18.06.07, 21:22
Dobry wieczór wszystkim.
Chciałem się przywitać.
To mój debiut na forum choć doktorantem jestem od 1,5 roku.
Studiuję w Instytucie Nauk Geologicznych PAN.
Dziś Rada Naukowa otworzyła mi przewód doktorski :).
Teraz zaczynam walkę o grant. I tu moje pytania: jaka jest różnica między grantem promotorskim a własnym, o który lepiej występować :)?
Czy możecie coś doradzić?
Z góry dziękuję za informacje.
Piotrek
Obserwuj wątek
    • coalla Re: Powitanie 19.06.07, 01:44
      witam!

i gratuluję otwarcia :)

o grantach poszukaj u nas przez wyszukiwarkę, było tego dużo,
      pozdrawiam,
      M.
      • ppiotrek74 Re: Powitanie 19.06.07, 21:11
        Cześć
        Wielkie dzięki za podpowiedź.
        Ale tak już z czystej ciekawości, jak jast różnica między grantem promotorskim a własnym bo tego jednak nie znalazłem.
        Podobno nie ma głupich pytań więc proszę o wyrozumiałość ;).
        Pozdrawiam
        Piotrek
        • kitty223 Re: Powitanie 19.06.07, 22:12
          Cześć ppiotrek74 :)
          Bratnie dusze jesteśmy, bo ja jestem też na geologii tyle, że UW (Zakład
          Geologii Q). Słuchaj, ja teraz składałam promotorski ( w tym konkursie, który
          był w styczniu). Promotorski możesz składać po otworzeniu przewodu, no i jak
          promotor wyrazi taką chęć:) Jest większa szansa otrzymania go. W poprzednim
          konkursie jakieś 50% dostało. Z tymi własnymi dla młodych ludzi to różnie jest.
          Mój kolega z pokoju np. dostał za pierwszym razem, ale mam multum znajomych,
          którzy dostawali za 2, 3 lub wcale. Recenzenci argumentowali to małym dorobkiem
          naukowym. Trochę bzdurna dokumentacja, bo w końcu po to ten grant, żeby mieć
          dorobek:) Formularz do składania obu wygląda identycznie. A i ostatnio coś
          wyczytałam, że w promotorskich są 2 recenzje, a we własnych 3, ale nie wiem czy
          to prawda. No to chyba tyle co wiem. Jak masz możliwośc to składaj promotorski.
          Pozdrawiam
          Edyta
          • ppiotrek74 Re: Powitanie 20.06.07, 12:12
            Cześć Edyta :)
            Dzięki wielkie za informacje. Promotorka mnie namawia na promotorski (po to
            zresztą tak wcześnie otwierałem przewód) i tak jak zasięgałem języka to
            zdecyduję się na promotorski :).
            A y już dostałaś decyzję, przyznali Ci?
            My to chyba nie tylko bratnimi duszami jesteśmy. Jeśli się nie mylę to razem na
            roku byliśmy (przynajmniej początkowo) i praktyki razem odbywaliśmy ;).
            Pozdrawiam
            Piotrek
    • kitty223 Re: Powitanie 20.06.07, 15:21
      wyniki mają być pod koniec czerwca, czyli w przyszłym tygodniu. Liczę na to, że
      dostałam. Zresztą poinformuję Cię:) A jak coś to mój nr gg: 6684846
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka