje takie efekty...ech życie... Odpowiedz Link
rilian takaś pewna? 17.05.05, 13:01 ale nie ustaliliśmy jeszcze w co - o ile w ogóle - ma być ubrany model... Odpowiedz Link
coalla Re: pomnik 17.05.05, 13:27 powinien mieć wyprute flaki i ślady/blizny po otwieranym i zamykanym przewodzie doktoranckim ;) Odpowiedz Link
kassia26 Re: takaś pewna? 17.05.05, 16:36 a skoro tak... to podeślę wam jakiegoś fajnego kolegę... albo nie bo to wtedy zakrawać będzie na dyskryminację płci pięknej:) jakiś kompromis... musi być ubranie, wtedy wszystko da się dopasować:) Odpowiedz Link
rilian Re: takaś pewna? 17.05.05, 17:10 im dalej w ten pomysł, tym bardziej podoba mi się koncepcja symbolicznej, alegorycznej postaci kobiecej rodem z grecji... nie wiem, mokre szaty może?... w każdym razie ubrania niewiele. choć nie - powiedzieliby wtedy, że tacy piękni jesteśmy to nic nam nie trzeba. Odpowiedz Link
kassia26 Re: takaś pewna? 18.05.05, 08:46 o to widzisz jednak się chyba zdecyduję... nie powiedzą że tak wszystko mamy:) bo trochę mi jednak brakuje tu i tam:) generalnie to przez ten doktorat trochę wychudzona jestem, no i ciągle mi wyjadają... Odpowiedz Link