centro3 08.11.06, 13:16 Czy ktoś z Was wie cos na ten temat? Czy cukier może wpływać na napady? Czy może sami macie związane z tym doświadczenia, np. napad po zjedzeniu większej ilości słodyczy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_1609 Re: Cukier a napady 08.11.06, 15:22 Dołączam się do pytania. Ostatnio ktoś mi coś takiego zasugerował, bo zaczęłam więcej jeść i gorzej się czuć. Ale może to przypadek, bo był też wtedy większy stres, większe zmęczenie? Badałam cukier, ale wszystko w porządku. Czy cukier ma wpływ na napady? Odpowiedz Link
jakubsky Re: Cukier a napady 08.11.06, 21:38 mnie nie robi roznicy, jem duzo, smacznie, sam sobie gotuje, czasem tylko jak dwie kawy wypije - ale takie szatany to tak jakos niefajnie mi, ale to nie w kierunku epi, ale jakos tak - co ja robie tu.... niemniej zaraz mija, watroba wszystko przerabia na energie, zreszta niewiele cukrow w postaci macznej jem Odpowiedz Link
frida26 Re: Cukier a napady 10.11.06, 18:49 Ja jem mnóstwo słodyczy i raczej zauważyłam lepsze samopoczucie po ich spożyciu:Problem? w tym ,że ja chyba nie mam już epi. :))))))))))))))))) Odpowiedz Link
virtualia78 Re: Cukier a napady 22.06.07, 20:43 az 40 chorob jest skutkiem jedzenia cukru!!!! wiem to od dietetyka powinno sie go jesc max raz w tygodniu :) taaaaaaaaa tylko kto tak potrafi ja nie :) Odpowiedz Link
szara_w Re: Cukier a napady 23.06.07, 17:37 mnie, jak jestem "kołowata" i czuję się mdleniowo (oto jest pytanie, czy byłoby to zwykłe zemdlenie, czy atak - wolę sie nie przekonywac) od razu poprawia się samopoczucie po czymś słodkim. Jak tylko coś mnie bierze zakupuję batona albo napój przesłodzony np pepsi i naprawdę, w ciągu kilku chwil odzyskuję siły. dlatego ze słodyczy nie potrafię i nie chcę zrezygnowac, bo to jakby paliwo dla mojego mózgu. Cukier badałam i zawsze miałam w normie. Odpowiedz Link
mogra1 Re: Cukier a napady 28.06.07, 19:58 U mnie tak samo. Jak czuję że jest coś nie tak od razu łapię za coś słodkiego. Mi pomaga :) Odpowiedz Link
margerytka21 Re: Cukier a napady 13.07.07, 16:17 U mnie tez tak samo, po czekoladzie czuję się jakbym zatankowała bak w samochodzie. Lekarz mi powiedział ,z eprzy epi moga być nagłe spadki cukru, bo wątroba jest przepracowana przez leki. Pozdrawiam czekoladożerczyni :) Odpowiedz Link